Nazywam się Katarzyna Bosacka i jestem Anonimowym Żarłokiem. Kocham jeść, gotować, piec, smakować, podjadać i próbować. Tak się jakoś złożyło, że mi ciut przybyło, więc przyszła kryska na Matyska, zęby w tynk, idę na dietę.Znana dziennikarka, prowadząca program 'Wiem, co jem i wiem, co kupuję' w stacji TVN Style, pewnego dnia postanowiła cudnie schudnąć. Zakasała rękawy i zabrała się do pracy. O swojej walce z nadprogramowymi kilogramami systematycznie opowiadała w programie 'Dzień Dobry TVN'. Pożegnanie z pulpetem nie przyszło łatwo. Kasia musiała się nieźle namęczyć, by osiągnąć upragnioną wagę. Jak jej się to udało? Poprzez zdrowe, mądre odchudzanie, dietę opartą na ogólnodostepnych i tanich produktach oraz rozsądne ćwiczenia.Jeśli należysz do osób, którym kilogramy wymknęły się spod kontroli, dzięki książce 'Żegnaj, pulpecie' dowiesz się, jak się ich skutecznie pozbyć. Przekonaj się, jak się cudnie chudnie!
Autor | Katarzyna Bosacka |
Wydawnictwo | Publicat |
Rok wydania | 2013 |
Oprawa | plastikowa |
Liczba stron | 128 |
Numer ISBN | 978-83-245-1951-4 |
Kod paskowy (EAN) | 9788324519514 |
Waga | 381 g |
Wymiary | 170 x 244 x 11 mm |
Data premiery | 2013.02.06 |
Data pojawienia się | 2012.12.21 |
Produkt niedostępny!
Ten produkt jest niedostępny. Sprawdź koszty dostawy innych produktów.
Książka dla zupełnych laików w temacie odżywiania i diet - nie wniosła absolutnie nic nowego do mojej diety. Miałam nadzieję na więcej własnych doświadczeń autorki, jej codzienne zmagania i sposoby samomotywowania się, a w głównym stopniu przeczytałam o tym co już autorka prezentowała w swoich wcześniejszych publikacjach, bądź programie telewizyjnym.
Plus za ładne wydanie - ale chyba nie o to autorce chodziło. Nie polecam.
Żywność, czyli co tak naprawdę można jeść. Kompleksowy przewodnik zdrowego odżywiania według współczesnych badań naukowych
Książka dla zupełnych laików w temacie odżywiania i diet - nie wniosła absolutnie nic nowego do mojej diety. Miałam nadzieję na więcej własnych doświadczeń autorki, jej codzienne zmagania i sposoby samomotywowania się, a w głównym stopniu przeczytałam o tym co już autorka prezentowała w swoich wcześniejszych publikacjach, bądź programie telewizyjnym.
Plus za ładne wydanie - ale chyba nie o to autorce chodziło. Nie polecam.
Chrupiące pączki z przejrzałych bananów, wytrawne babeczki z makaronu po rosole, gnocchi z garstki ziemniaków, podpłomyki z dowolnymi dodatkami oraz frytki z warzyw. Cuda w kuchni to zbiór przepisów i porad, jak przygotować proste i pyszne dania ze składników, które akurat mamy pod ręką: z pozostałości po wczorajszym obiedzie, chleba nie pierwszej świeżości, podstawowych owoców i warzyw, resztek sera, czy z mrożonek. „Cuda w kuchni to książka oparta na autentycznych przeżyciach mojej dużej rodziny, okraszona zdjęciami z naszych własnych telefonów. Z kreatywnymi przepisami na cuda z resztek i prostych składników, które każdy z nas ma zwykle w domu, które można łatwo znaleźć w osiedlowym sklepiku lub zebrać samemu: w lesie, na łące lub w ogrodzie. D...
Chudnij z indeksem glikemicznym to niezwykle przystępny i przejrzysty poradnik stosowania diety opartej o indeks glikemiczny produktów spożywczych. Dieta IG jest łatwym, zdrowym i skutecznym sposobem pozbycia się nadwagi i utrzymania prawidłowej masy ciała, a przy tym zwiększenia energii życiowej i poprawy stanu zdrowia. Nie trzeba liczyć kalorii ani głodować – wystarczy zrezygnować z jedzenia potraw o wysokim indeksie glikemicznym. Książka zawiera kolorowe tabele produktów, które możemy jeść do woli, tych, na które możemy pozwolić sobie od czasu do czasu, oraz tych, które należy wykluczyć z jadłospisu. Znajdziemy tu także przepisy na bardzo smaczne dania o niskim indeksie glikemicznym, dzięki którym zmiana nawyków żywieniowych okaże się zupełnie prost...
