Przepisy na łatwe do przygotowania, niezbyt czasochłonne i smaczne potrawy.
„Dziś problem diety bezglutenowej dotyka coraz więcej osób. Glutenu muszą unikać chorzy na celiakię i cierpiący z powodu jego nietolerancji, wywołującej szereg uciążliwych dla życia dolegliwości. Coraz więcej ludzi decyduje się na rezygnację z glutenu, aby być zdrowszym i szczuplejszym”.
Autor | Grażyna Bober-Bruijn, Gosia Wieruszewska |
Wydawnictwo | Muza |
Rok wydania | 2014 |
Oprawa | broszurowa |
Liczba stron | 192 |
Format | 18.8x24.6 cm |
Numer ISBN | 978-83-7758-884-0 |
Kod paskowy (EAN) | 9788377588840 |
Waga | 480 g |
Wymiary | 188 x 246 x 15 mm |
Data premiery | 2014.11.16 |
Data pojawienia się | 2014.11.16 |
Produkt niedostępny!
Ten produkt jest niedostępny. Sprawdź koszty dostawy innych produktów.
Rewelacyjna ksiazka. Zawiera bardzo fajne i nieskomplikowane przepisy jasno i czytelnie opisane wraz z pieknymi zdjeciami. Potrawy mozna tworzyc z ogolnie dostepnych produktow ktore kazdy znajdzie w swojej lodowce. Przepisy sa proste przystepne i bez udziwnien, po zdjeciach widac ze moga je przygotowywac i zjadac takze najmlodsi. Kilka juz wyprobowalam i smakowaly calej rodzinie. Polecam.
Rewelacyjna ksiazka. Zawiera bardzo fajne i nieskomplikowane przepisy jasno i czytelnie opisane wraz z pieknymi zdjeciami. Potrawy mozna tworzyc z ogolnie dostepnych produktow ktore kazdy znajdzie w swojej lodowce. Przepisy sa proste przystepne i bez udziwnien, po zdjeciach widac ze moga je przygotowywac i zjadac takze najmlodsi. Kilka juz wyprobowalam i smakowaly calej rodzinie. Polecam.
Jaka pyszna dieta! innowacyjny przepis na zakwas chleb bez grama drożdży jeszcze więcej przepisów na każdą porę dnia nowe receptury bez glutenu, mleka i jajek przepisy tylko na naturalnych mieszankach mąki zupełnie nową oprawę graficzną Dieta bezglutenowa w "cudowny" sposób potrafi przywrócić zdrowie osobom z celiakią i innymi chorobami układu pokarmowego, ale może się stać prawdziwym koszmarem... i być nim do momentu, w którym uświadomisz sobie, że bezglutenowy nie znaczy koniecznie nijaki, niesmaczny czy mdły. Tę prawdę stara się przekazać na swoim blogu - a teraz także w kolejnym wydaniu książki - utalentowana eksperymentatorka kulinarna, która kilka lat temu sama musiała na zawsze odstawić gluten. Książka Weroniki Madejskiej nie jest kolejną pozycj...
Serię dedykujemy osobom przywiązującym wagę do zdrowego jedzenia. Proponujemy przepisy na specjały pełne wartości odżywczych. Są to przede wszystkim potrawy z popularnych produktów, jednak znalazły się wśród nich także dania z takimi dietetycznymi hitami, jak komosa ryżowa, jagody goji czy nasiona chia. Podajemy również informacje dotyczące walorów odżywczych, zawartości witamin, składników mineralnych oraz kaloryczności komponentów potraw. Dowiesz się też o zasadach przyrządzania sałatek, smoothies, przekąsek, wypieków bezglutenowych czy niskokalorycznych obiadów.
Alergia na gluten lub jego nietolerancja (choroba zwana celiakią) czy nietolerancja pszenicy oznacza ścisłe przestrzeganie diety wolnej od pszenicy i glutenu - to znaczy wyeliminowanie z niej chleba, herbatników, ciastek, pieczywa chrupkiego, ciast, makaronów, bułki tartej, semoliny, dań zapiekanych w cieście, jak również wielu potraw z puszek i gotowych przetwarzanych produktów stanowiących większą część naszej codziennej diety. Jak rozpoznać, które produkty zawierają pochodne pszenicy i glutenu? Co można jeść w domu i poza nim? Co zrobić, by kuchnia osób cierpiących na to zaburzenie trawienia była urozmaicona i smaczna? Książka zawiera niezbędne informacje o tym, jakie dolegliwości trawienne i inne objawy świadczą o nietolerancji pszenicy i glutenu i jak...
100 przepisów dla milionów ludzi cierpiących z powodu nadwrażliwości na gluten i produkty mleczne Kiedy trzeba przejść na dietę bezglutenową i bezmleczną, przygotowywanie posiłków staje się nie lada wyzwaniem. Musisz gotować dla całej rodziny i dodatkowo przyrządzać niewielkie porcje niealergizującego jedzenia dla jednej osoby. Pomyśl – znacznie łatwiej jest gotować to, co będzie smakowało całej rodzinie! Nie martw się, jeśli nie masz wprawy ani bogatego repertuaru dań. W tej książce znajdziesz pomysłowe i nowoczesne przepisy na najróżniejsze potrawy z kuchni całego świata. Z łatwością urozmaicisz nimi swój codzienny jadłospis. Może w letni dzień masz ochotę na zieloną minestrę? A w zimowy wieczór postawisz na stole dymiący półmisek zapiek...
