LG
PG
Książki - Wyszukiwarka
Tytuł, autor lub wydawnictwo
LD
PD
LG
PG
Albumy
1340
Czasopisma
330
Dla dzieci i młodzieży
18155
Encyklopedie i słowniki
1415
Historia
3118
Języki obce
3072
Kalendarze
183
Komiksy
1612
Kulinaria
1035
Literatura faktu i publicys...
2949
Literatura naukowa
9927
Literatura piękna
15697
Podręczniki
5614
Podróże
2760
Poradniki
4617
Pozostałe
42082
Religie i religioznawstwo
4474
Rozrywka, hobby
3108
Dla dzieci i młodzieży
357
Fanstastyka
72
Historia
47
Horror
7
Kobiece
34
Literatura i lektury
295
Podróże
13
Poradniki, zdrowie i rozwój...
122
Pozostałe
57
Przygodowe
18
Religijne
82
Romans
25
Sensacja, groza, kryminał
190
Słuchowiska
5
Alternatywa
7
Blues
4
Dla dzieci
39
Filmowa
3
Folklorystyczna, biesiadna
16
Hip-hop
4
Jazz
12
Kabaret
3
Klasyczna
22
Pakiety
4
Patriotyczna
3
Poezja śpiewana
10
Pop
26
Pozostałe
6
Relaksacyjna
22
Religijna
26
Retro
3
Rock
13
Animowane
24
Dokument
36
Dramat
29
Edukacyjne
22
Familijne
4
Fantastyka
8
Historyczne i wojenne
7
Horror
5
Humor, komedia, kabarety
16
Musicale i muzyczne
3
Obyczajowe
11
Pakiety
8
Pozostałe
11
Przygodowe
1
Romantyczne
5
Sensacja i groza
20
Seriale
7
Teatr
24
Klocki
190
Klocki LEGO
199
Lalki
134
Maskotki
41
Masy plastyczne
91
Pojazdy
180
Pozostałe
184
Zabawki kreatywne
481
2000 elementów lub więcej
123
Do 50 elementów
390
Od 1001 do 1999 elementów
83
Od 201 do 1000 elementów
625
Od 51 do 200 elementów
525
Pozostałe
40
Puzzle 3D
74
Edukacyjne
4
Familijne i dla dzieci
605
Karty i karcianki
458
Pamięciowe, logiczne, quizy
120
Pozostałe
187
Strategiczne, ekonomiczne i...
182
Towarzyskie, imprezowe
175
Artykuły biurowe
964
Artykuły dekoracyjne i okol...
243
Artykuły piśmiennicze
738
Artykuły plastyczne
585
Artykuły szkolne
1532
Pozostałe
148
Gry
4
LD
PD
LG
PG
LD
PD
LG
PG

Sztuka fermentacji

Sandor Ellix Katz

G0G1G2G3G4G5
Liczba ocen: 3Średnia: 4.67/6
Sztuka fermentacji
Autor:Sandor Ellix Katz
Wydawnictwo:Vivante
Rok wydania:2016
Oprawa:twarda
Format:16.5x23.5 cm
Liczba stron:624
Numer ISBN:978-83-65442-48-2
Numer EAN:9788365442482
Data premiery:lipiec 2016
Dostępna ilość:ponad 100 egz.
Czas realizacji:
wyślemy jeszcze dziś! Czas
Obniżka
-35%
51,
94
Skreśl79,90
NISKA CENA!
Koszty dostawy:
Paczka w RUCHu2,99 zł
Poczta Polskaod 4,99 zł
Paczkomaty7,99 zł
Kurier9,99 zł
* Płatne tylko raz bez względu na liczbę zamawianych książek!
Sztuka fermentacji - opis wydawcy:

Najbardziej wyczekiwana książka kulinarna 2016 roku!

Światowy bestseller i zdobywca prestiżowych nagród dla najlepszych książek kulinarnych!

