LG
PG
Książki - Wyszukiwarka
Tytuł, autor lub wydawnictwo
LD
PD
LG
PG
Albumy
1295
Czasopisma
334
Dla dzieci i młodzieży
18187
Encyklopedie i słowniki
1357
Historia
2985
Języki obce
2938
Kalendarze
472
Komiksy
1694
Kulinaria
974
Literatura faktu i publicys...
2978
Literatura naukowa
10194
Literatura obcojęzyczna
139
Literatura piękna
16004
Podręczniki
6098
Podróże
2899
Poradniki
4692
Pozostałe
39320
Religie i religioznawstwo
4327
Rozrywka, hobby
2923
Dla dzieci i młodzieży
396
Fanstastyka
92
Fantastyka
7
Historia
48
Horror
7
Kobiece
43
Literatura i lektury
302
Podróże
15
Poradniki, zdrowie i rozwój...
113
Pozostałe
54
Przygodowe
18
Religijne
91
Romans
29
Sensacja, groza, kryminał
228
Słuchowiska
7
Alternatywa
20
Blues
17
Dance & Disco
11
Disco Polo
55
Dla dzieci
39
Filmowa
29
Folklorystyczna, biesiadna
28
Hip-hop
167
Jazz
80
Kabaret
13
Klasyczna
43
Pakiety
3
Patriotyczna
3
Poezja śpiewana
37
Pop
266
Pozostałe
12
Reggae
6
Relaksacyjna
25
Religijna
25
Retro
4
Rock
176
Składanki
11
Akcja
83
Akcji
2
Animowane
307
Biograficzne
26
Dokument
52
Dramat
137
Edukacyjne
22
Familijne
64
Fantastyka
117
Historyczne i wojenne
24
Horror
26
Humor, komedia, kabarety
116
Musicale i muzyczne
19
Obyczajowe
38
Pakiety
9
Pozostałe
13
Przygodowe
58
Religijne
7
Romantyczne
44
Sensacja i groza
103
Seriale
190
Teatr
39
Westerny
6
Artykuły dla dzieci i niemo...
96
Klocki
343
Klocki LEGO
395
Lalki
228
Maskotki
88
Masy plastyczne
175
Pojazdy
608
Pozostałe
460
Zabawki kreatywne
887
2000 elementów lub więcej
154
Do 50 elementów
433
Od 1001 do 1999 elementów
92
Od 201 do 1000 elementów
754
Od 51 do 200 elementów
537
Pozostałe
36
Puzzle 3D
103
Edukacyjne
151
Familijne i dla dzieci
657
Imprezowe, Towarzyskie
142
Karty
354
Karty i karcianki
170
Logiczne
68
Pamięciowe, logiczne, quizy
31
Pozostałe
164
Quizy
32
Strategiczne i przygodowe
120
Strategiczne, ekonomiczne i...
118
Towarzyskie, imprezowe
59
Zręcznościowe
20
Artykuły biurowe
855
Artykuły dekoracyjne i okol...
340
Artykuły piśmiennicze
620
Artykuły plastyczne
758
Artykuły szkolne
1589
Pozostałe
104
Gry
60
Programy
10
LD
PD
LG
PG
LD
PD
LG
PG

Polityka prywatności i plików Cookies

Przez kogo i w jakim celu przetwarzane są dane osobowe?

Dane osobowe podawane nam przez Ciebie podczas rejestracji i korzystania ze strony internetowej http://aros.pl są przetwarzane przez spółkę:

Bonito.pl Sp. z o.o.
ul. Komandosów 1/3, 32-085 Modlniczka
NIP: 6762400623, REGON: 120954264, KRS: 0000593375
Sąd Rejonowy dla Krakowa-Śródmieścia w Krakowie, XI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego
Wysokość kapitału zakładowego: 498 000,00 zł

która jest administratorem tych danych w rozumieniu ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (tekst jedn.: Dz. U. 2002 r., Nr 101, poz. 926 z późn. zm.).