Nikt z nas nie lubi fałdek tłuszczu na brzuchu. To nie tylko kwestia wyglądu, ale również zdrowia. Otyłość brzuszna sprzyja występowaniu chorób przewlekłych, jak cukrzyca, miażdżyca, nadciśnienie, czy schorzeń układu krążenia. Wyjście z sytuacji jest jedno: należy pozbyć się oponki na brzuchu. Bez obaw, można to zrobić bez restrykcyjnej diety. W części praktycznej zawarte zostały przepisy na smaczne dania, które służą zdrowemu odżywianiu. Jeśli oprócz dobrze skomponowanych posiłków włączymy w codzienność dużo ruchu, to nie tylko stopniowo zrzucimy zbędne kilogramy, ale również zadbamy o zdrowie i dobrą kondycję w przyszłości. Odbiorcy: - wszyscy, którzy potrzebują informacji na temat otyłości brzusznej, - osoby, które chcą zrzucić zbę...
Dowiedz się, jak wykorzystać naturę w walce ze zbędnymi kilogramami. Poznaj odchudzające właściwości kawy, herbaty, garcynii kambodżańskiej, yerba mate, ostrych przypraw, warzyw i innych produktów.
Wiesz, że jedzenie płatków owsianych nie jest zdrowym sposobem na rozpoczęcie dnia? Mleko nie buduje kości, a jajka w diecie nie zwiększają ryzyka wystąpienia zawału serca. Każdego dnia jesteśmy bombardowani sprzecznymi informacjami o zdrowym odżywianiu. W końcu, stojąc przed sklepową półką, sam nie wiesz, co powinieneś wybrać, by zdrowo jeść. Dr Hyman, odkryje przed Tobą odpowiedź na pytanie, co powinieneś jeść, żeby schudnąć, cieszyć się zdrowiem i wyeliminować stany zapalne czy choroby autoimmunologiczne. Jak na talerzu daje Ci gotowe rozwiązanie w postaci najzdrowszej diety na świecie – diety pegańskiej, dzięki której dostarczysz swojemu organizmowi wszystkiego, co najlepsze! Dowiedz się co jeść, by być zdrowym!
Najpierw pojawia się nieestetyczna fałdka, potem kolejna i kolejna. Następnie trudności z dopięciem ulubionych jeansów i konieczność wymiany garderoby na większe rozmiary... Jednak, wbrew temu co stara się nam wmówić kolorowa prasa, otyłość brzuszna to nie tylko problem natury estetycznej i mogą na nią cierpieć również osoby o szczupłym wyglądzie. Lekceważenie jej może przynieść poważne konsekwencje zdrowotne takie jak: insulinooporność, cukrzyca, choroby układu krążenia, zespół metaboliczny oraz choroby stawów wynikające z nadmiernego ich obciążenia. Brak wcięcia w talii przy tych problemach to drobnostka! Autorka wyjaśnia, czym jest otyłość brzuszna, kiedy i u jakich specjalistów należy szukać pomocy, a przede wszystkim: jakie zmiany w naszy...
Weronika przyjeżdża na Pomorze, aby przygotować dom na powrót ojca z Oksfordu. Ma swoje powody i chce sprawić mu przyjemność, dlatego myśli o tym, żeby ustawić w ogrodzie starą karuzele z dzieciństwa ojca. Pomaga jej Albert, miejscowy lekarz, miłośnik lokalnej historii. Między tymi dwojgiem rodzi się coraz głębsze uczucie.
Noce i dnie Marii Dąbrowskiej powszechnie uznawane są za najwybitniejsze dzieło rodzimej prozy realistycznej XX wieku. Publikowana w latach 1931–1934 opowieść o losach dwóch rodzin, począwszy od wybuchu powstania styczniowego aż po początek pierwszej wojny światowej, stanowi precyzyjne studium przemian społecznych na ziemiach polskich. Opisując dzieje Ostrzeńskich i Niechciców, Dąbrowska chętnie sięgała do własnych wspomnień, swoje doświadczenia zestawiała z „wielką” historią. To właśnie dzięki temu udało się jej stworzyć przekonujący obraz bohaterów uwikłanych w sieć pozornie chaotycznych zdarzeń. Na kanwie codziennych przeżyć, zarówno tych wzniosłych, jak i przyziemnych, Dąbrowska ukazała proces formowania się nowej inteligencji, wywodzące...
