LG
PG
Książki - Wyszukiwarka
Tytuł, autor lub wydawnictwo
LD
PD
LG
PG
Promocje
LD
PD
LG
PG
Albumy
1635
Czasopisma
496
Dla dzieci i młodzieży
21977
Encyklopedie i słowniki
1303
Historia
3804
Języki obce
2957
Kalendarze
516
Komiksy
3087
Kulinaria
1041
Literatura faktu i publicys...
3666
Literatura naukowa
15204
Literatura obcojęzyczna
1363
Literatura piękna
20852
Podręczniki
7309
Podróże
3471
Poradniki
6014
Pozostałe
30968
Religie i religioznawstwo
5426
Rozrywka, hobby
2807
Z autografem
12
Biografie
122
Dla dzieci i młodzieży
717
Fantastyka
364
Historia
140
Horror
33
Kryminał
333
Literatura faktu
64
Literatura i lektury
221
Obyczajowe
355
Opowiadania
32
Podróże
40
Popularnonaukowe
27
Poradniki, zdrowie i rozwój...
186
Pozostałe
19
Przygodowe
41
Psychologiczne
15
Religijne
176
Romans
103
Sensacja
72
Słuchowiska
17
Thriller
149
Alternatywna
4672
Awangarda
422
Blues
392
Country
145
Dance & Disco
470
Disco Polo
41
Dla dzieci
233
Dubstep
235
Elektroniczna
1525
Etniczna
190
Filmowa
759
Folklorystyczna, biesiadna
328
Hardcore
128
Hip-hop
1042
Jazz
2496
Kabaret
25
Klasyczna
3909
Metal
7526
Pakiety
106
Patriotyczna
20
Poezja śpiewana
329
Pop
9293
Pozostałe
274
Punk
303
Reggae & Dub
829
Relaksacyjna
40
Religijna
210
Retro
23
Rock
5858
Składanki
357
Soul
81
Swing
9
Akcja
268
Animowane
746
Biograficzne
85
Dokument
126
Dramat
231
Edukacyjne
17
Familijne
124
Fantastyka
312
Historyczne i wojenne
41
Horror
127
Humor, komedia, kabarety
220
Musicale i muzyczne
46
Obyczajowe
60
Pakiety
75
Pozostałe
13
Przygodowe
70
Religijne
46
Romantyczne
65
Sensacja i groza
145
Seriale
279
Teatr
44
Westerny
10
Akcesoria dla dziewczynek
461
Akcesoria domowe
506
Artykuły dla dzieci i niemo...
1827
Bańki mydlane
157
Breloki
117
Edukacyjne
317
Figurki
1632
Gadżety licencjonowane
29
Instrumenty muzyczne
221
Kąpielowe
59
Klocki
1379
Klocki LEGO
545
Klocki Playmobil
393
Lalki
1743
Maskotki
1370
Masy plastyczne
478
Militarne
348
Modele do sklejania
477
Ogrodowe
319
Pojazdy
4222
Pozostałe
2896
Roboty
139
Sport
642
Torebki
94
Transformersy
55
Zabawki kreatywne
3274
2000 elementów lub więcej
186
Do 50 elementów
770
Od 1001 do 1999 elementów
132
Od 201 do 1000 elementów
1082
Od 51 do 200 elementów
697
Pozostałe
406
Puzzle 3D
119
Edukacyjne
654
Familijne i dla dzieci
846
Karty i karcianki
784
Pamięciowe, logiczne, quizy
328
Pozostałe
208
Strategiczne, ekonomiczne i...
468
Towarzyskie, imprezowe
369
Zręcznościowe
226
Artykuły biurowe
2237
Artykuły dekoracyjne i okol...
3064
Artykuły piśmiennicze
1925
Artykuły plastyczne
1493
Artykuły szkolne
3472
Pozostałe
147
Gry
87
Programy
86
LD
PD
LG
PG
LD
PD
LG
PG

Polityka prywatności i plików Cookies

Przez kogo i w jakim celu przetwarzane są dane osobowe?

