LG
PG
Książki - Wyszukiwarka
Tytuł, autor lub wydawnictwo
LD
PD
LG
PG
Albumy
1345
Czasopisma
334
Dla dzieci i młodzieży
18226
Encyklopedie i słowniki
1422
Historia
3132
Języki obce
3096
Kalendarze
183
Komiksy
1610
Kulinaria
1044
Literatura faktu i publicys...
2970
Literatura naukowa
9987
Literatura piękna
15760
Podręczniki
5678
Podróże
2794
Poradniki
4663
Pozostałe
42459
Religie i religioznawstwo
4480
Rozrywka, hobby
3103
Dla dzieci i młodzieży
362
Fanstastyka
74
Historia
48
Horror
7
Kobiece
34
Literatura i lektury
295
Podróże
14
Poradniki, zdrowie i rozwój...
124
Pozostałe
59
Przygodowe
18
Religijne
81
Romans
24
Sensacja, groza, kryminał
188
Słuchowiska
5
Alternatywa
8
Blues
5
Dla dzieci
39
Filmowa
3
Folklorystyczna, biesiadna
17
Hip-hop
4
Jazz
14
Kabaret
3
Klasyczna
22
Pakiety
4
Patriotyczna
3
Poezja śpiewana
12
Pop
29
Pozostałe
9
Relaksacyjna
25
Religijna
26
Retro
3
Rock
13
Animowane
22
Dokument
39
Dramat
28
Edukacyjne
22
Familijne
5
Fantastyka
8
Historyczne i wojenne
7
Horror
5
Humor, komedia, kabarety
16
Musicale i muzyczne
3
Obyczajowe
10
Pakiety
7
Pozostałe
11
Przygodowe
1
Romantyczne
6
Sensacja i groza
19
Seriale
7
Teatr
24
Klocki
197
Klocki LEGO
195
Lalki
135
Maskotki
42
Masy plastyczne
92
Pojazdy
179
Pozostałe
182
Zabawki kreatywne
485
2000 elementów lub więcej
123
Do 50 elementów
385
Od 1001 do 1999 elementów
82
Od 201 do 1000 elementów
622
Od 51 do 200 elementów
529
Pozostałe
39
Puzzle 3D
76
Edukacyjne
3
Familijne i dla dzieci
602
Karty i karcianki
464
Pamięciowe, logiczne, quizy
121
Pozostałe
190
Strategiczne, ekonomiczne i...
182
Towarzyskie, imprezowe
178
Artykuły biurowe
960
Artykuły dekoracyjne i okol...
238
Artykuły piśmiennicze
729
Artykuły plastyczne
597
Artykuły szkolne
1549
Pozostałe
148
Gry
4
LD
PD
LG
PG
LD
PD
LG
PG

Polityka prywatności i plików Cookies

Przez kogo i w jakim celu przetwarzane są dane osobowe?

Dane osobowe podawane nam przez Ciebie podczas rejestracji i korzystania ze strony internetowej http://aros.pl są przetwarzane przez spółkę:

Bonito.pl Sp. z o.o.
ul. Komandosów 1/3, 32-085 Modlniczka
NIP: 6762400623, REGON: 120954264, KRS: 0000593375
Sąd Rejonowy dla Krakowa-Śródmieścia w Krakowie, XI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego
Wysokość kapitału zakładowego: 498 000,00 zł

która jest administratorem tych danych w rozumieniu ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (tekst jedn.: Dz. U. 2002 r., Nr 101, poz. 926 z późn. zm.).

Dane osobowe, które zostają nam powierzone przetwarzane są:

  • w zakresie niezbędnym do prawidłowej realizacji usług świadczonych drogą elektroniczną i realizacji składanych zamówień;
  • w celu realizacji składanych przez Ciebie zapytań ofertowych oraz zamówień na produkty znajdujące się w ofercie dyskontu książkowego Aros;
  • w celu rozpatrywania składanych przez Ciebie reklamacji oraz zwrotu świadczeń w przypadku odstąpienia od umowy (zwrotu towaru);
  • jeżeli nie wyrazisz sprzeciwu na otrzymywanie od nas informacji marketingowych, w tym przesyłanie Ci przez nas drogą elektroniczną informacji handlowych, Twoje dane osobowe będą przetwarzane przez nas również w celu przekazywania Ci informacji o naszym sklepie, ofercie i promocjach, a także informacji dotyczących produktów i usług podmiotów współpracujących z nami (za naszą wiedzą i wyraźnym przyzwoleniem).

Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże brak zgody na ich przetwarzanie przez nas może uniemożliwić nam świadczenie Tobie usług drogą elektroniczną oraz dokonywanie przez Ciebie zakupów w dyskoncie książkowym Aros.

Powierzając nam swoje dane osobowe, zawsze masz prawo wglądu, żądania aktualizacji lub ich usunięcia. Możesz również zwrócić się do nas z żądaniem usunięcia wszystkich Twoich danych.

Zasady bezpieczeństwa

Spółka zapewnia bezpieczeństwo danych osobowych dzięki odpowiednim środkom technicznym oraz organizacyjnym, które mają na celu niedopuszczenie do bezprawnego przetwarzania danych oraz ich przypadkowej utraty, zniszczenia oraz uszkodzenia. Niezależnie od powyższego, dokładamy wszelkich starań, aby informacje osobowe zawsze były:

  • poprawne i przetwarzane w sposób zgodny z prawem,
  • uzyskane tylko dla określonych celów i nie przetwarzane dalej w sposób niezgodny z tymi celami,
  • przechowywane nie dłużej niż to konieczne,
  • przetwarzane zgodnie z prawami przysługującymi osobom których dotyczą, w tym zgodnie z prawem do zastrzeżenia udostępniania,
  • nie transferowane bez odpowiedniej ochrony.

Dla zwiększenia bezpieczeństwa Twoich danych należy pamiętać o:

  • korzystaniu z programów antywirusowych, w tym regularnym skanowaniu dysków w poszukiwaniu wirusów;
  • korzystaniu ze strony i dyskontu książkowego Aros wyłącznie za pośrednictwem zaufanych komputerów, na których zainstalowano wyłącznie sprawdzone i legalne oprogramowanie. Korzystanie z cudzych komputerów rodzi ryzyko przechwycenia podanych danych osobowych;
  • nie zapamiętywaniu danych na komputerze / urządzeniu i usunięciu historii przeglądanych stron jeśli korzystasz ze strony lub dyskontu książkowego Aros za pomocą obcego komputera / urządzenia. Z zapamiętanych danych może skorzystać osoba która będzie korzystała z po Tobie z tego samego urządzenia.

Pliki cookies – Informacje techniczne

Podczas korzystania przez Ciebie z dyskontu książkowego Aros na urządzeniu końcowym (komputerze, tablecie, smartfonie itp.) zapisywane są niewielkie pliki (w szczególności tekstowe), zawierające informacje niezbędne do prawidłowego korzystania z dyskontu książkowego Aros tzw. pliki cookies. Dzięki zapisaniu tych plików na Twoim urządzeniu możliwe jest m. in. zapamiętanie danych osobowych, dzięki czemu nie będziesz musiał każdorazowo ich wpisywać, zapamiętanie towarów dodanych przez Ciebie do koszyka lub schowka. Dzięki plikom cookies możliwe jest zbieranie danych statystycznych dyskontu książkowego Aros, co umożliwia rozwijanie naszego dyskontu zgodnie z preferencjami naszych Klientów.

Pliki cookies nie zawierają danych, na podstawie których można ustalić czyjąś tożsamość. Pliki te nie są w żaden sposób szkodliwe dla Twojego urządzenia i nie zmieniają jego ustawień ani ustawień zainstalowanego na nim oprogramowania. Mogą one zostać wysłane jedynie przez przeglądarkę do serwera, który je utworzył.

