Totalnie nowatorska książka o diecie, która odsłania błędnie utrwalony model zrzucania zbędnych kilogramów poprzez zmniejszenie kaloryczności spożywanego jedzenia!
Jonathan Bailor dokonał prawdziwej rewolucji w dziedzinie odchudzania, które od teraz przestanie być utożsamiane z liczeniem kalorii.
Przez wiele lat źródła konwencjonalnych porad dietetycznych wmawiały nam, że najważniejsze dla utrzymania prawidłowej wagi jest dostarczanie organizmowi określonej liczby kalorii każdego dnia. Autor książki obala ten mit i zwraca uwagę na to, że nie chodzi o ilość, ale o jakość jedzenia. Te dodatkowe kilogramy, których nie możesz zrzucić, to nie tylko wina tego, że jesz za dużo! To efekt spożywania "złych kalorii"!
W książce Mit kalorii znajdziesz: rewolucyjną formułę spalania tłuszczu; plan diety, na której ani przez chwilę nie poczujesz głodu; skuteczny plan odżywiania, oparty na wartościowych kaloriach; proste przepisy na smaczne potrawy (nawet na słodycze!); efektywny plan prostych i lekkich ćwiczeń, oparty na treningu interwałowym; listę"złych kalorii", które mogą zatruwać twój organizm i spowalniać proces spalania tłuszczu.
Z tym poradnikiem przestaniesz być niewolnikiem tabel kalorycznych i kalkulatorów kalorii rozliczających cię z każdego kęsa.
Jedz więcej, ćwicz mniej i chudnij zdrowo!
"Gdyby oficjalne agencje i inne źródła konwencjonalnych dietetycznych porad od początku przekazały nam właściwe informacje na temat odżywiania i zdrowia, książka na ten temat nie byłaby wcale potrzebna. Jednak popełniły one błąd, o l b r z y m i błąd".
Autor | Jonathan Bailor |
Wydawnictwo | Vivante |
Rok wydania | 2015 |
Oprawa | miękka ze skrzydełkami |
Liczba stron | 344 |
Format | 14.5x20.5 cm |
Numer ISBN | 9788364645709 |
Kod paskowy (EAN) | 9788364645709 |
Waga | 384 g |
Wymiary | 145 x 205 x 26 mm |
Data premiery | 2015.09.22 |
Data pojawienia się | 2015.09.22 |
Produkt niedostępny!
Ten produkt jest niedostępny. Sprawdź koszty dostawy innych produktów.
Z tytulem mozna sie zgodzic i zalozeniem, ale podbudowa jest strasznie naciagana łacznie z arbitralnie uzywanymi cytatami uwaga na diete wysokobiałkowa, wbrew zapewnieniom autora szkodzi na nerki!
Z tytulem mozna sie zgodzic i zalozeniem, ale podbudowa jest strasznie naciagana łacznie z arbitralnie uzywanymi cytatami uwaga na diete wysokobiałkowa, wbrew zapewnieniom autora szkodzi na nerki!
Esencja kuchni włoskiej, najlepsze i za razem sprawdzone przepisy teraz w jednej publikacji. Wydawcą książki jest czołowy wydawca włoskich książek kulinarnych – Food Editore. Wszystkie przepisy zamieszczone w tej książce zostały wykonane w ich redakcyjnej kuchni i tam też zrobiono zdjęcia, ilustrując często krok po kroku sposób przygotowania potraw. Ta książka to absolutna klasyka kulinarna wydana w najwyższej jakości edytorskiej. Zawiera 1000 najlepszych przepisów kuchni włoskiej, począwszy od przekąsek po desery. Dodatkowo zamieszczono w niej dział z potrawami, które nie zawierają glutenu, laktozy, mięsa i ryb. To obszerne kompendium kulinarne wzbogacono też o poradnik gotowania krok po kroku, więc publikacja jest świetną pomocą dla wszystkich, któr...
Kapłony i szczeżuje to opowieść o kuchni tak dawnej, że już zapomnianej. Kapłon, czyli wykastrowany i tuczony kogut, był popularnym składnikiem potraw w pierwszej znanej nam polskiej książce kucharskiej, z kolei szczeżuje urozmaicały jadłospis najbiedniejszych. Gdy dzisiejsi szefowie kuchni prześcigają się w wymyślaniu oryginalnych przepisów, śmiało możemy sięgnąć do zapomnianej przeszłości. Bo jak pisał osiemnastowieczny historyk Jędrzej Kitowicz, tylko coś bardzo starego może wydawać się nowe. Poczytajmy zatem o oszołamiającej europejskiej karierze szczupaka po polsku, cofnijmy się do czasów, gdy pasternak nie był tylko zabawnym słówkiem, a kucharze serwowali żółtonosy i sielanki. Wreszcie – poznajmy kulinarne przemyślenia świętych Piotra i...
