LG
PG
Książki - Wyszukiwarka
Tytuł, autor lub wydawnictwo
LD
PD
LG
PG
Albumy
1293
Czasopisma
330
Dla dzieci i młodzieży
18122
Encyklopedie i słowniki
1379
Historia
3116
Języki obce
3057
Kalendarze
228
Komiksy
1629
Kulinaria
1038
Literatura faktu i publicys...
2976
Literatura naukowa
9959
Literatura piękna
15788
Podręczniki
5596
Podróże
2796
Poradniki
4687
Pozostałe
42751
Religie i religioznawstwo
4389
Rozrywka, hobby
3093
Dla dzieci i młodzieży
355
Fanstastyka
75
Historia
46
Horror
7
Kobiece
35
Literatura i lektury
300
Podróże
13
Poradniki, zdrowie i rozwój...
117
Pozostałe
60
Przygodowe
18
Religijne
82
Romans
25
Sensacja, groza, kryminał
197
Słuchowiska
5
Alternatywa
16
Blues
5
Disco Polo
1
Dla dzieci
43
Filmowa
4
Folklorystyczna, biesiadna
16
Hip-hop
5
Jazz
16
Kabaret
3
Klasyczna
17
Pakiety
4
Patriotyczna
3
Poezja śpiewana
16
Pop
25
Pozostałe
11
Relaksacyjna
27
Religijna
23
Retro
3
Rock
15
Animowane
39
Dokument
37
Dramat
33
Edukacyjne
20
Familijne
7
Fantastyka
16
Historyczne i wojenne
6
Horror
4
Humor, komedia, kabarety
15
Musicale i muzyczne
3
Obyczajowe
9
Pakiety
7
Pozostałe
10
Przygodowe
3
Romantyczne
3
Sensacja i groza
24
Seriale
6
Teatr
26
Klocki
209
Klocki LEGO
218
Lalki
148
Maskotki
49
Masy plastyczne
120
Pojazdy
259
Pozostałe
268
Zabawki kreatywne
559
2000 elementów lub więcej
126
Do 50 elementów
390
Od 1001 do 1999 elementów
83
Od 201 do 1000 elementów
648
Od 51 do 200 elementów
548
Pozostałe
38
Puzzle 3D
75
Edukacyjne
10
Familijne i dla dzieci
637
Karty i karcianki
477
Pamięciowe, logiczne, quizy
128
Pozostałe
192
Strategiczne, ekonomiczne i...
186
Towarzyskie, imprezowe
180
Zręcznościowe
1
Artykuły biurowe
904
Artykuły dekoracyjne i okol...
268
Artykuły piśmiennicze
713
Artykuły plastyczne
555
Artykuły szkolne
1504
Pozostałe
129
Gry
9
LD
PD
LG
PG
LD
PD
LG
PG

Sztuka fermentacji

Sandor Ellix Katz

G0G1G2G3G4G5
Liczba ocen: 6Średnia: 3.67/6
Sztuka fermentacji
Autor:Sandor Ellix Katz
Wydawnictwo:Vivante
Rok wydania:2016
Oprawa:twarda
Format:16.5x23.5 cm
Liczba stron:624
Numer ISBN:978-83-65442-48-2
Numer EAN:9788365442482
Data premiery:lipiec 2016
Dostępna ilość:89 egz.
Czas realizacji:
wyślemy jeszcze dziś! Czas
Obniżka
-30%
55,
93
Skreśl79,90
NISKA CENA!
Koszty dostawy:
Paczka w RUCHu2,99 zł
Poczta Polskaod 4,99 zł
Paczkomaty7,99 zł
Kurier9,99 zł
* Płatne tylko raz bez względu na liczbę zamawianych książek!
Sztuka fermentacji - opis wydawcy:

Najbardziej wyczekiwana książka kulinarna 2016 roku!

Światowy bestseller i zdobywca prestiżowych nagród dla najlepszych książek kulinarnych!

