LG
PG
Książki - Wyszukiwarka
Tytuł, autor lub wydawnictwo
LD
PD
LG
PG
Albumy
1513
Czasopisma
473
Dla dzieci i młodzieży
20013
Encyklopedie i słowniki
1376
Historia
3302
Języki obce
2916
Kalendarze
608
Komiksy
2510
Kulinaria
983
Literatura faktu i publicys...
3359
Literatura naukowa
12158
Literatura obcojęzyczna
440
Literatura piękna
18007
Podręczniki
6763
Podróże
3405
Poradniki
5303
Pozostałe
42638
Religie i religioznawstwo
4890
Rozrywka, hobby
2861
Z autografem
14
Dla dzieci i młodzieży
568
Fantastyka
166
Historia
81
Horror
10
Kobiece
85
Literatura i lektury
444
Podróże
33
Poradniki, zdrowie i rozwój...
138
Pozostałe
31
Przygodowe
27
Religijne
95
Romans
55
Sensacja, groza, kryminał
347
Słuchowiska
9
Alternatywna
2753
Awangarda
535
Blues
363
Country
149
Dance & Disco
345
Disco Polo
56
Dla dzieci
249
Dubstep
267
Elektroniczna
1454
Etniczna
180
Filmowa
571
Folklorystyczna, biesiadna
427
Hardcore
142
Heavy metal
7300
Hip-hop
1104
Jazz
2202
Kabaret
36
Klasyczna
3219
Pakiety
68
Patriotyczna
13
Poezja śpiewana
392
Pop
8471
Pozostałe
732
Punk
391
Reggae & Dub
1166
Relaksacyjna
37
Religijna
215
Retro
23
Rock
5380
Składanki
291
Soul
74
Swing
7
Akcja
204
Animowane
800
Biograficzne
54
Dokument
131
Dramat
213
Edukacyjne
24
Familijne
130
Fantastyka
265
Historyczne i wojenne
34
Horror
100
Humor, komedia, kabarety
214
Musicale i muzyczne
42
Obyczajowe
54
Pakiety
95
Pozostałe
15
Przygodowe
86
Religijne
40
Romantyczne
58
Sensacja i groza
134
Seriale
310
Teatr
67
Westerny
11
Akcesoria dla dziewczynek
284
Akcesoria domowe
380
Artykuły dla dzieci i niemo...
1132
Bańki mydlane
111
Figurki
1055
Gadżety licencjonowane
87
Instrumenty muzyczne
155
Klocki
1138
Klocki LEGO
527
Klocki Playmobil
363
Lalki
1253
Maskotki
1303
Masy plastyczne
463
Militarne
349
Pojazdy
3427
Pozostałe
3632
Roboty
116
Sport
558
Torebki
114
Transformersy
36
Zabawki kreatywne
2543
2000 elementów lub więcej
179
Do 50 elementów
584
Od 1001 do 1999 elementów
111
Od 201 do 1000 elementów
881
Od 51 do 200 elementów
625
Pozostałe
441
Puzzle 3D
137
Edukacyjne
318
Familijne i dla dzieci
751
Karty i karcianki
651
Pamięciowe, logiczne, quizy
220
Pozostałe
254
Strategiczne, ekonomiczne i...
345
Towarzyskie, imprezowe
251
Zręcznościowe
135
Artykuły biurowe
1647
Artykuły dekoracyjne i okol...
1844
Artykuły piśmiennicze
1604
Artykuły plastyczne
1334
Artykuły szkolne
3089
Pozostałe
141
Gry
113
Programy
75
LD
PD
LG
PG
LD
PD
LG
PG

Polityka prywatności i plików Cookies

Przez kogo i w jakim celu przetwarzane są dane osobowe?

Dane osobowe podawane nam przez Ciebie podczas rejestracji i korzystania ze strony internetowej http://aros.pl są przetwarzane przez spółkę:

Bonito.pl Sp. z o.o.
ul. Komandosów 1/3, 32-085 Modlniczka
NIP: 6762400623, REGON: 120954264, KRS: 0000593375
Sąd Rejonowy dla Krakowa-Śródmieścia w Krakowie, XI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego
Wysokość kapitału zakładowego: 498 000,00 zł

która jest administratorem tych danych w rozumieniu ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (tekst jedn.: Dz. U. 2002 r., Nr 101, poz. 926 z późn. zm.).