Śnieżna, mroźna, słodka i przytulna – taka jest zima w Olszowym jarze. Otuli Cię i przeniesie w innym świat w którym wszystko jest proste i układa się tak jak tego pragniemy. Olszowy Jar to mała wioska, w której Weronika spędzała w dzieciństwie każde święta, ferie i wakacje. W pełnym uroku domu dziadka dziewczyna wraz z kuzynką Małgosią i przyjaciółką Patrycją przeżyła wiele beztroskich chwil. Z czasem jednak, pochłonięte przez dorosłe życie, przestały bywać w Olszowym Jarze. Po latach Małgosia planuje powrót w rodzinne strony, a przed Weroniką, która zajmuje się projektowaniem, staje trudne, ale bardzo przyjemne zadanie: ma przywrócić duszę domowi dziadków, który stracił wiele ze swojego czaru, a także przygotować jego wystrój do zbliżaj...
Numer ewidencyjny w wykazie: 1145/1/2O22 Nowy przedmiot Historia i Teraźniejszość wymaga także nowego podejścia do podręcznika. Autor – wybitny badacz, historyk i ekonomista, człowiek bardzo aktywny społecznie – postawił na narracyjność. W połączeniu z atrakcyjnym stylem pisania powinno przynieść to istotny efekt dydaktyczny, pobudza bowiem ciekawość czytelnika-ucznia. Samo przeczytanie tej książki spowoduje przyswojenie i zapamiętanie części zjawisk oraz tendencji występujących w najnowszej historii Polski oraz świata. Tekst został wsparty prawie pół tysiącem świetnie dobranych ilustracji, w większości unikatowych, tworzących równoległą narrację i niosących także wielką porcję wiedzy. Absolutną nowością są zastosowane w podręczniku specjal...
Opowieść o kobiecie, która w imię miłości ma odwagę przeciwstawić się szaleńcowi terroryzującemu jej najbliższych Życie Reeny Hale naznaczył pożar rodzinnej pizzerii, który widziała jako jedenastolatka. Już wtedy postanowiła, że zostanie oficerem śledczym do spraw podpaleń. Ciężko pracuje, aby spełnić swoje marzenie. Ale pożary towarzyszą jej nie tylko w sferze zawodowej. Osoby bliskie Reenie nagle znajdują się w śmiertelnym niebezpieczeństwie, a zagrożenie ma zawsze związek z ogniem. Jest jeszcze ktoś, kogo fascynuje śmiercionośny żywioł… Nora Roberts – amerykańska autorka powieści, w których są mistrzowsko połączone wątki romansowe, sensacyjne i przygodowe. Jej książki cieszą się ogromną popularnością i wszystkie trafiają na list...
Kontynuacja kultowych Smażonych zielonych pomidorów Bestseller „The New York Times” Kilka pokoleń czytelników czekało na tę powieść! Jak dobrze wrócić do domu i uściskać starych znajomych! Otóż i oni: Idgie, Julian i jego żona, Opal, kucharka Sipsey, Duży George, szeryf Grady Kilgore, ich dzieci i wnuki. Po tym, jak kawiarnia w Whistle Stop zamknęła swoje podwoje, a stacja kolejowa przestała działać, miasteczko opustoszało. Dzięki świątecznym listom Dot Weems – żadnych plotek, same fakty! – sąsiedzka więź jednak przetrwała i znów wszyscy byli świetnie poinformowani. Po latach emerytowany weterynarz Bud Threadgode postanawia odwiedzić miejsce, w którym on i jego matka Ruth Jamison byli tacy szczęśliwi. Zaginięcie starszego pana uruchamia lawinę...
Egzotyczne oleje, które cudownie leczą raka, jagody pożerające tkankę tłuszczową we śnie, napoje oczyszczające krew, sproszkowane wodorosty odpędzające złe moce. Media, a zwłaszcza internet, pełne są mitów na temat żywności i żywienia, zachęt do jedzenia pączków z buraków, ?kotletów? z kaszy manny czy picia kawy z olejem kokosowym. Czas na porządek w tym śmietniku informacyjnym! "Czy wiesz, co jesz? Leksykon dobrych zakupów" Katarzyny Bosackiej pomoże odnaleźć się w zalewie opinii i masie produktów, by robić racjonalne, zdrowe i tanie zakupy. Dowiesz się z niego m.in., że olej kokosowy jest gorszy niż smalec, mleko sojowe czy migdałowe nigdy nie zastąpi krowiego, a gluten jest? pyszny i zdrowy. Poręczna forma: niemal 300 haseł opisujących poszczeg...
