LG
PG
Książki - Wyszukiwarka
Tytuł, autor lub wydawnictwo
LD
PD
LG
PG
Albumy
1312
Czasopisma
331
Dla dzieci i młodzieży
18349
Encyklopedie i słowniki
1352
Historia
3146
Języki obce
3061
Kalendarze
208
Komiksy
1648
Kulinaria
1031
Literatura faktu i publicys...
2965
Literatura naukowa
9995
Literatura piękna
15739
Podręczniki
5552
Podróże
2873
Poradniki
4751
Pozostałe
42955
Religie i religioznawstwo
4397
Rozrywka, hobby
3071
Dla dzieci i młodzieży
380
Fanstastyka
88
Historia
46
Horror
7
Kobiece
41
Literatura i lektury
303
Podróże
16
Poradniki, zdrowie i rozwój...
123
Pozostałe
57
Przygodowe
18
Religijne
86
Romans
27
Sensacja, groza, kryminał
204
Słuchowiska
6
Alternatywa
30
Blues
8
Dance & Disco
3
Disco Polo
6
Dla dzieci
53
Filmowa
9
Folklorystyczna, biesiadna
20
Hip-hop
7
Jazz
24
Kabaret
3
Klasyczna
22
Pakiety
2
Patriotyczna
3
Poezja śpiewana
27
Pop
145
Pozostałe
14
Relaksacyjna
27
Religijna
23
Retro
5
Rock
85
Składanki
1
Akcja
34
Animowane
124
Biograficzne
5
Dokument
42
Dramat
88
Edukacyjne
24
Familijne
38
Fantastyka
75
Historyczne i wojenne
17
Horror
9
Humor, komedia, kabarety
72
Musicale i muzyczne
6
Obyczajowe
21
Pakiety
8
Pozostałe
17
Przygodowe
49
Religijne
1
Romantyczne
11
Sensacja i groza
69
Seriale
17
Teatr
24
Westerny
6
Klocki
257
Klocki LEGO
479
Lalki
155
Maskotki
68
Masy plastyczne
129
Pojazdy
293
Pozostałe
392
Zabawki kreatywne
635
2000 elementów lub więcej
143
Do 50 elementów
405
Od 1001 do 1999 elementów
88
Od 201 do 1000 elementów
708
Od 51 do 200 elementów
570
Pozostałe
39
Puzzle 3D
84
Edukacyjne
35
Familijne i dla dzieci
654
Karty i karcianki
503
Pamięciowe, logiczne, quizy
131
Pozostałe
203
Strategiczne, ekonomiczne i...
187
Towarzyskie, imprezowe
189
Zręcznościowe
8
Artykuły biurowe
956
Artykuły dekoracyjne i okol...
289
Artykuły piśmiennicze
720
Artykuły plastyczne
558
Artykuły szkolne
1463
Pozostałe
123
Gry
39
LD
PD
LG
PG
LD
PD
LG
PG

Polityka prywatności i plików Cookies

Przez kogo i w jakim celu przetwarzane są dane osobowe?

Dane osobowe podawane nam przez Ciebie podczas rejestracji i korzystania ze strony internetowej http://aros.pl są przetwarzane przez spółkę:

Bonito.pl Sp. z o.o.
ul. Komandosów 1/3, 32-085 Modlniczka
NIP: 6762400623, REGON: 120954264, KRS: 0000593375
Sąd Rejonowy dla Krakowa-Śródmieścia w Krakowie, XI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego
Wysokość kapitału zakładowego: 498 000,00 zł

która jest administratorem tych danych w rozumieniu ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (tekst jedn.: Dz. U. 2002 r., Nr 101, poz. 926 z późn. zm.).