Dane osobowe, które zostają nam powierzone przetwarzane są:

  • w zakresie niezbędnym do prawidłowej realizacji usług świadczonych drogą elektroniczną i realizacji składanych zamówień;
  • w celu realizacji składanych przez Ciebie zapytań ofertowych oraz zamówień na produkty znajdujące się w ofercie dyskontu książkowego Aros;
  • w celu rozpatrywania składanych przez Ciebie reklamacji oraz zwrotu świadczeń w przypadku odstąpienia od umowy (zwrotu towaru);
  • jeżeli nie wyrazisz sprzeciwu na otrzymywanie od nas informacji marketingowych, w tym przesyłanie Ci przez nas drogą elektroniczną informacji handlowych, Twoje dane osobowe będą przetwarzane przez nas również w celu przekazywania Ci informacji o naszym sklepie, ofercie i promocjach, a także informacji dotyczących produktów i usług podmiotów współpracujących z nami (za naszą wiedzą i wyraźnym przyzwoleniem).

Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże brak zgody na ich przetwarzanie przez nas może uniemożliwić nam świadczenie Tobie usług drogą elektroniczną oraz dokonywanie przez Ciebie zakupów w dyskoncie książkowym Aros.

Powierzając nam swoje dane osobowe, zawsze masz prawo wglądu, żądania aktualizacji lub ich usunięcia. Możesz również zwrócić się do nas z żądaniem usunięcia wszystkich Twoich danych.

Zasady bezpieczeństwa

Spółka zapewnia bezpieczeństwo danych osobowych dzięki odpowiednim środkom technicznym oraz organizacyjnym, które mają na celu niedopuszczenie do bezprawnego przetwarzania danych oraz ich przypadkowej utraty, zniszczenia oraz uszkodzenia. Niezależnie od powyższego, dokładamy wszelkich starań, aby informacje osobowe zawsze były:

  • poprawne i przetwarzane w sposób zgodny z prawem,
  • uzyskane tylko dla określonych celów i nie przetwarzane dalej w sposób niezgodny z tymi celami,
  • przechowywane nie dłużej niż to konieczne,
  • przetwarzane zgodnie z prawami przysługującymi osobom których dotyczą, w tym zgodnie z prawem do zastrzeżenia udostępniania,
  • nie transferowane bez odpowiedniej ochrony.

Dla zwiększenia bezpieczeństwa Twoich danych należy pamiętać o:

  • korzystaniu z programów antywirusowych, w tym regularnym skanowaniu dysków w poszukiwaniu wirusów;
  • korzystaniu ze strony i dyskontu książkowego Aros wyłącznie za pośrednictwem zaufanych komputerów, na których zainstalowano wyłącznie sprawdzone i legalne oprogramowanie. Korzystanie z cudzych komputerów rodzi ryzyko przechwycenia podanych danych osobowych;
  • nie zapamiętywaniu danych na komputerze / urządzeniu i usunięciu historii przeglądanych stron jeśli korzystasz ze strony lub dyskontu książkowego Aros za pomocą obcego komputera / urządzenia. Z zapamiętanych danych może skorzystać osoba która będzie korzystała z po Tobie z tego samego urządzenia.

Pliki cookies – Informacje techniczne

Podczas korzystania przez Ciebie z dyskontu książkowego Aros na urządzeniu końcowym (komputerze, tablecie, smartfonie itp.) zapisywane są niewielkie pliki (w szczególności tekstowe), zawierające informacje niezbędne do prawidłowego korzystania z dyskontu książkowego Aros tzw. pliki cookies. Dzięki zapisaniu tych plików na Twoim urządzeniu możliwe jest m. in. zapamiętanie danych osobowych, dzięki czemu nie będziesz musiał każdorazowo ich wpisywać, zapamiętanie towarów dodanych przez Ciebie do koszyka lub schowka. Dzięki plikom cookies możliwe jest zbieranie danych statystycznych dyskontu książkowego Aros, co umożliwia rozwijanie naszego dyskontu zgodnie z preferencjami naszych Klientów.