Dane osobowe, które zostają nam powierzone przetwarzane są:

  • w zakresie niezbędnym do prawidłowej realizacji usług świadczonych drogą elektroniczną i realizacji składanych zamówień;
  • w celu realizacji składanych przez Ciebie zapytań ofertowych oraz zamówień na produkty znajdujące się w ofercie dyskontu książkowego Aros;
  • w celu rozpatrywania składanych przez Ciebie reklamacji oraz zwrotu świadczeń w przypadku odstąpienia od umowy (zwrotu towaru);
  • jeżeli nie wyrazisz sprzeciwu na otrzymywanie od nas informacji marketingowych, w tym przesyłanie Ci przez nas drogą elektroniczną informacji handlowych, Twoje dane osobowe będą przetwarzane przez nas również w celu przekazywania Ci informacji o naszym sklepie, ofercie i promocjach, a także informacji dotyczących produktów i usług podmiotów współpracujących z nami (za naszą wiedzą i wyraźnym przyzwoleniem).

Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże brak zgody na ich przetwarzanie przez nas może uniemożliwić nam świadczenie Tobie usług drogą elektroniczną oraz dokonywanie przez Ciebie zakupów w dyskoncie książkowym Aros.

Powierzając nam swoje dane osobowe, zawsze masz prawo wglądu, żądania aktualizacji lub ich usunięcia. Możesz również zwrócić się do nas z żądaniem usunięcia wszystkich Twoich danych.

Zasady bezpieczeństwa

Spółka zapewnia bezpieczeństwo danych osobowych dzięki odpowiednim środkom technicznym oraz organizacyjnym, które mają na celu niedopuszczenie do bezprawnego przetwarzania danych oraz ich przypadkowej utraty, zniszczenia oraz uszkodzenia. Niezależnie od powyższego, dokładamy wszelkich starań, aby informacje osobowe zawsze były:

  • poprawne i przetwarzane w sposób zgodny z prawem,
  • uzyskane tylko dla określonych celów i nie przetwarzane dalej w sposób niezgodny z tymi celami,
  • przechowywane nie dłużej niż to konieczne,
  • przetwarzane zgodnie z prawami przysługującymi osobom których dotyczą, w tym zgodnie z prawem do zastrzeżenia udostępniania,
  • nie transferowane bez odpowiedniej ochrony.

Dla zwiększenia bezpieczeństwa Twoich danych należy pamiętać o:

  • korzystaniu z programów antywirusowych, w tym regularnym skanowaniu dysków w poszukiwaniu wirusów;
  • korzystaniu ze strony i dyskontu książkowego Aros wyłącznie za pośrednictwem zaufanych komputerów, na których zainstalowano wyłącznie sprawdzone i legalne oprogramowanie. Korzystanie z cudzych komputerów rodzi ryzyko przechwycenia podanych danych osobowych;
  • nie zapamiętywaniu danych na komputerze / urządzeniu i usunięciu historii przeglądanych stron jeśli korzystasz ze strony lub dyskontu książkowego Aros za pomocą obcego komputera / urządzenia. Z zapamiętanych danych może skorzystać osoba która będzie korzystała z po Tobie z tego samego urządzenia.

Pliki cookies – Informacje techniczne

Podczas korzystania przez Ciebie z dyskontu książkowego Aros na urządzeniu końcowym (komputerze, tablecie, smartfonie itp.) zapisywane są niewielkie pliki (w szczególności tekstowe), zawierające informacje niezbędne do prawidłowego korzystania z dyskontu książkowego Aros tzw. pliki cookies. Dzięki zapisaniu tych plików na Twoim urządzeniu możliwe jest m. in. zapamiętanie danych osobowych, dzięki czemu nie będziesz musiał każdorazowo ich wpisywać, zapamiętanie towarów dodanych przez Ciebie do koszyka lub schowka. Dzięki plikom cookies możliwe jest zbieranie danych statystycznych dyskontu książkowego Aros, co umożliwia rozwijanie naszego dyskontu zgodnie z preferencjami naszych Klientów.

