Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach piekarz i technik technologii żywności. Realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji T.3 (Magazynowanie surowców piekarskich).
W publikacji omówiono zagadnienia dotyczące surowców piekarskich oraz ich przechowywania. Opisano zboża wykorzystywane w piekarniach. Szczególną uwagę zwrócono na kwestie związane z transportem, przechowywaniem oraz oceną jakości mąki żytniej i pszennej. Podręcznik zawiera wiele ciekawostek, które dodatkowo poszerzają wiedzę ucznia. Dzięki bogactwu rysunków, przejrzystych schematów i zdjęć ułatwia przyswajanie wiedzy. Nauce sprzyjają też pytania i ćwiczenia praktyczne do wykonania w pracowni szkolnej. Publikacja pozwala przygotować ucznia do pracy zarówno w małej piekarni rzemieślniczej, jak i w dużym zakładzie produkcyjnym.
Numer dopuszczenia MEN: 13/2016
Autor | Krystyna Jarosz |
Wydawnictwo | WSiP |
Rok wydania | 2016 |
Oprawa | miękka |
Liczba stron | 128 |
Format | 17.0 x 24.0 cm |
Numer ISBN | 9788302157097 |
Kod paskowy (EAN) | 9788302157097 |
Waga | 204 g |
Data premiery | 2016.05.08 |
Data pojawienia się | 2016.05.08 |
Produkt niedostępny!
Ten produkt jest niedostępny. Sprawdź koszty dostawy innych produktów.
Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich. Kwalifikacja T.3.2. Podręcznik do nauki zawodu. Piekarz. Technik technologii żywności
Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku i wypiek ciasta. Kwalifikacja T.3.3. Podręcznik do nauki zawodu. Piekarz. Technik technologii żywności
Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku i wypiek ciasta. Kwalifikacja T.3.3. Podręcznik do nauki zawodu. Piekarz. Technik technologii żywności
„Focus. Second Edition” to nowa edycja bestsellerowej serii „Matura Focus”, stworzona na bazie podstawy programowej dla liceów i techników obowiązującej od września 2019. Zapewnia pełną realizację wymagań ogólnych i szczegółowych, łącząc naturalną komunikację, poprawność językową i gwarantując realne postępy w nauce. Szczegóły: • każdej lekcji z podręcznika odpowiada strona materiału utrwalającego w zeszycie ćwiczeń, • identyczna numeracja stron w podręczniku i zeszycie ćwiczeń pozwala łatwo nawigować między komponentami w trakcie lekcji, • zeszyt ćwiczeń zawiera arkusze pracy z filmami BBC, dzięki czemu autentyczne materiały wideo można wykorzystać jako wsparcie regularnej lekcji lub jako osobne zajęcia, • Online Practice zapewni...
Focus Second Edition zachowuje najlepsze cechy kursu Matura Focus, w tym wypróbowaną metodykę, dzięki której: 90% nauczycieli mówi, że wybór serii Focus był bardzo dobrą decyzją, ponad 80% uczniów uczących się z Focusa uważa, że ich zasób słownictwa wyraźnie zwiększył się po roku nauki z kursem, 80% uczniów zauważyło realne postępy po roku nauki z kursem. Druga edycja została stworzona w oparciu o założenia nowej podstawy programowej i uzupełniona o cyfrowe rozwiązania, których wykorzystanie pozytywnie wpłynie na postępy uczniów.
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach piekarz i technik technologii żywności. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji T.3 (Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich). W publikacji omówiono rodzaje pieczywa i wyrobów piekarsko-cukierniczych. Dokładnie przedstawiono receptury i na licznych przykładach wyjaśniono związane z nimi obliczenia. Dużo miejsca poświęcono procesom zachodzącym w trakcie powstawania ciast żytniego i pszennego. Zwrócono uwagę na najczęściej popełniane błędy w trakcie kształtowania poszczególnych rodzajów pieczywa. Atutem podręcznika jest szata graficzna, która pokazuje poszczególne etapy ręcznego formowania wyborów. Naukę ułatwiają ćwiczenia do wykonania w szkolnej pracowni i...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach piekarz i technik technologii żywności. Realizuje treści z zakresu trzeciej części kwalifikacji T.3 (Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku i wypiek ciasta). W publikacji szczegółowo omówiono przygotowanie ciasta do wypieku i sam wypiek oraz opisano poszczególne etapy tych procesów. Wskazano czynniki wpływające na wydajność i jakość wypieku. Wiele uwagi poświęcono poszczególny urządzeniom używanym na tym etapie technologicznym. Porównano różne rodzaje pieców. Bogaty materiał ilustracyjny pomaga w poznawaniu nowych zagadnień, a pytania sprawdzające i ćwiczenia praktyczne pozwalają na systematyczne utrwalanie wiedzy. Numer dopuszczenia MEN: 6/2016
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach piekarz i technik technologii żywności. Realizuje treści z zakresu trzeciej części kwalifikacji T.3 (Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku i wypiek ciasta). W publikacji szczegółowo omówiono przygotowanie ciasta do wypieku i sam wypiek oraz opisano poszczególne etapy tych procesów. Wskazano czynniki wpływające na wydajność i jakość wypieku. Wiele uwagi poświęcono poszczególny urządzeniom używanym na tym etapie technologicznym. Porównano różne rodzaje pieców. Bogaty materiał ilustracyjny pomaga w poznawaniu nowych zagadnień, a pytania sprawdzające i ćwiczenia praktyczne pozwalają na systematyczne utrwalanie wiedzy. Numer dopuszczenia MEN: 6/2016
Bonito
O nas
Kontakt
Punkty odbioru
Dla dostawców
Polityka prywatności
Ustawienia plików cookie
Załóż konto
Sprzedaż hurtowa
Bonito na Allegro