Tego lata zwariujemy na punkcie kiszenia wszystkiego, co nawinie się nam pod ręce! Przygotuj się na gorący trend kulinarny, który podbija magazyny kulinarne, programy śniadaniowe, prestiżowe restauracje i rozpala serca wszystkich tych, których pasją jest gotowanie. Podsycać atmosferę będzie specjalista w tej dziedzinie, światowy guru fermentacji - Sandor Ellix Katz i polskie wydanie Sztuki fermentacji!

Ponad 600 stron unikalnej, gromadzonej przez wiele lat wiedzy o tym, jak ukisić dosłownie każdą jadalną roślinę. Sprawdzone przepisy z całego świata na niezwykle zdrową kombuchę (czyli fermentowaną herbatę), pastę miso, natto (fermentowana soja bogata w witaminę K), jogurty, miody pitne, wino, piwo i przepyszne kiszone warzywa, owoce, orzechy, ryby i mięso.

Jeśli nigdy nie próbowałeś kiszonych pomidorów lub kalarepy, teraz masz ku temu świetną okazję. Z Sandorem Katzem kiszenie staje się dziecinnie proste, a inspirujące przepisy i metody fermentacji rozbudzają apetyt na więcej.

Z tej opasłej księgi dowiesz się także, jakie korzyści zdrowotne płyną z jedzenia fermentowanej żywności, a także, jak wykorzystać proces fermentacji i pleśń do uzyskania energii i tym samym, wspomagać środowisko naturalne.

Dodatkowo, autor przystępnie wyjaśnia, jakich błędów podczas kiszenia unikać i przygotowuje adeptów sztuki fermentacji na wszelkie niespodzianki i trudności, które mogą napotkać, oraz radzi, jak można je naprawić w trakcie przygotowywania żywności.

Zacznij siać ferment i poznaj wszystkie tajniki wieloletniej tradycji fermentacji!

"Ważne jest, by zrozumieć że fermentacja jest naturalnym fenomenem o zasięgu znacznie szerszym niż praktyki kulinarne. Komórki w naszym ciele mają zdolność fermentacji. Innymi słowy, ludzie nie wymyślili lub stworzyli fermentacji; bardziej prawdziwe jest twierdzenie, że fermentacja stworzyła nas".

Sandor Ellix Katz

Data ukazania się w księgarni: 2016.06.22

Klienci, którzy kupili Sztuka fermentacji, wybrali również

Kiszonki i fermentacje

Kiszonki i fermentacje

Autor: Aleksander Baron, Wydawnictwo: Pascal

Pasjonująca opowieść o tym, jak Baron ujarzmia fermentację. A świat dzięki temu staje się smaczni...

Cena: 42,19
Dodaj do koszyka
Sekretne życie drzew

Sekretne życie drzew

Autor: Peter Wohlleben, Wydawnictwo: Otwarte

Oto sekretny świat, jakiego nie znamy. W lesie dzieją się zdumiewające rzeczy. Są tam drzewa, któ...

Cena: 22,69
Dodaj do koszyka
Kiszonki i fermentacje

Kiszonki i fermentacje

Autor: Aleksander Baron, Wydawnictwo: Pascal

Autorskie przepisy Aleksandra Barona na łatwe, szybkie i oryginalne dania z kiszonek: sorbet z fe...

Cena: 21,95
Dodaj do koszyka
Gastrobanda. Wszystko, co powinieneś wiedzieć zanim wyjdziesz coś zjeść

Gastrobanda. Wszystko, co powinieneś wiedzieć zanim wyjdziesz coś zjeść

Jak wygląda prawdziwe życie za kuchennymi drzwiami? Co ukrywają przed nami restauratorzy? Do tej ...

Cena: 27,19
Dodaj do koszyka
Wyrzuć chemię z domu

Wyrzuć chemię z domu

Autor: Ewa Kozioł, Wydawnictwo: Znak

Książka na wagę zdrowia Przekonaj się jak niewiele trzeba, by żyć prosto, zdrowo i tanio. Ewa Koz...

Cena: 21,39
Dodaj do koszyka
Obfitość

Obfitość

Autor: Yotam Ottolenghi, Wydawnictwo: Filo

Bestseller New York Timesa, kulinarna książka roku według prestiżowego „Observer Food Month...

