LG
PG
Książki - Wyszukiwarka
Tytuł, autor lub wydawnictwo
LD
PD
LG
PG
Promocje
LD
PD
LG
PG
Albumy
1491
Czasopisma
467
Dla dzieci i młodzieży
21552
Encyklopedie i słowniki
1211
Historia
3555
Języki obce
2754
Kalendarze
403
Komiksy
2617
Kulinaria
950
Literatura faktu i publicys...
3533
Literatura naukowa
14405
Literatura obcojęzyczna
1307
Literatura piękna
20592
Podręczniki
7099
Podróże
3348
Poradniki
5795
Pozostałe
30251
Religie i religioznawstwo
5068
Rozrywka, hobby
2571
Z autografem
6
Biografie
121
Dla dzieci i młodzieży
681
Fantastyka
360
Historia
136
Horror
32
Kryminał
344
Literatura faktu
59
Literatura i lektury
219
Obyczajowe
377
Opowiadania
33
Podróże
40
Popularnonaukowe
25
Poradniki, zdrowie i rozwój...
161
Pozostałe
19
Przygodowe
40
Psychologiczne
20
Religijne
164
Romans
114
Sensacja
68
Słuchowiska
18
Thriller
152
Alternatywna
3554
Awangarda
401
Blues
221
Country
130
Dance & Disco
433
Disco Polo
38
Dla dzieci
216
Dubstep
228
Elektroniczna
1238
Etniczna
145
Filmowa
658
Folklorystyczna, biesiadna
282
Hardcore
124
Hip-hop
1112
Jazz
2275
Kabaret
19
Klasyczna
3355
Metal
2477
Pakiety
92
Patriotyczna
22
Poezja śpiewana
297
Pop
7996
Pozostałe
279
Punk
269
Reggae & Dub
777
Relaksacyjna
22
Religijna
192
Retro
18
Rock
3855
Składanki
355
Soul
49
Swing
5
Akcja
266
Animowane
721
Biograficzne
75
Dokument
106
Dramat
215
Edukacyjne
17
Familijne
115
Fantastyka
302
Historyczne i wojenne
43
Horror
135
Humor, komedia, kabarety
216
Musicale i muzyczne
41
Obyczajowe
55
Pakiety
68
Pozostałe
13
Przygodowe
69
Religijne
43
Romantyczne
63
Sensacja i groza
125
Seriale
255
Teatr
32
Westerny
6
Akcesoria dla dziewczynek
401
Akcesoria domowe
484
Artykuły dla dzieci i niemo...
1587
Bańki mydlane
156
Breloki
112
Edukacyjne
262
Figurki
1454
Gadżety licencjonowane
15
Instrumenty muzyczne
193
Kąpielowe
52
Klocki
1163
Klocki LEGO
460
Klocki Playmobil
320
Lalki
1444
Maskotki
1346
Masy plastyczne
388
Militarne
361
Modele do sklejania
518
Ogrodowe
300
Pojazdy
3388
Pozostałe
2643
Roboty
129
Sport
576
Torebki
71
Transformersy
73
Zabawki kreatywne
2583
2000 elementów lub więcej
122
Do 50 elementów
569
Od 1001 do 1999 elementów
95
Od 201 do 1000 elementów
783
Od 51 do 200 elementów
508
Pozostałe
206
Puzzle 3D
119
Edukacyjne
599
Familijne i dla dzieci
778
Karty i karcianki
733
Pamięciowe, logiczne, quizy
274
Pozostałe
187
Strategiczne, ekonomiczne i...
442
Towarzyskie, imprezowe
322
Zręcznościowe
190
Artykuły biurowe
1908
Artykuły dekoracyjne i okol...
2953
Artykuły piśmiennicze
1729
Artykuły plastyczne
1286
Artykuły szkolne
2996
Pozostałe
144
Gry
70
Programy
75
LD
PD
LG
PG
LD
PD
LG
PG

Polityka prywatności i plików Cookies

Przez kogo i w jakim celu przetwarzane są dane osobowe?