W trakcie korzystania przez Ciebie z dyskontu książkowego Aros wykorzystujemy poniższe rodzaje cookies:

  • Cookies sesyjne - pliki tymczasowe, które przechowywane są w Twoim urządzeniu do czasu opuszczenia dyskontu książkowego Aros
  • Cookies stałe - przechowywane w Twoim urządzeniu przez czas określony w parametrach tych plików lub do momentu ich usunięcia przez Ciebie.
  • Cookies Google - przechowywane w Twoim urządzeniu przez czas określony w parametrach tych plików lub do momentu ich usunięcia przez Ciebie. Tego typu pliki służą do analizy statystycznej ruchu na stronie (Google Analytics) oraz do określania preferencji reklam Google na innych stronach.

Jakie pliki cookies są przez nas wykorzystywane?

  • niezbędne do działania dyskontu książkowego - pliki te umożliwiają prawidłowe działanie dyskontu książkowego Aros oraz dokonywanie zakupów. Bez ich zapisania na Twoim urządzeniu korzystanie z dyskontu książkowego Aros jest niemożliwe;
  • zapewniające bezpieczeństwo transakcji dokonywanych w obrębie dyskontu książkowego Aros. Brak tych plików uniemożliwi bezpieczne dokonanie transakcji;
  • statystyczne - umożliwiają zbieranie przez nas informacji statystycznych na temat sposobu w jaki korzystasz z dyskontu książkowego Aros;
  • funkcjonalne - pliki umożliwiające zapamiętanie Twoich ustawień i preferencji. Dzięki zapisaniu tych plików na Twoim urządzeniu m. in. nie będziesz musiał każdorazowo wpisywać wszystkich swoich danych.
  • społecznościowe - umożliwiające integrację serwisów społecznościowych (m. in. Facebook), z których korzystasz, z dyskontem książkowym Aros.

Co należy zrobić, jeśli nie wyrażasz zgody na zapisywanie plików na Twoim urządzeniu?

Przeważnie ustawienia przeglądarki domyślnie dopuszczają zapisywanie plików cookies. Jeżeli nie zgadzasz się na zapisywanie tych plików na Twoim urządzeniu, musisz dokonać zmian w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Zmiany mogą polegać na niezapisywaniu plików cookies na Twoim urządzeniu lub na każdorazowym informowaniu Cię o zapisaniu danego pliku na Twoim urządzeniu. Możesz również za każdym razem po wizycie w dyskoncie książkowym Aros lub innym sklepie usuwać pliki ze swojego urządzenia. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oraz w sekcji "Pomoc" przeglądarki internetowej. Należy pamiętać jednak o tym, że ograniczenia w stosowaniu plików cookies mogą utrudnić lub uniemożliwić korzystanie z dyskontu książkowego Aros lub innych sklepów.

Ustawienia przeglądarki Twojego urządzenia pozwalające na zapisywanie plików oznaczają, że wyrażasz zgodę, aby pliki te zapisywane były na Twoim urządzeniu.

Pozostałe informacje techniczne

Stosujemy najnowsze technologie i odpowiednie procedury ochrony danych osobowych, a także nowoczesne mechanizmy ochrony przekazywanych danych.

Twoje dane osobowe są przechowywane w bazie danych, w której zastosowano środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych zgodne z wymaganiami określonymi przez powszechnie obowiązujące przepisy prawa dotyczące ochrony danych osobowych, w tym rozporządzenie Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne służące do przetwarzania danych osobowych (Dz. U. Nr 100, poz. 1024). Dostęp do bazy mają jedynie osoby, posiadające upoważnienia nadane przez administratora danych.

LD
PD
LG
PG

Nowości

1.
Słoneczna przystań. Saga Czary codzienności. Tom 3

Słoneczna przystań. Saga Czary codzienności. Tom 3

2.
Kobiety z ulicy Grodzkiej. Weronika

Kobiety z ulicy Grodzkiej. Weronika

3.
Szepty kamieni. Historie z opuszczonej Islandii

Szepty kamieni. Historie z opuszczonej Islandii

4.
Czas żniw. Tom 3. Pieśń jutra

Czas żniw. Tom 3. Pieśń jutra

5.
Wakacje z Lassem i Mają. Co się nie zgadza?

Wakacje z Lassem i Mają. Co się nie zgadza?

