LG
PG
Książki - Wyszukiwarka
Tytuł, autor lub wydawnictwo
LD
PD
LG
PG
Promocje
LD
PD
LG
PG
Albumy
1491
Czasopisma
434
Dla dzieci i młodzieży
20366
Encyklopedie i słowniki
1270
Historia
3414
Języki obce
2960
Kalendarze
179
Komiksy
2658
Kulinaria
956
Literatura faktu i publicys...
3385
Literatura naukowa
13756
Literatura obcojęzyczna
913
Literatura piękna
19628
Podręczniki
5331
Podróże
3128
Poradniki
5603
Pozostałe
27499
Religie i religioznawstwo
5112
Rozrywka, hobby
2774
Z autografem
8
Dla dzieci i młodzieży
607
Fantastyka
228
Historia
99
Horror
13
Kobiece
116
Literatura i lektury
534
Podróże
37
Poradniki, zdrowie i rozwój...
138
Pozostałe
49
Przygodowe
25
Religijne
108
Romans
56
Sensacja, groza, kryminał
417
Słuchowiska
11
Alternatywna
2840
Awangarda
500
Blues
368
Country
157
Dance & Disco
317
Disco Polo
32
Dla dzieci
237
Dubstep
274
Elektroniczna
1724
Etniczna
223
Filmowa
589
Folklorystyczna, biesiadna
381
Hardcore
153
Heavy metal
6930
Hip-hop
1050
Jazz
2315
Kabaret
35
Klasyczna
2951
Pakiety
47
Patriotyczna
18
Poezja śpiewana
382
Pop
7710
Pozostałe
6
Punk
383
Reggae & Dub
1148
Relaksacyjna
25
Religijna
205
Retro
27
Rock
5811
Składanki
296
Soul
104
Swing
10
Akcja
214
Animowane
788
Biograficzne
63
Dokument
122
Dramat
213
Edukacyjne
12
Familijne
123
Fantastyka
304
Historyczne i wojenne
47
Horror
117
Humor, komedia, kabarety
214
Musicale i muzyczne
49
Obyczajowe
57
Pakiety
84
Pozostałe
15
Przygodowe
81
Religijne
45
Romantyczne
61
Sensacja i groza
139
Seriale
300
Teatr
53
Westerny
10
Akcesoria dla dziewczynek
230
Akcesoria domowe
286
Artykuły dla dzieci i niemo...
1042
Bańki mydlane
144
Edukacyjne
170
Figurki
1130
Gadżety licencjonowane
78
Instrumenty muzyczne
111
Kąpielowe
14
Klocki
981
Klocki LEGO
498
Klocki Playmobil
417
Lalki
1111
Maskotki
1131
Masy plastyczne
292
Militarne
220
Modele do sklejania
154
Ogrodowe
276
Pojazdy
2896
Pozostałe
3261
Roboty
94
Sport
570
Torebki
70
Transformersy
34
Zabawki kreatywne
1914
2000 elementów lub więcej
164
Do 50 elementów
652
Od 1001 do 1999 elementów
105
Od 201 do 1000 elementów
921
Od 51 do 200 elementów
559
Pozostałe
372
Puzzle 3D
92
Edukacyjne
556
Familijne i dla dzieci
771
Karty i karcianki
609
Pamięciowe, logiczne, quizy
271
Pozostałe
163
Strategiczne, ekonomiczne i...
398
Towarzyskie, imprezowe
325
Zręcznościowe
163
Artykuły biurowe
1171
Artykuły dekoracyjne i okol...
1653
Artykuły piśmiennicze
1193
Artykuły plastyczne
944
Artykuły szkolne
2366
Pozostałe
111
Gry
93
Programy
83
LD
PD
LG
PG
LD
PD
LG
PG

Polityka prywatności i plików Cookies

Przez kogo i w jakim celu przetwarzane są dane osobowe?

