Prezentowane w pierwszej części receptury dedykujemy wszystkim zwolennikom słonej kuchni. Znajdą tu oni mnóstwo wybornych pomysłów na specjały o zdecydowanie wytrawnym charakterze.
Jeśli jednak najdzie Was ochota na przełamanie smaku, gorąco zachęcamy do zajrzenia do drugiej części naszej publikacji. Przekonacie się wówczas, że wszystkie proponowane przez nas dania na słono można przygotować także w wydaniu słodkim.
Autor | praca zbiorowa |
Wydawnictwo | Olesiejuk Sp. z o.o. |
Rok wydania | 2015 |
Oprawa | twarda |
Liczba stron | 286 |
Format | 19x25 cm |
Numer ISBN | 978-83-274-3022-9 |
Kod paskowy (EAN) | 9788327430229 |
Waga | 1057 g |
Data premiery | 2023.09.11 |
Data pojawienia się | 2023.09.11 |
Produkt niedostępny!
Ten produkt jest niedostępny. Sprawdź koszty dostawy innych produktów.
Na śniadanie proponuję omlet z cukinią, szpinakiem i fetą. Chyba że wolisz jajecznicę z cebulą i marchewką albo bułkę z humusem i warzywami? Na słodko? Oczywiście! Jaglanka na soku jabłkowym, domowa granola lub owsianka z malinami i jeżynami? Na drugie śniadanie do wyboru pieczone awokado z jajkiem, sałatka z indykiem w sezamie lub jogurt z płatkami owsianymi i owocami. W porze obiadowej może skusisz się na krem z topinamburu, gulasz z dynią i rodzynkami albo łososia w marynacie z aromatycznym ryżem? Kolacja równie ciekawa... Na co masz ochotę? Na tortillę z warzywami, risotto z pieczarkami czy szparagi pieczone z ziemniakami, pomidorami i oliwkami?
Apetyt na Meksyk to prosta droga do poznania meksykańskiej kuchni i delektowania się jej niezwykłymi smakami. 55 przepisów na pyszne meksykańskie dania na każdą okazję. Przed nami kulinarna podróż, w czasie której Magdalena Keller-Bigda, autorka bloga „apetycznie-klasycznie.pl”mieszkająca przez ponad dwa lata w Meksyku, odkrywa prawdziwe meksykańskie potrawy, zarówno te tradycyjne, jak też nowoczesne. W książce znajdziemy przepisy na potrawy podawane w eleganckich restauracjach, a także te ze zwykłych barów, przydrożnych stoisk czy przyrządzane w meksykańskich domach. Oprócz przepisów poznamy ciekawostki kulinarne oraz wybrane meksykańskie warzywa i owoce popularne w Meksyku, a nieznane w Polsce. To kuchnia niezwykle urozmaicona, kolorowa, aromatyczna i zaskak...
Zielnik i książka kucharska w jednym! To praktyczny przewodnik po ponad dwustu dzikich roślinach jadalnych Polski, takich jak: bez, brzoza, chmiel, czosnek niedźwiedzi, czeremcha, klon, łopian, pokrzywa, podbiał, tatarak i wiele, wiele innych. Każdy rozdział wyjaśnia, gdzie szukać danego gatunku i jak go rozpoznać, które części rośliny są jadalne, podaje informacje na temat okresu zbioru, substancji czynnych i właściwości farmakologicznych rośliny, a także jej tradycyjnego i współczesnego użytkowania w różnych kulturach. W książce znalazło się ponad sto przepisów na różnorodne potrawy, między innymi: krupnik z nasion babki, nalewkę z owoców barszczu, pierogi z liśćmi bukowymi, japońskie ciasteczka z bylicą, rosyjskie powidła z czeremchy, czyściec b...
Bonito
O nas
Kontakt
Punkty odbioru
Dla dostawców
Polityka prywatności
Ustawienia plików cookie
Załóż konto
Sprzedaż hurtowa
Bonito na Allegro