LG
PG
Książki - Wyszukiwarka
Tytuł, autor lub wydawnictwo
LD
PD
LG
PG
Albumy
1303
Czasopisma
304
Dla dzieci i młodzieży
18365
Encyklopedie i słowniki
1385
Historia
3072
Języki obce
3022
Kalendarze
314
Komiksy
1638
Kulinaria
1007
Literatura faktu i publicys...
2918
Literatura naukowa
9790
Literatura piękna
15623
Podręczniki
6076
Podróże
2805
Poradniki
4621
Pozostałe
41687
Religie i religioznawstwo
4188
Rozrywka, hobby
2973
Dla dzieci i młodzieży
394
Fanstastyka
87
Historia
49
Horror
7
Kobiece
44
Literatura i lektury
304
Podróże
15
Poradniki, zdrowie i rozwój...
120
Pozostałe
56
Przygodowe
15
Religijne
91
Romans
27
Sensacja, groza, kryminał
219
Słuchowiska
6
Alternatywa
15
Blues
17
Dance & Disco
9
Disco Polo
54
Dla dzieci
52
Filmowa
26
Folklorystyczna, biesiadna
24
Hip-hop
43
Jazz
60
Kabaret
3
Klasyczna
43
Pakiety
2
Patriotyczna
3
Poezja śpiewana
28
Pop
230
Pozostałe
16
Reggae
1
Relaksacyjna
27
Religijna
25
Retro
6
Rock
182
Składanki
7
Akcja
56
Animowane
179
Biograficzne
9
Dokument
39
Dramat
128
Edukacyjne
21
Familijne
78
Fantastyka
84
Historyczne i wojenne
16
Horror
25
Humor, komedia, kabarety
112
Musicale i muzyczne
11
Obyczajowe
37
Pakiety
10
Pozostałe
15
Przygodowe
69
Religijne
1
Romantyczne
31
Sensacja i groza
90
Seriale
86
Teatr
26
Westerny
7
Klocki
300
Klocki LEGO
498
Lalki
160
Maskotki
89
Masy plastyczne
189
Pojazdy
443
Pozostałe
445
Zabawki kreatywne
859
2000 elementów lub więcej
140
Do 50 elementów
406
Od 1001 do 1999 elementów
95
Od 201 do 1000 elementów
718
Od 51 do 200 elementów
593
Pozostałe
37
Puzzle 3D
86
Edukacyjne
87
Familijne i dla dzieci
652
Karty i karcianki
497
Pamięciowe, logiczne, quizy
127
Pozostałe
184
Strategiczne, ekonomiczne i...
203
Towarzyskie, imprezowe
199
Zręcznościowe
19
Artykuły biurowe
938
Artykuły dekoracyjne i okol...
337
Artykuły piśmiennicze
669
Artykuły plastyczne
744
Artykuły szkolne
1555
Pozostałe
128
Gry
50
Programy
2
LD
PD
LG
PG
LD
PD
LG
PG

Polityka prywatności i plików Cookies

Przez kogo i w jakim celu przetwarzane są dane osobowe?

Dane osobowe podawane nam przez Ciebie podczas rejestracji i korzystania ze strony internetowej http://aros.pl są przetwarzane przez spółkę:

Bonito.pl Sp. z o.o.
ul. Komandosów 1/3, 32-085 Modlniczka
NIP: 6762400623, REGON: 120954264, KRS: 0000593375
Sąd Rejonowy dla Krakowa-Śródmieścia w Krakowie, XI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego
Wysokość kapitału zakładowego: 498 000,00 zł

która jest administratorem tych danych w rozumieniu ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (tekst jedn.: Dz. U. 2002 r., Nr 101, poz. 926 z późn. zm.).

Dane osobowe, które zostają nam powierzone przetwarzane są:

  • w zakresie niezbędnym do prawidłowej realizacji usług świadczonych drogą elektroniczną i realizacji składanych zamówień;
  • w celu realizacji składanych przez Ciebie zapytań ofertowych oraz zamówień na produkty znajdujące się w ofercie dyskontu książkowego Aros;
  • w celu rozpatrywania składanych przez Ciebie reklamacji oraz zwrotu świadczeń w przypadku odstąpienia od umowy (zwrotu towaru);
  • jeżeli nie wyrazisz sprzeciwu na otrzymywanie od nas informacji marketingowych, w tym przesyłanie Ci przez nas drogą elektroniczną informacji handlowych, Twoje dane osobowe będą przetwarzane przez nas również w celu przekazywania Ci informacji o naszym sklepie, ofercie i promocjach, a także informacji dotyczących produktów i usług podmiotów współpracujących z nami (za naszą wiedzą i wyraźnym przyzwoleniem).

Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże brak zgody na ich przetwarzanie przez nas może uniemożliwić nam świadczenie Tobie usług drogą elektroniczną oraz dokonywanie przez Ciebie zakupów w dyskoncie książkowym Aros.

Powierzając nam swoje dane osobowe, zawsze masz prawo wglądu, żądania aktualizacji lub ich usunięcia. Możesz również zwrócić się do nas z żądaniem usunięcia wszystkich Twoich danych.

Zasady bezpieczeństwa

Spółka zapewnia bezpieczeństwo danych osobowych dzięki odpowiednim środkom technicznym oraz organizacyjnym, które mają na celu niedopuszczenie do bezprawnego przetwarzania danych oraz ich przypadkowej utraty, zniszczenia oraz uszkodzenia. Niezależnie od powyższego, dokładamy wszelkich starań, aby informacje osobowe zawsze były:

  • poprawne i przetwarzane w sposób zgodny z prawem,
  • uzyskane tylko dla określonych celów i nie przetwarzane dalej w sposób niezgodny z tymi celami,
  • przechowywane nie dłużej niż to konieczne,
  • przetwarzane zgodnie z prawami przysługującymi osobom których dotyczą, w tym zgodnie z prawem do zastrzeżenia udostępniania,
  • nie transferowane bez odpowiedniej ochrony.

Dla zwiększenia bezpieczeństwa Twoich danych należy pamiętać o:

  • korzystaniu z programów antywirusowych, w tym regularnym skanowaniu dysków w poszukiwaniu wirusów;
  • korzystaniu ze strony i dyskontu książkowego Aros wyłącznie za pośrednictwem zaufanych komputerów, na których zainstalowano wyłącznie sprawdzone i legalne oprogramowanie. Korzystanie z cudzych komputerów rodzi ryzyko przechwycenia podanych danych osobowych;
  • nie zapamiętywaniu danych na komputerze / urządzeniu i usunięciu historii przeglądanych stron jeśli korzystasz ze strony lub dyskontu książkowego Aros za pomocą obcego komputera / urządzenia. Z zapamiętanych danych może skorzystać osoba która będzie korzystała z po Tobie z tego samego urządzenia.

Pliki cookies – Informacje techniczne

Podczas korzystania przez Ciebie z dyskontu książkowego Aros na urządzeniu końcowym (komputerze, tablecie, smartfonie itp.) zapisywane są niewielkie pliki (w szczególności tekstowe), zawierające informacje niezbędne do prawidłowego korzystania z dyskontu książkowego Aros tzw. pliki cookies. Dzięki zapisaniu tych plików na Twoim urządzeniu możliwe jest m. in. zapamiętanie danych osobowych, dzięki czemu nie będziesz musiał każdorazowo ich wpisywać, zapamiętanie towarów dodanych przez Ciebie do koszyka lub schowka. Dzięki plikom cookies możliwe jest zbieranie danych statystycznych dyskontu książkowego Aros, co umożliwia rozwijanie naszego dyskontu zgodnie z preferencjami naszych Klientów.

Pliki cookies nie zawierają danych, na podstawie których można ustalić czyjąś tożsamość. Pliki te nie są w żaden sposób szkodliwe dla Twojego urządzenia i nie zmieniają jego ustawień ani ustawień zainstalowanego na nim oprogramowania. Mogą one zostać wysłane jedynie przez przeglądarkę do serwera, który je utworzył.