Cena: 45,44
Dodaj do koszyka
Naturalnie, prosto, zdrowo, smacznie

Naturalnie, prosto, zdrowo, smacznie

Autor: Alain Ducasse, Wydawnictwo: Dwie siostry

Przepisy najsłynniejszego kucharza świata po raz pierwszy w Polsce! Alain Ducasse to ikona francu...

Cena: 47,94
Dodaj do koszyka
Ukryte terapie. Część 2. Czego ci lekarz nie powie

Ukryte terapie. Część 2. Czego ci lekarz nie powie

Autor: Jerzy Zięba, Wydawnictwo: Egida

Jerzy Zięba od ponad 20 lat zajmuje się naturoterapią, szczególnie w odniesieniu do naturalnych m...

Cena: 54,99
Dodaj do koszyka
Zdrowy ferment

Zdrowy ferment

Autor: Schwenk Donna, Wydawnictwo: Purana

Witaj w probiotycznym świecie! Odkrycie fermentowanej żywności całkowicie odmieniło życie Donny S...

Cena: 25,94
Dodaj do koszyka
Ukryte terapie. Czego ci lekarz nie powie

Ukryte terapie. Czego ci lekarz nie powie

Autor: Jerzy Zięba, Wydawnictwo: Egida

Książka Ukryte terapie powstała po wielu latach analiz badań medycznych czy innych publikacji med...

Cena: 40,89
Dodaj do koszyka
Dzika kuchnia

Dzika kuchnia

Autor: Łukasz Łuczaj, Wydawnictwo: Nasza Księgarnia

"Dzika kuchnia" Łukasza Łuczaja łączy w sobie funkcję zielnika i książki kucharskiej. To praktycz...

Cena: 42,19
Dodaj do koszyka
W mojej francuskiej kuchni. Opowieść o tradycji i miłości do domowych posiłków

W mojej francuskiej kuchni. Opowieść o tradycji i miłości do domowych posiłków

Miedziane rondle wiszą nad kuchnią, tymianek i rozmaryn rozsiewają swój zapach w ogrodzie, a boul...

Cena: 22,69
Dodaj do koszyka
Jadłonomia. Kuchnia roślinna

Jadłonomia. Kuchnia roślinna

Autor: Marta Dymek, Wydawnictwo: Dwie siostry

Pierwsza książka kucharska twórczyni Jadłonomii – najpopularniejszego polskiego bloga o kuc...

Cena: 44,85
Dodaj do koszyka
Dzika spiżarnia, czyli zbieractwo dla początkujących. Przewodnik po dzikich roślinach jadalnych i przepisy na pyszne dania z pędów, liści, chwastów, nasion, orzechów i kwiatów

Dzika spiżarnia, czyli zbieractwo dla początkujących. Przewodnik po dzikich roślinach jadalnych...

Autor: Sergei Boutenko, Wydawnictwo: Vivante

Książka, na którą czekali wszyscy fani Łukasza Łuczaja! Zbieractwo i wykorzystywanie do przygotow...

Cena: 32,44
Dodaj do koszyka
Historia pszczół

Historia pszczół

Autor: Maja Lunde, Wydawnictwo: Wydawnictwo Literackie

Jeden z największych norweskich bestsellerów ostatnich lat. Książka, którą jeszcze przed premierą...

Cena: 29,19
Dodaj do koszyka
Food Pharmacy

Food Pharmacy

Cześć! Jesteśmy Lina i Mia. Książka „Food Pharmacy” to efekt naszych długich obserwac...

Cena: 29,19
Dodaj do koszyka
LD
PD
LG
PG

Nowości w kategorii Pozostałe

1.
Wędzenie dla smakoszy. Ryby, mięso, warzywa, pieczywo, orzechy i inne

Wędzenie dla smakoszy. Ryby, mięso, warzywa, pi...

2.
Domowe kiełbasy. 100 najlepszych przepisów. Wydanie IV

Domowe kiełbasy. 100 najlepszych przepisów. Wyd...