Dane osobowe podawane nam przez Ciebie podczas rejestracji i korzystania ze strony internetowej http://aros.pl są przetwarzane przez spółkę:

Bonito.pl Sp. z o.o.
ul. Komandosów 1/3, 32-085 Modlniczka
NIP: 6762400623, REGON: 120954264, KRS: 0000593375
Sąd Rejonowy dla Krakowa-Śródmieścia w Krakowie, XI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego
Wysokość kapitału zakładowego: 1 698 000,00 zł

która jest administratorem tych danych w rozumieniu ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (tekst jedn.: Dz. U. 2002 r., Nr 101, poz. 926 z późn. zm.).

Dane osobowe, które zostają nam powierzone przetwarzane są:

  • w zakresie niezbędnym do prawidłowej realizacji usług świadczonych drogą elektroniczną i realizacji składanych zamówień;
  • w celu realizacji składanych przez Ciebie zapytań ofertowych oraz zamówień na produkty znajdujące się w ofercie dyskontu książkowego Aros;
  • w celu rozpatrywania składanych przez Ciebie reklamacji oraz zwrotu świadczeń w przypadku odstąpienia od umowy (zwrotu towaru);
  • jeżeli nie wyrazisz sprzeciwu na otrzymywanie od nas informacji marketingowych, w tym przesyłanie Ci przez nas drogą elektroniczną informacji handlowych, Twoje dane osobowe będą przetwarzane przez nas również w celu przekazywania Ci informacji o naszym sklepie, ofercie i promocjach, a także informacji dotyczących produktów i usług podmiotów współpracujących z nami (za naszą wiedzą i wyraźnym przyzwoleniem).

Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże brak zgody na ich przetwarzanie przez nas może uniemożliwić nam świadczenie Tobie usług drogą elektroniczną oraz dokonywanie przez Ciebie zakupów w dyskoncie książkowym Aros.

Powierzając nam swoje dane osobowe, zawsze masz prawo wglądu, żądania aktualizacji lub ich usunięcia. Możesz również zwrócić się do nas z żądaniem usunięcia wszystkich Twoich danych.

Zasady bezpieczeństwa

Spółka zapewnia bezpieczeństwo danych osobowych dzięki odpowiednim środkom technicznym oraz organizacyjnym, które mają na celu niedopuszczenie do bezprawnego przetwarzania danych oraz ich przypadkowej utraty, zniszczenia oraz uszkodzenia. Niezależnie od powyższego, dokładamy wszelkich starań, aby informacje osobowe zawsze były:

  • poprawne i przetwarzane w sposób zgodny z prawem,
  • uzyskane tylko dla określonych celów i nie przetwarzane dalej w sposób niezgodny z tymi celami,
  • przechowywane nie dłużej niż to konieczne,
  • przetwarzane zgodnie z prawami przysługującymi osobom których dotyczą, w tym zgodnie z prawem do zastrzeżenia udostępniania,
  • nie transferowane bez odpowiedniej ochrony.

Dla zwiększenia bezpieczeństwa Twoich danych należy pamiętać o:

  • korzystaniu z programów antywirusowych, w tym regularnym skanowaniu dysków w poszukiwaniu wirusów;
  • korzystaniu ze strony i dyskontu książkowego Aros wyłącznie za pośrednictwem zaufanych komputerów, na których zainstalowano wyłącznie sprawdzone i legalne oprogramowanie. Korzystanie z cudzych komputerów rodzi ryzyko przechwycenia podanych danych osobowych;
  • nie zapamiętywaniu danych na komputerze / urządzeniu i usunięciu historii przeglądanych stron jeśli korzystasz ze strony lub dyskontu książkowego Aros za pomocą obcego komputera / urządzenia. Z zapamiętanych danych może skorzystać osoba która będzie korzystała z po Tobie z tego samego urządzenia.

Pliki cookies – Informacje techniczne

Podczas korzystania przez Ciebie z dyskontu książkowego Aros na urządzeniu końcowym (komputerze, tablecie, smartfonie itp.) zapisywane są niewielkie pliki (w szczególności tekstowe), zawierające informacje niezbędne do prawidłowego korzystania z dyskontu książkowego Aros tzw. pliki cookies. Dzięki zapisaniu tych plików na Twoim urządzeniu możliwe jest m. in. zapamiętanie danych osobowych, dzięki czemu nie będziesz musiał każdorazowo ich wpisywać, zapamiętanie towarów dodanych przez Ciebie do koszyka lub schowka. Dzięki plikom cookies możliwe jest zbieranie danych statystycznych dyskontu książkowego Aros, co umożliwia rozwijanie naszego dyskontu zgodnie z preferencjami naszych Klientów.