Pliki cookies nie zawierają danych, na podstawie których można ustalić czyjąś tożsamość. Pliki te nie są w żaden sposób szkodliwe dla Twojego urządzenia i nie zmieniają jego ustawień ani ustawień zainstalowanego na nim oprogramowania. Mogą one zostać wysłane jedynie przez przeglądarkę do serwera, który je utworzył.

W trakcie korzystania przez Ciebie z dyskontu książkowego Aros wykorzystujemy poniższe rodzaje cookies:

  • Cookies sesyjne - pliki tymczasowe, które przechowywane są w Twoim urządzeniu do czasu opuszczenia dyskontu książkowego Aros
  • Cookies stałe - przechowywane w Twoim urządzeniu przez czas określony w parametrach tych plików lub do momentu ich usunięcia przez Ciebie.
  • Cookies Google - przechowywane w Twoim urządzeniu przez czas określony w parametrach tych plików lub do momentu ich usunięcia przez Ciebie. Tego typu pliki służą do analizy statystycznej ruchu na stronie (Google Analytics) oraz do określania preferencji reklam Google na innych stronach.

Jakie pliki cookies są przez nas wykorzystywane?

  • niezbędne do działania dyskontu książkowego - pliki te umożliwiają prawidłowe działanie dyskontu książkowego Aros oraz dokonywanie zakupów. Bez ich zapisania na Twoim urządzeniu korzystanie z dyskontu książkowego Aros jest niemożliwe;
  • zapewniające bezpieczeństwo transakcji dokonywanych w obrębie dyskontu książkowego Aros. Brak tych plików uniemożliwi bezpieczne dokonanie transakcji;
  • statystyczne - umożliwiają zbieranie przez nas informacji statystycznych na temat sposobu w jaki korzystasz z dyskontu książkowego Aros;
  • funkcjonalne - pliki umożliwiające zapamiętanie Twoich ustawień i preferencji. Dzięki zapisaniu tych plików na Twoim urządzeniu m. in. nie będziesz musiał każdorazowo wpisywać wszystkich swoich danych.
  • społecznościowe - umożliwiające integrację serwisów społecznościowych (m. in. Facebook), z których korzystasz, z dyskontem książkowym Aros.

Co należy zrobić, jeśli nie wyrażasz zgody na zapisywanie plików na Twoim urządzeniu?

Przeważnie ustawienia przeglądarki domyślnie dopuszczają zapisywanie plików cookies. Jeżeli nie zgadzasz się na zapisywanie tych plików na Twoim urządzeniu, musisz dokonać zmian w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Zmiany mogą polegać na niezapisywaniu plików cookies na Twoim urządzeniu lub na każdorazowym informowaniu Cię o zapisaniu danego pliku na Twoim urządzeniu. Możesz również za każdym razem po wizycie w dyskoncie książkowym Aros lub innym sklepie usuwać pliki ze swojego urządzenia. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oraz w sekcji "Pomoc" przeglądarki internetowej. Należy pamiętać jednak o tym, że ograniczenia w stosowaniu plików cookies mogą utrudnić lub uniemożliwić korzystanie z dyskontu książkowego Aros lub innych sklepów.

Ustawienia przeglądarki Twojego urządzenia pozwalające na zapisywanie plików oznaczają, że wyrażasz zgodę, aby pliki te zapisywane były na Twoim urządzeniu.

Pozostałe informacje techniczne

Stosujemy najnowsze technologie i odpowiednie procedury ochrony danych osobowych, a także nowoczesne mechanizmy ochrony przekazywanych danych.