Dane osobowe podawane nam przez Ciebie podczas rejestracji i korzystania ze strony internetowej http://aros.pl są przetwarzane przez spółkę:

Bonito.pl Sp. z o.o.
ul. Komandosów 1/3, 32-085 Modlniczka
NIP: 6762400623, REGON: 120954264, KRS: 0000593375
Sąd Rejonowy dla Krakowa-Śródmieścia w Krakowie, XI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego
Wysokość kapitału zakładowego: 1 698 000,00 zł

która jest administratorem tych danych w rozumieniu ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (tekst jedn.: Dz. U. 2002 r., Nr 101, poz. 926 z późn. zm.).

Dane osobowe, które zostają nam powierzone przetwarzane są:

  • w zakresie niezbędnym do prawidłowej realizacji usług świadczonych drogą elektroniczną i realizacji składanych zamówień;
  • w celu realizacji składanych przez Ciebie zapytań ofertowych oraz zamówień na produkty znajdujące się w ofercie dyskontu książkowego Aros;
  • w celu rozpatrywania składanych przez Ciebie reklamacji oraz zwrotu świadczeń w przypadku odstąpienia od umowy (zwrotu towaru);
  • jeżeli nie wyrazisz sprzeciwu na otrzymywanie od nas informacji marketingowych, w tym przesyłanie Ci przez nas drogą elektroniczną informacji handlowych, Twoje dane osobowe będą przetwarzane przez nas również w celu przekazywania Ci informacji o naszym sklepie, ofercie i promocjach, a także informacji dotyczących produktów i usług podmiotów współpracujących z nami (za naszą wiedzą i wyraźnym przyzwoleniem).

Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże brak zgody na ich przetwarzanie przez nas może uniemożliwić nam świadczenie Tobie usług drogą elektroniczną oraz dokonywanie przez Ciebie zakupów w dyskoncie książkowym Aros.

Powierzając nam swoje dane osobowe, zawsze masz prawo wglądu, żądania aktualizacji lub ich usunięcia. Możesz również zwrócić się do nas z żądaniem usunięcia wszystkich Twoich danych.

Zasady bezpieczeństwa

Spółka zapewnia bezpieczeństwo danych osobowych dzięki odpowiednim środkom technicznym oraz organizacyjnym, które mają na celu niedopuszczenie do bezprawnego przetwarzania danych oraz ich przypadkowej utraty, zniszczenia oraz uszkodzenia. Niezależnie od powyższego, dokładamy wszelkich starań, aby informacje osobowe zawsze były:

  • poprawne i przetwarzane w sposób zgodny z prawem,
  • uzyskane tylko dla określonych celów i nie przetwarzane dalej w sposób niezgodny z tymi celami,
  • przechowywane nie dłużej niż to konieczne,
  • przetwarzane zgodnie z prawami przysługującymi osobom których dotyczą, w tym zgodnie z prawem do zastrzeżenia udostępniania,
  • nie transferowane bez odpowiedniej ochrony.

Dla zwiększenia bezpieczeństwa Twoich danych należy pamiętać o:

  • korzystaniu z programów antywirusowych, w tym regularnym skanowaniu dysków w poszukiwaniu wirusów;
  • korzystaniu ze strony i dyskontu książkowego Aros wyłącznie za pośrednictwem zaufanych komputerów, na których zainstalowano wyłącznie sprawdzone i legalne oprogramowanie. Korzystanie z cudzych komputerów rodzi ryzyko przechwycenia podanych danych osobowych;
  • nie zapamiętywaniu danych na komputerze / urządzeniu i usunięciu historii przeglądanych stron jeśli korzystasz ze strony lub dyskontu książkowego Aros za pomocą obcego komputera / urządzenia. Z zapamiętanych danych może skorzystać osoba która będzie korzystała z po Tobie z tego samego urządzenia.

Pliki cookies – Informacje techniczne

Podczas korzystania przez Ciebie z dyskontu książkowego Aros na urządzeniu końcowym (komputerze, tablecie, smartfonie itp.) zapisywane są niewielkie pliki (w szczególności tekstowe), zawierające informacje niezbędne do prawidłowego korzystania z dyskontu książkowego Aros tzw. pliki cookies. Dzięki zapisaniu tych plików na Twoim urządzeniu możliwe jest m. in. zapamiętanie danych osobowych, dzięki czemu nie będziesz musiał każdorazowo ich wpisywać, zapamiętanie towarów dodanych przez Ciebie do koszyka lub schowka. Dzięki plikom cookies możliwe jest zbieranie danych statystycznych dyskontu książkowego Aros, co umożliwia rozwijanie naszego dyskontu zgodnie z preferencjami naszych Klientów.