Pliki cookies nie zawierają danych, na podstawie których można ustalić czyjąś tożsamość. Pliki te nie są w żaden sposób szkodliwe dla Twojego urządzenia i nie zmieniają jego ustawień ani ustawień zainstalowanego na nim oprogramowania. Mogą one zostać wysłane jedynie przez przeglądarkę do serwera, który je utworzył.

W trakcie korzystania przez Ciebie z dyskontu książkowego Aros wykorzystujemy poniższe rodzaje cookies:

  • Cookies sesyjne - pliki tymczasowe, które przechowywane są w Twoim urządzeniu do czasu opuszczenia dyskontu książkowego Aros
  • Cookies stałe - przechowywane w Twoim urządzeniu przez czas określony w parametrach tych plików lub do momentu ich usunięcia przez Ciebie.
  • Cookies Google - przechowywane w Twoim urządzeniu przez czas określony w parametrach tych plików lub do momentu ich usunięcia przez Ciebie. Tego typu pliki służą do analizy statystycznej ruchu na stronie (Google Analytics) oraz do określania preferencji reklam Google na innych stronach.

Jakie pliki cookies są przez nas wykorzystywane?

  • niezbędne do działania dyskontu książkowego - pliki te umożliwiają prawidłowe działanie dyskontu książkowego Aros oraz dokonywanie zakupów. Bez ich zapisania na Twoim urządzeniu korzystanie z dyskontu książkowego Aros jest niemożliwe;
  • zapewniające bezpieczeństwo transakcji dokonywanych w obrębie dyskontu książkowego Aros. Brak tych plików uniemożliwi bezpieczne dokonanie transakcji;
  • statystyczne - umożliwiają zbieranie przez nas informacji statystycznych na temat sposobu w jaki korzystasz z dyskontu książkowego Aros;
  • funkcjonalne - pliki umożliwiające zapamiętanie Twoich ustawień i preferencji. Dzięki zapisaniu tych plików na Twoim urządzeniu m. in. nie będziesz musiał każdorazowo wpisywać wszystkich swoich danych.
  • społecznościowe - umożliwiające integrację serwisów społecznościowych (m. in. Facebook), z których korzystasz, z dyskontem książkowym Aros.

Co należy zrobić, jeśli nie wyrażasz zgody na zapisywanie plików na Twoim urządzeniu?

Przeważnie ustawienia przeglądarki domyślnie dopuszczają zapisywanie plików cookies. Jeżeli nie zgadzasz się na zapisywanie tych plików na Twoim urządzeniu, musisz dokonać zmian w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Zmiany mogą polegać na niezapisywaniu plików cookies na Twoim urządzeniu lub na każdorazowym informowaniu Cię o zapisaniu danego pliku na Twoim urządzeniu. Możesz również za każdym razem po wizycie w dyskoncie książkowym Aros lub innym sklepie usuwać pliki ze swojego urządzenia. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oraz w sekcji "Pomoc" przeglądarki internetowej. Należy pamiętać jednak o tym, że ograniczenia w stosowaniu plików cookies mogą utrudnić lub uniemożliwić korzystanie z dyskontu książkowego Aros lub innych sklepów.

Ustawienia przeglądarki Twojego urządzenia pozwalające na zapisywanie plików oznaczają, że wyrażasz zgodę, aby pliki te zapisywane były na Twoim urządzeniu.

Pozostałe informacje techniczne

Stosujemy najnowsze technologie i odpowiednie procedury ochrony danych osobowych, a także nowoczesne mechanizmy ochrony przekazywanych danych.

Twoje dane osobowe są przechowywane w bazie danych, w której zastosowano środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych zgodne z wymaganiami określonymi przez powszechnie obowiązujące przepisy prawa dotyczące ochrony danych osobowych, w tym rozporządzenie Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne służące do przetwarzania danych osobowych (Dz. U. Nr 100, poz. 1024). Dostęp do bazy mają jedynie osoby, posiadające upoważnienia nadane przez administratora danych.

