LG
PG
Książki - Wyszukiwarka
Tytuł, autor lub wydawnictwo
LD
PD
LG
PG
Promocje
LD
PD
LG
PG
Albumy
1383
Czasopisma
572
Dla dzieci i młodzieży
22894
Encyklopedie i słowniki
1076
Historia
3534
Języki obce
2733
Kalendarze
722
Komiksy
3154
Kulinaria
858
Literatura faktu i publicys...
3771
Literatura naukowa
15987
Literatura obcojęzyczna
551
Literatura piękna
22298
Podręczniki
13304
Podróże
3351
Poradniki
6275
Pozostałe
23483
Religie i religioznawstwo
5865
Rozrywka, hobby
2493
Z autografem
7
Biografie
141
Dla dzieci i młodzieży
822
Fantastyka
430
Historia
174
Horror
34
Kryminał
398
Literatura faktu
86
Literatura i lektury
286
Obyczajowe
588
Opowiadania
41
Podróże
37
Popularnonaukowe
31
Poradniki, zdrowie i rozwój...
146
Pozostałe
36
Przygodowe
40
Psychologiczne
35
Religijne
180
Romans
137
Sensacja
79
Słuchowiska
19
Thriller
144
Alternatywna
4587
Awangarda
344
Blues
335
Country
168
Dance & Disco
383
Disco Polo
34
Dla dzieci
234
Elektroniczna
1550
Etniczna
149
Filmowa i teatralna
654
Folk
75
Folklorystyczna, biesiadna
73
Hardcore
108
Hip-hop
954
Jazz
2179
Kabaret
22
Klasyczna
3423
Metal
7363
Muzyka świata
3
Pakiety
95
Patriotyczna
19
Poezja śpiewana
307
Pop
8613
Pozostałe
463
Punk
250
Reggae & Dub
636
Relaksacyjna
36
Religijna
184
Retro
18
Rock
5673
Składanki
360
Soul
67
Swing
5
Adaptacje
24
Akcja
274
Animowane
550
Biograficzne
70
Dokument
78
Dramat
258
Edukacyjne
9
Familijne
100
Fantastyka
335
Historyczne i wojenne
53
Horror
119
Humor, komedia, kabarety
220
Musicale i muzyczne
46
Obyczajowe
65
Pakiety
59
Pozostałe
1
Przygodowe
60
Religijne
22
Romantyczne
77
Sensacja i groza
137
Seriale
245
Sportowe
4
Teatr
11
Westerny
5
Akcesoria dla dziewczynek
616
Akcesoria domowe
785
Akcesoria sklepowe
82
Artykuły dla dzieci i niemo...
1961
Bańki mydlane
212
Breloki
152
Dmuchane
100
Drewniane
224
Edukacyjne
721
Figurki
2035
Gadżety licencjonowane
10
Instrumenty muzyczne
280
Kąpielowe
210
Klocki
1254
Klocki LEGO
421
Klocki Playmobil
326
Lalki
2244
Maskotki
1606
Masy plastyczne
471
Militarne
430
Modele do sklejania
423
Narzędzia i warsztaty
154
Ogrodowe
660
Pistolety na wodę
65
Pojazdy
4636
Pozostałe
1586
Roboty
135
Sport
780
Torebki
55
Transformersy
93
Zabawki kreatywne
2787
Zawody
189
2000 elementów lub więcej
89
Do 50 elementów
690
Od 1001 do 1999 elementów
63
Od 201 do 1000 elementów
928
Od 51 do 200 elementów
705
Pozostałe
183
Puzzle 3D
143
Edukacyjne
796
Familijne i dla dzieci
895
Karty i karcianki
792
Pamięciowe, logiczne, quizy
400
Pozostałe
146
Strategiczne, ekonomiczne i...
453
Towarzyskie, imprezowe
401
Zręcznościowe
315
Artykuły biurowe
3117
Artykuły dekoracyjne i okol...
4454
Artykuły piśmiennicze
2573
Artykuły plastyczne
2543
Artykuły szkolne
3597
Pozostałe
185
Akcesoria dla mamy
345
Akcesoria samochodowe
90
Foteliki samochodowe
258
Kąpiel i pielęgnacja
1277
Odzież i obuwie
5346
Pieluchy i akcesoria
659
Pokój dziecka
2087
Przewijaki
317
Śpiworki
125
Uroda i zdrowie
12
Wózki i nosidła
591
Zdrowie i bezpieczeństwo
346
Żywność i karmienie
1830
Elektronarzędzia
165
Fotografia
94
Komputery
1356
RTV i AGD
333
Telefony i akcesoria
2367
Gry
48
Programy
52
LD
PD
LG
PG
LD
PD
LG
PG

Polityka prywatności i plików Cookies

Przez kogo i w jakim celu przetwarzane są dane osobowe?

