LG
PG
Książki - Wyszukiwarka
Tytuł, autor lub wydawnictwo
LD
PD
LG
PG
Promocje
LD
PD
LG
PG
Albumy
1621
Czasopisma
481
Dla dzieci i młodzieży
21398
Encyklopedie i słowniki
1383
Historia
3595
Języki obce
3072
Kalendarze
229
Komiksy
2662
Kulinaria
1014
Literatura faktu i publicys...
3408
Literatura naukowa
14408
Literatura obcojęzyczna
825
Literatura piękna
19827
Podręczniki
6994
Podróże
3314
Poradniki
5933
Pozostałe
31590
Religie i religioznawstwo
5642
Rozrywka, hobby
2975
Z autografem
8
Dla dzieci i młodzieży
672
Fantastyka
215
Historia
98
Horror
15
Kobiece
107
Literatura i lektury
517
Podróże
38
Poradniki, zdrowie i rozwój...
143
Pozostałe
47
Przygodowe
26
Religijne
116
Romans
56
Sensacja, groza, kryminał
407
Słuchowiska
12
Alternatywna
2782
Awangarda
505
Blues
375
Country
146
Dance & Disco
336
Disco Polo
47
Dla dzieci
256
Dubstep
278
Elektroniczna
1720
Etniczna
225
Filmowa
609
Folklorystyczna, biesiadna
399
Hardcore
149
Heavy metal
6996
Hip-hop
1098
Jazz
2328
Kabaret
41
Klasyczna
3138
Pakiety
50
Patriotyczna
17
Poezja śpiewana
429
Pop
8094
Pozostałe
25
Punk
397
Reggae & Dub
1153
Relaksacyjna
40
Religijna
211
Retro
31
Rock
5919
Składanki
301
Soul
90
Swing
10
Akcja
217
Animowane
809
Biograficzne
65
Dokument
128
Dramat
211
Edukacyjne
20
Familijne
127
Fantastyka
286
Historyczne i wojenne
45
Horror
113
Humor, komedia, kabarety
215
Musicale i muzyczne
43
Obyczajowe
62
Pakiety
89
Pozostałe
15
Przygodowe
78
Religijne
51
Romantyczne
62
Sensacja i groza
141
Seriale
321
Teatr
56
Westerny
10
Akcesoria dla dziewczynek
269
Akcesoria domowe
333
Artykuły dla dzieci i niemo...
1093
Bańki mydlane
109
Figurki
1060
Gadżety licencjonowane
24
Instrumenty muzyczne
124
Klocki
1087
Klocki LEGO
478
Klocki Playmobil
402
Lalki
1212
Maskotki
1299
Masy plastyczne
380
Militarne
342
Pojazdy
3207
Pozostałe
3394
Roboty
107
Sport
576
Torebki
79
Transformersy
27
Zabawki kreatywne
2313
2000 elementów lub więcej
155
Do 50 elementów
600
Od 1001 do 1999 elementów
91
Od 201 do 1000 elementów
854
Od 51 do 200 elementów
566
Pozostałe
321
Puzzle 3D
92
Edukacyjne
424
Familijne i dla dzieci
773
Karty i karcianki
706
Pamięciowe, logiczne, quizy
259
Pozostałe
203
Strategiczne, ekonomiczne i...
404
Towarzyskie, imprezowe
331
Zręcznościowe
150
Artykuły biurowe
1692
Artykuły dekoracyjne i okol...
2230
Artykuły piśmiennicze
1453
Artykuły plastyczne
1294
Artykuły szkolne
2835
Pozostałe
142
Gry
96
Programy
83
LD
PD
LG
PG
LD
PD
LG
PG

Polityka prywatności i plików Cookies

Przez kogo i w jakim celu przetwarzane są dane osobowe?

Dane osobowe podawane nam przez Ciebie podczas rejestracji i korzystania ze strony internetowej http://aros.pl są przetwarzane przez spółkę:

Bonito.pl Sp. z o.o.
ul. Komandosów 1/3, 32-085 Modlniczka
NIP: 6762400623, REGON: 120954264, KRS: 0000593375
Sąd Rejonowy dla Krakowa-Śródmieścia w Krakowie, XI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego
Wysokość kapitału zakładowego: 1 698 000,00 zł

która jest administratorem tych danych w rozumieniu ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (tekst jedn.: Dz. U. 2002 r., Nr 101, poz. 926 z późn. zm.).

