LG
PG
Książki - Wyszukiwarka
Tytuł, autor lub wydawnictwo
LD
PD
LG
PG
Promocje
LD
PD
LG
PG
Albumy
1535
Czasopisma
481
Dla dzieci i młodzieży
21264
Encyklopedie i słowniki
1204
Historia
3621
Języki obce
2842
Kalendarze
529
Komiksy
2954
Kulinaria
982
Literatura faktu i publicys...
3564
Literatura naukowa
14705
Literatura obcojęzyczna
1295
Literatura piękna
20683
Podręczniki
6956
Podróże
3418
Poradniki
5916
Pozostałe
30651
Religie i religioznawstwo
5325
Rozrywka, hobby
2664
Z autografem
7
Biografie
124
Dla dzieci i młodzieży
701
Fantastyka
365
Historia
128
Horror
29
Kryminał
336
Literatura faktu
58
Literatura i lektury
219
Obyczajowe
361
Opowiadania
34
Podróże
40
Popularnonaukowe
25
Poradniki, zdrowie i rozwój...
179
Pozostałe
20
Przygodowe
41
Psychologiczne
19
Religijne
175
Romans
111
Sensacja
69
Słuchowiska
17
Thriller
149
Alternatywna
4636
Awangarda
414
Blues
376
Country
147
Dance & Disco
412
Disco Polo
41
Dla dzieci
224
Dubstep
229
Elektroniczna
1484
Etniczna
184
Filmowa
728
Folklorystyczna, biesiadna
321
Hardcore
129
Hip-hop
1190
Jazz
2430
Kabaret
22
Klasyczna
3743
Metal
7327
Pakiety
98
Patriotyczna
21
Poezja śpiewana
316
Pop
9203
Pozostałe
337
Punk
306
Reggae & Dub
685
Relaksacyjna
28
Religijna
203
Retro
22
Rock
5779
Składanki
363
Soul
77
Swing
8
Akcja
270
Animowane
754
Biograficzne
80
Dokument
117
Dramat
228
Edukacyjne
17
Familijne
120
Fantastyka
312
Historyczne i wojenne
43
Horror
139
Humor, komedia, kabarety
219
Musicale i muzyczne
45
Obyczajowe
58
Pakiety
71
Pozostałe
14
Przygodowe
71
Religijne
46
Romantyczne
62
Sensacja i groza
139
Seriale
261
Teatr
35
Westerny
7
Akcesoria dla dziewczynek
421
Akcesoria domowe
504
Artykuły dla dzieci i niemo...
1757
Bańki mydlane
144
Breloki
121
Edukacyjne
289
Figurki
1517
Gadżety licencjonowane
21
Instrumenty muzyczne
208
Kąpielowe
58
Klocki
1225
Klocki LEGO
402
Klocki Playmobil
345
Lalki
1544
Maskotki
1408
Masy plastyczne
406
Militarne
362
Modele do sklejania
493
Ogrodowe
309
Pojazdy
3685
Pozostałe
2764
Roboty
127
Sport
603
Torebki
81
Transformersy
62
Zabawki kreatywne
2775
2000 elementów lub więcej
152
Do 50 elementów
649
Od 1001 do 1999 elementów
121
Od 201 do 1000 elementów
951
Od 51 do 200 elementów
560
Pozostałe
336
Puzzle 3D
113
Edukacyjne
605
Familijne i dla dzieci
792
Karty i karcianki
757
Pamięciowe, logiczne, quizy
283
Pozostałe
192
Strategiczne, ekonomiczne i...
455
Towarzyskie, imprezowe
339
Zręcznościowe
201
Artykuły biurowe
2079
Artykuły dekoracyjne i okol...
3317
Artykuły piśmiennicze
1802
Artykuły plastyczne
1396
Artykuły szkolne
3148
Pozostałe
154
Gry
75
Programy
77
LD
PD
LG
PG
LD
PD
LG
PG

Polityka prywatności i plików Cookies

Przez kogo i w jakim celu przetwarzane są dane osobowe?

Dane osobowe podawane nam przez Ciebie podczas rejestracji i korzystania ze strony internetowej http://aros.pl są przetwarzane przez spółkę:

Bonito.pl Sp. z o.o.
ul. Komandosów 1/3, 32-085 Modlniczka
NIP: 6762400623, REGON: 120954264, KRS: 0000593375
Sąd Rejonowy dla Krakowa-Śródmieścia w Krakowie, XI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego
Wysokość kapitału zakładowego: 1 698 000,00 zł

która jest administratorem tych danych w rozumieniu ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (tekst jedn.: Dz. U. 2002 r., Nr 101, poz. 926 z późn. zm.).