Dane osobowe, które zostają nam powierzone przetwarzane są:

  • w zakresie niezbędnym do prawidłowej realizacji usług świadczonych drogą elektroniczną i realizacji składanych zamówień;
  • w celu realizacji składanych przez Ciebie zapytań ofertowych oraz zamówień na produkty znajdujące się w ofercie dyskontu książkowego Aros;
  • w celu rozpatrywania składanych przez Ciebie reklamacji oraz zwrotu świadczeń w przypadku odstąpienia od umowy (zwrotu towaru);
  • jeżeli nie wyrazisz sprzeciwu na otrzymywanie od nas informacji marketingowych, w tym przesyłanie Ci przez nas drogą elektroniczną informacji handlowych, Twoje dane osobowe będą przetwarzane przez nas również w celu przekazywania Ci informacji o naszym sklepie, ofercie i promocjach, a także informacji dotyczących produktów i usług podmiotów współpracujących z nami (za naszą wiedzą i wyraźnym przyzwoleniem).

Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże brak zgody na ich przetwarzanie przez nas może uniemożliwić nam świadczenie Tobie usług drogą elektroniczną oraz dokonywanie przez Ciebie zakupów w dyskoncie książkowym Aros.

Powierzając nam swoje dane osobowe, zawsze masz prawo wglądu, żądania aktualizacji lub ich usunięcia. Możesz również zwrócić się do nas z żądaniem usunięcia wszystkich Twoich danych.

Zasady bezpieczeństwa

Spółka zapewnia bezpieczeństwo danych osobowych dzięki odpowiednim środkom technicznym oraz organizacyjnym, które mają na celu niedopuszczenie do bezprawnego przetwarzania danych oraz ich przypadkowej utraty, zniszczenia oraz uszkodzenia. Niezależnie od powyższego, dokładamy wszelkich starań, aby informacje osobowe zawsze były:

  • poprawne i przetwarzane w sposób zgodny z prawem,
  • uzyskane tylko dla określonych celów i nie przetwarzane dalej w sposób niezgodny z tymi celami,
  • przechowywane nie dłużej niż to konieczne,
  • przetwarzane zgodnie z prawami przysługującymi osobom których dotyczą, w tym zgodnie z prawem do zastrzeżenia udostępniania,
  • nie transferowane bez odpowiedniej ochrony.

Dla zwiększenia bezpieczeństwa Twoich danych należy pamiętać o:

  • korzystaniu z programów antywirusowych, w tym regularnym skanowaniu dysków w poszukiwaniu wirusów;
  • korzystaniu ze strony i dyskontu książkowego Aros wyłącznie za pośrednictwem zaufanych komputerów, na których zainstalowano wyłącznie sprawdzone i legalne oprogramowanie. Korzystanie z cudzych komputerów rodzi ryzyko przechwycenia podanych danych osobowych;
  • nie zapamiętywaniu danych na komputerze / urządzeniu i usunięciu historii przeglądanych stron jeśli korzystasz ze strony lub dyskontu książkowego Aros za pomocą obcego komputera / urządzenia. Z zapamiętanych danych może skorzystać osoba która będzie korzystała z po Tobie z tego samego urządzenia.

Pliki cookies – Informacje techniczne

Podczas korzystania przez Ciebie z dyskontu książkowego Aros na urządzeniu końcowym (komputerze, tablecie, smartfonie itp.) zapisywane są niewielkie pliki (w szczególności tekstowe), zawierające informacje niezbędne do prawidłowego korzystania z dyskontu książkowego Aros tzw. pliki cookies. Dzięki zapisaniu tych plików na Twoim urządzeniu możliwe jest m. in. zapamiętanie danych osobowych, dzięki czemu nie będziesz musiał każdorazowo ich wpisywać, zapamiętanie towarów dodanych przez Ciebie do koszyka lub schowka. Dzięki plikom cookies możliwe jest zbieranie danych statystycznych dyskontu książkowego Aros, co umożliwia rozwijanie naszego dyskontu zgodnie z preferencjami naszych Klientów.

Pliki cookies nie zawierają danych, na podstawie których można ustalić czyjąś tożsamość. Pliki te nie są w żaden sposób szkodliwe dla Twojego urządzenia i nie zmieniają jego ustawień ani ustawień zainstalowanego na nim oprogramowania. Mogą one zostać wysłane jedynie przez przeglądarkę do serwera, który je utworzył.

