LG
PG
Książki - Wyszukiwarka
Tytuł, autor lub wydawnictwo
LD
PD
LG
PG
Albumy
1313
Czasopisma
331
Dla dzieci i młodzieży
18293
Encyklopedie i słowniki
1343
Historia
3142
Języki obce
3036
Kalendarze
211
Komiksy
1648
Kulinaria
1037
Literatura faktu i publicys...
2962
Literatura naukowa
9985
Literatura piękna
15709
Podręczniki
5524
Podróże
2884
Poradniki
4735
Pozostałe
42773
Religie i religioznawstwo
4386
Rozrywka, hobby
3050
Dla dzieci i młodzieży
378
Fanstastyka
85
Historia
47
Horror
7
Kobiece
41
Literatura i lektury
300
Podróże
15
Poradniki, zdrowie i rozwój...
123
Pozostałe
58
Przygodowe
18
Religijne
86
Romans
27
Sensacja, groza, kryminał
204
Słuchowiska
6
Alternatywa
30
Blues
8
Dance & Disco
4
Disco Polo
2
Dla dzieci
54
Filmowa
9
Folklorystyczna, biesiadna
20
Hip-hop
7
Jazz
24
Kabaret
3
Klasyczna
22
Pakiety
2
Patriotyczna
3
Poezja śpiewana
27
Pop
146
Pozostałe
14
Relaksacyjna
27
Religijna
23
Retro
5
Rock
85
Składanki
1
Akcja
31
Animowane
120
Biograficzne
4
Dokument
44
Dramat
83
Edukacyjne
23
Familijne
36
Fantastyka
75
Historyczne i wojenne
17
Horror
9
Humor, komedia, kabarety
68
Musicale i muzyczne
5
Obyczajowe
15
Pakiety
7
Pozostałe
17
Przygodowe
50
Religijne
1
Romantyczne
12
Sensacja i groza
69
Seriale
18
Teatr
24
Westerny
6
Klocki
250
Klocki LEGO
462
Lalki
157
Maskotki
70
Masy plastyczne
124
Pojazdy
292
Pozostałe
377
Zabawki kreatywne
638
2000 elementów lub więcej
141
Do 50 elementów
397
Od 1001 do 1999 elementów
83
Od 201 do 1000 elementów
702
Od 51 do 200 elementów
572
Pozostałe
39
Puzzle 3D
85
Edukacyjne
31
Familijne i dla dzieci
651
Karty i karcianki
503
Pamięciowe, logiczne, quizy
130
Pozostałe
203
Strategiczne, ekonomiczne i...
187
Towarzyskie, imprezowe
189
Zręcznościowe
8
Artykuły biurowe
971
Artykuły dekoracyjne i okol...
287
Artykuły piśmiennicze
708
Artykuły plastyczne
545
Artykuły szkolne
1470
Pozostałe
124
Gry
40
LD
PD
LG
PG
LD
PD
LG
PG

Sztuka fermentacji

Sandor Ellix Katz

G0G1G2G3G4G5
Liczba ocen: 13Średnia: 2.85/6
Sztuka fermentacji
Autor:Sandor Ellix Katz
Wydawnictwo:Vivante
Rok wydania:2016
Oprawa:twarda
Format:16.5x23.5 cm
Liczba stron:624
Numer ISBN:978-83-65442-48-2
Numer EAN:9788365442482
Data premiery:lipiec 2016
Dostępna ilość:ponad 100 egz.
Czas realizacji:
wyślemy jeszcze dziś! Czas
Obniżka
-30%
55,
93
Skreśl79,90
NISKA CENA!
Koszty dostawy:
Paczka w RUCHu2,99 zł
Poczta Polskaod 4,99 zł
Paczkomaty7,99 zł
Kurier9,99 zł
* Płatne tylko raz bez względu na liczbę zamawianych książek!
Sztuka fermentacji - opis wydawcy:

Najbardziej wyczekiwana książka kulinarna 2016 roku!

Światowy bestseller i zdobywca prestiżowych nagród dla najlepszych książek kulinarnych!