Dane osobowe, które zostają nam powierzone przetwarzane są:

  • w zakresie niezbędnym do prawidłowej realizacji usług świadczonych drogą elektroniczną i realizacji składanych zamówień;
  • w celu realizacji składanych przez Ciebie zapytań ofertowych oraz zamówień na produkty znajdujące się w ofercie dyskontu książkowego Aros;
  • w celu rozpatrywania składanych przez Ciebie reklamacji oraz zwrotu świadczeń w przypadku odstąpienia od umowy (zwrotu towaru);
  • jeżeli nie wyrazisz sprzeciwu na otrzymywanie od nas informacji marketingowych, w tym przesyłanie Ci przez nas drogą elektroniczną informacji handlowych, Twoje dane osobowe będą przetwarzane przez nas również w celu przekazywania Ci informacji o naszym sklepie, ofercie i promocjach, a także informacji dotyczących produktów i usług podmiotów współpracujących z nami (za naszą wiedzą i wyraźnym przyzwoleniem).

Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże brak zgody na ich przetwarzanie przez nas może uniemożliwić nam świadczenie Tobie usług drogą elektroniczną oraz dokonywanie przez Ciebie zakupów w dyskoncie książkowym Aros.

Powierzając nam swoje dane osobowe, zawsze masz prawo wglądu, żądania aktualizacji lub ich usunięcia. Możesz również zwrócić się do nas z żądaniem usunięcia wszystkich Twoich danych.

Zasady bezpieczeństwa

Spółka zapewnia bezpieczeństwo danych osobowych dzięki odpowiednim środkom technicznym oraz organizacyjnym, które mają na celu niedopuszczenie do bezprawnego przetwarzania danych oraz ich przypadkowej utraty, zniszczenia oraz uszkodzenia. Niezależnie od powyższego, dokładamy wszelkich starań, aby informacje osobowe zawsze były:

  • poprawne i przetwarzane w sposób zgodny z prawem,
  • uzyskane tylko dla określonych celów i nie przetwarzane dalej w sposób niezgodny z tymi celami,
  • przechowywane nie dłużej niż to konieczne,
  • przetwarzane zgodnie z prawami przysługującymi osobom których dotyczą, w tym zgodnie z prawem do zastrzeżenia udostępniania,
  • nie transferowane bez odpowiedniej ochrony.

Dla zwiększenia bezpieczeństwa Twoich danych należy pamiętać o:

  • korzystaniu z programów antywirusowych, w tym regularnym skanowaniu dysków w poszukiwaniu wirusów;
  • korzystaniu ze strony i dyskontu książkowego Aros wyłącznie za pośrednictwem zaufanych komputerów, na których zainstalowano wyłącznie sprawdzone i legalne oprogramowanie. Korzystanie z cudzych komputerów rodzi ryzyko przechwycenia podanych danych osobowych;
  • nie zapamiętywaniu danych na komputerze / urządzeniu i usunięciu historii przeglądanych stron jeśli korzystasz ze strony lub dyskontu książkowego Aros za pomocą obcego komputera / urządzenia. Z zapamiętanych danych może skorzystać osoba która będzie korzystała z po Tobie z tego samego urządzenia.

Pliki cookies – Informacje techniczne

Podczas korzystania przez Ciebie z dyskontu książkowego Aros na urządzeniu końcowym (komputerze, tablecie, smartfonie itp.) zapisywane są niewielkie pliki (w szczególności tekstowe), zawierające informacje niezbędne do prawidłowego korzystania z dyskontu książkowego Aros tzw. pliki cookies. Dzięki zapisaniu tych plików na Twoim urządzeniu możliwe jest m. in. zapamiętanie danych osobowych, dzięki czemu nie będziesz musiał każdorazowo ich wpisywać, zapamiętanie towarów dodanych przez Ciebie do koszyka lub schowka. Dzięki plikom cookies możliwe jest zbieranie danych statystycznych dyskontu książkowego Aros, co umożliwia rozwijanie naszego dyskontu zgodnie z preferencjami naszych Klientów.