Dane osobowe podawane nam przez Ciebie podczas rejestracji i korzystania ze strony internetowej http://aros.pl są przetwarzane przez spółkę:

Bonito.pl Sp. z o.o.
ul. Komandosów 1/3, 32-085 Modlniczka
NIP: 6762400623, REGON: 120954264, KRS: 0000593375
Sąd Rejonowy dla Krakowa-Śródmieścia w Krakowie, XI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego
Wysokość kapitału zakładowego: 1 698 000,00 zł

która jest administratorem tych danych w rozumieniu ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (tekst jedn.: Dz. U. 2002 r., Nr 101, poz. 926 z późn. zm.).

Dane osobowe, które zostają nam powierzone przetwarzane są:

  • w zakresie niezbędnym do prawidłowej realizacji usług świadczonych drogą elektroniczną i realizacji składanych zamówień;
  • w celu realizacji składanych przez Ciebie zapytań ofertowych oraz zamówień na produkty znajdujące się w ofercie dyskontu książkowego Aros;
  • w celu rozpatrywania składanych przez Ciebie reklamacji oraz zwrotu świadczeń w przypadku odstąpienia od umowy (zwrotu towaru);
  • jeżeli nie wyrazisz sprzeciwu na otrzymywanie od nas informacji marketingowych, w tym przesyłanie Ci przez nas drogą elektroniczną informacji handlowych, Twoje dane osobowe będą przetwarzane przez nas również w celu przekazywania Ci informacji o naszym sklepie, ofercie i promocjach, a także informacji dotyczących produktów i usług podmiotów współpracujących z nami (za naszą wiedzą i wyraźnym przyzwoleniem).

Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże brak zgody na ich przetwarzanie przez nas może uniemożliwić nam świadczenie Tobie usług drogą elektroniczną oraz dokonywanie przez Ciebie zakupów w dyskoncie książkowym Aros.

Powierzając nam swoje dane osobowe, zawsze masz prawo wglądu, żądania aktualizacji lub ich usunięcia. Możesz również zwrócić się do nas z żądaniem usunięcia wszystkich Twoich danych.

Zasady bezpieczeństwa

Spółka zapewnia bezpieczeństwo danych osobowych dzięki odpowiednim środkom technicznym oraz organizacyjnym, które mają na celu niedopuszczenie do bezprawnego przetwarzania danych oraz ich przypadkowej utraty, zniszczenia oraz uszkodzenia. Niezależnie od powyższego, dokładamy wszelkich starań, aby informacje osobowe zawsze były:

  • poprawne i przetwarzane w sposób zgodny z prawem,
  • uzyskane tylko dla określonych celów i nie przetwarzane dalej w sposób niezgodny z tymi celami,
  • przechowywane nie dłużej niż to konieczne,
  • przetwarzane zgodnie z prawami przysługującymi osobom których dotyczą, w tym zgodnie z prawem do zastrzeżenia udostępniania,
  • nie transferowane bez odpowiedniej ochrony.

Dla zwiększenia bezpieczeństwa Twoich danych należy pamiętać o:

  • korzystaniu z programów antywirusowych, w tym regularnym skanowaniu dysków w poszukiwaniu wirusów;
  • korzystaniu ze strony i dyskontu książkowego Aros wyłącznie za pośrednictwem zaufanych komputerów, na których zainstalowano wyłącznie sprawdzone i legalne oprogramowanie. Korzystanie z cudzych komputerów rodzi ryzyko przechwycenia podanych danych osobowych;
  • nie zapamiętywaniu danych na komputerze / urządzeniu i usunięciu historii przeglądanych stron jeśli korzystasz ze strony lub dyskontu książkowego Aros za pomocą obcego komputera / urządzenia. Z zapamiętanych danych może skorzystać osoba która będzie korzystała z po Tobie z tego samego urządzenia.