3.
Przepiśnik Maliny - złoty

Przepiśnik Maliny - złoty

4.
Przepiśnik Sweet Lifestyle - srebrny

Przepiśnik Sweet Lifestyle - srebrny

5.
Przepiśnik Kokarda - srebny

Przepiśnik Kokarda - srebny

6.
Przepiśnik Magiczna kuchnia - złoty

Przepiśnik Magiczna kuchnia - złoty

7.
Pysznie, aromatycznie

Pysznie, aromatycznie

8.
Proste przepisy

Proste przepisy

9.
Prosto z warzywniaka

Prosto z warzywniaka

10.
Na Noże

Na Noże

11.
Notatnik kulinarny: makarony

Notatnik kulinarny: makarony

12.
Domowe wędliny, czyli nowe przepisy na tradycyjne wyroby

Domowe wędliny, czyli nowe przepisy na tradycyj...

13.
Od chili do wanilii. Historia roślin apetycznych

Od chili do wanilii. Historia roślin apetycznych

14.
Pakiet - Sałatki polskie/Gotowanie na parze

Pakiet - Sałatki polskie/Gotowanie na parze

15.
Notes Moje najlepsze przepisy

Notes Moje najlepsze przepisy

16.
Drobne wypieki. Technologia w cukierni

Drobne wypieki. Technologia w cukierni

17.
Kuchnia świata dla diabetyków

Kuchnia świata dla diabetyków

18.
Wilno. Rodzinna historia smaków

Wilno. Rodzinna historia smaków

19.
Domowe wędzenie ryb. Wydanie III

Domowe wędzenie ryb. Wydanie III

20.
Zioła, które zwiększają odporność

Zioła, które zwiększają odporność

LD
PD
LG
PG

Bestsellery w kategorii Pozostałe

1.
Zielone koktajle. 365 przepisów

Zielone koktajle. 365 przepisów

2.
Sztuka fermentacji

Sztuka fermentacji

3.
Kempingowa książka kucharska. Smakowite przepisy dla całej rodziny

Kempingowa książka kucharska. Smakowite przepis...

4.
Pysznie, aromatycznie

Pysznie, aromatycznie

5.
100 najlepszych przepisów na dania dla niemowląt

100 najlepszych przepisów na dania dla niemowląt

6.
Wędzenie dla smakoszy. Ryby, mięso, warzywa, pieczywo, orzechy i inne

Wędzenie dla smakoszy. Ryby, mięso, warzywa, pi...

7.
Wilno. Rodzinna historia smaków

Wilno. Rodzinna historia smaków

8.
Zwykła książka kucharska

Zwykła książka kucharska

9.
Mama alergika gotuje tradycyjnie

Mama alergika gotuje tradycyjnie

10.
Przyprawy

Przyprawy

11.
Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb

Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb

12.
Rodzinna książka kucharska

Rodzinna książka kucharska

13.
Od chili do wanilii. Historia roślin apetycznych

Od chili do wanilii. Historia roślin apetycznych

14.
O jabłkach. 40 przepisów z jabłkami na śniadanie, obiad, kolację i deser

O jabłkach. 40 przepisów z jabłkami na śniadani...

15.
Koktajle, smoothies... i nie tylko

Koktajle, smoothies... i nie tylko

16.
Domowe wędzenie ryb. Wydanie III

Domowe wędzenie ryb. Wydanie III

17.
Drobne wypieki. Technologia w cukierni

Drobne wypieki. Technologia w cukierni

18.
Domowe wędliny, czyli nowe przepisy na tradycyjne wyroby

Domowe wędliny, czyli nowe przepisy na tradycyj...

19.
Proste przepisy

Proste przepisy

20.
Przepiśnik Muffinka - srebrny

Przepiśnik Muffinka - srebrny

LD
PD
© 2017 Aros - dyskont książkowy. Polityka prywatności i plików cookies    Tania księgarnia internetowa, tania książka, książki dla dzieci, młodzieży i dorosłych! Wydawnictwa Autorzy