LG
PG
Książki - Wyszukiwarka
Tytuł, autor lub wydawnictwo
LD
PD
LG
PG
Albumy
1304
Czasopisma
303
Dla dzieci i młodzieży
18366
Encyklopedie i słowniki
1388
Historia
3068
Języki obce
3039
Kalendarze
303
Komiksy
1662
Kulinaria
1007
Literatura faktu i publicys...
2930
Literatura naukowa
9795
Literatura piękna
15608
Podręczniki
6166
Podróże
2820
Poradniki
4635
Pozostałe
41827
Religie i religioznawstwo
4235
Rozrywka, hobby
2983
Dla dzieci i młodzieży
397
Fanstastyka
89
Historia
49
Horror
6
Kobiece
43
Literatura i lektury
303
Podróże
16
Poradniki, zdrowie i rozwój...
121
Pozostałe
55
Przygodowe
15
Religijne
90
Romans
27
Sensacja, groza, kryminał
219
Słuchowiska
6
Alternatywa
15
Blues
15
Dance & Disco
9
Disco Polo
54
Dla dzieci
52
Filmowa
27
Folklorystyczna, biesiadna
24
Hip-hop
43
Jazz
61
Kabaret
3
Klasyczna
43
Pakiety
2
Patriotyczna
3
Poezja śpiewana
29
Pop
232
Pozostałe
16
Reggae
1
Relaksacyjna
28
Religijna
25
Retro
6
Rock
180
Składanki
7
Akcja
53
Animowane
172
Biograficzne
9
Dokument
39
Dramat
122
Edukacyjne
22
Familijne
71
Fantastyka
82
Historyczne i wojenne
15
Horror
24
Humor, komedia, kabarety
107
Musicale i muzyczne
10
Obyczajowe
37
Pakiety
10
Pozostałe
15
Przygodowe
65
Religijne
1
Romantyczne
28
Sensacja i groza
89
Seriale
87
Teatr
27
Westerny
7
Klocki
300
Klocki LEGO
491
Lalki
159
Maskotki
93
Masy plastyczne
188
Pojazdy
443
Pozostałe
449
Zabawki kreatywne
858
2000 elementów lub więcej
140
Do 50 elementów
411
Od 1001 do 1999 elementów
94
Od 201 do 1000 elementów
717
Od 51 do 200 elementów
593
Pozostałe
37
Puzzle 3D
85
Edukacyjne
85
Familijne i dla dzieci
650
Karty i karcianki
492
Pamięciowe, logiczne, quizy
128
Pozostałe
184
Strategiczne, ekonomiczne i...
200
Towarzyskie, imprezowe
197
Zręcznościowe
20
Artykuły biurowe
956
Artykuły dekoracyjne i okol...
338
Artykuły piśmiennicze
680
Artykuły plastyczne
748
Artykuły szkolne
1550
Pozostałe
136
Gry
47
Programy
2
LD
PD
LG
PG
LD
PD
LG
PG

Sztuka fermentacji

Sandor Ellix Katz

G0G1G2G3G4G5
Liczba ocen: 18Średnia: 3.00/6
Sztuka fermentacji
Autor:Sandor Ellix Katz
Wydawnictwo:Vivante
Rok wydania:2016
Oprawa:twarda
Format:16.5x23.5 cm
Liczba stron:624
Numer ISBN:978-83-65442-48-2
Numer EAN:9788365442482
Data premiery:lipiec 2016
Dostępna ilość:37 egz.
Czas realizacji:
1 dzień roboczy Czas
Obniżka
-30%
55,
93
Skreśl79,90
NISKA CENA!
Koszty dostawy:
Paczka w RUCHu2,99 zł
Poczta Polskaod 4,99 zł
Paczkomaty7,99 zł
Kurier9,99 zł
* Płatne tylko raz bez względu na liczbę zamawianych książek!
Sztuka fermentacji - opis wydawcy:

Najbardziej wyczekiwana książka kulinarna 2016 roku!

Światowy bestseller i zdobywca prestiżowych nagród dla najlepszych książek kulinarnych!