Tego lata zwariujemy na punkcie kiszenia wszystkiego, co nawinie się nam pod ręce! Przygotuj się na gorący trend kulinarny, który podbija magazyny kulinarne, programy śniadaniowe, prestiżowe restauracje i rozpala serca wszystkich tych, których pasją jest gotowanie. Podsycać atmosferę będzie specjalista w tej dziedzinie, światowy guru fermentacji - Sandor Ellix Katz i polskie wydanie Sztuki fermentacji!

Ponad 600 stron unikalnej, gromadzonej przez wiele lat wiedzy o tym, jak ukisić dosłownie każdą jadalną roślinę. Sprawdzone przepisy z całego świata na niezwykle zdrową kombuchę (czyli fermentowaną herbatę), pastę miso, natto (fermentowana soja bogata w witaminę K), jogurty, miody pitne, wino, piwo i przepyszne kiszone warzywa, owoce, orzechy, ryby i mięso.

Jeśli nigdy nie próbowałeś kiszonych pomidorów lub kalarepy, teraz masz ku temu świetną okazję. Z Sandorem Katzem kiszenie staje się dziecinnie proste, a inspirujące przepisy i metody fermentacji rozbudzają apetyt na więcej.

Z tej opasłej księgi dowiesz się także, jakie korzyści zdrowotne płyną z jedzenia fermentowanej żywności, a także, jak wykorzystać proces fermentacji i pleśń do uzyskania energii i tym samym, wspomagać środowisko naturalne.

Dodatkowo, autor przystępnie wyjaśnia, jakich błędów podczas kiszenia unikać i przygotowuje adeptów sztuki fermentacji na wszelkie niespodzianki i trudności, które mogą napotkać, oraz radzi, jak można je naprawić w trakcie przygotowywania żywności.

Zacznij siać ferment i poznaj wszystkie tajniki wieloletniej tradycji fermentacji!

"Ważne jest, by zrozumieć że fermentacja jest naturalnym fenomenem o zasięgu znacznie szerszym niż praktyki kulinarne. Komórki w naszym ciele mają zdolność fermentacji. Innymi słowy, ludzie nie wymyślili lub stworzyli fermentacji; bardziej prawdziwe jest twierdzenie, że fermentacja stworzyła nas".

Sandor Ellix Katz

Data ukazania się w księgarni: 2016.06.22

Klienci, którzy kupili Sztuka fermentacji, wybrali również

Kiszonki i fermentacje

Kiszonki i fermentacje

Autor: Aleksander Baron, Wydawnictwo: Pascal

Pasjonująca opowieść o tym, jak Baron ujarzmia fermentację. A świat dzięki temu staje się smaczni...

Cena: 45,43
Dodaj do koszyka
Kiszonki i fermentacje

Kiszonki i fermentacje

Autor: Aleksander Baron, Wydawnictwo: Pascal

Autorskie przepisy Aleksandra Barona na łatwe, szybkie i oryginalne dania z kiszonek: sorbet z fe...

Cena: 21,95
Dodaj do koszyka
Sekretne życie drzew

Sekretne życie drzew

Autor: Peter Wohlleben, Wydawnictwo: Otwarte

Oto sekretny świat, jakiego nie znamy. W lesie dzieją się zdumiewające rzeczy. Są tam drzewa, któ...

Cena: 24,43
Dodaj do koszyka
Obfitość

Obfitość

Autor: Yotam Ottolenghi, Wydawnictwo: Filo

Bestseller New York Timesa, kulinarna książka roku według prestiżowego „Observer Food Month...

Cena: 48,93
Dodaj do koszyka
Wyrzuć chemię z domu

Wyrzuć chemię z domu

Autor: Ewa Kozioł, Wydawnictwo: Znak

Książka na wagę zdrowia Przekonaj się jak niewiele trzeba, by żyć prosto, zdrowo i tanio. Ewa Koz...

Cena: 22,99
Dodaj do koszyka
Naturalnie, prosto, zdrowo, smacznie

Naturalnie, prosto, zdrowo, smacznie

Autor: Alain Ducasse, Wydawnictwo: Dwie siostry

Przepisy najsłynniejszego kucharza świata po raz pierwszy w Polsce! Alain Ducasse to ikona francu...