Pliki cookies nie zawierają danych, na podstawie których można ustalić czyjąś tożsamość. Pliki te nie są w żaden sposób szkodliwe dla Twojego urządzenia i nie zmieniają jego ustawień ani ustawień zainstalowanego na nim oprogramowania. Mogą one zostać wysłane jedynie przez przeglądarkę do serwera, który je utworzył.

W trakcie korzystania przez Ciebie z dyskontu książkowego Aros wykorzystujemy poniższe rodzaje cookies:

  • Cookies sesyjne - pliki tymczasowe, które przechowywane są w Twoim urządzeniu do czasu opuszczenia dyskontu książkowego Aros
  • Cookies stałe - przechowywane w Twoim urządzeniu przez czas określony w parametrach tych plików lub do momentu ich usunięcia przez Ciebie.
  • Cookies Google - przechowywane w Twoim urządzeniu przez czas określony w parametrach tych plików lub do momentu ich usunięcia przez Ciebie. Tego typu pliki służą do analizy statystycznej ruchu na stronie (Google Analytics) oraz do określania preferencji reklam Google na innych stronach.

Jakie pliki cookies są przez nas wykorzystywane?

  • niezbędne do działania dyskontu książkowego - pliki te umożliwiają prawidłowe działanie dyskontu książkowego Aros oraz dokonywanie zakupów. Bez ich zapisania na Twoim urządzeniu korzystanie z dyskontu książkowego Aros jest niemożliwe;
  • zapewniające bezpieczeństwo transakcji dokonywanych w obrębie dyskontu książkowego Aros. Brak tych plików uniemożliwi bezpieczne dokonanie transakcji;
  • statystyczne - umożliwiają zbieranie przez nas informacji statystycznych na temat sposobu w jaki korzystasz z dyskontu książkowego Aros;
  • funkcjonalne - pliki umożliwiające zapamiętanie Twoich ustawień i preferencji. Dzięki zapisaniu tych plików na Twoim urządzeniu m. in. nie będziesz musiał każdorazowo wpisywać wszystkich swoich danych.
  • społecznościowe - umożliwiające integrację serwisów społecznościowych (m. in. Facebook), z których korzystasz, z dyskontem książkowym Aros.

Co należy zrobić, jeśli nie wyrażasz zgody na zapisywanie plików na Twoim urządzeniu?

Przeważnie ustawienia przeglądarki domyślnie dopuszczają zapisywanie plików cookies. Jeżeli nie zgadzasz się na zapisywanie tych plików na Twoim urządzeniu, musisz dokonać zmian w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Zmiany mogą polegać na niezapisywaniu plików cookies na Twoim urządzeniu lub na każdorazowym informowaniu Cię o zapisaniu danego pliku na Twoim urządzeniu. Możesz również za każdym razem po wizycie w dyskoncie książkowym Aros lub innym sklepie usuwać pliki ze swojego urządzenia. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oraz w sekcji "Pomoc" przeglądarki internetowej. Należy pamiętać jednak o tym, że ograniczenia w stosowaniu plików cookies mogą utrudnić lub uniemożliwić korzystanie z dyskontu książkowego Aros lub innych sklepów.

Ustawienia przeglądarki Twojego urządzenia pozwalające na zapisywanie plików oznaczają, że wyrażasz zgodę, aby pliki te zapisywane były na Twoim urządzeniu.

Pozostałe informacje techniczne

Stosujemy najnowsze technologie i odpowiednie procedury ochrony danych osobowych, a także nowoczesne mechanizmy ochrony przekazywanych danych.

Twoje dane osobowe są przechowywane w bazie danych, w której zastosowano środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych zgodne z wymaganiami określonymi przez powszechnie obowiązujące przepisy prawa dotyczące ochrony danych osobowych, w tym rozporządzenie Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne służące do przetwarzania danych osobowych (Dz. U. Nr 100, poz. 1024). Dostęp do bazy mają jedynie osoby, posiadające upoważnienia nadane przez administratora danych.

