LG
PG
Książki - Wyszukiwarka
Tytuł, autor lub wydawnictwo
LD
PD
LG
PG
Promocje
LD
PD
LG
PG
Albumy
1501
Czasopisma
484
Dla dzieci i młodzieży
19979
Encyklopedie i słowniki
1348
Historia
3285
Języki obce
3011
Kalendarze
299
Komiksy
2354
Kulinaria
933
Literatura faktu i publicys...
3232
Literatura naukowa
12401
Literatura obcojęzyczna
470
Literatura piękna
18413
Podręczniki
6668
Podróże
3364
Poradniki
5388
Pozostałe
36746
Religie i religioznawstwo
4768
Rozrywka, hobby
2740
Z autografem
9
Dla dzieci i młodzieży
553
Fantastyka
169
Historia
86
Horror
10
Kobiece
92
Literatura i lektury
470
Podróże
33
Poradniki, zdrowie i rozwój...
133
Pozostałe
33
Przygodowe
28
Religijne
98
Romans
59
Sensacja, groza, kryminał
377
Słuchowiska
10
Alternatywna
1852
Awangarda
516
Blues
209
Country
136
Dance & Disco
314
Disco Polo
42
Dla dzieci
248
Dubstep
265
Elektroniczna
1405
Etniczna
195
Filmowa
537
Folklorystyczna, biesiadna
361
Hardcore
142
Heavy metal
1854
Hip-hop
1042
Jazz
2069
Kabaret
33
Klasyczna
3103
Pakiety
41
Patriotyczna
17
Poezja śpiewana
402
Pop
7177
Pozostałe
56
Punk
375
Reggae & Dub
1135
Relaksacyjna
22
Religijna
192
Retro
27
Rock
4006
Składanki
293
Soul
58
Swing
7
Akcja
206
Animowane
775
Biograficzne
55
Dokument
113
Dramat
204
Edukacyjne
19
Familijne
131
Fantastyka
270
Historyczne i wojenne
32
Horror
104
Humor, komedia, kabarety
201
Musicale i muzyczne
43
Obyczajowe
57
Pakiety
93
Pozostałe
16
Przygodowe
80
Religijne
34
Romantyczne
60
Sensacja i groza
134
Seriale
296
Teatr
36
Westerny
9
Akcesoria dla dziewczynek
225
Akcesoria domowe
303
Artykuły dla dzieci i niemo...
896
Bańki mydlane
109
Figurki
893
Gadżety licencjonowane
46
Instrumenty muzyczne
103
Klocki
910
Klocki LEGO
431
Klocki Playmobil
353
Lalki
895
Maskotki
1091
Masy plastyczne
313
Militarne
351
Pojazdy
2772
Pozostałe
3025
Roboty
103
Sport
451
Torebki
75
Transformersy
30
Zabawki kreatywne
1821
2000 elementów lub więcej
162
Do 50 elementów
514
Od 1001 do 1999 elementów
98
Od 201 do 1000 elementów
797
Od 51 do 200 elementów
510
Pozostałe
272
Puzzle 3D
90
Edukacyjne
338
Familijne i dla dzieci
710
Karty i karcianki
602
Pamięciowe, logiczne, quizy
200
Pozostałe
211
Strategiczne, ekonomiczne i...
336
Towarzyskie, imprezowe
277
Zręcznościowe
127
Artykuły biurowe
1459
Artykuły dekoracyjne i okol...
1537
Artykuły piśmiennicze
1328
Artykuły plastyczne
1056
Artykuły szkolne
2538
Pozostałe
107
Gry
94
Programy
81
LD
PD
LG
PG
LD
PD
LG
PG

Polityka prywatności i plików Cookies

Przez kogo i w jakim celu przetwarzane są dane osobowe?

Dane osobowe podawane nam przez Ciebie podczas rejestracji i korzystania ze strony internetowej http://aros.pl są przetwarzane przez spółkę:

Bonito.pl Sp. z o.o.
ul. Komandosów 1/3, 32-085 Modlniczka
NIP: 6762400623, REGON: 120954264, KRS: 0000593375
Sąd Rejonowy dla Krakowa-Śródmieścia w Krakowie, XI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego
Wysokość kapitału zakładowego: 1 698 000,00 zł

która jest administratorem tych danych w rozumieniu ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (tekst jedn.: Dz. U. 2002 r., Nr 101, poz. 926 z późn. zm.).