Tego lata zwariujemy na punkcie kiszenia wszystkiego, co nawinie się nam pod ręce! Przygotuj się na gorący trend kulinarny, który podbija magazyny kulinarne, programy śniadaniowe, prestiżowe restauracje i rozpala serca wszystkich tych, których pasją jest gotowanie. Podsycać atmosferę będzie specjalista w tej dziedzinie, światowy guru fermentacji - Sandor Ellix Katz i polskie wydanie Sztuki fermentacji!

Ponad 600 stron unikalnej, gromadzonej przez wiele lat wiedzy o tym, jak ukisić dosłownie każdą jadalną roślinę. Sprawdzone przepisy z całego świata na niezwykle zdrową kombuchę (czyli fermentowaną herbatę), pastę miso, natto (fermentowana soja bogata w witaminę K), jogurty, miody pitne, wino, piwo i przepyszne kiszone warzywa, owoce, orzechy, ryby i mięso.

Jeśli nigdy nie próbowałeś kiszonych pomidorów lub kalarepy, teraz masz ku temu świetną okazję. Z Sandorem Katzem kiszenie staje się dziecinnie proste, a inspirujące przepisy i metody fermentacji rozbudzają apetyt na więcej.

Z tej opasłej księgi dowiesz się także, jakie korzyści zdrowotne płyną z jedzenia fermentowanej żywności, a także, jak wykorzystać proces fermentacji i pleśń do uzyskania energii i tym samym, wspomagać środowisko naturalne.

Dodatkowo, autor przystępnie wyjaśnia, jakich błędów podczas kiszenia unikać i przygotowuje adeptów sztuki fermentacji na wszelkie niespodzianki i trudności, które mogą napotkać, oraz radzi, jak można je naprawić w trakcie przygotowywania żywności.

Zacznij siać ferment i poznaj wszystkie tajniki wieloletniej tradycji fermentacji!

"Ważne jest, by zrozumieć że fermentacja jest naturalnym fenomenem o zasięgu znacznie szerszym niż praktyki kulinarne. Komórki w naszym ciele mają zdolność fermentacji. Innymi słowy, ludzie nie wymyślili lub stworzyli fermentacji; bardziej prawdziwe jest twierdzenie, że fermentacja stworzyła nas".

Sandor Ellix Katz

Data ukazania się w księgarni: 2016.06.22

Klienci, którzy kupili Sztuka fermentacji, wybrali również

Kiszonki i fermentacje

Kiszonki i fermentacje

Autor: Aleksander Baron, Wydawnictwo: Pascal

Autorskie przepisy Aleksandra Barona na łatwe, szybkie i oryginalne dania z kiszonek: sorbet z fe...

Cena: 21,95
Dodaj do koszyka
Kiszonki i fermentacje

Kiszonki i fermentacje

Autor: Aleksander Baron, Wydawnictwo: Pascal

Pasjonująca opowieść o tym, jak Baron ujarzmia fermentację. A świat dzięki temu staje się smaczni...

Cena: 45,43
Dodaj do koszyka
Sekretne życie drzew

Sekretne życie drzew

Autor: Peter Wohlleben, Wydawnictwo: Otwarte

Oto sekretny świat, jakiego nie znamy. W lesie dzieją się zdumiewające rzeczy. Są tam drzewa, któ...

Cena: 24,43
Dodaj do koszyka
Obfitość

Obfitość

Autor: Yotam Ottolenghi, Wydawnictwo: Filo

Bestseller New York Timesa, kulinarna książka roku według prestiżowego „Observer Food Month...

Cena: 48,93
Dodaj do koszyka
Naturalnie, prosto, zdrowo, smacznie

Naturalnie, prosto, zdrowo, smacznie

Autor: Alain Ducasse, Wydawnictwo: Dwie siostry

Przepisy najsłynniejszego kucharza świata po raz pierwszy w Polsce! Alain Ducasse to ikona francu...

Cena: 55,93
Dodaj do koszyka
Dzika spiżarnia, czyli zbieractwo dla początkujących. Przewodnik po dzikich roślinach jadalnych i przepisy na pyszne dania z pędów, liści, chwastów, nasion, orzechów i kwiatów

Dzika spiżarnia, czyli zbieractwo dla początkujących. Przewodnik po dzikich roślinach jadalnych...