Tego lata zwariujemy na punkcie kiszenia wszystkiego, co nawinie się nam pod ręce! Przygotuj się na gorący trend kulinarny, który podbija magazyny kulinarne, programy śniadaniowe, prestiżowe restauracje i rozpala serca wszystkich tych, których pasją jest gotowanie. Podsycać atmosferę będzie specjalista w tej dziedzinie, światowy guru fermentacji - Sandor Ellix Katz i polskie wydanie Sztuki fermentacji!

Ponad 600 stron unikalnej, gromadzonej przez wiele lat wiedzy o tym, jak ukisić dosłownie każdą jadalną roślinę. Sprawdzone przepisy z całego świata na niezwykle zdrową kombuchę (czyli fermentowaną herbatę), pastę miso, natto (fermentowana soja bogata w witaminę K), jogurty, miody pitne, wino, piwo i przepyszne kiszone warzywa, owoce, orzechy, ryby i mięso.

Jeśli nigdy nie próbowałeś kiszonych pomidorów lub kalarepy, teraz masz ku temu świetną okazję. Z Sandorem Katzem kiszenie staje się dziecinnie proste, a inspirujące przepisy i metody fermentacji rozbudzają apetyt na więcej.

Z tej opasłej księgi dowiesz się także, jakie korzyści zdrowotne płyną z jedzenia fermentowanej żywności, a także, jak wykorzystać proces fermentacji i pleśń do uzyskania energii i tym samym, wspomagać środowisko naturalne.

Dodatkowo, autor przystępnie wyjaśnia, jakich błędów podczas kiszenia unikać i przygotowuje adeptów sztuki fermentacji na wszelkie niespodzianki i trudności, które mogą napotkać, oraz radzi, jak można je naprawić w trakcie przygotowywania żywności.

Zacznij siać ferment i poznaj wszystkie tajniki wieloletniej tradycji fermentacji!

"Ważne jest, by zrozumieć że fermentacja jest naturalnym fenomenem o zasięgu znacznie szerszym niż praktyki kulinarne. Komórki w naszym ciele mają zdolność fermentacji. Innymi słowy, ludzie nie wymyślili lub stworzyli fermentacji; bardziej prawdziwe jest twierdzenie, że fermentacja stworzyła nas".

Sandor Ellix Katz

Data ukazania się w księgarni: 2016.06.22

Klienci, którzy kupili Sztuka fermentacji, wybrali również

Kiszonki i fermentacje

Kiszonki i fermentacje

Autor: Aleksander Baron, Wydawnictwo: Pascal

Autorskie przepisy Aleksandra Barona na łatwe, szybkie i oryginalne dania z kiszonek: sorbet z fe...

Cena: 27,93
Dodaj do koszyka
Kiszonki i fermentacje

Kiszonki i fermentacje

Autor: Aleksander Baron, Wydawnictwo: Pascal

Pasjonująca opowieść o tym, jak Baron ujarzmia fermentację. A świat dzięki temu staje się smaczni...

Cena: 45,43
Dodaj do koszyka
Dzika fermentacja

Dzika fermentacja

Autor: Sandor Ellix Katz, Wydawnictwo: Vivante

Książka, która nadaje nowy wymiar sztuce kiszenia! Najnowsza książka Sandora Katza, autora bestse...

Cena: 34,93
Dodaj do koszyka
Sekretne życie drzew

Sekretne życie drzew

Autor: Peter Wohlleben, Wydawnictwo: Otwarte

Oto sekretny świat, jakiego nie znamy. W lesie dzieją się zdumiewające rzeczy. Są tam drzewa, któ...

Cena: 24,43
Dodaj do koszyka
Naturalnie, prosto, zdrowo, smacznie

Naturalnie, prosto, zdrowo, smacznie

Autor: Alain Ducasse, Wydawnictwo: Dwie siostry

Przepisy najsłynniejszego kucharza świata po raz pierwszy w Polsce! Alain Ducasse to ikona francu...

Cena: 55,93
Dodaj do koszyka
Obfitość

Obfitość

Autor: Yotam Ottolenghi, Wydawnictwo: Filo

Bestseller New York Timesa, kulinarna książka roku według prestiżowego „Observer Food Month...