W trakcie korzystania przez Ciebie z dyskontu książkowego Aros wykorzystujemy poniższe rodzaje cookies:

  • Cookies sesyjne - pliki tymczasowe, które przechowywane są w Twoim urządzeniu do czasu opuszczenia dyskontu książkowego Aros
  • Cookies stałe - przechowywane w Twoim urządzeniu przez czas określony w parametrach tych plików lub do momentu ich usunięcia przez Ciebie.
  • Cookies Google - przechowywane w Twoim urządzeniu przez czas określony w parametrach tych plików lub do momentu ich usunięcia przez Ciebie. Tego typu pliki służą do analizy statystycznej ruchu na stronie (Google Analytics) oraz do określania preferencji reklam Google na innych stronach.

Jakie pliki cookies są przez nas wykorzystywane?

  • niezbędne do działania dyskontu książkowego - pliki te umożliwiają prawidłowe działanie dyskontu książkowego Aros oraz dokonywanie zakupów. Bez ich zapisania na Twoim urządzeniu korzystanie z dyskontu książkowego Aros jest niemożliwe;
  • zapewniające bezpieczeństwo transakcji dokonywanych w obrębie dyskontu książkowego Aros. Brak tych plików uniemożliwi bezpieczne dokonanie transakcji;
  • statystyczne - umożliwiają zbieranie przez nas informacji statystycznych na temat sposobu w jaki korzystasz z dyskontu książkowego Aros;
  • funkcjonalne - pliki umożliwiające zapamiętanie Twoich ustawień i preferencji. Dzięki zapisaniu tych plików na Twoim urządzeniu m. in. nie będziesz musiał każdorazowo wpisywać wszystkich swoich danych.
  • społecznościowe - umożliwiające integrację serwisów społecznościowych (m. in. Facebook), z których korzystasz, z dyskontem książkowym Aros.

Co należy zrobić, jeśli nie wyrażasz zgody na zapisywanie plików na Twoim urządzeniu?

Przeważnie ustawienia przeglądarki domyślnie dopuszczają zapisywanie plików cookies. Jeżeli nie zgadzasz się na zapisywanie tych plików na Twoim urządzeniu, musisz dokonać zmian w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Zmiany mogą polegać na niezapisywaniu plików cookies na Twoim urządzeniu lub na każdorazowym informowaniu Cię o zapisaniu danego pliku na Twoim urządzeniu. Możesz również za każdym razem po wizycie w dyskoncie książkowym Aros lub innym sklepie usuwać pliki ze swojego urządzenia. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oraz w sekcji "Pomoc" przeglądarki internetowej. Należy pamiętać jednak o tym, że ograniczenia w stosowaniu plików cookies mogą utrudnić lub uniemożliwić korzystanie z dyskontu książkowego Aros lub innych sklepów.

Ustawienia przeglądarki Twojego urządzenia pozwalające na zapisywanie plików oznaczają, że wyrażasz zgodę, aby pliki te zapisywane były na Twoim urządzeniu.

Pozostałe informacje techniczne

Stosujemy najnowsze technologie i odpowiednie procedury ochrony danych osobowych, a także nowoczesne mechanizmy ochrony przekazywanych danych.

Twoje dane osobowe są przechowywane w bazie danych, w której zastosowano środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych zgodne z wymaganiami określonymi przez powszechnie obowiązujące przepisy prawa dotyczące ochrony danych osobowych, w tym rozporządzenie Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne służące do przetwarzania danych osobowych (Dz. U. Nr 100, poz. 1024). Dostęp do bazy mają jedynie osoby, posiadające upoważnienia nadane przez administratora danych.