Autor: Sergei Boutenko, Wydawnictwo: Vivante

Książka, na którą czekali wszyscy fani Łukasza Łuczaja! Zbieractwo i wykorzystywanie do przygotow...

Cena: 34,93
Dodaj do koszyka
Dzika fermentacja

Dzika fermentacja

Autor: Sandor Ellix Katz, Wydawnictwo: Vivante

Książka, która nadaje nowy wymiar sztuce kiszenia! Najnowsza książka Sandora Katza, autora bestse...

Cena: 34,93
Dodaj do koszyka
Ukryte terapie. Część 2. Czego ci lekarz nie powie

Ukryte terapie. Część 2. Czego ci lekarz nie powie

Autor: Jerzy Zięba, Wydawnictwo: Egida

Jerzy Zięba od ponad 20 lat zajmuje się naturoterapią, szczególnie w odniesieniu do naturalnych m...

Cena: 54,99
Dodaj do koszyka
Jadłonomia. Kuchnia roślinna

Jadłonomia. Kuchnia roślinna

Autor: Marta Dymek, Wydawnictwo: Dwie siostry

Pierwsza książka kucharska twórczyni Jadłonomii – najpopularniejszego polskiego bloga o kuc...

Cena: 48,30
Dodaj do koszyka
Wyrzuć chemię z domu

Wyrzuć chemię z domu

Autor: Ewa Kozioł, Wydawnictwo: Znak

Książka na wagę zdrowia Przekonaj się jak niewiele trzeba, by żyć prosto, zdrowo i tanio. Ewa Koz...

Cena: 22,99
Dodaj do koszyka
Ukryte terapie. Czego ci lekarz nie powie

Ukryte terapie. Czego ci lekarz nie powie

Autor: Jerzy Zięba, Wydawnictwo: Egida

Książka Ukryte terapie powstała po wielu latach analiz badań medycznych czy innych publikacji med...

Cena: 43,24
Dodaj do koszyka
Dzika kuchnia

Dzika kuchnia

Autor: Łukasz Łuczaj, Wydawnictwo: Nasza Księgarnia

"Dzika kuchnia" Łukasza Łuczaja łączy w sobie funkcję zielnika i książki kucharskiej. To praktycz...

Cena: 45,43
Dodaj do koszyka
Food Pharmacy

Food Pharmacy

Cześć! Jesteśmy Lina i Mia. Książka „Food Pharmacy” to efekt naszych długich obserwac...

Cena: 31,43
Dodaj do koszyka
Zdrowy ferment

Zdrowy ferment

Autor: Schwenk Donna, Wydawnictwo: Purana

Witaj w probiotycznym świecie! Odkrycie fermentowanej żywności całkowicie odmieniło życie Donny S...

Cena: 27,93
Dodaj do koszyka
Przyprawy

Przyprawy

Autor: Ewa Malika Szyc-Juchnowicz, Wydawnictwo: Pascal

Kuchnia Maliki wywróci do góry nogami wszystko, co wiesz o przyprawach! Sekret smaku tkwi w umiej...

Cena: 27,93
Dodaj do koszyka
Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata

Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata

Autor: Marta Dymek, Wydawnictwo: Marginesy

Marta Dymek, autorka najgłośniejszej polskiej książki o kuchni roślinnej, powraca z długo wyczeki...

Cena: 48,93

Sandor Ellix Katz – pozostałe pozycje

Dzika fermentacja

Dzika fermentacja

Autor: Sandor Ellix Katz, Wydawnictwo: Vivante

Książka, która nadaje nowy wymiar sztuce kiszenia! Najnowsza książka Sandora Katza, autora bestse...

