Przedstawiamy książkę, która pozwoli każdemu początkującemu adeptowi sztuki kulinarnej przygotować śniadanie, obiad, podwieczorek czy kolację.
Wybrane terminy i sposób przygotowania niektórych składników zostały opisane w dodatkowych ramkach, stanowiących pomoc przy realizacji posiłku. Opis przygotowania i składniki zostały wyraźnie od siebie rozdzielona, aby łatwo było zapanować nad pracami kulinarnymi. Zaś dobór posiłków został tak przygotowany, aby można było rozwijać zdolności kulinarne – znajdują się tu zarówno łatwe do przygotowania receptury, jak i trochę trudniejsze.
Autor | praca zbiorowa |
Wydawnictwo | Dragon |
Rok wydania | 2017 |
Oprawa | miękka |
Liczba stron | 240 |
Format | 16.5 x 24.5 cm |
Numer ISBN | 9788378874751 |
Kod paskowy (EAN) | 9788378874751 |
Waga | 356 g |
Wymiary | 165 x 240 x 18 mm |
Data premiery | 2017.07.18 |
Data pojawienia się | 2017.07.18 |
Produkt niedostępny!
Ten produkt jest niedostępny. Sprawdź koszty dostawy innych produktów.
Jak w ciągu jednego dnia weekendu przygotować 5 kolacji? To niemożliwe? Ależ skąd! To naprawdę łatwe. Raz w tygodniu warto kupić większą ilość podstawowych produktów, które można przechowywać, wykorzystywać je przez cały tydzień i gotować ekspresowe kolacje według przepisów podanych w książce. Wystarczą niewielkie zmiany w organizacji pracy w kuchni i można kompletnie zrewolucjonizować gotowanie! Odbiorcy: • osoby zabiegane, które chcą zaoszczędzić czas oraz pieniądze, • wszyscy, którzy dbają o zdrowe odżywianie. Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę: • zawiera metody i porady dotyczące ekspresowego gotowania na zapas, • przybliża organizację przygotowania podstawowych składników potraw, które następnie można przechowywać, podgrzewa...
Obowiązkowa pozycja na półce każdego miłośnika kuchni roślinnej! Jak z prostych składników zrobić efektowne i pyszne dania? Odpowiedź znajdziesz w debiutanckiej książce kucharskiej Eryka Wałkowicza, stuprocentowego roślinożercy, autora jednego z najpopularniejszych blogów o kuchni roślinnej w Polsce – erVegan.com. Zamień marchewkę w przepyszny pasztet, ciecierzycę w słodkie ciasto, a jarmuż w chrupiące chipsy! Z tej książki dowiesz się, dlaczego urozmaicone posiłki to podstawa diety roślinnej oraz jak łączyć podstawowe składniki w kuchni, aby uzyskać nie tylko smaczne i sycące potrawy, ale również w pełni zbilansowane posiłki. A to wszystko z punktu widzenia faceta i dyplomowanego dietetyka. Gotowanie jeszcze nigdy nie było tak proste!
Przez lata karmiliśmy się przetworzonym, szybkim i nieskomplikowanym w obsłudze jedzeniem. Zapracowani, zabiegani, zestresowani – wrzucaliśmy na talerz to, co było najbliżej. Wiemy już, że tak nie musi być. Pragniemy przejąć kontrolę nad tym, co jemy, szukamy zdrowych produktów, lokalnych dostawców, czytamy etykietki. Karoline Jönsson mieszka na niewielkiej farmie na południu Szwecji. Jej towarzyszami są kurczęta, konie, koty oraz inne przygarnięte zwierzęta. Posadziła rośliny, drzewa, zbudowała szklarnię. Zbiera, sadzi, dogląda, a następnie tworzy proste i zdrowe potrawy. Żyje w naturalnym, spokojnym rytmie, dzięki któremu czuje się zrelaksowana i spełniona. Nie traci wcale kontaktu z ludźmi – jest jedną z najbardziej popularnych blogerek szwedzkich,...
Wielka księga ogrodnika i działkowca to podstawowy kanon wiedzy – nieodzowny dla każdego, kto pragnie mieć własny ogród! Zawiera odpowiedzi na setki pytań z wielu dziedzin ogrodnictwa. • Jak prawidłowo zaprojektować ogród, uwzględniając jednocześnie swoje potrzeby i upodobania? • Jakie materiały zastosować do budowy dróżek i tarasów, a jakie do wznoszenia płotów i murków? • Jak stosować nawozy, ściółkę i kompost? • Jak skutecznie chronić rośliny przed szkodnikami i chorobami? • Jak założyć i pielęgnować trawnik? • Jak dobierać rośliny? • Jak je sadzić, pielęgnować, przycinać? • Jak założyć piękne rabaty z bylinami i roślinami jednorocznymi? Przegląd 300 najpiękniejszych kwiatów. • Jak sadzić i pielęgnować drzew...
„Szukasz ciekawych pomysłów na obiad, który będzie nie tylko smaczny, ale też odżywczy? Próbujesz ograniczyć ilość mięsa w diecie, ale nie wiesz, jak prawidłowo skomponować sycące posiłki? Potrzebujesz elastycznych przepisów, które można dopasować do swoich potrzeb? Jeśli tak, to mam to, czego szukasz. Trzymasz w ręku książkę, która zawiera 100 pomysłów na pełnowartościowy obiad dla ciebie i twojej rodziny. Klasyka w zdrowszej wersji oraz mnóstwo smaków przywiezionych z różnych zakątków świata – oto antidotum na obiadową monotonię. Ugotuj ze mną coś pysznego!” – Viola Urban, autorka bloga Okiemdietetyka.pl. „Jeśli chcesz na co dzień gotować smacznie i zdrowo, ta książka jest dla ciebie. Znajdziesz tu wiele kulinarnych inspiracji, al...