6.
Kluczowy świadek

Kluczowy świadek

7.
Czerwona zaraza. Jak naprawdę wyglądało wyzwolenie Polski?

Czerwona zaraza. Jak naprawdę wyglądało wyzwole...

8.
Czas burzy

Czas burzy

9.
Brulion zabaw podwórkowych + guma do skakania

Brulion zabaw podwórkowych + guma do skakania

10.
Perska namiętność

Perska namiętność

11.
Tylko milion

Tylko milion

12.
Burka miłości

Burka miłości

13.
Oto jestem

Oto jestem

14.
Zielone koktajle dla mam i dla dzieci. 365 przepisów

Zielone koktajle dla mam i dla dzieci. 365 prze...

15.
Leśna szkoła dla każdego

Leśna szkoła dla każdego

16.
Brulion zabaw podwórkowych

Brulion zabaw podwórkowych

17.
7 nawyków szczęśliwego dziecka

7 nawyków szczęśliwego dziecka

Autor: Sean Covey
18.
Młodziej, piękniej, zdrowiej. Sprawdzone sposoby, jak dbać o urodę

Młodziej, piękniej, zdrowiej. Sprawdzone sposob...

19.
Na krawędzi zagłady

Na krawędzi zagłady

20.
Cela

Cela

LD
PD
LG
PG

Bestsellery

1.
Duchowe życie zwierząt (edycja ilustrowana)

Duchowe życie zwierząt (edycja ilustrowana)

2.
Jezu, Ty się tym zajmij. Modlitwa pełna zawierzenia

Jezu, Ty się tym zajmij. Modlitwa pełna zawierz...

3.
Duchowe życie zwierząt

Duchowe życie zwierząt

4.
Kicia Kocia na rowerze

Kicia Kocia na rowerze

5.
Jezu, Ty się tym zajmij! o. Dolindo Ruotolo. Życie i cuda

Jezu, Ty się tym zajmij! o. Dolindo Ruotolo. Ży...

6.
Nela i skarby Karaibów

Nela i skarby Karaibów

7.
Rzecz o ptakach

Rzecz o ptakach

8.
Mali bogowie. O znieczulicy polskich lekarzy

Mali bogowie. O znieczulicy polskich lekarzy

9.
Mitologia nordycka

Mitologia nordycka

10.
Za zamkniętymi drzwiami

Za zamkniętymi drzwiami

Autor: B.A. Paris
11.
Sekretne życie drzew. Edycja ilustrowana

Sekretne życie drzew. Edycja ilustrowana

12.
Kicia Kocia majsterkuje

Kicia Kocia majsterkuje

13.
Słoneczna przystań. Saga Czary codzienności. Tom 3

Słoneczna przystań. Saga Czary codzienności. Tom 3

14.
Kajko i Kokosz. Tom 10. Szkoła latania

Kajko i Kokosz. Tom 10. Szkoła latania

15.
Pucio mówi pierwsze słowa

Pucio mówi pierwsze słowa

16.
Pucio uczy się mówić. Zabawy dźwiękonaśladowcze dla najmłodszych

Pucio uczy się mówić. Zabawy dźwiękonaśladowcze...

17.
Małe wielkie rzeczy

Małe wielkie rzeczy

18.
Post Daniela z uzdrawiającą dietą dr Ewy Dąbrowskiej

Post Daniela z uzdrawiającą dietą dr Ewy Dąbrow...

19.
Pragnienie

Pragnienie

Autor: Jo Nesbo
20.
Pierwsza Komunia z Białą Kokardą

Pierwsza Komunia z Białą Kokardą

LD
PD
LG
PG
LD
PD
© 2017 Aros - dyskont książkowy. Polityka prywatności i plików cookies    Tania księgarnia internetowa, tania książka, książki dla dzieci, młodzieży i dorosłych! Wydawnictwa Autorzy