Pliki cookies – Informacje techniczne

Podczas korzystania przez Ciebie z dyskontu książkowego Aros na urządzeniu końcowym (komputerze, tablecie, smartfonie itp.) zapisywane są niewielkie pliki (w szczególności tekstowe), zawierające informacje niezbędne do prawidłowego korzystania z dyskontu książkowego Aros tzw. pliki cookies. Dzięki zapisaniu tych plików na Twoim urządzeniu możliwe jest m. in. zapamiętanie danych osobowych, dzięki czemu nie będziesz musiał każdorazowo ich wpisywać, zapamiętanie towarów dodanych przez Ciebie do koszyka lub schowka. Dzięki plikom cookies możliwe jest zbieranie danych statystycznych dyskontu książkowego Aros, co umożliwia rozwijanie naszego dyskontu zgodnie z preferencjami naszych Klientów.

Pliki cookies nie zawierają danych, na podstawie których można ustalić czyjąś tożsamość. Pliki te nie są w żaden sposób szkodliwe dla Twojego urządzenia i nie zmieniają jego ustawień ani ustawień zainstalowanego na nim oprogramowania. Mogą one zostać wysłane jedynie przez przeglądarkę do serwera, który je utworzył.

W trakcie korzystania przez Ciebie z dyskontu książkowego Aros wykorzystujemy poniższe rodzaje cookies:

  • Cookies sesyjne - pliki tymczasowe, które przechowywane są w Twoim urządzeniu do czasu opuszczenia dyskontu książkowego Aros
  • Cookies stałe - przechowywane w Twoim urządzeniu przez czas określony w parametrach tych plików lub do momentu ich usunięcia przez Ciebie.
  • Cookies Google - przechowywane w Twoim urządzeniu przez czas określony w parametrach tych plików lub do momentu ich usunięcia przez Ciebie. Tego typu pliki służą do analizy statystycznej ruchu na stronie (Google Analytics) oraz do określania preferencji reklam Google na innych stronach.

Jakie pliki cookies są przez nas wykorzystywane?

  • niezbędne do działania dyskontu książkowego - pliki te umożliwiają prawidłowe działanie dyskontu książkowego Aros oraz dokonywanie zakupów. Bez ich zapisania na Twoim urządzeniu korzystanie z dyskontu książkowego Aros jest niemożliwe;
  • zapewniające bezpieczeństwo transakcji dokonywanych w obrębie dyskontu książkowego Aros. Brak tych plików uniemożliwi bezpieczne dokonanie transakcji;
  • statystyczne - umożliwiają zbieranie przez nas informacji statystycznych na temat sposobu w jaki korzystasz z dyskontu książkowego Aros;
  • funkcjonalne - pliki umożliwiające zapamiętanie Twoich ustawień i preferencji. Dzięki zapisaniu tych plików na Twoim urządzeniu m. in. nie będziesz musiał każdorazowo wpisywać wszystkich swoich danych.
  • społecznościowe - umożliwiające integrację serwisów społecznościowych (m. in. Facebook), z których korzystasz, z dyskontem książkowym Aros.

Co należy zrobić, jeśli nie wyrażasz zgody na zapisywanie plików na Twoim urządzeniu?

Przeważnie ustawienia przeglądarki domyślnie dopuszczają zapisywanie plików cookies. Jeżeli nie zgadzasz się na zapisywanie tych plików na Twoim urządzeniu, musisz dokonać zmian w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Zmiany mogą polegać na niezapisywaniu plików cookies na Twoim urządzeniu lub na każdorazowym informowaniu Cię o zapisaniu danego pliku na Twoim urządzeniu. Możesz również za każdym razem po wizycie w dyskoncie książkowym Aros lub innym sklepie usuwać pliki ze swojego urządzenia. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oraz w sekcji "Pomoc" przeglądarki internetowej. Należy pamiętać jednak o tym, że ograniczenia w stosowaniu plików cookies mogą utrudnić lub uniemożliwić korzystanie z dyskontu książkowego Aros lub innych sklepów.

Ustawienia przeglądarki Twojego urządzenia pozwalające na zapisywanie plików oznaczają, że wyrażasz zgodę, aby pliki te zapisywane były na Twoim urządzeniu.

Pozostałe informacje techniczne

Stosujemy najnowsze technologie i odpowiednie procedury ochrony danych osobowych, a także nowoczesne mechanizmy ochrony przekazywanych danych.

Twoje dane osobowe są przechowywane w bazie danych, w której zastosowano środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych zgodne z wymaganiami określonymi przez powszechnie obowiązujące przepisy prawa dotyczące ochrony danych osobowych, w tym rozporządzenie Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne służące do przetwarzania danych osobowych (Dz. U. Nr 100, poz. 1024). Dostęp do bazy mają jedynie osoby, posiadające upoważnienia nadane przez administratora danych.