Pierwsza na polskim rynku książka o suplementacji dla osób ćwiczących i uprawiających sport. Autorem jest bardzo ceniony w Polsce Frédéric Delavier. Książka jest niezwykle obszerna, szczegółowa i profesjonalna. Znajdziesz w niej między innymi informacje na temat: • suplementacji, która ma na celu poprawienie wytrzymałości, • problematyki odwodnienia, • węglowodanów, • ochrony układu mięśniowego, • suplementów wzmacniających masę i siłę mięśniową, • witamin, minerałów, antyoksydantów, niezbędnych kwasów tłuszczowych oraz pre- i probiotyków, • roślin i adaptogenów, • suplementów mających chronić sportowca, • suplementów odchudzających.
Jimmy Moore i doktor Jason Mung przedstawiają program, który zapewnia nie tylko szybką utratę masy ciała, ale także wpływa pozytywnie na nasze serce oraz pomaga w leczeniu cukrzycy typu 2 i profilaktyce nowotworów. Autorzy udowadniają, że post wcale nie oznacza chorobliwego głodzenia się i odmawiania sobie przyjemności płynącej z jedzenia, a jest wręcz jedną ze skutecznych form zdrowego odżywiania! Musi być jednak przeprowadzony w odpowiedni sposób. Książka zawiera cztery programy głodówek wraz ze wskazówkami i radami. Wzbogacona jest również o 20 specjalnych przepisów na bezzbożowe posiłki. Dzięki temu czytelnicy mogą wybrać metodę najbardziej odpowiednią dla siebie i w bezpieczny oraz przyjemny sposób przejść przez okres postu. Autorzy tłumaczą, ja...
Rozsmakuj się w historii dawnych Słowian! Gdy myślimy o tym, co jadali i pijali nasi przodkowie we wczesnym średniowieczu, zazwyczaj przychodzą nam do głowy dwie rzeczy: mięso i piwo. Jednak menu dawnych Słowian było o wiele bardziej urozmaicone! Hanna i Paweł Lisowie jako pierwsi w Polsce podjęli się odtworzenia wczesnośredniowiecznych słowiańskich przepisów i smaków, bazując zarówno na własnych eksperymentach przeprowadzanych w Grodzisku Żmijowiska pod Kazimierzem Dolnym, jak i opracowaniach etnograficznych, historycznych, archeologicznych, botanicznych oraz tych z zakresu ziołoznawstwa. Efektem ich badań jest opowieść o różnorodnych aspektach kultury Słowian – potrawach, zwyczajach, ziołach, technikach kulinarnych. Dowiemy się z niej, jaka jest geneza r...
Jemy za dużo i za szybkoW makrobiotyce chodzi o to, by czuć się wolnym, zrównoważonym i spełnionym. Przede wszystkim należy jednak żyć wolniej. Ludzie mają tendencję, by gnać przez życie bez chwili wytchnienia, jeść posiłki w pośpiechu i dziwić się, że stale są zestresowani i niespokojni. Współczesny tryb życia, przepełniony zawrotnym tempem i ciągłym hałasem, może na dłuższą metę ogromnie zachwiać równowagę ciała, umysłu i ducha. A przecież wszystko, po co sięgasz ma wpływ na Twoje życie i dobre samopoczucie. Pierwsza taka książka o odżywianiuTa książka ma pomóc Ci znaleźć drogę pełną miłości, prowadzącą do równowagi i wewnętrznego spokoju. Inteligentne odżywianie na różnych poziomach pozwoli Ci kształtować swoje codzienne sa...
Zależy ci na twoim zdrowiu i chcesz się lepiej odżywiać, ale gubisz się już w tych wszystkich dietach, o których słyszysz każdego dnia? Próbujesz dobrać odpowiedni dla siebie plan żywieniowy, ale ciągle nie możesz znaleźć takiego, który byłby rzeczywiście zdrowy i jednocześnie dobrze wpasowałby się w twoje gusta kulinarne? Najprawdopodobniej ta książka pomoże ci rozwiązać ten problem. Zamiast dopasowywać się do gotowych diet teraz po prostu zaczniesz się zdrowo odżywiać. Z naszego poradnika dowiesz się wszystkiego o 200 najważniejszych produktach, po które sięgasz każdego dnia. A jeśli znajdą się wśród nich takie, które do tej pory gościły na twoim stole raczej sporadycznie, przekonasz się, dlaczego warto jadać je częściej. Bo to jest wła...