LD
PD
LG
PG

Nowości

1.
Zawód: powieściopisarz

Zawód: powieściopisarz

2.
Deadpool: Grzech pierworodny. Tom 7

Deadpool: Grzech pierworodny. Tom 7

3.
Thor Gromowładny. Ostatnie dni Midgardu. Tom 4

Thor Gromowładny. Ostatnie dni Midgardu. Tom 4

4.
Grzech pierworodny

Grzech pierworodny

5.
Wiedźmin. Klątwa kruków. Tom 3

Wiedźmin. Klątwa kruków. Tom 3

6.
Uniwersum DC. Odrodzenie

Uniwersum DC. Odrodzenie

7.
Kadziu. Siatkówka & rock'n'roll

Kadziu. Siatkówka & rock'n'roll

8.
Hummusy i pasty

Hummusy i pasty

9.
Superman. Ostatnie dni Supermana

Superman. Ostatnie dni Supermana

10.
Rudowłosa

Rudowłosa

11.
Z muchą świat zwiedzamy i opowiadamy

Z muchą świat zwiedzamy i opowiadamy

12.
Książę nocy. Pierwsza śmierć

Książę nocy. Pierwsza śmierć

13.
Lucky Luke. Ziemia obiecana. Tom 80

Lucky Luke. Ziemia obiecana. Tom 80

14.
Polacy są najlepsi

Polacy są najlepsi

15.
Na linii świata

Na linii świata

16.
Kajko i Kokosz: Nowe Przygody 2. Łamignat Straszliwy.

Kajko i Kokosz: Nowe Przygody 2. Łamignat Stras...

17.
Lucky Luke. Wujaszkowie Dalton. Tom 78

Lucky Luke. Wujaszkowie Dalton. Tom 78

18.
Przeczucie

Przeczucie

19.
Hej, Jędrek! Szukasz guza?

Hej, Jędrek! Szukasz guza?

20.
Kroniki Nicci. Tom 1. Pani Śmierci

Kroniki Nicci. Tom 1. Pani Śmierci

LD
PD
LG
PG

Bestsellery

1.
Jezu, Ty się tym zajmij! o. Dolindo Ruotolo. Życie i cuda

Jezu, Ty się tym zajmij! o. Dolindo Ruotolo. Ży...

2.
Macierewicz i jego tajemnice

Macierewicz i jego tajemnice

3.
Lem. Życie nie z tej ziemi

Lem. Życie nie z tej ziemi

4.
Jezu, Ty się tym zajmij. Modlitwa pełna zawierzenia

Jezu, Ty się tym zajmij. Modlitwa pełna zawierz...

5.
Dziewczyna z Brooklynu

Dziewczyna z Brooklynu

6.
Przewodnik wędrowca. Sztuka odczytywania znaków natury

Przewodnik wędrowca. Sztuka odczytywania znaków...

7.
Miejsca pełne BOGActw. Klasa 4. Zeszyt ćwiczeń

Miejsca pełne BOGActw. Klasa 4. Zeszyt ćwiczeń

8.
Kajko i Kokosz. Tom 10. Szkoła latania

Kajko i Kokosz. Tom 10. Szkoła latania

9.
Czarna Madonna

Czarna Madonna

10.
Biologia na czasie. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych. Zakres podstawowy

Biologia na czasie. Podręcznik dla szkół ponadg...

11.
Miejsca pełne BOGActw. Klasa 4.  Podręcznik

Miejsca pełne BOGActw. Klasa 4. Podręcznik

12.
To jest chemia. Podręcznik dla szkół ponadpodstawowych. Zakres podstawowy

To jest chemia. Podręcznik dla szkół ponadpodst...

13.
Kicia Kocia. To moje!

Kicia Kocia. To moje!

14.
Poznać przeszłość. Wiek XX. Podręcznik dla szkół ogólnokształcących. Zakres podstawowy

Poznać przeszłość. Wiek XX. Podręcznik dla szkó...

15.
Jezus jest z nami. Klasa 3. Zeszyt ćwiczeń + CD

Jezus jest z nami. Klasa 3. Zeszyt ćwiczeń + CD

16.
Oblicza geografii. Podręcznik  z atlasem dla szkół ponadgimnazjalnych. Zakres podstawowy

Oblicza geografii. Podręcznik z atlasem dla sz...

17.
We wspólnym rytmie

We wspólnym rytmie

Autor: Jojo Moyes
18.
Spotkania uBOGAcające. Klasa 5. Zeszyt ćwiczeń

Spotkania uBOGAcające. Klasa 5. Zeszyt ćwiczeń

19.
Błogosławieni, którzy szukają Jezusa. Podręcznik do religii dla VII klasy szkoły podstawowej

Błogosławieni, którzy szukają Jezusa. Podręczni...

20.
Jezus jest z nami. Klasa 3. Podręcznik

Jezus jest z nami. Klasa 3. Podręcznik

LD
PD
LG
PG
LD
PD
© 2017 Aros - dyskont książkowy. Polityka prywatności i plików cookies    Tania księgarnia internetowa, tania książka, książki dla dzieci, młodzieży i dorosłych! Wydawnictwa Autorzy