LD
PD
LG
PG

Nowości

1.
Magiczne Drzewo. Czas robotów

Magiczne Drzewo. Czas robotów

2.
Kuba Wojewódzki. Nieautoryzowana autobiografia

Kuba Wojewódzki. Nieautoryzowana autobiografia

3.
Ten dzień

Ten dzień

4.
W kręgach władzy. Tom 3. Władza absolutna

W kręgach władzy. Tom 3. Władza absolutna

5.
Trzy życzenia

Trzy życzenia

6.
Karuzela

Karuzela

7.
Krótkie odpowiedzi na wielkie pytania

Krótkie odpowiedzi na wielkie pytania

8.
Twój dobry rok

Twój dobry rok

9.
Tylko jeden wieczór

Tylko jeden wieczór

10.
Wszystkie nasze obietnice

Wszystkie nasze obietnice

11.
Pan Rebeliant. Romantyzm

Pan Rebeliant. Romantyzm

12.
Boniecki. Rozmowy o życiu

Boniecki. Rozmowy o życiu

13.
Projekt „Nighthawk”

Projekt „Nighthawk”

14.
Niezwykłe przyjaźnie. W świecie roślin i zwierząt

Niezwykłe przyjaźnie. W świecie roślin i zwierząt

15.
Pokrewne dusze

Pokrewne dusze

16.
Pogrzebani

Pogrzebani

17.
Wieża Eiffla nad Piną. Kresowe marzenia II RP

Wieża Eiffla nad Piną. Kresowe marzenia II RP

18.
Bracia Slater. Tom 4. Ryder

Bracia Slater. Tom 4. Ryder

Autor: L.A. Casey
19.
Przyprawy, które leczą

Przyprawy, które leczą

20.
Stan Lee. Człowiek-Marvel

Stan Lee. Człowiek-Marvel

LD
PD
LG
PG

Bestsellery

1.
Królestwo

Królestwo

2.
Mądre bajki

Mądre bajki

3.
Nie ma

Nie ma

4.
Chłopcy z Placu Broni

Chłopcy z Placu Broni

5.
Kajko i Kokosz. Tom 10. Szkoła latania

Kajko i Kokosz. Tom 10. Szkoła latania

6.
Mikołajek

Mikołajek

7.
Tatuażysta z Auschwitz

Tatuażysta z Auschwitz

8.
sexedpl. Rozmowy Anji Rubik o dojrzewaniu, miłości i seksie

sexedpl. Rozmowy Anji Rubik o dojrzewaniu, miło...

Autor: Anja Rubik
9.
Kicia Kocia. Co z tymi śmieciami?

Kicia Kocia. Co z tymi śmieciami?

10.
TOPR. Żeby inni mogli przeżyć

TOPR. Żeby inni mogli przeżyć

11.
Ucho Igielne

Ucho Igielne

12.
Ewangelia 2019. Droga, Prawda i Życie

Ewangelia 2019. Droga, Prawda i Życie

13.
Magiczne Drzewo. Czas robotów

Magiczne Drzewo. Czas robotów

14.
Kuba Wojewódzki. Nieautoryzowana autobiografia

Kuba Wojewódzki. Nieautoryzowana autobiografia

15.
Kolorowanka. 100 lat Niepodległości

Kolorowanka. 100 lat Niepodległości

16.
Niebezpieczne związki Donalda Tuska

Niebezpieczne związki Donalda Tuska

17.
Z każdym oddechem

Z każdym oddechem

18.
Detektyw Pozytywka

Detektyw Pozytywka

19.
21 lekcji na XXI wiek

21 lekcji na XXI wiek

20.
Magia grudniowej nocy

Magia grudniowej nocy

LD
PD
LG
PG
LD
PD
© 2011 – 2018 Dyskont książkowy ArosPolityka prywatności i plików cookiesObowiązek informacyjny o przetwarzaniu danych osobowych

Jesteśmy tanią księgarnią internetową oferującą książki dla dzieci, młodzieży i dorosłych! Filmy DVD i Blu-Ray, muzykę na płytach CD, gry planszowe. Zabawki i Puzzle. Wydawnictwa Autorzy