LG
PG
Książki - Wyszukiwarka
Tytuł, autor lub wydawnictwo
LD
PD
LG
PG
Promocje
LD
PD
LG
PG
Albumy
1523
Czasopisma
470
Dla dzieci i młodzieży
21256
Encyklopedie i słowniki
1181
Historia
3411
Języki obce
2623
Kalendarze
165
Komiksy
2902
Kulinaria
916
Literatura faktu i publicys...
3545
Literatura naukowa
14124
Literatura obcojęzyczna
1074
Literatura piękna
20387
Podręczniki
6946
Podróże
3344
Poradniki
5819
Pozostałe
30856
Religie i religioznawstwo
5121
Rozrywka, hobby
2568
Z autografem
8
Biografie
128
Dla dzieci i młodzieży
723
Fantastyka
377
Historia
141
Horror
27
Kryminał
337
Literatura faktu
65
Literatura i lektury
248
Obyczajowe
434
Opowiadania
31
Podróże
40
Popularnonaukowe
26
Poradniki, zdrowie i rozwój...
163
Pozostałe
21
Przygodowe
40
Psychologiczne
24
Religijne
163
Romans
114
Sensacja
67
Słuchowiska
19
Thriller
141
Alternatywna
4632
Awangarda
393
Blues
370
Country
147
Dance & Disco
445
Disco Polo
38
Dla dzieci
221
Dubstep
228
Elektroniczna
1430
Etniczna
178
Filmowa
699
Folklorystyczna, biesiadna
305
Hardcore
128
Hip-hop
1151
Jazz
2427
Kabaret
25
Klasyczna
3590
Metal
7183
Pakiety
98
Patriotyczna
20
Poezja śpiewana
315
Pop
9179
Pozostałe
409
Punk
304
Reggae & Dub
766
Relaksacyjna
36
Religijna
199
Retro
23
Rock
5859
Składanki
355
Soul
73
Swing
7
Akcja
248
Animowane
629
Biograficzne
65
Dokument
102
Dramat
227
Edukacyjne
16
Familijne
107
Fantastyka
302
Historyczne i wojenne
50
Horror
135
Humor, komedia, kabarety
224
Musicale i muzyczne
40
Obyczajowe
64
Pakiety
63
Pozostałe
12
Przygodowe
74
Religijne
38
Romantyczne
61
Sensacja i groza
130
Seriale
238
Teatr
17
Westerny
6
Akcesoria dla dziewczynek
395
Akcesoria domowe
476
Artykuły dla dzieci i niemo...
1774
Bańki mydlane
152
Breloki
120
Edukacyjne
275
Figurki
1576
Gadżety licencjonowane
14
Instrumenty muzyczne
241
Kąpielowe
131
Klocki
1269
Klocki LEGO
476
Klocki Playmobil
283
Lalki
1704
Maskotki
1452
Masy plastyczne
350
Militarne
375
Modele do sklejania
436
Ogrodowe
406
Pojazdy
3667
Pozostałe
3063
Roboty
119
Sport
760
Torebki
66
Transformersy
66
Zabawki kreatywne
2710
2000 elementów lub więcej
19
Do 50 elementów
525
Od 1001 do 1999 elementów
29
Od 201 do 1000 elementów
210
Od 51 do 200 elementów
505
Pozostałe
191
Puzzle 3D
143
Edukacyjne
623
Familijne i dla dzieci
763
Karty i karcianki
757
Pamięciowe, logiczne, quizy
296
Pozostałe
214
Strategiczne, ekonomiczne i...
431
Towarzyskie, imprezowe
329
Zręcznościowe
200
Artykuły biurowe
2116
Artykuły dekoracyjne i okol...
3187
Artykuły piśmiennicze
1934
Artykuły plastyczne
1277
Artykuły szkolne
3522
Pozostałe
151
Gry
69
Programy
64
LD
PD
LG
PG

Polityka prywatności i plików Cookies

Przez kogo i w jakim celu przetwarzane są dane osobowe?