Dane osobowe podawane nam przez Ciebie podczas rejestracji i korzystania ze strony internetowej http://aros.pl są przetwarzane przez spółkę:

Bonito.pl Sp. z o.o.
ul. Komandosów 1/3, 32-085 Modlniczka
NIP: 6762400623, REGON: 120954264, KRS: 0000593375
Sąd Rejonowy dla Krakowa-Śródmieścia w Krakowie, XI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego
Wysokość kapitału zakładowego: 1 698 000,00 zł

która jest administratorem tych danych w rozumieniu ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (tekst jedn.: Dz. U. 2002 r., Nr 101, poz. 926 z późn. zm.).

Dane osobowe, które zostają nam powierzone przetwarzane są:

  • w zakresie niezbędnym do prawidłowej realizacji usług świadczonych drogą elektroniczną i realizacji składanych zamówień;
  • w celu realizacji składanych przez Ciebie zapytań ofertowych oraz zamówień na produkty znajdujące się w ofercie dyskontu książkowego Aros;
  • w celu rozpatrywania składanych przez Ciebie reklamacji oraz zwrotu świadczeń w przypadku odstąpienia od umowy (zwrotu towaru);
  • jeżeli nie wyrazisz sprzeciwu na otrzymywanie od nas informacji marketingowych, w tym przesyłanie Ci przez nas drogą elektroniczną informacji handlowych, Twoje dane osobowe będą przetwarzane przez nas również w celu przekazywania Ci informacji o naszym sklepie, ofercie i promocjach, a także informacji dotyczących produktów i usług podmiotów współpracujących z nami (za naszą wiedzą i wyraźnym przyzwoleniem).

Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże brak zgody na ich przetwarzanie przez nas może uniemożliwić nam świadczenie Tobie usług drogą elektroniczną oraz dokonywanie przez Ciebie zakupów w dyskoncie książkowym Aros.

Powierzając nam swoje dane osobowe, zawsze masz prawo wglądu, żądania aktualizacji lub ich usunięcia. Możesz również zwrócić się do nas z żądaniem usunięcia wszystkich Twoich danych.

Zasady bezpieczeństwa

Spółka zapewnia bezpieczeństwo danych osobowych dzięki odpowiednim środkom technicznym oraz organizacyjnym, które mają na celu niedopuszczenie do bezprawnego przetwarzania danych oraz ich przypadkowej utraty, zniszczenia oraz uszkodzenia. Niezależnie od powyższego, dokładamy wszelkich starań, aby informacje osobowe zawsze były:

  • poprawne i przetwarzane w sposób zgodny z prawem,
  • uzyskane tylko dla określonych celów i nie przetwarzane dalej w sposób niezgodny z tymi celami,
  • przechowywane nie dłużej niż to konieczne,
  • przetwarzane zgodnie z prawami przysługującymi osobom których dotyczą, w tym zgodnie z prawem do zastrzeżenia udostępniania,
  • nie transferowane bez odpowiedniej ochrony.

Dla zwiększenia bezpieczeństwa Twoich danych należy pamiętać o:

  • korzystaniu z programów antywirusowych, w tym regularnym skanowaniu dysków w poszukiwaniu wirusów;
  • korzystaniu ze strony i dyskontu książkowego Aros wyłącznie za pośrednictwem zaufanych komputerów, na których zainstalowano wyłącznie sprawdzone i legalne oprogramowanie. Korzystanie z cudzych komputerów rodzi ryzyko przechwycenia podanych danych osobowych;
  • nie zapamiętywaniu danych na komputerze / urządzeniu i usunięciu historii przeglądanych stron jeśli korzystasz ze strony lub dyskontu książkowego Aros za pomocą obcego komputera / urządzenia. Z zapamiętanych danych może skorzystać osoba która będzie korzystała z po Tobie z tego samego urządzenia.