Pliki cookies nie zawierają danych, na podstawie których można ustalić czyjąś tożsamość. Pliki te nie są w żaden sposób szkodliwe dla Twojego urządzenia i nie zmieniają jego ustawień ani ustawień zainstalowanego na nim oprogramowania. Mogą one zostać wysłane jedynie przez przeglądarkę do serwera, który je utworzył.

W trakcie korzystania przez Ciebie z dyskontu książkowego Aros wykorzystujemy poniższe rodzaje cookies:

  • Cookies sesyjne - pliki tymczasowe, które przechowywane są w Twoim urządzeniu do czasu opuszczenia dyskontu książkowego Aros
  • Cookies stałe - przechowywane w Twoim urządzeniu przez czas określony w parametrach tych plików lub do momentu ich usunięcia przez Ciebie.
  • Cookies Google - przechowywane w Twoim urządzeniu przez czas określony w parametrach tych plików lub do momentu ich usunięcia przez Ciebie. Tego typu pliki służą do analizy statystycznej ruchu na stronie (Google Analytics) oraz do określania preferencji reklam Google na innych stronach.

Jakie pliki cookies są przez nas wykorzystywane?

  • niezbędne do działania dyskontu książkowego - pliki te umożliwiają prawidłowe działanie dyskontu książkowego Aros oraz dokonywanie zakupów. Bez ich zapisania na Twoim urządzeniu korzystanie z dyskontu książkowego Aros jest niemożliwe;
  • zapewniające bezpieczeństwo transakcji dokonywanych w obrębie dyskontu książkowego Aros. Brak tych plików uniemożliwi bezpieczne dokonanie transakcji;
  • statystyczne - umożliwiają zbieranie przez nas informacji statystycznych na temat sposobu w jaki korzystasz z dyskontu książkowego Aros;
  • funkcjonalne - pliki umożliwiające zapamiętanie Twoich ustawień i preferencji. Dzięki zapisaniu tych plików na Twoim urządzeniu m. in. nie będziesz musiał każdorazowo wpisywać wszystkich swoich danych.
  • społecznościowe - umożliwiające integrację serwisów społecznościowych (m. in. Facebook), z których korzystasz, z dyskontem książkowym Aros.

Co należy zrobić, jeśli nie wyrażasz zgody na zapisywanie plików na Twoim urządzeniu?

Przeważnie ustawienia przeglądarki domyślnie dopuszczają zapisywanie plików cookies. Jeżeli nie zgadzasz się na zapisywanie tych plików na Twoim urządzeniu, musisz dokonać zmian w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Zmiany mogą polegać na niezapisywaniu plików cookies na Twoim urządzeniu lub na każdorazowym informowaniu Cię o zapisaniu danego pliku na Twoim urządzeniu. Możesz również za każdym razem po wizycie w dyskoncie książkowym Aros lub innym sklepie usuwać pliki ze swojego urządzenia. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oraz w sekcji "Pomoc" przeglądarki internetowej. Należy pamiętać jednak o tym, że ograniczenia w stosowaniu plików cookies mogą utrudnić lub uniemożliwić korzystanie z dyskontu książkowego Aros lub innych sklepów.

Ustawienia przeglądarki Twojego urządzenia pozwalające na zapisywanie plików oznaczają, że wyrażasz zgodę, aby pliki te zapisywane były na Twoim urządzeniu.

Pozostałe informacje techniczne

Stosujemy najnowsze technologie i odpowiednie procedury ochrony danych osobowych, a także nowoczesne mechanizmy ochrony przekazywanych danych.

Twoje dane osobowe są przechowywane w bazie danych, w której zastosowano środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych zgodne z wymaganiami określonymi przez powszechnie obowiązujące przepisy prawa dotyczące ochrony danych osobowych, w tym rozporządzenie Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne służące do przetwarzania danych osobowych (Dz. U. Nr 100, poz. 1024). Dostęp do bazy mają jedynie osoby, posiadające upoważnienia nadane przez administratora danych.