Cena: 47,94
Dodaj do koszyka
Gastrobanda. Wszystko, co powinieneś wiedzieć zanim wyjdziesz coś zjeść

Gastrobanda. Wszystko, co powinieneś wiedzieć zanim wyjdziesz coś zjeść

Jak wygląda prawdziwe życie za kuchennymi drzwiami? Co ukrywają przed nami restauratorzy? Do tej ...

Cena: 29,19
Dodaj do koszyka
Ukryte terapie. Część 2. Czego ci lekarz nie powie

Ukryte terapie. Część 2. Czego ci lekarz nie powie

Autor: Jerzy Zięba, Wydawnictwo: Egida

Jerzy Zięba od ponad 20 lat zajmuje się naturoterapią, szczególnie w odniesieniu do naturalnych m...

Cena: 54,99
Dodaj do koszyka
Zdrowy ferment

Zdrowy ferment

Autor: Schwenk Donna, Wydawnictwo: Purana

Witaj w probiotycznym świecie! Odkrycie fermentowanej żywności całkowicie odmieniło życie Donny S...

Cena: 27,93
Dodaj do koszyka
Jadłonomia. Kuchnia roślinna

Jadłonomia. Kuchnia roślinna

Autor: Marta Dymek, Wydawnictwo: Dwie siostry

Pierwsza książka kucharska twórczyni Jadłonomii – najpopularniejszego polskiego bloga o kuc...

Cena: 48,30
Dodaj do koszyka
Ukryte terapie. Czego ci lekarz nie powie

Ukryte terapie. Czego ci lekarz nie powie

Autor: Jerzy Zięba, Wydawnictwo: Egida

Książka Ukryte terapie powstała po wielu latach analiz badań medycznych czy innych publikacji med...

Cena: 43,24
Dodaj do koszyka
Dzika kuchnia

Dzika kuchnia

Autor: Łukasz Łuczaj, Wydawnictwo: Nasza Księgarnia

"Dzika kuchnia" Łukasza Łuczaja łączy w sobie funkcję zielnika i książki kucharskiej. To praktycz...

Cena: 45,43
Dodaj do koszyka
Dzika spiżarnia, czyli zbieractwo dla początkujących. Przewodnik po dzikich roślinach jadalnych i przepisy na pyszne dania z pędów, liści, chwastów, nasion, orzechów i kwiatów

Dzika spiżarnia, czyli zbieractwo dla początkujących. Przewodnik po dzikich roślinach jadalnych...

Autor: Sergei Boutenko, Wydawnictwo: Vivante

Książka, na którą czekali wszyscy fani Łukasza Łuczaja! Zbieractwo i wykorzystywanie do przygotow...

Cena: 34,93
Dodaj do koszyka
W mojej francuskiej kuchni. Opowieść o tradycji i miłości do domowych posiłków

W mojej francuskiej kuchni. Opowieść o tradycji i miłości do domowych posiłków

Miedziane rondle wiszą nad kuchnią, tymianek i rozmaryn rozsiewają swój zapach w ogrodzie, a boul...

Cena: 24,43
Dodaj do koszyka
Food Pharmacy

Food Pharmacy

Cześć! Jesteśmy Lina i Mia. Książka „Food Pharmacy” to efekt naszych długich obserwac...

Cena: 31,43
Dodaj do koszyka
Jaglany detoks

Jaglany detoks

Autor: Marek Zaremba, Wydawnictwo: Pascal

Odkryj, jaki wpływ na twoje zdrowie i życie może mieć kasza jaglana niekwestionowana królowa zdro...

Cena: 27,93
Dodaj do koszyka

Sandor Ellix Katz – pozostałe pozycje

Dzika fermentacja

Dzika fermentacja

Autor: Sandor Ellix Katz, Wydawnictwo: Vivante

Książka, która nadaje nowy wymiar sztuce kiszenia! Najnowsza książka Sandora Katza, autora bestse...

Cena: 34,93
Dodaj do koszyka
LD
PD
LG
PG

Nowości w kategorii Pozostałe

1.
Vege kociołkowanie. Sprawdzone przepisy

Vege kociołkowanie. Sprawdzone przepisy

Autor: Ewa Hangel
2.
Dzika fermentacja

Dzika fermentacja

3.
Wędzenie dla smakoszy. Ryby, mięso, warzywa, pieczywo, orzechy i inne

Wędzenie dla smakoszy. Ryby, mięso, warzywa, pi...