Dane osobowe, które zostają nam powierzone przetwarzane są:

  • w zakresie niezbędnym do prawidłowej realizacji usług świadczonych drogą elektroniczną i realizacji składanych zamówień;
  • w celu realizacji składanych przez Ciebie zapytań ofertowych oraz zamówień na produkty znajdujące się w ofercie dyskontu książkowego Aros;
  • w celu rozpatrywania składanych przez Ciebie reklamacji oraz zwrotu świadczeń w przypadku odstąpienia od umowy (zwrotu towaru);
  • jeżeli nie wyrazisz sprzeciwu na otrzymywanie od nas informacji marketingowych, w tym przesyłanie Ci przez nas drogą elektroniczną informacji handlowych, Twoje dane osobowe będą przetwarzane przez nas również w celu przekazywania Ci informacji o naszym sklepie, ofercie i promocjach, a także informacji dotyczących produktów i usług podmiotów współpracujących z nami (za naszą wiedzą i wyraźnym przyzwoleniem).

Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże brak zgody na ich przetwarzanie przez nas może uniemożliwić nam świadczenie Tobie usług drogą elektroniczną oraz dokonywanie przez Ciebie zakupów w dyskoncie książkowym Aros.

Powierzając nam swoje dane osobowe, zawsze masz prawo wglądu, żądania aktualizacji lub ich usunięcia. Możesz również zwrócić się do nas z żądaniem usunięcia wszystkich Twoich danych.

Zasady bezpieczeństwa

Spółka zapewnia bezpieczeństwo danych osobowych dzięki odpowiednim środkom technicznym oraz organizacyjnym, które mają na celu niedopuszczenie do bezprawnego przetwarzania danych oraz ich przypadkowej utraty, zniszczenia oraz uszkodzenia. Niezależnie od powyższego, dokładamy wszelkich starań, aby informacje osobowe zawsze były:

  • poprawne i przetwarzane w sposób zgodny z prawem,
  • uzyskane tylko dla określonych celów i nie przetwarzane dalej w sposób niezgodny z tymi celami,
  • przechowywane nie dłużej niż to konieczne,
  • przetwarzane zgodnie z prawami przysługującymi osobom których dotyczą, w tym zgodnie z prawem do zastrzeżenia udostępniania,
  • nie transferowane bez odpowiedniej ochrony.

Dla zwiększenia bezpieczeństwa Twoich danych należy pamiętać o:

  • korzystaniu z programów antywirusowych, w tym regularnym skanowaniu dysków w poszukiwaniu wirusów;
  • korzystaniu ze strony i dyskontu książkowego Aros wyłącznie za pośrednictwem zaufanych komputerów, na których zainstalowano wyłącznie sprawdzone i legalne oprogramowanie. Korzystanie z cudzych komputerów rodzi ryzyko przechwycenia podanych danych osobowych;
  • nie zapamiętywaniu danych na komputerze / urządzeniu i usunięciu historii przeglądanych stron jeśli korzystasz ze strony lub dyskontu książkowego Aros za pomocą obcego komputera / urządzenia. Z zapamiętanych danych może skorzystać osoba która będzie korzystała z po Tobie z tego samego urządzenia.

Pliki cookies – Informacje techniczne

Podczas korzystania przez Ciebie z dyskontu książkowego Aros na urządzeniu końcowym (komputerze, tablecie, smartfonie itp.) zapisywane są niewielkie pliki (w szczególności tekstowe), zawierające informacje niezbędne do prawidłowego korzystania z dyskontu książkowego Aros tzw. pliki cookies. Dzięki zapisaniu tych plików na Twoim urządzeniu możliwe jest m. in. zapamiętanie danych osobowych, dzięki czemu nie będziesz musiał każdorazowo ich wpisywać, zapamiętanie towarów dodanych przez Ciebie do koszyka lub schowka. Dzięki plikom cookies możliwe jest zbieranie danych statystycznych dyskontu książkowego Aros, co umożliwia rozwijanie naszego dyskontu zgodnie z preferencjami naszych Klientów.

