LG
PG
Książki - Wyszukiwarka
Tytuł, autor lub wydawnictwo
LD
PD
LG
PG
Albumy
1317
Czasopisma
341
Dla dzieci i młodzieży
18315
Encyklopedie i słowniki
1328
Historia
2977
Języki obce
2806
Kalendarze
532
Komiksy
1814
Kulinaria
915
Literatura faktu i publicys...
3006
Literatura naukowa
10604
Literatura obcojęzyczna
186
Literatura piękna
16217
Podręczniki
6195
Podróże
2868
Poradniki
4772
Pozostałe
36271
Religie i religioznawstwo
4449
Rozrywka, hobby
2823
Z autografem
11
Dla dzieci i młodzieży
402
Fantastyka
107
Historia
51
Horror
7
Kobiece
47
Literatura i lektury
313
Podróże
16
Poradniki, zdrowie i rozwój...
126
Pozostałe
54
Przygodowe
22
Religijne
90
Romans
32
Sensacja, groza, kryminał
241
Słuchowiska
8
Alternatywa
87
Blues
28
Dance & Disco
24
Disco Polo
59
Dla dzieci
44
Filmowa
34
Folklorystyczna, biesiadna
30
Hip-hop
208
Jazz
87
Kabaret
16
Klasyczna
153
Pakiety
2
Patriotyczna
2
Poezja śpiewana
47
Pop
323
Pozostałe
61
Reggae
8
Relaksacyjna
26
Religijna
45
Retro
8
Rock
480
Składanki
33
Akcja
95
Akcji
2
Animowane
342
Biograficzne
33
Dokument
64
Dramat
144
Edukacyjne
17
Familijne
72
Fantastyka
118
Historyczne i wojenne
24
Horror
23
Humor, komedia, kabarety
130
Musicale i muzyczne
22
Obyczajowe
47
Pakiety
10
Pozostałe
13
Przygodowe
56
Religijne
12
Romantyczne
44
Sensacja i groza
105
Seriale
233
Teatr
66
Westerny
5
Artykuły dla dzieci i niemo...
132
Klocki
294
Klocki LEGO
158
Lalki
216
Maskotki
108
Masy plastyczne
202
Pojazdy
613
Pozostałe
509
Zabawki kreatywne
912
2000 elementów lub więcej
134
Do 50 elementów
433
Od 1001 do 1999 elementów
79
Od 201 do 1000 elementów
703
Od 51 do 200 elementów
494
Pozostałe
33
Puzzle 3D
57
Edukacyjne
189
Familijne i dla dzieci
629
Imprezowe, Towarzyskie
100
Karty
309
Karty i karcianki
211
Logiczne
47
Pamięciowe, logiczne, quizy
58
Pozostałe
135
Quizy
27
Strategiczne i przygodowe
98
Strategiczne, ekonomiczne i...
157
Towarzyskie, imprezowe
102
Zręcznościowe
29
Artykuły biurowe
878
Artykuły dekoracyjne i okol...
435
Artykuły piśmiennicze
594
Artykuły plastyczne
724
Artykuły szkolne
1574
Pozostałe
111
Gry
84
Programy
19
LD
PD
LG
PG
LD
PD
LG
PG

Polityka prywatności i plików Cookies

Przez kogo i w jakim celu przetwarzane są dane osobowe?

Dane osobowe podawane nam przez Ciebie podczas rejestracji i korzystania ze strony internetowej http://aros.pl są przetwarzane przez spółkę:

Bonito.pl Sp. z o.o.
ul. Komandosów 1/3, 32-085 Modlniczka
NIP: 6762400623, REGON: 120954264, KRS: 0000593375
Sąd Rejonowy dla Krakowa-Śródmieścia w Krakowie, XI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego
Wysokość kapitału zakładowego: 498 000,00 zł

która jest administratorem tych danych w rozumieniu ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (tekst jedn.: Dz. U. 2002 r., Nr 101, poz. 926 z późn. zm.).