W trakcie korzystania przez Ciebie z dyskontu książkowego Aros wykorzystujemy poniższe rodzaje cookies:

  • Cookies sesyjne - pliki tymczasowe, które przechowywane są w Twoim urządzeniu do czasu opuszczenia dyskontu książkowego Aros
  • Cookies stałe - przechowywane w Twoim urządzeniu przez czas określony w parametrach tych plików lub do momentu ich usunięcia przez Ciebie.
  • Cookies Google - przechowywane w Twoim urządzeniu przez czas określony w parametrach tych plików lub do momentu ich usunięcia przez Ciebie. Tego typu pliki służą do analizy statystycznej ruchu na stronie (Google Analytics) oraz do określania preferencji reklam Google na innych stronach.

Jakie pliki cookies są przez nas wykorzystywane?

  • niezbędne do działania dyskontu książkowego - pliki te umożliwiają prawidłowe działanie dyskontu książkowego Aros oraz dokonywanie zakupów. Bez ich zapisania na Twoim urządzeniu korzystanie z dyskontu książkowego Aros jest niemożliwe;
  • zapewniające bezpieczeństwo transakcji dokonywanych w obrębie dyskontu książkowego Aros. Brak tych plików uniemożliwi bezpieczne dokonanie transakcji;
  • statystyczne - umożliwiają zbieranie przez nas informacji statystycznych na temat sposobu w jaki korzystasz z dyskontu książkowego Aros;
  • funkcjonalne - pliki umożliwiające zapamiętanie Twoich ustawień i preferencji. Dzięki zapisaniu tych plików na Twoim urządzeniu m. in. nie będziesz musiał każdorazowo wpisywać wszystkich swoich danych.
  • społecznościowe - umożliwiające integrację serwisów społecznościowych (m. in. Facebook), z których korzystasz, z dyskontem książkowym Aros.

Co należy zrobić, jeśli nie wyrażasz zgody na zapisywanie plików na Twoim urządzeniu?

Przeważnie ustawienia przeglądarki domyślnie dopuszczają zapisywanie plików cookies. Jeżeli nie zgadzasz się na zapisywanie tych plików na Twoim urządzeniu, musisz dokonać zmian w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Zmiany mogą polegać na niezapisywaniu plików cookies na Twoim urządzeniu lub na każdorazowym informowaniu Cię o zapisaniu danego pliku na Twoim urządzeniu. Możesz również za każdym razem po wizycie w dyskoncie książkowym Aros lub innym sklepie usuwać pliki ze swojego urządzenia. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oraz w sekcji "Pomoc" przeglądarki internetowej. Należy pamiętać jednak o tym, że ograniczenia w stosowaniu plików cookies mogą utrudnić lub uniemożliwić korzystanie z dyskontu książkowego Aros lub innych sklepów.

Ustawienia przeglądarki Twojego urządzenia pozwalające na zapisywanie plików oznaczają, że wyrażasz zgodę, aby pliki te zapisywane były na Twoim urządzeniu.

Pozostałe informacje techniczne

Stosujemy najnowsze technologie i odpowiednie procedury ochrony danych osobowych, a także nowoczesne mechanizmy ochrony przekazywanych danych.

Twoje dane osobowe są przechowywane w bazie danych, w której zastosowano środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych zgodne z wymaganiami określonymi przez powszechnie obowiązujące przepisy prawa dotyczące ochrony danych osobowych, w tym rozporządzenie Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne służące do przetwarzania danych osobowych (Dz. U. Nr 100, poz. 1024). Dostęp do bazy mają jedynie osoby, posiadające upoważnienia nadane przez administratora danych.

LD
PD
LG
PG

Nowości

1.
I jak tu się dogadać. Z profesorem Bogdanem de Barbaro rozmawia Danuta Kondratowicz

I jak tu się dogadać. Z profesorem Bogdanem de ...