Chrupiące pączki z przejrzałych bananów, wytrawne babeczki z makaronu po rosole, gnocchi z garstki ziemniaków, podpłomyki z dowolnymi dodatkami oraz frytki z warzyw. Cuda w kuchni to zbiór przepisów i porad, jak przygotować proste i pyszne dania ze składników, które akurat mamy pod ręką: z pozostałości po wczorajszym obiedzie, chleba nie pierwszej świeżości, podstawowych owoców i warzyw, resztek sera, czy z mrożonek. „Cuda w kuchni to książka oparta na autentycznych przeżyciach mojej dużej rodziny, okraszona zdjęciami z naszych własnych telefonów. Z kreatywnymi przepisami na cuda z resztek i prostych składników, które każdy z nas ma zwykle w domu, które można łatwo znaleźć w osiedlowym sklepiku lub zebrać samemu: w lesie, na łące lub w ogrodzie. D...
„Kuchnia polska to jest to! Różnorodna, arcysmaczna, coraz bardziej nowoczesna. Zmienia się tak samo dynamicznie jak nasz kraj i bez kompleksów wytrzymuje konkurencję najbardziej znanych kuchni europejskich. W ostatnich latach wydano wiele książek znakomitych szefów kuchni propagujących nowoczesną kuchnię polską, ale często są to propozycje nie dla kucharzy amatorów ale dla zaawansowanych, wyposażonych w kosmiczny sprzęt. Trudno w przeciętnym polskim M3 operować ciekłym azotem, pistoletem wędzarniczym, strzelającym cukrem czy maszyną sous vide. Moja książka jest dla tych wszystkich, którzy mają w kuchni sprzęt podstawowy – nóż, deskę do krojenia, garnek i blender. Którzy kochają tradycyjną kuchnię polską, ale chcą zaskoczyć siebie i gości dobrze z...
Przygotuj w domu zdrowsze wersje popularnych produktów i dań! Tytuł dla osób gotujących i dbających o jakość serwowanego przez siebie jedzenia. Dla fanów Kasi Bosackiej i programu „Wiem co jem”. W książce znajduje się ponad 70 przepisów na produkty, dania i napoje, które pojawiły się w kultowym programie „Wiem co jem”. Bez konserwantów i masy chemicznych dodatków: łatwe w przygotowaniu, dostępne i pyszne! Dzięki książce „Wiem co jem. Przepisy z programu”: - z łatwością zamienisz kupowane produkty na ich zdrowsze i tańsze odpowiedniki - będziesz mieć wszystkie przepisy z programu zawsze pod ręką - ograniczysz spożycie substancji chemicznych i poczujesz ogromną różnicę w smaku Przepisy zostały podzielone tematycznie na rozdziały, np.: ”Co t...
Kasia Bosacka wraz ze swoją ekipą testuje oferowane przez handel przedmioty codziennego użytku. Podpowiada, jak wybierać artykuły najbardziej odpowiednie do naszych potrzeb i w najlepszych cenach. Pokazuje, na co zwracać uwagę, by nie dać się nabrać na puste hasła i nic nie znaczące obietnice producentów. Sprawdza, czy przedmioty szeroko reklamowane w prasie, radio i telewizji czy na billboardach zawsze są warte swojej ceny. Przekonuje, że nasze decyzje w chwili zakupu są ważne, bo ich skutki będziemy odczuwać przez długi czas nie tylko my sami, ale i nasze rodziny. W książce między innymi: * Jak nie połamać sobie siekaczy, wybierając pastę do zębów? * Od nadmiaru jakich lekarstw przeciwbólowych głowa rozboli nas jeszcze bardziej? * Co wysmażyli nam produ...
Wyjątkowy poradnik dla każdego, kto udaje się na zakupy i chce być świadomym co warto kupić a co należy omijać! Nasze autorki przejrzały wszystkie półki z żywnością w sklepach i supermarketach. Sprawdziły jakość wędlin, przekopały chłodnie z mrożonkami, oceniły jakość warzyw i owoców, zważyły żywność light i spróbowały, co pysznego wysmażył nam fast food. Dzięki temu powstał rewelacyjny poradnik, w którym podpowiadają, jak wybierać najzdrowsze produkty w najlepszych cenach. Wskazują składniki niebezpieczne i bezwartościowe. Informują, jakim hasłom nie wierzyć i na które napisy na opakowaniach zwracać uwagę. Przede wszystkim jednak bezlitośnie obnażają sztuczki speców od marketingu i reklamy.
Bonito
O nas
Kontakt
Punkty odbioru
Dla dostawców
Polityka prywatności
Ustawienia plików cookie
Załóż konto
Sprzedaż hurtowa
Bonito na Allegro