Pliki cookies nie zawierają danych, na podstawie których można ustalić czyjąś tożsamość. Pliki te nie są w żaden sposób szkodliwe dla Twojego urządzenia i nie zmieniają jego ustawień ani ustawień zainstalowanego na nim oprogramowania. Mogą one zostać wysłane jedynie przez przeglądarkę do serwera, który je utworzył.

W trakcie korzystania przez Ciebie z dyskontu książkowego Aros wykorzystujemy poniższe rodzaje cookies:

  • Cookies sesyjne - pliki tymczasowe, które przechowywane są w Twoim urządzeniu do czasu opuszczenia dyskontu książkowego Aros
  • Cookies stałe - przechowywane w Twoim urządzeniu przez czas określony w parametrach tych plików lub do momentu ich usunięcia przez Ciebie.
  • Cookies Google - przechowywane w Twoim urządzeniu przez czas określony w parametrach tych plików lub do momentu ich usunięcia przez Ciebie. Tego typu pliki służą do analizy statystycznej ruchu na stronie (Google Analytics) oraz do określania preferencji reklam Google na innych stronach.

Jakie pliki cookies są przez nas wykorzystywane?

  • niezbędne do działania dyskontu książkowego - pliki te umożliwiają prawidłowe działanie dyskontu książkowego Aros oraz dokonywanie zakupów. Bez ich zapisania na Twoim urządzeniu korzystanie z dyskontu książkowego Aros jest niemożliwe;
  • zapewniające bezpieczeństwo transakcji dokonywanych w obrębie dyskontu książkowego Aros. Brak tych plików uniemożliwi bezpieczne dokonanie transakcji;
  • statystyczne - umożliwiają zbieranie przez nas informacji statystycznych na temat sposobu w jaki korzystasz z dyskontu książkowego Aros;
  • funkcjonalne - pliki umożliwiające zapamiętanie Twoich ustawień i preferencji. Dzięki zapisaniu tych plików na Twoim urządzeniu m. in. nie będziesz musiał każdorazowo wpisywać wszystkich swoich danych.
  • społecznościowe - umożliwiające integrację serwisów społecznościowych (m. in. Facebook), z których korzystasz, z dyskontem książkowym Aros.

Co należy zrobić, jeśli nie wyrażasz zgody na zapisywanie plików na Twoim urządzeniu?

Przeważnie ustawienia przeglądarki domyślnie dopuszczają zapisywanie plików cookies. Jeżeli nie zgadzasz się na zapisywanie tych plików na Twoim urządzeniu, musisz dokonać zmian w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Zmiany mogą polegać na niezapisywaniu plików cookies na Twoim urządzeniu lub na każdorazowym informowaniu Cię o zapisaniu danego pliku na Twoim urządzeniu. Możesz również za każdym razem po wizycie w dyskoncie książkowym Aros lub innym sklepie usuwać pliki ze swojego urządzenia. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oraz w sekcji "Pomoc" przeglądarki internetowej. Należy pamiętać jednak o tym, że ograniczenia w stosowaniu plików cookies mogą utrudnić lub uniemożliwić korzystanie z dyskontu książkowego Aros lub innych sklepów.

Ustawienia przeglądarki Twojego urządzenia pozwalające na zapisywanie plików oznaczają, że wyrażasz zgodę, aby pliki te zapisywane były na Twoim urządzeniu.

Pozostałe informacje techniczne

Stosujemy najnowsze technologie i odpowiednie procedury ochrony danych osobowych, a także nowoczesne mechanizmy ochrony przekazywanych danych.

Twoje dane osobowe są przechowywane w bazie danych, w której zastosowano środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych zgodne z wymaganiami określonymi przez powszechnie obowiązujące przepisy prawa dotyczące ochrony danych osobowych, w tym rozporządzenie Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne służące do przetwarzania danych osobowych (Dz. U. Nr 100, poz. 1024). Dostęp do bazy mają jedynie osoby, posiadające upoważnienia nadane przez administratora danych.

LD
PD
LG
PG

Nowości

1.
Prowadź swój pług przez kości umarłych

Prowadź swój pług przez kości umarłych

2.
Płuczki. Poszukiwacze żydowskiego złota

Płuczki. Poszukiwacze żydowskiego złota

3.
Wujek Sknerus i Kaczor Donald. Tom 1. Syn Słońca

Wujek Sknerus i Kaczor Donald. Tom 1. Syn Słońca

Autor: Don Rosa
4.
Giler, trampolina i reszta świata

Giler, trampolina i reszta świata

5.
Kaczogród. Carl Barks. W krainie wielkich jezior i inne historie z lat 1956-1957

Kaczogród. Carl Barks. W krainie wielkich jezio...