LD
PD
LG
PG

Nowości

1.
Listy zza grobu

Listy zza grobu

2.
Self-Reg. Opowieści dla dzieci o tym, jak działać, gdy emocje biorą górę

Self-Reg. Opowieści dla dzieci o tym, jak dział...

3.
Jeszcze się kiedyś spotkamy

Jeszcze się kiedyś spotkamy

4.
Dziewczyna o czterech palcach

Dziewczyna o czterech palcach

5.
Morawiecki i jego tajemnice

Morawiecki i jego tajemnice

6.
Brzydki, zły i szczery

Brzydki, zły i szczery

7.
Miłe Natalii początki

Miłe Natalii początki

8.
Po piśmie

Po piśmie

9.
Kotka i Generał

Kotka i Generał

10.
Stacja Jagodno. Tom 9. Cisza między dźwiękami

Stacja Jagodno. Tom 9. Cisza między dźwiękami

11.
Wada

Wada

12.
Kobiety z odzysku. Trudne wybory

Kobiety z odzysku. Trudne wybory

13.
Kult

Kult

14.
Virion. Tom 3. Adept

Virion. Tom 3. Adept

15.
Kiedy zapada mrok

Kiedy zapada mrok

16.
Miłość i inne nieszczęścia

Miłość i inne nieszczęścia

17.
Insulinooporność. Szybkie dania

Insulinooporność. Szybkie dania

18.
AlaAntkowe BLW. Rośniemy!

AlaAntkowe BLW. Rośniemy!

19.
Dzikie Dziecko Miłości

Dzikie Dziecko Miłości

20.
Oszukana

Oszukana

LD
PD
LG
PG

Bestsellery

1.
Listy zza grobu

Listy zza grobu

2.
Bocianek Janek

Bocianek Janek

3.
Mądre bajki

Mądre bajki

4.
Złota klatka

Złota klatka

5.
Zagubiona

Zagubiona

6.
Sodoma. Hipokryzja i władza w Watykanie

Sodoma. Hipokryzja i władza w Watykanie

7.
Roztrzaskane lustro. Upadek cywilizacji zachodniej

Roztrzaskane lustro. Upadek cywilizacji zachodniej

8.
Self-Reg. Opowieści dla dzieci o tym, jak działać, gdy emocje biorą górę

Self-Reg. Opowieści dla dzieci o tym, jak dział...

9.
Jeszcze się kiedyś spotkamy

Jeszcze się kiedyś spotkamy

10.
Pucio. Zabawy gestem i dźwiękiem

Pucio. Zabawy gestem i dźwiękiem

11.
Banda czarnej frotté. Skarpetki powracają!

Banda czarnej frotté. Skarpetki powracają!

12.
Bańki mydlane. Samoloty 2

Bańki mydlane. Samoloty 2

13.
Dziewczyna o czterech palcach

Dziewczyna o czterech palcach

14.
Co robi Pucio?

Co robi Pucio?

15.
Morawiecki i jego tajemnice

Morawiecki i jego tajemnice

16.
Kicia Kocia gra w piłkę

Kicia Kocia gra w piłkę

17.
Brzydki, zły i szczery

Brzydki, zły i szczery

18.
Pakiet. Stulecie Winnych. Tomy 1-3

Pakiet. Stulecie Winnych. Tomy 1-3

19.
Inspirujące bajki

Inspirujące bajki

20.
Jak mniej myśleć. Dla analizujących bez końca i wysoko wrażliwych

Jak mniej myśleć. Dla analizujących bez końca i...

LD
PD
LG
PG
LD
PD
© 2011 – 2019 Dyskont książkowy ArosPolityka prywatności i plików cookiesObowiązek informacyjny o przetwarzaniu danych osobowych

Jesteśmy tanią księgarnią internetową oferującą książki dla dzieci, młodzieży i dorosłych! Filmy DVD i Blu-Ray, muzykę na płytach CD, gry planszowe. Zabawki i Puzzle. Wydawnictwa Autorzy