Dane osobowe, które zostają nam powierzone przetwarzane są:

  • w zakresie niezbędnym do prawidłowej realizacji usług świadczonych drogą elektroniczną i realizacji składanych zamówień;
  • w celu realizacji składanych przez Ciebie zapytań ofertowych oraz zamówień na produkty znajdujące się w ofercie dyskontu książkowego Aros;
  • w celu rozpatrywania składanych przez Ciebie reklamacji oraz zwrotu świadczeń w przypadku odstąpienia od umowy (zwrotu towaru);
  • jeżeli nie wyrazisz sprzeciwu na otrzymywanie od nas informacji marketingowych, w tym przesyłanie Ci przez nas drogą elektroniczną informacji handlowych, Twoje dane osobowe będą przetwarzane przez nas również w celu przekazywania Ci informacji o naszym sklepie, ofercie i promocjach, a także informacji dotyczących produktów i usług podmiotów współpracujących z nami (za naszą wiedzą i wyraźnym przyzwoleniem).

Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże brak zgody na ich przetwarzanie przez nas może uniemożliwić nam świadczenie Tobie usług drogą elektroniczną oraz dokonywanie przez Ciebie zakupów w dyskoncie książkowym Aros.

Powierzając nam swoje dane osobowe, zawsze masz prawo wglądu, żądania aktualizacji lub ich usunięcia. Możesz również zwrócić się do nas z żądaniem usunięcia wszystkich Twoich danych.

Zasady bezpieczeństwa

Spółka zapewnia bezpieczeństwo danych osobowych dzięki odpowiednim środkom technicznym oraz organizacyjnym, które mają na celu niedopuszczenie do bezprawnego przetwarzania danych oraz ich przypadkowej utraty, zniszczenia oraz uszkodzenia. Niezależnie od powyższego, dokładamy wszelkich starań, aby informacje osobowe zawsze były:

  • poprawne i przetwarzane w sposób zgodny z prawem,
  • uzyskane tylko dla określonych celów i nie przetwarzane dalej w sposób niezgodny z tymi celami,
  • przechowywane nie dłużej niż to konieczne,
  • przetwarzane zgodnie z prawami przysługującymi osobom których dotyczą, w tym zgodnie z prawem do zastrzeżenia udostępniania,
  • nie transferowane bez odpowiedniej ochrony.

Dla zwiększenia bezpieczeństwa Twoich danych należy pamiętać o:

  • korzystaniu z programów antywirusowych, w tym regularnym skanowaniu dysków w poszukiwaniu wirusów;
  • korzystaniu ze strony i dyskontu książkowego Aros wyłącznie za pośrednictwem zaufanych komputerów, na których zainstalowano wyłącznie sprawdzone i legalne oprogramowanie. Korzystanie z cudzych komputerów rodzi ryzyko przechwycenia podanych danych osobowych;
  • nie zapamiętywaniu danych na komputerze / urządzeniu i usunięciu historii przeglądanych stron jeśli korzystasz ze strony lub dyskontu książkowego Aros za pomocą obcego komputera / urządzenia. Z zapamiętanych danych może skorzystać osoba która będzie korzystała z po Tobie z tego samego urządzenia.

Pliki cookies – Informacje techniczne

Podczas korzystania przez Ciebie z dyskontu książkowego Aros na urządzeniu końcowym (komputerze, tablecie, smartfonie itp.) zapisywane są niewielkie pliki (w szczególności tekstowe), zawierające informacje niezbędne do prawidłowego korzystania z dyskontu książkowego Aros tzw. pliki cookies. Dzięki zapisaniu tych plików na Twoim urządzeniu możliwe jest m. in. zapamiętanie danych osobowych, dzięki czemu nie będziesz musiał każdorazowo ich wpisywać, zapamiętanie towarów dodanych przez Ciebie do koszyka lub schowka. Dzięki plikom cookies możliwe jest zbieranie danych statystycznych dyskontu książkowego Aros, co umożliwia rozwijanie naszego dyskontu zgodnie z preferencjami naszych Klientów.

Pliki cookies nie zawierają danych, na podstawie których można ustalić czyjąś tożsamość. Pliki te nie są w żaden sposób szkodliwe dla Twojego urządzenia i nie zmieniają jego ustawień ani ustawień zainstalowanego na nim oprogramowania. Mogą one zostać wysłane jedynie przez przeglądarkę do serwera, który je utworzył.