Dane osobowe podawane nam przez Ciebie podczas rejestracji i korzystania ze strony internetowej http://aros.pl są przetwarzane przez spółkę:

Bonito.pl Sp. z o.o.
ul. Komandosów 1/3, 32-085 Modlniczka
NIP: 6762400623, REGON: 120954264, KRS: 0000593375
Sąd Rejonowy dla Krakowa-Śródmieścia w Krakowie, XI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego
Wysokość kapitału zakładowego: 1 698 000,00 zł

która jest administratorem tych danych w rozumieniu ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (tekst jedn.: Dz. U. 2002 r., Nr 101, poz. 926 z późn. zm.).

Dane osobowe, które zostają nam powierzone przetwarzane są:

  • w zakresie niezbędnym do prawidłowej realizacji usług świadczonych drogą elektroniczną i realizacji składanych zamówień;
  • w celu realizacji składanych przez Ciebie zapytań ofertowych oraz zamówień na produkty znajdujące się w ofercie dyskontu książkowego Aros;
  • w celu rozpatrywania składanych przez Ciebie reklamacji oraz zwrotu świadczeń w przypadku odstąpienia od umowy (zwrotu towaru);
  • jeżeli nie wyrazisz sprzeciwu na otrzymywanie od nas informacji marketingowych, w tym przesyłanie Ci przez nas drogą elektroniczną informacji handlowych, Twoje dane osobowe będą przetwarzane przez nas również w celu przekazywania Ci informacji o naszym sklepie, ofercie i promocjach, a także informacji dotyczących produktów i usług podmiotów współpracujących z nami (za naszą wiedzą i wyraźnym przyzwoleniem).

Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże brak zgody na ich przetwarzanie przez nas może uniemożliwić nam świadczenie Tobie usług drogą elektroniczną oraz dokonywanie przez Ciebie zakupów w dyskoncie książkowym Aros.

Powierzając nam swoje dane osobowe, zawsze masz prawo wglądu, żądania aktualizacji lub ich usunięcia. Możesz również zwrócić się do nas z żądaniem usunięcia wszystkich Twoich danych.

Zasady bezpieczeństwa

Spółka zapewnia bezpieczeństwo danych osobowych dzięki odpowiednim środkom technicznym oraz organizacyjnym, które mają na celu niedopuszczenie do bezprawnego przetwarzania danych oraz ich przypadkowej utraty, zniszczenia oraz uszkodzenia. Niezależnie od powyższego, dokładamy wszelkich starań, aby informacje osobowe zawsze były:

  • poprawne i przetwarzane w sposób zgodny z prawem,
  • uzyskane tylko dla określonych celów i nie przetwarzane dalej w sposób niezgodny z tymi celami,
  • przechowywane nie dłużej niż to konieczne,
  • przetwarzane zgodnie z prawami przysługującymi osobom których dotyczą, w tym zgodnie z prawem do zastrzeżenia udostępniania,
  • nie transferowane bez odpowiedniej ochrony.

Dla zwiększenia bezpieczeństwa Twoich danych należy pamiętać o:

  • korzystaniu z programów antywirusowych, w tym regularnym skanowaniu dysków w poszukiwaniu wirusów;
  • korzystaniu ze strony i dyskontu książkowego Aros wyłącznie za pośrednictwem zaufanych komputerów, na których zainstalowano wyłącznie sprawdzone i legalne oprogramowanie. Korzystanie z cudzych komputerów rodzi ryzyko przechwycenia podanych danych osobowych;
  • nie zapamiętywaniu danych na komputerze / urządzeniu i usunięciu historii przeglądanych stron jeśli korzystasz ze strony lub dyskontu książkowego Aros za pomocą obcego komputera / urządzenia. Z zapamiętanych danych może skorzystać osoba która będzie korzystała z po Tobie z tego samego urządzenia.

Pliki cookies – Informacje techniczne

Podczas korzystania przez Ciebie z dyskontu książkowego Aros na urządzeniu końcowym (komputerze, tablecie, smartfonie itp.) zapisywane są niewielkie pliki (w szczególności tekstowe), zawierające informacje niezbędne do prawidłowego korzystania z dyskontu książkowego Aros tzw. pliki cookies. Dzięki zapisaniu tych plików na Twoim urządzeniu możliwe jest m. in. zapamiętanie danych osobowych, dzięki czemu nie będziesz musiał każdorazowo ich wpisywać, zapamiętanie towarów dodanych przez Ciebie do koszyka lub schowka. Dzięki plikom cookies możliwe jest zbieranie danych statystycznych dyskontu książkowego Aros, co umożliwia rozwijanie naszego dyskontu zgodnie z preferencjami naszych Klientów.

