LG
PG
Książki - Wyszukiwarka
Tytuł, autor lub wydawnictwo
LD
PD
LG
PG
Albumy
1507
Czasopisma
432
Dla dzieci i młodzieży
20221
Encyklopedie i słowniki
1414
Historia
3416
Języki obce
2932
Kalendarze
302
Komiksy
2381
Kulinaria
980
Literatura faktu i publicys...
3424
Literatura naukowa
11872
Literatura obcojęzyczna
341
Literatura piękna
17578
Podręczniki
7060
Podróże
3110
Poradniki
5182
Pozostałe
45803
Religie i religioznawstwo
4927
Rozrywka, hobby
2907
Z autografem
13
Dla dzieci i młodzieży
582
Fantastyka
158
Historia
62
Horror
7
Kobiece
65
Literatura i lektury
440
Podróże
25
Poradniki, zdrowie i rozwój...
136
Pozostałe
51
Przygodowe
25
Religijne
104
Romans
40
Sensacja, groza, kryminał
312
Słuchowiska
11
Alternatywna
2843
Awangarda
525
Blues
355
Country
142
Dance & Disco
325
Disco Polo
73
Dla dzieci
246
Dubstep
258
Elektroniczna
1116
Etniczna
139
Filmowa
538
Folklorystyczna, biesiadna
418
Hardcore
128
Heavy metal
7172
Hip-hop
1094
Jazz
2011
Kabaret
52
Klasyczna
2999
Pakiety
70
Patriotyczna
12
Poezja śpiewana
393
Pop
8340
Pozostałe
1408
Punk
353
Reggae & Dub
1061
Relaksacyjna
40
Religijna
205
Retro
23
Rock
4628
Składanki
260
Soul
63
Swing
6
Akcja
194
Animowane
802
Biograficzne
51
Dokument
134
Dramat
222
Edukacyjne
21
Familijne
120
Fantastyka
254
Historyczne i wojenne
37
Horror
85
Humor, komedia, kabarety
211
Musicale i muzyczne
40
Obyczajowe
57
Pakiety
96
Pozostałe
31
Przygodowe
79
Religijne
36
Romantyczne
61
Sensacja i groza
132
Seriale
304
Teatr
72
Westerny
11
Akcesoria dla dziewczynek
188
Akcesoria domowe
197
Artykuły dla dzieci i niemo...
982
Bańki mydlane
123
Figurki
806
Instrumenty muzyczne
119
Klocki
1060
Klocki LEGO
536
Klocki Playmobil
324
Lalki
1162
Maskotki
1159
Masy plastyczne
465
Militarne
288
Pojazdy
3051
Pozostałe
4448
Roboty
44
Sport
562
Torebki
96
Transformersy
25
Zabawki kreatywne
2305
2000 elementów lub więcej
186
Do 50 elementów
517
Od 1001 do 1999 elementów
108
Od 201 do 1000 elementów
867
Od 51 do 200 elementów
630
Pozostałe
608
Puzzle 3D
130
Edukacyjne
255
Familijne i dla dzieci
742
Karty i karcianki
642
Pamięciowe, logiczne, quizy
178
Pozostałe
313
Strategiczne, ekonomiczne i...
311
Towarzyskie, imprezowe
234
Zręcznościowe
118
Artykuły biurowe
2279
Artykuły dekoracyjne i okol...
1551
Artykuły piśmiennicze
2345
Artykuły plastyczne
1524
Artykuły szkolne
3156
Pozostałe
226
Gry
103
Programy
69
LD
PD
LG
PG
LD
PD
LG
PG

Polityka prywatności i plików Cookies

Przez kogo i w jakim celu przetwarzane są dane osobowe?

Dane osobowe podawane nam przez Ciebie podczas rejestracji i korzystania ze strony internetowej http://aros.pl są przetwarzane przez spółkę:

Bonito.pl Sp. z o.o.
ul. Komandosów 1/3, 32-085 Modlniczka
NIP: 6762400623, REGON: 120954264, KRS: 0000593375
Sąd Rejonowy dla Krakowa-Śródmieścia w Krakowie, XI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego
Wysokość kapitału zakładowego: 498 000,00 zł

która jest administratorem tych danych w rozumieniu ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (tekst jedn.: Dz. U. 2002 r., Nr 101, poz. 926 z późn. zm.).