Pliki cookies nie zawierają danych, na podstawie których można ustalić czyjąś tożsamość. Pliki te nie są w żaden sposób szkodliwe dla Twojego urządzenia i nie zmieniają jego ustawień ani ustawień zainstalowanego na nim oprogramowania. Mogą one zostać wysłane jedynie przez przeglądarkę do serwera, który je utworzył.

W trakcie korzystania przez Ciebie z dyskontu książkowego Aros wykorzystujemy poniższe rodzaje cookies:

  • Cookies sesyjne - pliki tymczasowe, które przechowywane są w Twoim urządzeniu do czasu opuszczenia dyskontu książkowego Aros
  • Cookies stałe - przechowywane w Twoim urządzeniu przez czas określony w parametrach tych plików lub do momentu ich usunięcia przez Ciebie.
  • Cookies Google - przechowywane w Twoim urządzeniu przez czas określony w parametrach tych plików lub do momentu ich usunięcia przez Ciebie. Tego typu pliki służą do analizy statystycznej ruchu na stronie (Google Analytics) oraz do określania preferencji reklam Google na innych stronach.

Jakie pliki cookies są przez nas wykorzystywane?

  • niezbędne do działania dyskontu książkowego - pliki te umożliwiają prawidłowe działanie dyskontu książkowego Aros oraz dokonywanie zakupów. Bez ich zapisania na Twoim urządzeniu korzystanie z dyskontu książkowego Aros jest niemożliwe;
  • zapewniające bezpieczeństwo transakcji dokonywanych w obrębie dyskontu książkowego Aros. Brak tych plików uniemożliwi bezpieczne dokonanie transakcji;
  • statystyczne - umożliwiają zbieranie przez nas informacji statystycznych na temat sposobu w jaki korzystasz z dyskontu książkowego Aros;
  • funkcjonalne - pliki umożliwiające zapamiętanie Twoich ustawień i preferencji. Dzięki zapisaniu tych plików na Twoim urządzeniu m. in. nie będziesz musiał każdorazowo wpisywać wszystkich swoich danych.
  • społecznościowe - umożliwiające integrację serwisów społecznościowych (m. in. Facebook), z których korzystasz, z dyskontem książkowym Aros.

Co należy zrobić, jeśli nie wyrażasz zgody na zapisywanie plików na Twoim urządzeniu?

Przeważnie ustawienia przeglądarki domyślnie dopuszczają zapisywanie plików cookies. Jeżeli nie zgadzasz się na zapisywanie tych plików na Twoim urządzeniu, musisz dokonać zmian w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Zmiany mogą polegać na niezapisywaniu plików cookies na Twoim urządzeniu lub na każdorazowym informowaniu Cię o zapisaniu danego pliku na Twoim urządzeniu. Możesz również za każdym razem po wizycie w dyskoncie książkowym Aros lub innym sklepie usuwać pliki ze swojego urządzenia. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oraz w sekcji "Pomoc" przeglądarki internetowej. Należy pamiętać jednak o tym, że ograniczenia w stosowaniu plików cookies mogą utrudnić lub uniemożliwić korzystanie z dyskontu książkowego Aros lub innych sklepów.

Ustawienia przeglądarki Twojego urządzenia pozwalające na zapisywanie plików oznaczają, że wyrażasz zgodę, aby pliki te zapisywane były na Twoim urządzeniu.

Pozostałe informacje techniczne

Stosujemy najnowsze technologie i odpowiednie procedury ochrony danych osobowych, a także nowoczesne mechanizmy ochrony przekazywanych danych.

Twoje dane osobowe są przechowywane w bazie danych, w której zastosowano środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych zgodne z wymaganiami określonymi przez powszechnie obowiązujące przepisy prawa dotyczące ochrony danych osobowych, w tym rozporządzenie Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne służące do przetwarzania danych osobowych (Dz. U. Nr 100, poz. 1024). Dostęp do bazy mają jedynie osoby, posiadające upoważnienia nadane przez administratora danych.

LD
PD
LG
PG

Nowości

1.
Siostry

Siostry

2.
1919. Pierwszy rok wolności

1919. Pierwszy rok wolności

3.
Krótka historia wielkich umysłów. Genialni matematycy i ich arcydzieła

Krótka historia wielkich umysłów. Genialni mate...