Pliki cookies nie zawierają danych, na podstawie których można ustalić czyjąś tożsamość. Pliki te nie są w żaden sposób szkodliwe dla Twojego urządzenia i nie zmieniają jego ustawień ani ustawień zainstalowanego na nim oprogramowania. Mogą one zostać wysłane jedynie przez przeglądarkę do serwera, który je utworzył.

W trakcie korzystania przez Ciebie z dyskontu książkowego Aros wykorzystujemy poniższe rodzaje cookies:

  • Cookies sesyjne - pliki tymczasowe, które przechowywane są w Twoim urządzeniu do czasu opuszczenia dyskontu książkowego Aros
  • Cookies stałe - przechowywane w Twoim urządzeniu przez czas określony w parametrach tych plików lub do momentu ich usunięcia przez Ciebie.
  • Cookies Google - przechowywane w Twoim urządzeniu przez czas określony w parametrach tych plików lub do momentu ich usunięcia przez Ciebie. Tego typu pliki służą do analizy statystycznej ruchu na stronie (Google Analytics) oraz do określania preferencji reklam Google na innych stronach.

Jakie pliki cookies są przez nas wykorzystywane?

  • niezbędne do działania dyskontu książkowego - pliki te umożliwiają prawidłowe działanie dyskontu książkowego Aros oraz dokonywanie zakupów. Bez ich zapisania na Twoim urządzeniu korzystanie z dyskontu książkowego Aros jest niemożliwe;
  • zapewniające bezpieczeństwo transakcji dokonywanych w obrębie dyskontu książkowego Aros. Brak tych plików uniemożliwi bezpieczne dokonanie transakcji;
  • statystyczne - umożliwiają zbieranie przez nas informacji statystycznych na temat sposobu w jaki korzystasz z dyskontu książkowego Aros;
  • funkcjonalne - pliki umożliwiające zapamiętanie Twoich ustawień i preferencji. Dzięki zapisaniu tych plików na Twoim urządzeniu m. in. nie będziesz musiał każdorazowo wpisywać wszystkich swoich danych.
  • społecznościowe - umożliwiające integrację serwisów społecznościowych (m. in. Facebook), z których korzystasz, z dyskontem książkowym Aros.

Co należy zrobić, jeśli nie wyrażasz zgody na zapisywanie plików na Twoim urządzeniu?

Przeważnie ustawienia przeglądarki domyślnie dopuszczają zapisywanie plików cookies. Jeżeli nie zgadzasz się na zapisywanie tych plików na Twoim urządzeniu, musisz dokonać zmian w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Zmiany mogą polegać na niezapisywaniu plików cookies na Twoim urządzeniu lub na każdorazowym informowaniu Cię o zapisaniu danego pliku na Twoim urządzeniu. Możesz również za każdym razem po wizycie w dyskoncie książkowym Aros lub innym sklepie usuwać pliki ze swojego urządzenia. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oraz w sekcji "Pomoc" przeglądarki internetowej. Należy pamiętać jednak o tym, że ograniczenia w stosowaniu plików cookies mogą utrudnić lub uniemożliwić korzystanie z dyskontu książkowego Aros lub innych sklepów.

Ustawienia przeglądarki Twojego urządzenia pozwalające na zapisywanie plików oznaczają, że wyrażasz zgodę, aby pliki te zapisywane były na Twoim urządzeniu.

Pozostałe informacje techniczne

Stosujemy najnowsze technologie i odpowiednie procedury ochrony danych osobowych, a także nowoczesne mechanizmy ochrony przekazywanych danych.

Twoje dane osobowe są przechowywane w bazie danych, w której zastosowano środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych zgodne z wymaganiami określonymi przez powszechnie obowiązujące przepisy prawa dotyczące ochrony danych osobowych, w tym rozporządzenie Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne służące do przetwarzania danych osobowych (Dz. U. Nr 100, poz. 1024). Dostęp do bazy mają jedynie osoby, posiadające upoważnienia nadane przez administratora danych.