Dane osobowe, które zostają nam powierzone przetwarzane są:

  • w zakresie niezbędnym do prawidłowej realizacji usług świadczonych drogą elektroniczną i realizacji składanych zamówień;
  • w celu realizacji składanych przez Ciebie zapytań ofertowych oraz zamówień na produkty znajdujące się w ofercie dyskontu książkowego Aros;
  • w celu rozpatrywania składanych przez Ciebie reklamacji oraz zwrotu świadczeń w przypadku odstąpienia od umowy (zwrotu towaru);
  • jeżeli nie wyrazisz sprzeciwu na otrzymywanie od nas informacji marketingowych, w tym przesyłanie Ci przez nas drogą elektroniczną informacji handlowych, Twoje dane osobowe będą przetwarzane przez nas również w celu przekazywania Ci informacji o naszym sklepie, ofercie i promocjach, a także informacji dotyczących produktów i usług podmiotów współpracujących z nami (za naszą wiedzą i wyraźnym przyzwoleniem).

Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże brak zgody na ich przetwarzanie przez nas może uniemożliwić nam świadczenie Tobie usług drogą elektroniczną oraz dokonywanie przez Ciebie zakupów w dyskoncie książkowym Aros.

Powierzając nam swoje dane osobowe, zawsze masz prawo wglądu, żądania aktualizacji lub ich usunięcia. Możesz również zwrócić się do nas z żądaniem usunięcia wszystkich Twoich danych.

Zasady bezpieczeństwa

Spółka zapewnia bezpieczeństwo danych osobowych dzięki odpowiednim środkom technicznym oraz organizacyjnym, które mają na celu niedopuszczenie do bezprawnego przetwarzania danych oraz ich przypadkowej utraty, zniszczenia oraz uszkodzenia. Niezależnie od powyższego, dokładamy wszelkich starań, aby informacje osobowe zawsze były:

  • poprawne i przetwarzane w sposób zgodny z prawem,
  • uzyskane tylko dla określonych celów i nie przetwarzane dalej w sposób niezgodny z tymi celami,
  • przechowywane nie dłużej niż to konieczne,
  • przetwarzane zgodnie z prawami przysługującymi osobom których dotyczą, w tym zgodnie z prawem do zastrzeżenia udostępniania,
  • nie transferowane bez odpowiedniej ochrony.

Dla zwiększenia bezpieczeństwa Twoich danych należy pamiętać o:

  • korzystaniu z programów antywirusowych, w tym regularnym skanowaniu dysków w poszukiwaniu wirusów;
  • korzystaniu ze strony i dyskontu książkowego Aros wyłącznie za pośrednictwem zaufanych komputerów, na których zainstalowano wyłącznie sprawdzone i legalne oprogramowanie. Korzystanie z cudzych komputerów rodzi ryzyko przechwycenia podanych danych osobowych;
  • nie zapamiętywaniu danych na komputerze / urządzeniu i usunięciu historii przeglądanych stron jeśli korzystasz ze strony lub dyskontu książkowego Aros za pomocą obcego komputera / urządzenia. Z zapamiętanych danych może skorzystać osoba która będzie korzystała z po Tobie z tego samego urządzenia.

Pliki cookies – Informacje techniczne

Podczas korzystania przez Ciebie z dyskontu książkowego Aros na urządzeniu końcowym (komputerze, tablecie, smartfonie itp.) zapisywane są niewielkie pliki (w szczególności tekstowe), zawierające informacje niezbędne do prawidłowego korzystania z dyskontu książkowego Aros tzw. pliki cookies. Dzięki zapisaniu tych plików na Twoim urządzeniu możliwe jest m. in. zapamiętanie danych osobowych, dzięki czemu nie będziesz musiał każdorazowo ich wpisywać, zapamiętanie towarów dodanych przez Ciebie do koszyka lub schowka. Dzięki plikom cookies możliwe jest zbieranie danych statystycznych dyskontu książkowego Aros, co umożliwia rozwijanie naszego dyskontu zgodnie z preferencjami naszych Klientów.