Twoje dane osobowe są przechowywane w bazie danych, w której zastosowano środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych zgodne z wymaganiami określonymi przez powszechnie obowiązujące przepisy prawa dotyczące ochrony danych osobowych, w tym rozporządzenie Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne służące do przetwarzania danych osobowych (Dz. U. Nr 100, poz. 1024). Dostęp do bazy mają jedynie osoby, posiadające upoważnienia nadane przez administratora danych.

LD
PD
LG
PG

Nowości

1.
Labirynt duchów

Labirynt duchów

2.
Opowieści na dobranoc dla młodych buntowniczek

Opowieści na dobranoc dla młodych buntowniczek

3.
Labirynt duchów

Labirynt duchów

4.
Ballada o pewnej panience

Ballada o pewnej panience

5.
Trzymaj się, Mańka!

Trzymaj się, Mańka!

6.
Swing Time

Swing Time

7.
Resortowe togi

Resortowe togi

8.
Obsesja

Obsesja

9.
Bądź przy mnie zawsze

Bądź przy mnie zawsze

10.
Mikrotyki

Mikrotyki

11.
Krystyno, nie denerwuj matki

Krystyno, nie denerwuj matki

12.
Księga nocnych kobiet

Księga nocnych kobiet

13.
Cuda i cudeńka

Cuda i cudeńka

14.
Dom, który się przebudził

Dom, który się przebudził

15.
Consolation

Consolation

16.
Motywy osobiste

Motywy osobiste

17.
Gra o wszystko

Gra o wszystko

18.
Głębia

Głębia

19.
Był sobie chłopczyk

Był sobie chłopczyk

20.
Nieumarły las

Nieumarły las

LD
PD
LG
PG

Bestsellery

1.
Początek

Początek

Autor: Dan Brown
2.
Labirynt duchów

Labirynt duchów

3.
Felix, Net i Nika oraz Gang Niewidzialnych Ludzi

Felix, Net i Nika oraz Gang Niewidzialnych Ludzi

4.
Opowieści na dobranoc dla młodych buntowniczek

Opowieści na dobranoc dla młodych buntowniczek

5.
Córki Wawelu. Opowieść o jagiellońskich królewnach

Córki Wawelu. Opowieść o jagiellońskich królewnach

6.
Magiczne Drzewo. Czerwone krzesło

Magiczne Drzewo. Czerwone krzesło

7.
Niesamowite przygody dziesięciu skarpetek

Niesamowite przygody dziesięciu skarpetek

8.
Jezu, Ty się tym zajmij! o. Dolindo Ruotolo. Życie i cuda

Jezu, Ty się tym zajmij! o. Dolindo Ruotolo. Ży...

9.
Oskarżenie

Oskarżenie

10.
Hashimoto. Jak w 90 dni pozbyć się objawów i odzyskać zdrowie

Hashimoto. Jak w 90 dni pozbyć się objawów i od...

11.
Ania. Biografia Anny Przybylskiej

Ania. Biografia Anny Przybylskiej

12.
Chłopcy z Placu Broni

Chłopcy z Placu Broni

13.
We dwoje

We dwoje

14.
Kicia Kocia. Witaminowe przyjęcie

Kicia Kocia. Witaminowe przyjęcie

15.
Kamienie na szaniec

Kamienie na szaniec

16.
Detektyw Pozytywka

Detektyw Pozytywka

17.
Dynastia Miziołków

Dynastia Miziołków

18.
Labirynt duchów

Labirynt duchów

19.
Hobbit, czyli tam i z powrotem

Hobbit, czyli tam i z powrotem

20.
Balladyna (wydanie z opracowaniem i streszczeniem)

Balladyna (wydanie z opracowaniem i streszczeniem)

LD
PD
LG
PG
LD
PD
© 2017 Aros - dyskont książkowy. Polityka prywatności i plików cookies    Tania księgarnia internetowa, tania książka, książki dla dzieci, młodzieży i dorosłych! Wydawnictwa Autorzy