Dane osobowe, które zostają nam powierzone przetwarzane są:

  • w zakresie niezbędnym do prawidłowej realizacji usług świadczonych drogą elektroniczną i realizacji składanych zamówień;
  • w celu realizacji składanych przez Ciebie zapytań ofertowych oraz zamówień na produkty znajdujące się w ofercie dyskontu książkowego Aros;
  • w celu rozpatrywania składanych przez Ciebie reklamacji oraz zwrotu świadczeń w przypadku odstąpienia od umowy (zwrotu towaru);
  • jeżeli nie wyrazisz sprzeciwu na otrzymywanie od nas informacji marketingowych, w tym przesyłanie Ci przez nas drogą elektroniczną informacji handlowych, Twoje dane osobowe będą przetwarzane przez nas również w celu przekazywania Ci informacji o naszym sklepie, ofercie i promocjach, a także informacji dotyczących produktów i usług podmiotów współpracujących z nami (za naszą wiedzą i wyraźnym przyzwoleniem).

Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże brak zgody na ich przetwarzanie przez nas może uniemożliwić nam świadczenie Tobie usług drogą elektroniczną oraz dokonywanie przez Ciebie zakupów w dyskoncie książkowym Aros.

Powierzając nam swoje dane osobowe, zawsze masz prawo wglądu, żądania aktualizacji lub ich usunięcia. Możesz również zwrócić się do nas z żądaniem usunięcia wszystkich Twoich danych.

Zasady bezpieczeństwa

Spółka zapewnia bezpieczeństwo danych osobowych dzięki odpowiednim środkom technicznym oraz organizacyjnym, które mają na celu niedopuszczenie do bezprawnego przetwarzania danych oraz ich przypadkowej utraty, zniszczenia oraz uszkodzenia. Niezależnie od powyższego, dokładamy wszelkich starań, aby informacje osobowe zawsze były:

  • poprawne i przetwarzane w sposób zgodny z prawem,
  • uzyskane tylko dla określonych celów i nie przetwarzane dalej w sposób niezgodny z tymi celami,
  • przechowywane nie dłużej niż to konieczne,
  • przetwarzane zgodnie z prawami przysługującymi osobom których dotyczą, w tym zgodnie z prawem do zastrzeżenia udostępniania,
  • nie transferowane bez odpowiedniej ochrony.

Dla zwiększenia bezpieczeństwa Twoich danych należy pamiętać o:

  • korzystaniu z programów antywirusowych, w tym regularnym skanowaniu dysków w poszukiwaniu wirusów;
  • korzystaniu ze strony i dyskontu książkowego Aros wyłącznie za pośrednictwem zaufanych komputerów, na których zainstalowano wyłącznie sprawdzone i legalne oprogramowanie. Korzystanie z cudzych komputerów rodzi ryzyko przechwycenia podanych danych osobowych;
  • nie zapamiętywaniu danych na komputerze / urządzeniu i usunięciu historii przeglądanych stron jeśli korzystasz ze strony lub dyskontu książkowego Aros za pomocą obcego komputera / urządzenia. Z zapamiętanych danych może skorzystać osoba która będzie korzystała z po Tobie z tego samego urządzenia.

Pliki cookies – Informacje techniczne

Podczas korzystania przez Ciebie z dyskontu książkowego Aros na urządzeniu końcowym (komputerze, tablecie, smartfonie itp.) zapisywane są niewielkie pliki (w szczególności tekstowe), zawierające informacje niezbędne do prawidłowego korzystania z dyskontu książkowego Aros tzw. pliki cookies. Dzięki zapisaniu tych plików na Twoim urządzeniu możliwe jest m. in. zapamiętanie danych osobowych, dzięki czemu nie będziesz musiał każdorazowo ich wpisywać, zapamiętanie towarów dodanych przez Ciebie do koszyka lub schowka. Dzięki plikom cookies możliwe jest zbieranie danych statystycznych dyskontu książkowego Aros, co umożliwia rozwijanie naszego dyskontu zgodnie z preferencjami naszych Klientów.

Pliki cookies nie zawierają danych, na podstawie których można ustalić czyjąś tożsamość. Pliki te nie są w żaden sposób szkodliwe dla Twojego urządzenia i nie zmieniają jego ustawień ani ustawień zainstalowanego na nim oprogramowania. Mogą one zostać wysłane jedynie przez przeglądarkę do serwera, który je utworzył.