4.
Domowe kiełbasy. 100 najlepszych przepisów. Wydanie IV

Domowe kiełbasy. 100 najlepszych przepisów. Wyd...

5.
Przepiśnik Sweet Lifestyle - srebrny

Przepiśnik Sweet Lifestyle - srebrny

6.
Przepiśnik Kokarda - srebny

Przepiśnik Kokarda - srebny

7.
Przepiśnik Kropki - złoty

Przepiśnik Kropki - złoty

8.
Przepiśnik Magiczna kuchnia - złoty

Przepiśnik Magiczna kuchnia - złoty

9.
Przepiśnik Maliny - złoty

Przepiśnik Maliny - złoty

10.
Przepiśnik Muffinka - srebrny

Przepiśnik Muffinka - srebrny

11.
Pysznie, aromatycznie

Pysznie, aromatycznie

12.
Proste przepisy

Proste przepisy

13.
Prosto z warzywniaka

Prosto z warzywniaka

14.
Na Noże

Na Noże

15.
Notatnik kulinarny: makarony

Notatnik kulinarny: makarony

16.
Od chili do wanilii. Historia roślin apetycznych

Od chili do wanilii. Historia roślin apetycznych

17.
Pakiet - Sałatki polskie/Gotowanie na parze

Pakiet - Sałatki polskie/Gotowanie na parze

18.
Notes Moje najlepsze przepisy

Notes Moje najlepsze przepisy

19.
Drobne wypieki. Technologia w cukierni

Drobne wypieki. Technologia w cukierni

20.
Kuchnia świata dla diabetyków

Kuchnia świata dla diabetyków

LD
PD
LG
PG

Bestsellery w kategorii Pozostałe

1.
Zielone koktajle. 365 przepisów

Zielone koktajle. 365 przepisów

2.
Dzika fermentacja

Dzika fermentacja

3.
Sztuka fermentacji

Sztuka fermentacji

4.
100 najlepszych przepisów na dania dla niemowląt

100 najlepszych przepisów na dania dla niemowląt

5.
Vege kociołkowanie. Sprawdzone przepisy

Vege kociołkowanie. Sprawdzone przepisy

Autor: Ewa Hangel
6.
O jabłkach. 40 przepisów z jabłkami na śniadanie, obiad, kolację i deser

O jabłkach. 40 przepisów z jabłkami na śniadani...

7.
Zioła, które zwiększają odporność

Zioła, które zwiększają odporność

8.
Wilno. Rodzinna historia smaków

Wilno. Rodzinna historia smaków

9.
Przepiśnik Sweet Lifestyle - srebrny

Przepiśnik Sweet Lifestyle - srebrny

10.
Sekrety dekoracji z warzyw i owoców

Sekrety dekoracji z warzyw i owoców

11.
Rodzinna książka kucharska

Rodzinna książka kucharska

12.
Gastrobanda. Wszystko, co powinieneś wiedzieć zanim wyjdziesz coś zjeść

Gastrobanda. Wszystko, co powinieneś wiedzieć z...

13.
Przyprawy

Przyprawy

14.
Przepiśnik Kokarda - srebny

Przepiśnik Kokarda - srebny

15.
Zwykła książka kucharska

Zwykła książka kucharska

16.
Wytwórnik kulinarny

Wytwórnik kulinarny

17.
Miary i miarki niezbędne w kuchni

Miary i miarki niezbędne w kuchni

18.
Od chili do wanilii. Historia roślin apetycznych

Od chili do wanilii. Historia roślin apetycznych

19.
Proste przepisy

Proste przepisy

20.
Wędzenie dla smakoszy. Ryby, mięso, warzywa, pieczywo, orzechy i inne

Wędzenie dla smakoszy. Ryby, mięso, warzywa, pi...

LD
PD
© 2017 Aros - dyskont książkowy. Polityka prywatności i plików cookies    Tania księgarnia internetowa, tania książka, książki dla dzieci, młodzieży i dorosłych! Wydawnictwa Autorzy