Pliki cookies nie zawierają danych, na podstawie których można ustalić czyjąś tożsamość. Pliki te nie są w żaden sposób szkodliwe dla Twojego urządzenia i nie zmieniają jego ustawień ani ustawień zainstalowanego na nim oprogramowania. Mogą one zostać wysłane jedynie przez przeglądarkę do serwera, który je utworzył.

W trakcie korzystania przez Ciebie z dyskontu książkowego Aros wykorzystujemy poniższe rodzaje cookies:

  • Cookies sesyjne - pliki tymczasowe, które przechowywane są w Twoim urządzeniu do czasu opuszczenia dyskontu książkowego Aros
  • Cookies stałe - przechowywane w Twoim urządzeniu przez czas określony w parametrach tych plików lub do momentu ich usunięcia przez Ciebie.
  • Cookies Google - przechowywane w Twoim urządzeniu przez czas określony w parametrach tych plików lub do momentu ich usunięcia przez Ciebie. Tego typu pliki służą do analizy statystycznej ruchu na stronie (Google Analytics) oraz do określania preferencji reklam Google na innych stronach.

Jakie pliki cookies są przez nas wykorzystywane?

  • niezbędne do działania dyskontu książkowego - pliki te umożliwiają prawidłowe działanie dyskontu książkowego Aros oraz dokonywanie zakupów. Bez ich zapisania na Twoim urządzeniu korzystanie z dyskontu książkowego Aros jest niemożliwe;
  • zapewniające bezpieczeństwo transakcji dokonywanych w obrębie dyskontu książkowego Aros. Brak tych plików uniemożliwi bezpieczne dokonanie transakcji;
  • statystyczne - umożliwiają zbieranie przez nas informacji statystycznych na temat sposobu w jaki korzystasz z dyskontu książkowego Aros;
  • funkcjonalne - pliki umożliwiające zapamiętanie Twoich ustawień i preferencji. Dzięki zapisaniu tych plików na Twoim urządzeniu m. in. nie będziesz musiał każdorazowo wpisywać wszystkich swoich danych.
  • społecznościowe - umożliwiające integrację serwisów społecznościowych (m. in. Facebook), z których korzystasz, z dyskontem książkowym Aros.

Co należy zrobić, jeśli nie wyrażasz zgody na zapisywanie plików na Twoim urządzeniu?

Przeważnie ustawienia przeglądarki domyślnie dopuszczają zapisywanie plików cookies. Jeżeli nie zgadzasz się na zapisywanie tych plików na Twoim urządzeniu, musisz dokonać zmian w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Zmiany mogą polegać na niezapisywaniu plików cookies na Twoim urządzeniu lub na każdorazowym informowaniu Cię o zapisaniu danego pliku na Twoim urządzeniu. Możesz również za każdym razem po wizycie w dyskoncie książkowym Aros lub innym sklepie usuwać pliki ze swojego urządzenia. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oraz w sekcji "Pomoc" przeglądarki internetowej. Należy pamiętać jednak o tym, że ograniczenia w stosowaniu plików cookies mogą utrudnić lub uniemożliwić korzystanie z dyskontu książkowego Aros lub innych sklepów.

Ustawienia przeglądarki Twojego urządzenia pozwalające na zapisywanie plików oznaczają, że wyrażasz zgodę, aby pliki te zapisywane były na Twoim urządzeniu.

Pozostałe informacje techniczne

Stosujemy najnowsze technologie i odpowiednie procedury ochrony danych osobowych, a także nowoczesne mechanizmy ochrony przekazywanych danych.

Twoje dane osobowe są przechowywane w bazie danych, w której zastosowano środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych zgodne z wymaganiami określonymi przez powszechnie obowiązujące przepisy prawa dotyczące ochrony danych osobowych, w tym rozporządzenie Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne służące do przetwarzania danych osobowych (Dz. U. Nr 100, poz. 1024). Dostęp do bazy mają jedynie osoby, posiadające upoważnienia nadane przez administratora danych.