W trakcie korzystania przez Ciebie z dyskontu książkowego Aros wykorzystujemy poniższe rodzaje cookies:

  • Cookies sesyjne - pliki tymczasowe, które przechowywane są w Twoim urządzeniu do czasu opuszczenia dyskontu książkowego Aros
  • Cookies stałe - przechowywane w Twoim urządzeniu przez czas określony w parametrach tych plików lub do momentu ich usunięcia przez Ciebie.
  • Cookies Google - przechowywane w Twoim urządzeniu przez czas określony w parametrach tych plików lub do momentu ich usunięcia przez Ciebie. Tego typu pliki służą do analizy statystycznej ruchu na stronie (Google Analytics) oraz do określania preferencji reklam Google na innych stronach.

Jakie pliki cookies są przez nas wykorzystywane?

  • niezbędne do działania dyskontu książkowego - pliki te umożliwiają prawidłowe działanie dyskontu książkowego Aros oraz dokonywanie zakupów. Bez ich zapisania na Twoim urządzeniu korzystanie z dyskontu książkowego Aros jest niemożliwe;
  • zapewniające bezpieczeństwo transakcji dokonywanych w obrębie dyskontu książkowego Aros. Brak tych plików uniemożliwi bezpieczne dokonanie transakcji;
  • statystyczne - umożliwiają zbieranie przez nas informacji statystycznych na temat sposobu w jaki korzystasz z dyskontu książkowego Aros;
  • funkcjonalne - pliki umożliwiające zapamiętanie Twoich ustawień i preferencji. Dzięki zapisaniu tych plików na Twoim urządzeniu m. in. nie będziesz musiał każdorazowo wpisywać wszystkich swoich danych.
  • społecznościowe - umożliwiające integrację serwisów społecznościowych (m. in. Facebook), z których korzystasz, z dyskontem książkowym Aros.

Co należy zrobić, jeśli nie wyrażasz zgody na zapisywanie plików na Twoim urządzeniu?

Przeważnie ustawienia przeglądarki domyślnie dopuszczają zapisywanie plików cookies. Jeżeli nie zgadzasz się na zapisywanie tych plików na Twoim urządzeniu, musisz dokonać zmian w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Zmiany mogą polegać na niezapisywaniu plików cookies na Twoim urządzeniu lub na każdorazowym informowaniu Cię o zapisaniu danego pliku na Twoim urządzeniu. Możesz również za każdym razem po wizycie w dyskoncie książkowym Aros lub innym sklepie usuwać pliki ze swojego urządzenia. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oraz w sekcji "Pomoc" przeglądarki internetowej. Należy pamiętać jednak o tym, że ograniczenia w stosowaniu plików cookies mogą utrudnić lub uniemożliwić korzystanie z dyskontu książkowego Aros lub innych sklepów.

Ustawienia przeglądarki Twojego urządzenia pozwalające na zapisywanie plików oznaczają, że wyrażasz zgodę, aby pliki te zapisywane były na Twoim urządzeniu.

Pozostałe informacje techniczne

Stosujemy najnowsze technologie i odpowiednie procedury ochrony danych osobowych, a także nowoczesne mechanizmy ochrony przekazywanych danych.

Twoje dane osobowe są przechowywane w bazie danych, w której zastosowano środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych zgodne z wymaganiami określonymi przez powszechnie obowiązujące przepisy prawa dotyczące ochrony danych osobowych, w tym rozporządzenie Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne służące do przetwarzania danych osobowych (Dz. U. Nr 100, poz. 1024). Dostęp do bazy mają jedynie osoby, posiadające upoważnienia nadane przez administratora danych.