4.
Filary świata. Tom 1. Tir Alainn

Filary świata. Tom 1. Tir Alainn

5.
Ukryta sieć. Tom 1. Cokolwiek wybierzesz

Ukryta sieć. Tom 1. Cokolwiek wybierzesz

6.
Kod Kathariny

Kod Kathariny

7.
Piorun Kulisty

Piorun Kulisty

Autor: Cixin Liu
8.
Srebrna zatoka

Srebrna zatoka

Autor: Jojo Moyes
9.
George i tajny klucz do wszechświata

George i tajny klucz do wszechświata

10.
Weź się ogarnij. Ćwiczenia dla ogarniętych inaczej

Weź się ogarnij. Ćwiczenia dla ogarniętych inaczej

11.
Randka w Ciemność, CD

Randka w Ciemność, CD

12.
Hanka Ordonówna. Miłość jej wszystko wybaczy

Hanka Ordonówna. Miłość jej wszystko wybaczy

13.
Stulecie Winnych. Bestsellerowa trylogia w filmowej odsłonie

Stulecie Winnych. Bestsellerowa trylogia w film...

14.
Ostatnie królestwo

Ostatnie królestwo

15.
Miłość i inne szaleństwa. Tom 3. Kto by się spodziewał?

Miłość i inne szaleństwa. Tom 3. Kto by się spo...

16.
Antoni Fischer. Tom 4. Pójdę twoim śladem

Antoni Fischer. Tom 4. Pójdę twoim śladem

17.
Obsesja zbrodni. Prawdziwa historia najbardziej poszukiwanego seryjnego mordercy w USA

Obsesja zbrodni. Prawdziwa historia najbardziej...

18.
Morderczyni

Morderczyni

19.
Królestwo

Królestwo

20.
Husaria. Duma polskiego oręża

Husaria. Duma polskiego oręża

LD
PD
LG
PG

Bestsellery

1.
Mądre bajki

Mądre bajki

2.
Ewangelia 2019. Droga, Prawda i Życie

Ewangelia 2019. Droga, Prawda i Życie

3.
Tatuażysta z Auschwitz

Tatuażysta z Auschwitz

4.
Błoto słodsze niż miód. Głosy komunistycznej Albanii

Błoto słodsze niż miód. Głosy komunistycznej Al...

5.
Mądre bajki

Mądre bajki

6.
Krótkie odpowiedzi na wielkie pytania

Krótkie odpowiedzi na wielkie pytania

7.
Sapiens. Od zwierząt do bogów

Sapiens. Od zwierząt do bogów

8.
Factfulness. Dlaczego świat jest lepszy, niż myślimy, czyli jak stereotypy zastąpić realną wiedzą

Factfulness. Dlaczego świat jest lepszy, niż my...

9.
Niesamowite przygody dziesięciu skarpetek (czterech prawych i sześciu lewych)

Niesamowite przygody dziesięciu skarpetek (czte...

10.
Nie ma

Nie ma

11.
Zapiski Babci. Wspomnienia dla moich wnuków

Zapiski Babci. Wspomnienia dla moich wnuków

12.
Kajko i Kokosz. Tom 10. Szkoła latania

Kajko i Kokosz. Tom 10. Szkoła latania

13.
TOPR. Żeby inni mogli przeżyć

TOPR. Żeby inni mogli przeżyć

14.
Kicia Kocia. Co z tymi śmieciami?

Kicia Kocia. Co z tymi śmieciami?

15.
Zaginięcie

Zaginięcie

16.
Jak mówić, żeby maluchy nas słuchały. Poradnik przetrwania dla rodziców dzieci w wieku 2-7 lat

Jak mówić, żeby maluchy nas słuchały. Poradnik ...

17.
Zaczarowana zagroda

Zaczarowana zagroda

18.
Boskie zwierzęta

Boskie zwierzęta

19.
Kicia Kocia. Zima

Kicia Kocia. Zima

20.
Rzeczy, których nie wyrzuciłem

Rzeczy, których nie wyrzuciłem

LD
PD
LG
PG
LD
PD
© 2011 – 2019 Dyskont książkowy ArosPolityka prywatności i plików cookiesObowiązek informacyjny o przetwarzaniu danych osobowych

Jesteśmy tanią księgarnią internetową oferującą książki dla dzieci, młodzieży i dorosłych! Filmy DVD i Blu-Ray, muzykę na płytach CD, gry planszowe. Zabawki i Puzzle. Wydawnictwa Autorzy