Cena: 48,93
Dodaj do koszyka
Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata

Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata

Autor: Marta Dymek, Wydawnictwo: Marginesy

Marta Dymek, autorka najgłośniejszej polskiej książki o kuchni roślinnej, powraca z długo wyczeki...

Cena: 48,93
Dodaj do koszyka
Dzika spiżarnia, czyli zbieractwo dla początkujących. Przewodnik po dzikich roślinach jadalnych i przepisy na pyszne dania z pędów, liści, chwastów, nasion, orzechów i kwiatów

Dzika spiżarnia, czyli zbieractwo dla początkujących. Przewodnik po dzikich roślinach jadalnych...

Autor: Sergei Boutenko, Wydawnictwo: Vivante

Książka, na którą czekali wszyscy fani Łukasza Łuczaja! Zbieractwo i wykorzystywanie do przygotow...

Cena: 34,93
Dodaj do koszyka
Ukryte terapie. Część 2. Czego ci lekarz nie powie

Ukryte terapie. Część 2. Czego ci lekarz nie powie

Autor: Jerzy Zięba, Wydawnictwo: Egida

Jerzy Zięba od ponad 20 lat zajmuje się naturoterapią, szczególnie w odniesieniu do naturalnych m...

Cena: 54,99
Dodaj do koszyka
Chleb. Techniki wypieku, przepisy, wskazówki

Chleb. Techniki wypieku, przepisy, wskazówki

Uznana za najlepszą wśród książek kucharskich poświęconych pieczeniu chleba zawiera 140 przepisów...

Cena: 34,99
Dodaj do koszyka
Ukryte terapie. Czego ci lekarz nie powie

Ukryte terapie. Czego ci lekarz nie powie

Autor: Jerzy Zięba, Wydawnictwo: Egida

Książka Ukryte terapie powstała po wielu latach analiz badań medycznych czy innych publikacji med...

Cena: 43,24
Dodaj do koszyka
Dzika kuchnia

Dzika kuchnia

Autor: Łukasz Łuczaj, Wydawnictwo: Nasza Księgarnia

"Dzika kuchnia" Łukasza Łuczaja łączy w sobie funkcję zielnika i książki kucharskiej. To praktycz...

Cena: 45,43
Dodaj do koszyka
Food Pharmacy

Food Pharmacy

Cześć! Jesteśmy Lina i Mia. Książka „Food Pharmacy” to efekt naszych długich obserwac...

Cena: 31,43
Dodaj do koszyka
Przyprawy

Przyprawy

Autor: Ewa Malika Szyc-Juchnowicz, Wydawnictwo: Pascal

Kuchnia Maliki wywróci do góry nogami wszystko, co wiesz o przyprawach! Sekret smaku tkwi w umiej...

Cena: 34,93
Dodaj do koszyka
Zdrowy ferment

Zdrowy ferment

Autor: Schwenk Donna, Wydawnictwo: Purana

Witaj w probiotycznym świecie! Odkrycie fermentowanej żywności całkowicie odmieniło życie Donny S...

Cena: 27,93
Dodaj do koszyka
Jaglany detoks

Jaglany detoks

Autor: Marek Zaremba, Wydawnictwo: Pascal

Odkryj, jaki wpływ na twoje zdrowie i życie może mieć kasza jaglana niekwestionowana królowa zdro...

Cena: 27,93
Dodaj do koszyka

Sandor Ellix Katz – pozostałe pozycje

Dzika fermentacja

Dzika fermentacja

Autor: Sandor Ellix Katz, Wydawnictwo: Vivante

Książka, która nadaje nowy wymiar sztuce kiszenia! Najnowsza książka Sandora Katza, autora bestse...