LD
PD
LG
PG

Nowości

1.
Hashtag

Hashtag

2.
Lato utkane z marzeń

Lato utkane z marzeń

3.
Drań z Manhattanu

Drań z Manhattanu

4.
Targ zamknięty. Lekcje Hioba. Droga do zbawienia. Audiobook

Targ zamknięty. Lekcje Hioba. Droga do zbawieni...

5.
Kicia Kocia maskotka 15 cm

Kicia Kocia maskotka 15 cm

6.
Cisza i spokój. Cała prawda o życiu daleko od miasta

Cisza i spokój. Cała prawda o życiu daleko od m...

7.
Mój zawodnik

Mój zawodnik

8.
Bandyci z Armii Krajowej

Bandyci z Armii Krajowej

9.
Pamiętasz tamto lato

Pamiętasz tamto lato

10.
Adam

Adam

11.
Posłuszna żona

Posłuszna żona

12.
Syn Zdrajcy. Tom 4. Plaga mieczy

Syn Zdrajcy. Tom 4. Plaga mieczy

13.
Muzeum dusz czyśćcowych. Opowieści niesamowite

Muzeum dusz czyśćcowych. Opowieści niesamowite

14.
Siła ziół

Siła ziół

15.
Ostatni pustelnik. 27 lat samotności z wyboru

Ostatni pustelnik. 27 lat samotności z wyboru

16.
Niebo na własność

Niebo na własność

17.
Majami. Zły pies

Majami. Zły pies

18.
Playboy

Playboy

19.
Za horyzont. Polaków latynoamerykańskie przygody

Za horyzont. Polaków latynoamerykańskie przygody

20.
Wielki Leksykon Uzbrojenia Wrzesień 1939. Tom 143. Artyleria okrętowa

Wielki Leksykon Uzbrojenia Wrzesień 1939. Tom 1...

LD
PD
LG
PG

Bestsellery

1.
A ja żem jej powiedziała...

A ja żem jej powiedziała...

2.
Hashtag

Hashtag

3.
Dziewczyny z Wołynia

Dziewczyny z Wołynia

4.
Kropla nadziei

Kropla nadziei

5.
Bieguni

Bieguni

6.
Tatuażysta z Auschwitz

Tatuażysta z Auschwitz

7.
Jezu, Ty się tym zajmij. Modlitwa pełna zawierzenia

Jezu, Ty się tym zajmij. Modlitwa pełna zawierz...

8.
Mądre bajki

Mądre bajki

9.
Cztery żywioły. Tom 4. Czerwony Pająk

Cztery żywioły. Tom 4. Czerwony Pająk

10.
Seans w Domu Egipskim

Seans w Domu Egipskim

11.
Moje serce w dwóch światach

Moje serce w dwóch światach

Autor: Jojo Moyes
12.
Outsider

Outsider

13.
Kicia Kocia. Nie chcę tak się bawić!

Kicia Kocia. Nie chcę tak się bawić!

14.
Rywalka

Rywalka

15.
Anatomia góry

Anatomia góry

16.
Kajko i Kokosz. Tom 10. Szkoła latania

Kajko i Kokosz. Tom 10. Szkoła latania

17.
Rozmaryn i róże. Podróż do samej siebie

Rozmaryn i róże. Podróż do samej siebie

18.
Będzie bolało

Będzie bolało

Autor: Adam Kay
19.
To jest chemia. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych. Zakres podstawowy

To jest chemia. Podręcznik dla szkół ponadgimna...

20.
Dieta warzywno-owocowa dr Ewy Dąbrowskiej. Przepisy

Dieta warzywno-owocowa dr Ewy Dąbrowskiej. Prze...

LD
PD
LG
PG
LD
PD
© 2011 – 2018 Dyskont książkowy ArosPolityka prywatności i plików cookiesObowiązek informacyjny o przetwarzaniu danych osobowych

Jesteśmy tanią księgarnią internetową oferującą książki dla dzieci, młodzieży i dorosłych! Filmy DVD i Blu-Ray, muzykę na płytach CD, gry planszowe. Zabawki i Puzzle. Wydawnictwa Autorzy