Jak schudnąć, nie głodząc się, a następnie utrzymać pożądaną wagę ciała? W jaki sposób oczyścić organizm z toksyn? Sposób odżywiania może rzeczywiście być bardzo skuteczny, jeśli znamy swój typ odżywiania, który jest uwarunkowany genetycznie, oraz stosujemy się do jego możliwości i ograniczeń podczas posiłków. Sole Schüβlera pełnią różne funkcje w naszym organizmie. Przyczyniają się między innymi do tego, że tłuszcze, białka i węglowodany są optymalnie rozkładane. Dzięki temu pomagają również usuwać z organizmu toksyny, kwasy i niestrawione resztki pokarmu, a przemiana materii funkcjonuje bez zarzutu. Przy tym nie należy zapominać o pewnej decydującej kwestii: połączeniu typu odżywiania z niezwykle skutecznymi solami Schüβlera, któ...
Publikacja zabierze cię w podróż po nowych, wyjątkowych i niespotykanych smakach oraz zapachach. Odkryj, jak opiec, przyrumieniać, uprażyć warzywa na ogniu i sprawić, by cebula stała się słodka, bakłażan przeszedł smakowitym dymem, a buraki nabrały pięknego brązowego koloru. Przyrządzanie warzyw na ogniu, to znacznie więcej niż tylko pieczenie na grillu. Niektóre jarzyny można żarzyć bezpośrednio na gorącym węglu, inne opiekać na ruszcie albo po prostu wędzić. Ta wyjątkowa książka pomoże ci przygotować oryginalne i niepowtarzalne dania. Wykorzystaj jeden z ponad 70 autorskich przepisów. Baw się i eksperymentuj. Wypróbuj nowe techniki, miej odwagę skosztować grillowanego groszku czy ananasa, poczuj wyjątkowy smak chrupiących papryczek chili i kalafi...
Książka opisuje ajurwedyjskie metody leczenia ponad osiemdziesięciu powszechnie występujących chorób. Omawia szeroki zakres terapii, w tym zagadnienia takie jak konstytucja, dieta, właściwy styl życia, ziołolecznictwo oraz specjalistyczne metody uśmierzania dolegliwości i regeneracji organizmu, do których należą masaże, pańća karma, stosowanie olejków i kamieni szlachetnych. Autor podkreśla wagę duchowego wymiaru życia, medytacji, stosowania mantr dla zachowania zdrowia. Przedstawia zasady zdrowego stylu życia dla poszczególnych konstytucji, uwzględniając nie tylko leczenie chorób, ale przede wszystkim profilaktykę. Kładzie nacisk na metody, które można stosować w domu.
Książka adresowana jest do każdego, kto w mądry sposób chce dbać o siebie. Osoby zainteresowane zabiegami upiększającymi lub przeprowadzające takie zabiegi mogą same skorzystać z ajurwedyjskich receptur bądź zaoferować je swoim klientom. Ajurweda, uważana za „matkę wszelkiej medycyny”, naucza, że zdrowie i piękno to efekt utrzymywania równowagi pomiędzy trzema energiami znanymi jako Vata, Pitta i Kapha. Ich indywidualne połączenie tworzy niepowtarzalną równowagę w każdym z nas. Odpowiednia, codzienna troska o siebie pomoże nam w jej utrzymaniu i wydobędzie ukryte w nas piękno. Niniejsza książka zawiera szczegółowe informacje o tym, jak poradzić sobie z wieloma aspektami współczesnego życia, aby zachować równowagę. Można tu znaleźć wiele szczeg...
Wyobraź sobie, że jesteś zdrowszy, niż kiedykolwiek wydawało ci się to możliwe! Zdrowie zaczyna się od jedzenia. Niniejsza książka zawiera przejrzysty, zrównoważony plan zmiany stylu żywienia, a jednocześnie przemiany twojego życia.
Bonito
O nas
Kontakt
Punkty odbioru
Dla dostawców
Polityka prywatności
Ustawienia plików cookie
Załóż konto
Sprzedaż hurtowa
Bonito na Allegro