W numerze: - nietolerancja glutenu, - celiakia, - produkty dozwolone i zabronione - przepisy kulinarne.
Osoby na diecie bezglutenowej to dzisiaj już całkiem liczna społeczność. Niektórzy znaleźli się w tej grupie, gdyż ich organizm tak zdecydował, a inni dlatego że w bezglutenowym menu upatrzyli nowy kulinarny trend. Pierwsi postępują rozsądnie, bo dieta bezglutenowa jest dla nich jak lek. A pozostali? O ile tylko nie stają się fanatykami kuchni gluten free, tydzień czy weekend bezglutenowy raz na jakiś czas może być dla nich po prostu pozytywnym kulinarnym doświadczeniem. Niezależnie od przyczyn stosowania takiej diety, dla wszystkich bezglutenowych jedzenie poza domem wciąż bywa niełatwym zadaniem. Dlatego możliwość przygotowania szybkich i prostych, a co najważniejsze zbilansowanych posiłków, które da się zabrać ze sobą, jest tak istotna. Jeśli zatem or...
Wypróbuj niezawodne przepisy na bezglutenowe dania! Chcesz ograniczyć gluten, mięso, nabiał lub cukier? Wydaje ci się, że bez nich twoje dania nie będą równie smaczne, a posiłki staną się mało różnorodne? Przygotowanie bezglutenowych pierogów, klusków czy bułeczek jest dla ciebie wyzwaniem nie do pokonania, a zdrowa dieta wydaje się pełna ograniczeń? Agnieszka Bednarska po raz kolejny dzieli się zdobywaną przez lata wiedzą i doświadczeniem, dzięki którym bezglutenowe gotowanie zmieni się dla ciebie z trudnej sztuki w prawdziwą przyjemność! Poznaj właściwości bezglutenowych składników i zdrowych przypraw, naucz się przygotowywać roślinny nabiał, mieszać własne mąki i gotować przepyszne posiłki dla całej rodziny. Zainspiruj się daniami z różny...
Poradnik zawiera przepisy na zdrowe i łatwe do przygotowania potrawy od pieczywa poprzez rozmaite placki, naleśniki, kluski, pizze, makarony po ciasta i ciasteczka. Gluten jest mieszaniną białek występującą w ziarnach niektórych zbóż, np. pszenicy, żyta i jęczmienia oraz w produktach z nich wykonanych, i sprawia, że surowe wyroby mączne są ciągliwe, elastyczne i łatwo dają się formować; jest więc swego rodzaju spoiwem wiążącym składniki ciasta. Niestety osoby chorujące na celiakię lub z innych przyczyn uczulone na to białko muszą je wykluczyć ze swojego jadłospisu. To głównie do nich skierowana jest ta książka zawarte w niej przepisy są alternatywą dla tych z zastosowaniem mąk z glutenem. Jednocześnie pieczywa, placki, makarony, naleśniki czy kluski...
Pasożyty "ukradkiem" zasiedlają i kolonizują organizm człowieka. Rozwijają się we krwi i naczyniach, powodując tym samym powstanie chorób sercowo-naczyniowych. Opanowują zanieczyszczony organizm i budują w nim kolonię-opuchliznę. Pasożyty przedziurawiają i zakorkowują naczynia, dając tym podstawy do zawału.
Kim jest anioł? Jaka jest ukryta struktura wszechświata? Jak rozszyfrować tajemne kody Biblii? Jak osiągać stopniowo kolejne poziomy duszy? Dlaczego liczba 13 jest formą wyrażania miłości? Na te i wiele innych pytań odpowiada „kabała”, nauka o tajnikach mistyki żydowskiej. Znajdziemy w niej metafizyczne wywody o niezrównanej głębi, a także specyficzne metody pozwalające wznieść się ponad zwykły stan ducha i w głębi samych siebie odkryć nowe światło i nowe siły, które prowadzą nas daleko poza horyzonty znane z życia codziennego. Kabała to prawdziwa rewolucja, jest nie tylko filozofią – „umiłowaniem mądrości” – lecz także drogą wiodącą do „mądrości miłowania”.
Franklin był już dużym chłopcem. Potrafił się samodzielnie ubrać, a zasuwanie zamka błyskawicznego czy zapinanie guzików wydawało mu się czymś najłatwiejszym pod słońcem. Umiał też błyskawicznie sznurować buciki. Co kilka dni sprawdzał pilnie, patrząc na sekundnik zegarka, ile czasu zajmuje mu zabawa ze sznurówkami, i za każdym razem stwierdzał z zadowoleniem, że ma coraz lepsze wyniki...
Przedstawiamy książkę z leczniczymi przepisami Pierwsza publikacja – Przyprawy, które leczą – od razu spotkała się z ogromnym zainteresowaniem i cieszy się nim do dziś. Nalewki, które leczą to zbiór praktycznych przepisów na nalewki, likiery, wina, miody itp., które posiadają nie tylko bogate walory smakowe, ale przede wszystkim lecznicze. Każdy przepis z tej książki to wypróbowany sposób na dobre samopoczucie!
Bonito
O nas
Kontakt
Punkty odbioru
Dla dostawców
Polityka prywatności
Ustawienia plików cookie
Załóż konto
Sprzedaż hurtowa
Bonito na Allegro