Pliki cookies – Informacje techniczne

Podczas korzystania przez Ciebie z dyskontu książkowego Aros na urządzeniu końcowym (komputerze, tablecie, smartfonie itp.) zapisywane są niewielkie pliki (w szczególności tekstowe), zawierające informacje niezbędne do prawidłowego korzystania z dyskontu książkowego Aros tzw. pliki cookies. Dzięki zapisaniu tych plików na Twoim urządzeniu możliwe jest m. in. zapamiętanie danych osobowych, dzięki czemu nie będziesz musiał każdorazowo ich wpisywać, zapamiętanie towarów dodanych przez Ciebie do koszyka lub schowka. Dzięki plikom cookies możliwe jest zbieranie danych statystycznych dyskontu książkowego Aros, co umożliwia rozwijanie naszego dyskontu zgodnie z preferencjami naszych Klientów.

Pliki cookies nie zawierają danych, na podstawie których można ustalić czyjąś tożsamość. Pliki te nie są w żaden sposób szkodliwe dla Twojego urządzenia i nie zmieniają jego ustawień ani ustawień zainstalowanego na nim oprogramowania. Mogą one zostać wysłane jedynie przez przeglądarkę do serwera, który je utworzył.

W trakcie korzystania przez Ciebie z dyskontu książkowego Aros wykorzystujemy poniższe rodzaje cookies:

  • Cookies sesyjne - pliki tymczasowe, które przechowywane są w Twoim urządzeniu do czasu opuszczenia dyskontu książkowego Aros
  • Cookies stałe - przechowywane w Twoim urządzeniu przez czas określony w parametrach tych plików lub do momentu ich usunięcia przez Ciebie.
  • Cookies Google - przechowywane w Twoim urządzeniu przez czas określony w parametrach tych plików lub do momentu ich usunięcia przez Ciebie. Tego typu pliki służą do analizy statystycznej ruchu na stronie (Google Analytics) oraz do określania preferencji reklam Google na innych stronach.

Jakie pliki cookies są przez nas wykorzystywane?

  • niezbędne do działania dyskontu książkowego - pliki te umożliwiają prawidłowe działanie dyskontu książkowego Aros oraz dokonywanie zakupów. Bez ich zapisania na Twoim urządzeniu korzystanie z dyskontu książkowego Aros jest niemożliwe;
  • zapewniające bezpieczeństwo transakcji dokonywanych w obrębie dyskontu książkowego Aros. Brak tych plików uniemożliwi bezpieczne dokonanie transakcji;
  • statystyczne - umożliwiają zbieranie przez nas informacji statystycznych na temat sposobu w jaki korzystasz z dyskontu książkowego Aros;
  • funkcjonalne - pliki umożliwiające zapamiętanie Twoich ustawień i preferencji. Dzięki zapisaniu tych plików na Twoim urządzeniu m. in. nie będziesz musiał każdorazowo wpisywać wszystkich swoich danych.
  • społecznościowe - umożliwiające integrację serwisów społecznościowych (m. in. Facebook), z których korzystasz, z dyskontem książkowym Aros.

Co należy zrobić, jeśli nie wyrażasz zgody na zapisywanie plików na Twoim urządzeniu?

Przeważnie ustawienia przeglądarki domyślnie dopuszczają zapisywanie plików cookies. Jeżeli nie zgadzasz się na zapisywanie tych plików na Twoim urządzeniu, musisz dokonać zmian w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Zmiany mogą polegać na niezapisywaniu plików cookies na Twoim urządzeniu lub na każdorazowym informowaniu Cię o zapisaniu danego pliku na Twoim urządzeniu. Możesz również za każdym razem po wizycie w dyskoncie książkowym Aros lub innym sklepie usuwać pliki ze swojego urządzenia. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oraz w sekcji "Pomoc" przeglądarki internetowej. Należy pamiętać jednak o tym, że ograniczenia w stosowaniu plików cookies mogą utrudnić lub uniemożliwić korzystanie z dyskontu książkowego Aros lub innych sklepów.

Ustawienia przeglądarki Twojego urządzenia pozwalające na zapisywanie plików oznaczają, że wyrażasz zgodę, aby pliki te zapisywane były na Twoim urządzeniu.

Pozostałe informacje techniczne

Stosujemy najnowsze technologie i odpowiednie procedury ochrony danych osobowych, a także nowoczesne mechanizmy ochrony przekazywanych danych.