LD
PD
LG
PG

Nowości

1.
Pucio w mieście. Zabawy językowe dla młodszych i starszych dzieci

Pucio w mieście. Zabawy językowe dla młodszych ...

2.
Wygnaniec. 21 scen z życia Zygmunta Baumana

Wygnaniec. 21 scen z życia Zygmunta Baumana

3.
Rozmowy z przyjaciółmi

Rozmowy z przyjaciółmi

4.
Samotny jak Szwed? O ludziach Północy, którzy lubią bywać sami

Samotny jak Szwed? O ludziach Północy, którzy l...

5.
Niewidzialne życie Addie LaRue

Niewidzialne życie Addie LaRue

6.
Czarna góra

Czarna góra

7.
Maria Czubaszek. W coś trzeba nie wierzyć

Maria Czubaszek. W coś trzeba nie wierzyć

8.
Silva Rerum III

Silva Rerum III

9.
Luna

Luna

10.
Konkurenci się pani pozbyli. Tom 4

Konkurenci się pani pozbyli. Tom 4

11.
Cyrk polski

Cyrk polski

12.
Makramy i inne cuda ze sznurka

Makramy i inne cuda ze sznurka

13.
Mój cień jest różowy

Mój cień jest różowy

14.
Miasteczko morderców

Miasteczko morderców

15.
Całkiem zwyczajny kraj. Historia Polski bez martyrologii

Całkiem zwyczajny kraj. Historia Polski bez mar...

16.
Mocna więź

Mocna więź

17.
Sąsiedzi

Sąsiedzi

18.
W cieniu Babiej Góry

W cieniu Babiej Góry

19.
Noc na blokowisku

Noc na blokowisku

20.
Muminki. Tom 1

Muminki. Tom 1

LD
PD
LG
PG

Bestsellery

1.
Pucio w mieście. Zabawy językowe dla młodszych i starszych dzieci

Pucio w mieście. Zabawy językowe dla młodszych ...

2.
Chemia. To jest chemia 2. Chemia organiczna. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy

Chemia. To jest chemia 2. Chemia organiczna. Po...

3.
Niesamowite przygody dziesięciu skarpetek (czterech prawych i sześciu lewych)

Niesamowite przygody dziesięciu skarpetek (czte...

4.
Relaksacje dla dzieci. Jesteś kimś wyjątkowym

Relaksacje dla dzieci. Jesteś kimś wyjątkowym

5.
Czuła przewodniczka. Kobieca droga do siebie

Czuła przewodniczka. Kobieca droga do siebie

6.
Pakiet. Tytus, Romek i A'Tomek

Pakiet. Tytus, Romek i A'Tomek

7.
Wszystkie kolory świata

Wszystkie kolory świata

8.
Kredki ołówkowe trójkątne, 12 kolorów

Kredki ołówkowe trójkątne, 12 kolorów

9.
Matka wszystkich pytań

Matka wszystkich pytań

10.
Czytam sylabami. Pierwsze kroki w nauce czytania

Czytam sylabami. Pierwsze kroki w nauce czytania

11.
Zjadacz czerni 8

Zjadacz czerni 8

12.
Wygnaniec. 21 scen z życia Zygmunta Baumana

Wygnaniec. 21 scen z życia Zygmunta Baumana

13.
Cukierku, Ty łobuzie!

Cukierku, Ty łobuzie!

14.
Kicia Kocia u dentysty

Kicia Kocia u dentysty

15.
Bohaterowie Magicznego Drzewa. Stwór

Bohaterowie Magicznego Drzewa. Stwór

16.
Szepty spoza nicości

Szepty spoza nicości

17.
Powrót

Powrót

18.
Ludowa historia Polski

Ludowa historia Polski

19.
Detektyw Pozytywka

Detektyw Pozytywka

20.
Rozmowy z przyjaciółmi

Rozmowy z przyjaciółmi

LD
PD
LG
PG
LD
PD
© 2011 – 2021 Dyskont książkowy ArosPolityka prywatności i plików cookiesObowiązek informacyjny o przetwarzaniu danych osobowych

Jesteśmy tanią księgarnią internetową oferującą książki dla dzieci, młodzieży i dorosłych! Filmy DVD i Blu-Ray, muzykę na płytach CD, gry planszowe. Zabawki i Puzzle. Wydawnictwa Autorzy