LD
PD
LG
PG

Nowości

1.
Położna z Auschwitz

Położna z Auschwitz

2.
Podróż Cilki

Podróż Cilki

3.
O krok za daleko

O krok za daleko

4.
Przyjaciel człowieka

Przyjaciel człowieka

5.
Czas burz

Czas burz

6.
Zadra

Zadra

7.
Zwolnij wreszcie. Jak odnaleźć spokój w świecie, który nigdy się nie zatrzymuje

Zwolnij wreszcie. Jak odnaleźć spokój w świecie...

8.
Włoszki. Czego mogą nas nauczyć?

Włoszki. Czego mogą nas nauczyć?

9.
Zaufasz mi

Zaufasz mi

10.
Przyszło nam tu żyć. Reportaże z Rosji

Przyszło nam tu żyć. Reportaże z Rosji

11.
Małe kobietki. Dobre żony

Małe kobietki. Dobre żony

12.
Królowa niczego. Tom 3

Królowa niczego. Tom 3

13.
Masz wiadomość

Masz wiadomość

14.
Maybe Now. Maybe Not

Maybe Now. Maybe Not

15.
Kody podświadomości. Praktyczny kurs życiowej przemiany (z ćwiczeniami)

Kody podświadomości. Praktyczny kurs życiowej p...

16.
Gdyby to nie był Everest...

Gdyby to nie był Everest...

17.
Dobre żony

Dobre żony

18.
Wyloguj swój mózg. Jak zadbać o swój mózg w dobie nowych technologii

Wyloguj swój mózg. Jak zadbać o swój mózg w dob...

19.
Bezlitosna siła. Tom 3. Saturn

Bezlitosna siła. Tom 3. Saturn

20.
Nie tylko husaria

Nie tylko husaria

LD
PD
LG
PG

Bestsellery

1.
Księgi Jakubowe, dodruk

Księgi Jakubowe, dodruk

2.
Teczka A4 z gumką, biała

Teczka A4 z gumką, biała

3.
Bieguni, dodruk

Bieguni, dodruk

4.
Położna z Auschwitz

Położna z Auschwitz

5.
Kicia Kocia na lotnisku

Kicia Kocia na lotnisku

6.
Zaczarowana zagroda

Zaczarowana zagroda

7.
Szczerze

Szczerze

8.
Jak mniej myśleć. Dla analizujących bez końca i wysoko wrażliwych

Jak mniej myśleć. Dla analizujących bez końca i...

9.
Wiedźmin. Tom 1. Ostatnie życzenie

Wiedźmin. Tom 1. Ostatnie życzenie

10.
Felix, Net i Nika oraz Gang Niewidzialnych Ludzi

Felix, Net i Nika oraz Gang Niewidzialnych Ludzi

11.
Self-Reg. Opowieści dla dzieci o tym, jak działać, gdy emocje biorą górę

Self-Reg. Opowieści dla dzieci o tym, jak dział...

12.
Hobbit, czyli tam i z powrotem

Hobbit, czyli tam i z powrotem

13.
365 dni

365 dni

14.
Niesamowite przygody dziesięciu skarpetek (czterech prawych i sześciu lewych)

Niesamowite przygody dziesięciu skarpetek (czte...

15.
Mądre bajki

Mądre bajki

16.
Podróż Cilki

Podróż Cilki

17.
Prawiek i inne czasy, dodruk

Prawiek i inne czasy, dodruk

18.
O krok za daleko

O krok za daleko

19.
Wiedźmin. Miecz przeznaczenia

Wiedźmin. Miecz przeznaczenia

20.
Zimowla

Zimowla

LD
PD
LG
PG
LD
PD
© 2011 – 2020 Dyskont książkowy ArosPolityka prywatności i plików cookiesObowiązek informacyjny o przetwarzaniu danych osobowych

Jesteśmy tanią księgarnią internetową oferującą książki dla dzieci, młodzieży i dorosłych! Filmy DVD i Blu-Ray, muzykę na płytach CD, gry planszowe. Zabawki i Puzzle. Wydawnictwa Autorzy