Twoje dane osobowe są przechowywane w bazie danych, w której zastosowano środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych zgodne z wymaganiami określonymi przez powszechnie obowiązujące przepisy prawa dotyczące ochrony danych osobowych, w tym rozporządzenie Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne służące do przetwarzania danych osobowych (Dz. U. Nr 100, poz. 1024). Dostęp do bazy mają jedynie osoby, posiadające upoważnienia nadane przez administratora danych.

LD
PD
LG
PG

Nowości

1.
Bieguni, dodruk

Bieguni, dodruk

2.
Opowiadania bizarne, dodruk

Opowiadania bizarne, dodruk

3.
Księgi Jakubowe, dodruk

Księgi Jakubowe, dodruk

4.
Wisła w ogniu. Jak bandyci ukradli Wisłę Kraków

Wisła w ogniu. Jak bandyci ukradli Wisłę Kraków

5.
Prowadź swój pług przez kości umarłych, dodruk

Prowadź swój pług przez kości umarłych, dodruk

6.
Mock. Golem

Mock. Golem

7.
Poszukiwanie

Poszukiwanie

8.
Kształt nocy

Kształt nocy

9.
Obłęd

Obłęd

10.
Kicia Kocia na lotnisku

Kicia Kocia na lotnisku

11.
Szeptacz

Szeptacz

Autor: Alex North
12.
Niedokończona baśń

Niedokończona baśń

13.
King! Autobiografia

King! Autobiografia

14.
PS. Kocham cię na zawsze

PS. Kocham cię na zawsze

15.
Szczypta nadziei

Szczypta nadziei

16.
Wojna i miłość. Andrzej i Halina

Wojna i miłość. Andrzej i Halina

17.
Inna miłość szejka

Inna miłość szejka

18.
Wojenne siostry

Wojenne siostry

19.
Klątwa

Klątwa

20.
Mistyczki. Historie kobiet wybranych

Mistyczki. Historie kobiet wybranych

LD
PD
LG
PG

Bestsellery

1.
Pokrzyk

Pokrzyk

2.
Niesamowite przygody dziesięciu skarpetek (czterech prawych i sześciu lewych)

Niesamowite przygody dziesięciu skarpetek (czte...

3.
Felix, Net i Nika oraz Gang Niewidzialnych Ludzi

Felix, Net i Nika oraz Gang Niewidzialnych Ludzi

4.
Cukiernia Pod Amorem. Jedna z nas

Cukiernia Pod Amorem. Jedna z nas

5.
Być (nie)zwykłym wychowawcą

Być (nie)zwykłym wychowawcą

6.
Bieguni, dodruk

Bieguni, dodruk

7.
Wisła w ogniu. Jak bandyci ukradli Wisłę Kraków

Wisła w ogniu. Jak bandyci ukradli Wisłę Kraków

8.
Upadek Gondolinu. Pod redakcją Christophera Tolkiena

Upadek Gondolinu. Pod redakcją Christophera Tol...

9.
Asiunia

Asiunia

10.
Poszukiwanie

Poszukiwanie

11.
Mitologia

Mitologia

12.
Opowiadania bizarne, dodruk

Opowiadania bizarne, dodruk

13.
Mock. Golem

Mock. Golem

14.
Dziewczynka z parku

Dziewczynka z parku

15.
Chłopcy z Placu Broni

Chłopcy z Placu Broni

16.
Mądre bajki

Mądre bajki

17.
Pucio umie opowiadać

Pucio umie opowiadać

18.
Dziadek i niedźwiadek

Dziadek i niedźwiadek

19.
Sposób na elfa

Sposób na elfa

20.
Prowadź swój pług przez kości umarłych, dodruk

Prowadź swój pług przez kości umarłych, dodruk

LD
PD
LG
PG
LD
PD
© 2011 – 2019 Dyskont książkowy ArosPolityka prywatności i plików cookiesObowiązek informacyjny o przetwarzaniu danych osobowych

Jesteśmy tanią księgarnią internetową oferującą książki dla dzieci, młodzieży i dorosłych! Filmy DVD i Blu-Ray, muzykę na płytach CD, gry planszowe. Zabawki i Puzzle. Wydawnictwa Autorzy