LD
PD
LG
PG

Nowości

1.
Ekstradycja

Ekstradycja

2.
W drodze z Maryją. Objawienia w Trevignano Romano i mistyczka Gisella Carda. Co się wypełniło i co nas czeka

W drodze z Maryją. Objawienia w Trevignano Roma...

3.
Dziennik cwaniaczka. Tom 14. Totalna demolka

Dziennik cwaniaczka. Tom 14. Totalna demolka

4.
Jeśli zatęsknię

Jeśli zatęsknię

5.
Statystycznie rzecz biorąc. Czyli ile trzeba zjeść czekolady, żeby dostać Nobla?

Statystycznie rzecz biorąc. Czyli ile trzeba zj...

6.
Kobieta w wielkim mieście

Kobieta w wielkim mieście

7.
Ja, inkwizytor. Przeklęte kobiety

Ja, inkwizytor. Przeklęte kobiety

8.
Turbulencja

Turbulencja

9.
Kratki się pani odbiły

Kratki się pani odbiły

10.
Bez pożegnania

Bez pożegnania

11.
Rety! Ktoś nowy na placu budowy!

Rety! Ktoś nowy na placu budowy!

12.
Tego ci nie powiedziałam

Tego ci nie powiedziałam

13.
Kundel, CD

Kundel, CD

14.
Dziecko Gruffalo

Dziecko Gruffalo

15.
Unorthodox. Jak porzuciłam świat ortodoksyjnych Żydów

Unorthodox. Jak porzuciłam świat ortodoksyjnych...

16.
Pieśń serca

Pieśń serca

17.
Emocje. Niby nic, a jednak...

Emocje. Niby nic, a jednak...

18.
Kraina Lodu 2, DVD

Kraina Lodu 2, DVD

19.
Osiecka. Tego o mnie nie wiecie

Osiecka. Tego o mnie nie wiecie

20.
Pod słońcem

Pod słońcem

LD
PD
LG
PG

Bestsellery

1.
Moje szlaczki

Moje szlaczki

2.
Pisanie literek 4-6 lat

Pisanie literek 4-6 lat

3.
Ekstradycja

Ekstradycja

4.
Moje cyferki

Moje cyferki

5.
W drodze z Maryją. Objawienia w Trevignano Romano i mistyczka Gisella Carda. Co się wypełniło i co nas czeka

W drodze z Maryją. Objawienia w Trevignano Roma...

6.
Położna z Auschwitz

Położna z Auschwitz

7.
100 zabaw - nauka przez zabawę

100 zabaw - nauka przez zabawę

Autor: Ewa Sajek
8.
Blok techniczny A4 biały, mix wzorów

Blok techniczny A4 biały, mix wzorów

9.
Moje literki

Moje literki

10.
Blok rysunkowy A4 biały, mix wzorów

Blok rysunkowy A4 biały, mix wzorów

11.
Pisanie literek. 5-7 lat

Pisanie literek. 5-7 lat

12.
Moje pierwsze szlaczki

Moje pierwsze szlaczki

13.
Blok techniczny A4 kolorowy. Bambino, mix wzorów

Blok techniczny A4 kolorowy. Bambino, mix wzorów

14.
Klej w sztyfcie 2 x 15 g

Klej w sztyfcie 2 x 15 g

15.
Maluszkowe malowanie. Zwierzęta leśne

Maluszkowe malowanie. Zwierzęta leśne

16.
Blok rysunkowy kolorowy A4 20 kartek, mix wzorów

Blok rysunkowy kolorowy A4 20 kartek, mix wzorów

17.
Bibuła marszczona, 10 kolorów

Bibuła marszczona, 10 kolorów

18.
Papier ksero A4, 250 arkuszy

Papier ksero A4, 250 arkuszy

19.
Psi Patrol. Naklejki, mix wzorów

Psi Patrol. Naklejki, mix wzorów

20.
Moje pierwsze cyferki

Moje pierwsze cyferki

LD
PD
LG
PG
LD
PD
© 2011 – 2020 Dyskont książkowy ArosPolityka prywatności i plików cookiesObowiązek informacyjny o przetwarzaniu danych osobowych

Jesteśmy tanią księgarnią internetową oferującą książki dla dzieci, młodzieży i dorosłych! Filmy DVD i Blu-Ray, muzykę na płytach CD, gry planszowe. Zabawki i Puzzle. Wydawnictwa Autorzy