Cena: 34,93
Dodaj do koszyka
LD
PD
LG
PG

Nowości w kategorii Pozostałe

1.
Wędzenie ryb

Wędzenie ryb

2.
Wy-kasz się w kuchni, czyli pyszne kasze

Wy-kasz się w kuchni, czyli pyszne kasze

3.
Ale pycha! Pełno smaków dla dzieciaków

Ale pycha! Pełno smaków dla dzieciaków

4.
Vege kociołkowanie. Sprawdzone przepisy

Vege kociołkowanie. Sprawdzone przepisy

Autor: Ewa Hangel
5.
Przy rodzinnym stole

Przy rodzinnym stole

6.
Dzika fermentacja

Dzika fermentacja

7.
Kuchnia wegańska

Kuchnia wegańska

8.
Wędzenie dla smakoszy. Ryby, mięso, warzywa, pieczywo, orzechy i inne

Wędzenie dla smakoszy. Ryby, mięso, warzywa, pi...

9.
Domowe kiełbasy. 100 najlepszych przepisów. Wydanie IV

Domowe kiełbasy. 100 najlepszych przepisów. Wyd...

10.
Przepiśnik Muffinka - srebrny

Przepiśnik Muffinka - srebrny

11.
Przepiśnik Magiczna kuchnia - złoty

Przepiśnik Magiczna kuchnia - złoty

12.
Przepiśnik Kokarda - srebny

Przepiśnik Kokarda - srebny

13.
Przepiśnik Kropki - złoty

Przepiśnik Kropki - złoty

14.
Przepiśnik Maliny - złoty

Przepiśnik Maliny - złoty

15.
Pysznie, aromatycznie

Pysznie, aromatycznie

16.
Prosto z warzywniaka

Prosto z warzywniaka

17.
Proste przepisy

Proste przepisy

18.
Na Noże

Na Noże

19.
Notatnik kulinarny: makarony

Notatnik kulinarny: makarony

20.
Od chili do wanilii. Historia roślin apetycznych

Od chili do wanilii. Historia roślin apetycznych

LD
PD
LG
PG

Bestsellery w kategorii Pozostałe

1.
Zielone koktajle. 365 przepisów

Zielone koktajle. 365 przepisów

2.
Sztuka fermentacji

Sztuka fermentacji

3.
Wilno. Rodzinna historia smaków

Wilno. Rodzinna historia smaków

4.
Dzika fermentacja

Dzika fermentacja

5.
Kuchnia wegańska

Kuchnia wegańska

6.
O jabłkach. 40 przepisów z jabłkami na śniadanie, obiad, kolację i deser

O jabłkach. 40 przepisów z jabłkami na śniadani...

7.
Vege kociołkowanie. Sprawdzone przepisy

Vege kociołkowanie. Sprawdzone przepisy

Autor: Ewa Hangel
8.
Przyprawy

Przyprawy

9.
Zioła, które zwiększają odporność

Zioła, które zwiększają odporność

10.
Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb

Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb

11.
100 najlepszych przepisów na dania dla niemowląt

100 najlepszych przepisów na dania dla niemowląt

12.
Sekrety dekoracji z warzyw i owoców

Sekrety dekoracji z warzyw i owoców

13.
Kuchnia na jesień. Smaczne i proste dania

Kuchnia na jesień. Smaczne i proste dania

14.
Przepiśnik Muffinka - srebrny

Przepiśnik Muffinka - srebrny

15.
Wędzenie dla smakoszy. Ryby, mięso, warzywa, pieczywo, orzechy i inne

Wędzenie dla smakoszy. Ryby, mięso, warzywa, pi...

16.
Kuchnia domowa, czyli synowa kontra teściowa

Kuchnia domowa, czyli synowa kontra teściowa

17.
Miary i miarki niezbędne w kuchni

Miary i miarki niezbędne w kuchni

18.
Samo Sedno. Retrowarzywa

Samo Sedno. Retrowarzywa

19.
Koktajle, smoothies... i nie tylko

Koktajle, smoothies... i nie tylko

20.
Kuchnia świata dla diabetyków

Kuchnia świata dla diabetyków

LD
PD
© 2017 Aros - dyskont książkowy. Polityka prywatności i plików cookies    Tania księgarnia internetowa, tania książka, książki dla dzieci, młodzieży i dorosłych! Wydawnictwa Autorzy