Przewodnik obejmuje obszar Gór Świętokrzyskich. Pierwsza część przewodnika zawiera ogólny opis pasma i jego największych atrakcji, jak: Dąb Bartek, Krzemionki Opatowskie, JuraPark Bałtów, Bodzentyn, Ujazd, Jaskinia Raj, Kielce, Sobków, Tokarnia, Chęciny, Wąchock, Ćmielów, Oblęgorek, Staropolski Okręg Przemysłowy, Jędrzejów, Święty Krzyż, Nowa Słupia, Święta Katarzyna, Michniów, Starachowice, Opatów, Miedzianka i Kurozwęki. Znajdują się tu także mapy wymienionych miejsc. Druga część przewodnika zawiera opis 3 tras pieszych, prowadzących przez Góry Świętokrzyskie i mijanych po drodze ciekawych miejsc. Do każdej trasy dodano odpowiednią mapę. Podano aktualne przebiegi szlaków pieszych, rowerowych i konnych. Ukształtowanie terenu pokazano przy pomo...
Żadnych strasznych wykresów. Żadnych technicznych diagramów. Żadnego żargonu. Ta książka pozwoli ci poznać podstawowe zasady kompozycji i ekspozycji, wzbogaci twoją wiedzę o świetle i obiektywach, a przede wszystkim nauczy tak niezwykle ważnej sztuki widzenia, a wszystko to bez zbędnego technobełkotu. Idealna dla użytkowników lustrzanek cyfrowych oraz aparatów kompaktowych, zawiera wiele praktycznych porad na temat technik, które zmienią twoje zdjęcia w dzieła sztuki, tak jak to miało miejsce w przypadku znakomitych zdjęć najwybitniejszych fotografików. Z pewnością zachęci cię, żeby wziąć do ręki aparat i spróbować. Dotychczas sprzedano na świecie ponad 540 000 egz. tej książki! W poradniku prezentujemy prace 50 najznakomitszych fotografików, a na...
Powiat Otwocki to „nowa-stara” mapa w naszej ofercie. Nowa, bo nowy tytuł a mapa zaktualizowana, stara, bo obejmuje identyczny obszar jak mapa sprzed kilku lat: „Mazowiecki Park Krajobrazowy”. I wbrew temu, co mógłby sugerować tytuł, nie jest to administracyjna, ale klasyczna turystyczna mapa w skali 1:50 000. Obszar od Rembertowa przez Mińsk Mazowiecki, Garwolin, Wilgę po Górę Kalwarię. Na odwrocie mapy nowe opracowanie obszernego informatora krajoznawczego. Zapraszamy na rowerowe – i nie tylko – wycieczki w krainę sosnowych klimatów.
Mapa „Jezioro Zegrzyńskie i okolice” przedstawia fragment terenu bezpośrednio przyległego do tego jeziora. Z administracyjnego punktu widzenia jest to Powiat Legionowski wraz z najbliższym otoczeniem. Krajobraz okolic Legionowa jest typowym pejzażem nizinnym z nieznacznymi różnicami poziomów. Już samo położenie nad trzema dużymi rzekami – Wisłą, Narwią i Bugiem – stanowi o ważnych walorach turystycznych i przyrodniczych tego regionu. Po utworzeniu sztucznego jeziora w 1963 r. powstały wręcz niezwykłe warunki do rozwoju turystyki w tym obszarze. W części przewodnikowej mapy zamieściliśmy opisy dwunastu tras rowerowych, siedmiu szlaków pieszych oraz schemat szlaków turystycznych przydatny podczas planowania własnych wycieczek pieszych i rowerowych. Znajduje...
Jeśli uwielbiasz kiedy półki w twojej spiżarni są pełne samodzielnie przyrządzonych przetworów, z pewnością będziesz często korzystać z tej książki. Znajdziesz w niej przepisy na rozmaite domowe specjały zamknięte w słoikach i butelkach, które pomogą zamienić zwyczajny posiłek w prawdziwą ucztę. Robienie przetworów zacznij choćby od klasycznych ogórków kiszonych czy konfitury truskawkowej, a potem kieruj się smakiem i fantazją. Co powiesz na przykład na powidła morelowe, likier z czarnych porzeczek lub chutney z czerwonej cebuli z tymiankiem? Przyznasz, że brzmi obiecująco.
Naklejki na słoiki ? wygodnie oznaczysz przetwory.
Rodzinne intrygi, niewygodne prawdy i obsesja sukcesu. Wciągająca opowieść o o jednej z najbardziej tajemniczych I najważniejszych firm na świecie. Porywający reportaż o wielkim biznesie, polityce i obsesji. Zaczynali jako firma rolnicza produkująca cukier, papier i nawozy – dziś są technologicznym gigantem. Samsung przez dziesięciolecia był postrzegany przez konkurencję jako zręczny naśladowca, a teraz ściga się z największymi graczami na rynku nowych technologii. Firma zatrudnia ponad 300 tysięcy osób i posiada jedną czwartą rynku smartfonów. Jak to wszystko się zaczęło? Kto stoi za globalnym sukcesem marki? Jak w ciągu czterdziestu lat firma będąca chwiejnym koreańskim konglomeratem rolnym, działającym w zacofanym gospodarczo kraju stała się imperium...
Bonito
O nas
Kontakt
Punkty odbioru
Dla dostawców
Polityka prywatności
Ustawienia plików cookie
Załóż konto
Sprzedaż hurtowa
Bonito na Allegro