LD
PD
LG
PG

Nowości

1.
Dziennik cwaniaczka. Tom 12. No to lecimy

Dziennik cwaniaczka. Tom 12. No to lecimy

2.
Życie i czasy Sknerusa McKwacza

Życie i czasy Sknerusa McKwacza

Autor: Don Rosa
3.
Atlas osobliwości

Atlas osobliwości

4.
Thorgal - Kriss de Valnor. Tom 7. Góra Czasu

Thorgal - Kriss de Valnor. Tom 7. Góra Czasu

5.
Thorgal - Kriss de Valnor. Tom 7. Góra Czasu

Thorgal - Kriss de Valnor. Tom 7. Góra Czasu

6.
Mgła Cykl Meteo 4

Mgła Cykl Meteo 4

7.
Punisher Max. Tom 3

Punisher Max. Tom 3

8.
Amazing Spider-Man. Tom 2. Preludium do Spiderversum

Amazing Spider-Man. Tom 2. Preludium do Spiderv...

9.
BBPO 1946-1948

BBPO 1946-1948

10.
Muzeum

Muzeum

11.
Daredevil: Nieustraszony. Tom 2

Daredevil: Nieustraszony. Tom 2

12.
Nightwing. Tom 1. Lepszy niż Batman

Nightwing. Tom 1. Lepszy niż Batman

13.
Wojownicy. Nowa przepowiednia. Północ

Wojownicy. Nowa przepowiednia. Północ

14.
Wonder Woman. Tom 1. Kłamstwa

Wonder Woman. Tom 1. Kłamstwa

15.
Batman/Sędzia Dredd. Wszystkie spotkania

Batman/Sędzia Dredd. Wszystkie spotkania

16.
Wolverine. Śmierć Wolverine'a

Wolverine. Śmierć Wolverine'a

17.
Batman. Noc Ludzi Potworów

Batman. Noc Ludzi Potworów

18.
Harley Quinn. Tom 1. Umrzeć ze śmiechem

Harley Quinn. Tom 1. Umrzeć ze śmiechem

19.
Star Wars Komiks nr 6/2017

Star Wars Komiks nr 6/2017

20.
Komunizm po polsku. Historia komunizacji Polski widziana z Kremla

Komunizm po polsku. Historia komunizacji Polski...

LD
PD
LG
PG

Bestsellery

1.
Jak zawsze

Jak zawsze

2.
Ewangelia 2018. Droga, Prawda i Życie

Ewangelia 2018. Droga, Prawda i Życie

3.
Kajko i Kokosz. Tom 10. Szkoła latania

Kajko i Kokosz. Tom 10. Szkoła latania

4.
Początek

Początek

Autor: Dan Brown
5.
Na krańce świata. Podróż historyka przez historię

Na krańce świata. Podróż historyka przez historię

6.
Kicia Kocia. Zima

Kicia Kocia. Zima

7.
Wiedźmin. Szpony i kły

Wiedźmin. Szpony i kły

8.
Dziennik cwaniaczka. Tom 12. No to lecimy

Dziennik cwaniaczka. Tom 12. No to lecimy

9.
Sen Alicji, czyli jak działa mózg

Sen Alicji, czyli jak działa mózg

10.
Jezu, Ty się tym zajmij! o. Dolindo Ruotolo. Życie i cuda

Jezu, Ty się tym zajmij! o. Dolindo Ruotolo. Ży...

11.
Psiego najlepszego, czyli Był sobie pies na święta

Psiego najlepszego, czyli Był sobie pies na święta

12.
Córki Wawelu. Opowieść o jagiellońskich królewnach

Córki Wawelu. Opowieść o jagiellońskich królewnach

13.
Opowieści na dobranoc dla młodych buntowniczek

Opowieści na dobranoc dla młodych buntowniczek

14.
Dobble

Dobble

15.
Naciśnij mnie

Naciśnij mnie

16.
Felix, Net i Nika oraz Gang Niewidzialnych Ludzi

Felix, Net i Nika oraz Gang Niewidzialnych Ludzi

17.
Labirynt duchów

Labirynt duchów

18.
Dzisiaj trzeba wybrać

Dzisiaj trzeba wybrać

19.
Magiczne drzewo. Berło

Magiczne drzewo. Berło

20.
Nieznane więzi natury. Edycja ilustrowana

Nieznane więzi natury. Edycja ilustrowana

LD
PD
LG
PG
LD
PD
© 2017 Aros - dyskont książkowy. Polityka prywatności i plików cookies    Tania księgarnia internetowa, tania książka, książki dla dzieci, młodzieży i dorosłych! Wydawnictwa Autorzy