2.
Nowa perspektywa. Pochodzenie życia, świadomości i Wszechświata

Nowa perspektywa. Pochodzenie życia, świadomośc...

3.
Polska jako Jason Bourne

Polska jako Jason Bourne

4.
Człowiek z Marsa

Człowiek z Marsa

5.
Ogień na pustyni. Konflikt izraelsko-arabski w latach 1967-1973

Ogień na pustyni. Konflikt izraelsko-arabski w ...

6.
Szósty Rewolwer. Tom 2. Rozdroża

Szósty Rewolwer. Tom 2. Rozdroża

7.
Twoje drugie życie zaczyna się, kiedy zrozumiesz, że życie masz tylko jedno

Twoje drugie życie zaczyna się, kiedy zrozumies...

8.
Krew snajperów. Opowieść żołnierza GROM-u

Krew snajperów. Opowieść żołnierza GROM-u

9.
Morfołaki. Nowy Testament

Morfołaki. Nowy Testament

10.
Zgromadzenie cieni

Zgromadzenie cieni

11.
Wihajster do godki. Lekcje śląskiego

Wihajster do godki. Lekcje śląskiego

12.
8+2 i Anton z Ameryki

8+2 i Anton z Ameryki

13.
Psałterz grecki

Psałterz grecki

14.
Pensjonat pod Meduzą

Pensjonat pod Meduzą

15.
Wilcze Leże

Wilcze Leże

16.
Zapisane w gwiazdach

Zapisane w gwiazdach

17.
Joga na zdrowie

Joga na zdrowie

18.
Myśl do przytulania

Myśl do przytulania

19.
House of Cards i filozofia

House of Cards i filozofia

20.
Nasza powstańcza młodość

Nasza powstańcza młodość

LD
PD
LG
PG

Bestsellery

1.
Jezu, Ty się tym zajmij! o. Dolindo Ruotolo. Życie i cuda

Jezu, Ty się tym zajmij! o. Dolindo Ruotolo. Ży...

2.
Wanda. Opowieść o sile życia i śmierci. Historia Wandy Rutkiewicz

Wanda. Opowieść o sile życia i śmierci. Histori...

3.
Lokatorka

Lokatorka

Autor: JP Delaney
4.
Jezu, Ty się tym zajmij. Modlitwa pełna zawierzenia

Jezu, Ty się tym zajmij. Modlitwa pełna zawierz...

5.
Czarne narcyzy

Czarne narcyzy

6.
Opowieść podręcznej

Opowieść podręcznej

7.
Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata

Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata

8.
Kicia Kocia to moje!

Kicia Kocia to moje!

9.
Zapisane w wodzie

Zapisane w wodzie

10.
Lolek

Lolek

11.
Niesamowite przygody dziesięciu skarpetek

Niesamowite przygody dziesięciu skarpetek

12.
Wakacje z Lassem i Mają. Co się nie zgadza?

Wakacje z Lassem i Mają. Co się nie zgadza?

13.
Sekretne życie drzew. Edycja ilustrowana

Sekretne życie drzew. Edycja ilustrowana

14.
Ponad wszystko (okładka filmowa)

Ponad wszystko (okładka filmowa)

15.
13 powodów

13 powodów

Autor: Jay Asher
16.
Zagadki dla dzieci

Zagadki dla dzieci

17.
Mikołajek

Mikołajek

18.
Felix, Net i Nika oraz Gang Niewidzialnych Ludzi

Felix, Net i Nika oraz Gang Niewidzialnych Ludzi

19.
Duchowe życie zwierząt (edycja ilustrowana)

Duchowe życie zwierząt (edycja ilustrowana)

20.
Detektyw Pozytywka

Detektyw Pozytywka

LD
PD
LG
PG
LD
PD
© 2017 Aros - dyskont książkowy. Polityka prywatności i plików cookies    Tania księgarnia internetowa, tania książka, książki dla dzieci, młodzieży i dorosłych! Wydawnictwa Autorzy