Cena: 34,93
Dodaj do koszyka
LD
PD
LG
PG

Nowości w kategorii Pozostałe

1.
Ale pycha! Pełno smaków dla dzieciaków

Ale pycha! Pełno smaków dla dzieciaków

2.
Vege kociołkowanie. Sprawdzone przepisy

Vege kociołkowanie. Sprawdzone przepisy

Autor: Ewa Hangel
3.
Przy rodzinnym stole

Przy rodzinnym stole

4.
Dzika fermentacja

Dzika fermentacja

5.
Kuchnia wegańska

Kuchnia wegańska

6.
Wędzenie dla smakoszy. Ryby, mięso, warzywa, pieczywo, orzechy i inne

Wędzenie dla smakoszy. Ryby, mięso, warzywa, pi...

7.
Domowe kiełbasy. 100 najlepszych przepisów. Wydanie IV

Domowe kiełbasy. 100 najlepszych przepisów. Wyd...

8.
Przepiśnik Kropki - złoty

Przepiśnik Kropki - złoty

9.
Przepiśnik Magiczna kuchnia - złoty

Przepiśnik Magiczna kuchnia - złoty

10.
Przepiśnik Muffinka - srebrny

Przepiśnik Muffinka - srebrny

11.
Przepiśnik Kokarda - srebny

Przepiśnik Kokarda - srebny

12.
Przepiśnik Maliny - złoty

Przepiśnik Maliny - złoty

13.
Przepiśnik Sweet Lifestyle - srebrny

Przepiśnik Sweet Lifestyle - srebrny

14.
Pysznie, aromatycznie

Pysznie, aromatycznie

15.
Prosto z warzywniaka

Prosto z warzywniaka

16.
Proste przepisy

Proste przepisy

17.
Na Noże

Na Noże

18.
Notatnik kulinarny: makarony

Notatnik kulinarny: makarony

19.
Od chili do wanilii. Historia roślin apetycznych

Od chili do wanilii. Historia roślin apetycznych

20.
Pakiet - Sałatki polskie/Gotowanie na parze

Pakiet - Sałatki polskie/Gotowanie na parze

LD
PD
LG
PG

Bestsellery w kategorii Pozostałe

1.
Zielone koktajle. 365 przepisów

Zielone koktajle. 365 przepisów

2.
Dzika fermentacja

Dzika fermentacja

3.
Sztuka fermentacji

Sztuka fermentacji

4.
Kuchnia wegańska

Kuchnia wegańska

5.
Ale pycha! Pełno smaków dla dzieciaków

Ale pycha! Pełno smaków dla dzieciaków

6.
O jabłkach. 40 przepisów z jabłkami na śniadanie, obiad, kolację i deser

O jabłkach. 40 przepisów z jabłkami na śniadani...

7.
Zioła, które zwiększają odporność

Zioła, które zwiększają odporność

8.
Przetwory i mrożonki. Biblioteczka Poradnika Domowego (wydanie specjalne 3/2016)

Przetwory i mrożonki. Biblioteczka Poradnika Do...

9.
Zwykła książka kucharska

Zwykła książka kucharska

10.
Mama alergika gotuje tradycyjnie

Mama alergika gotuje tradycyjnie

11.
Gastrobanda. Wszystko, co powinieneś wiedzieć zanim wyjdziesz coś zjeść

Gastrobanda. Wszystko, co powinieneś wiedzieć z...

12.
Vege kociołkowanie. Sprawdzone przepisy

Vege kociołkowanie. Sprawdzone przepisy

Autor: Ewa Hangel
13.
Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb

Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb

14.
Przepisy czytelników

Przepisy czytelników

15.
Kulisy Kulinarnej Akademii

Kulisy Kulinarnej Akademii

16.
Kempingowa książka kucharska. Smakowite przepisy dla całej rodziny

Kempingowa książka kucharska. Smakowite przepis...

17.
Sekrety dekoracji z warzyw i owoców

Sekrety dekoracji z warzyw i owoców

18.
Naklejki na przetwory. Owoce 7

Naklejki na przetwory. Owoce 7

19.
Przepis na katastrofę

Przepis na katastrofę

20.
Przyprawy

Przyprawy

LD
PD
© 2017 Aros - dyskont książkowy. Polityka prywatności i plików cookies    Tania księgarnia internetowa, tania książka, książki dla dzieci, młodzieży i dorosłych! Wydawnictwa Autorzy