Autor: Carl Barks
6.
Polski new look

Polski new look

7.
Dobra zmiana

Dobra zmiana

8.
Misiu Szpeniolek

Misiu Szpeniolek

9.
Nauka i praca

Nauka i praca

10.
Usagi Yojimbo Saga. Księga 4

Usagi Yojimbo Saga. Księga 4

Autor: Stan Sakai
11.
Batman. Mad Love

Batman. Mad Love

12.
Garfield. Tom 6. Tłusty koci trójpak

Garfield. Tom 6. Tłusty koci trójpak

Autor: Jim Davis
13.
Śmierć X

Śmierć X

14.
Inhumans kontra X-Men

Inhumans kontra X-Men

15.
Gra o tron. Sezon 8, 4 DVD

Gra o tron. Sezon 8, 4 DVD

Autor: różni
16.
Bloodborne. Tom 1. Śmierć snu

Bloodborne. Tom 1. Śmierć snu

17.
Extraordinary X-Men. Inhumans kontra X-Men

Extraordinary X-Men. Inhumans kontra X-Men

18.
Toy Story 4, DVD

Toy Story 4, DVD

19.
Tak wygląda prawdziwa poetka, podciągnij się!

Tak wygląda prawdziwa poetka, podciągnij się!

20.
Kapitan Ameryka. Tom 2. Czerwony łajdak

Kapitan Ameryka. Tom 2. Czerwony łajdak

LD
PD
LG
PG

Bestsellery

1.
Powrót do Jedwabnego

Powrót do Jedwabnego

2.
Księgi Jakubowe, dodruk

Księgi Jakubowe, dodruk

3.
Mądre bajki

Mądre bajki

4.
Bieguni, dodruk

Bieguni, dodruk

5.
Kicia Kocia na lotnisku

Kicia Kocia na lotnisku

6.
Puzzle 22 elementy. Pucio i Misia ubierają choinkę

Puzzle 22 elementy. Pucio i Misia ubierają choinkę

7.
Nie ma

Nie ma

8.
Psie sucharki. Wszystko, co powiedziałby twój pies, gdyby umiał mówić

Psie sucharki. Wszystko, co powiedziałby twój p...

9.
Puzzle Pucio. Co tu pasuje?

Puzzle Pucio. Co tu pasuje?

10.
Magiczne Drzewo. Tom 11. Pióro T-rexa

Magiczne Drzewo. Tom 11. Pióro T-rexa

11.
Dzieje Polski. Tom 4. 1468-1572 Trudny złoty wiek

Dzieje Polski. Tom 4. 1468-1572 Trudny złoty wiek

12.
Jak mniej myśleć. Dla analizujących bez końca i wysoko wrażliwych

Jak mniej myśleć. Dla analizujących bez końca i...

13.
Nela w krainie orek

Nela w krainie orek

14.
Niesamowite przygody dziesięciu skarpetek (czterech prawych i sześciu lewych)

Niesamowite przygody dziesięciu skarpetek (czte...

15.
Miś Okruszek pomaga Mikołajowi. Historyjki z nalepkami

Miś Okruszek pomaga Mikołajowi. Historyjki z na...

16.
Dobble

Dobble

17.
Pucio umie opowiadać

Pucio umie opowiadać

18.
Prawiek i inne czasy, dodruk

Prawiek i inne czasy, dodruk

19.
Kicia Kocia. Zima

Kicia Kocia. Zima

20.
Pucio i ćwiczenia z mówienia, czyli nowe słowa i zdania

Pucio i ćwiczenia z mówienia, czyli nowe słowa ...

LD
PD
LG
PG
LD
PD
© 2011 – 2019 Dyskont książkowy ArosPolityka prywatności i plików cookiesObowiązek informacyjny o przetwarzaniu danych osobowych

Jesteśmy tanią księgarnią internetową oferującą książki dla dzieci, młodzieży i dorosłych! Filmy DVD i Blu-Ray, muzykę na płytach CD, gry planszowe. Zabawki i Puzzle. Wydawnictwa Autorzy