W trakcie korzystania przez Ciebie z dyskontu książkowego Aros wykorzystujemy poniższe rodzaje cookies:

  • Cookies sesyjne - pliki tymczasowe, które przechowywane są w Twoim urządzeniu do czasu opuszczenia dyskontu książkowego Aros
  • Cookies stałe - przechowywane w Twoim urządzeniu przez czas określony w parametrach tych plików lub do momentu ich usunięcia przez Ciebie.
  • Cookies Google - przechowywane w Twoim urządzeniu przez czas określony w parametrach tych plików lub do momentu ich usunięcia przez Ciebie. Tego typu pliki służą do analizy statystycznej ruchu na stronie (Google Analytics) oraz do określania preferencji reklam Google na innych stronach.

Jakie pliki cookies są przez nas wykorzystywane?

  • niezbędne do działania dyskontu książkowego - pliki te umożliwiają prawidłowe działanie dyskontu książkowego Aros oraz dokonywanie zakupów. Bez ich zapisania na Twoim urządzeniu korzystanie z dyskontu książkowego Aros jest niemożliwe;
  • zapewniające bezpieczeństwo transakcji dokonywanych w obrębie dyskontu książkowego Aros. Brak tych plików uniemożliwi bezpieczne dokonanie transakcji;
  • statystyczne - umożliwiają zbieranie przez nas informacji statystycznych na temat sposobu w jaki korzystasz z dyskontu książkowego Aros;
  • funkcjonalne - pliki umożliwiające zapamiętanie Twoich ustawień i preferencji. Dzięki zapisaniu tych plików na Twoim urządzeniu m. in. nie będziesz musiał każdorazowo wpisywać wszystkich swoich danych.
  • społecznościowe - umożliwiające integrację serwisów społecznościowych (m. in. Facebook), z których korzystasz, z dyskontem książkowym Aros.

Co należy zrobić, jeśli nie wyrażasz zgody na zapisywanie plików na Twoim urządzeniu?

Przeważnie ustawienia przeglądarki domyślnie dopuszczają zapisywanie plików cookies. Jeżeli nie zgadzasz się na zapisywanie tych plików na Twoim urządzeniu, musisz dokonać zmian w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Zmiany mogą polegać na niezapisywaniu plików cookies na Twoim urządzeniu lub na każdorazowym informowaniu Cię o zapisaniu danego pliku na Twoim urządzeniu. Możesz również za każdym razem po wizycie w dyskoncie książkowym Aros lub innym sklepie usuwać pliki ze swojego urządzenia. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oraz w sekcji "Pomoc" przeglądarki internetowej. Należy pamiętać jednak o tym, że ograniczenia w stosowaniu plików cookies mogą utrudnić lub uniemożliwić korzystanie z dyskontu książkowego Aros lub innych sklepów.

Ustawienia przeglądarki Twojego urządzenia pozwalające na zapisywanie plików oznaczają, że wyrażasz zgodę, aby pliki te zapisywane były na Twoim urządzeniu.

Pozostałe informacje techniczne

Stosujemy najnowsze technologie i odpowiednie procedury ochrony danych osobowych, a także nowoczesne mechanizmy ochrony przekazywanych danych.

Twoje dane osobowe są przechowywane w bazie danych, w której zastosowano środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych zgodne z wymaganiami określonymi przez powszechnie obowiązujące przepisy prawa dotyczące ochrony danych osobowych, w tym rozporządzenie Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne służące do przetwarzania danych osobowych (Dz. U. Nr 100, poz. 1024). Dostęp do bazy mają jedynie osoby, posiadające upoważnienia nadane przez administratora danych.

LD
PD
LG
PG

Nowości

1.
Kicia Kocia gra w piłkę

Kicia Kocia gra w piłkę

2.
Zły las

Zły las

3.
Mnich. Historia życia, którego nie było

Mnich. Historia życia, którego nie było

4.
Bohemian Rhapsody, DVD + booklet

Bohemian Rhapsody, DVD + booklet

5.
Gabriel

Gabriel

6.
Z zimną krwią

Z zimną krwią

7.
Charles Bukowski. Wspomnienia Scarlet

Charles Bukowski. Wspomnienia Scarlet

8.
Planeta Singli 2, DVD + booklet

Planeta Singli 2, DVD + booklet

Autor: Sam Akina
9.
Wystrzegaj się Futury

Wystrzegaj się Futury

10.
Elite Kings Club. Tom 3. Tacet a Mortuis

Elite Kings Club. Tom 3. Tacet a Mortuis

Autor: Amo Jones
11.
Mężczyzna z tuszem na dłoni

Mężczyzna z tuszem na dłoni

12.
100 Naboi. Tom 5

100 Naboi. Tom 5

13.
Rebel Fleet. Tom 1. Rebelia

Rebel Fleet. Tom 1. Rebelia

14.
Kaci Hadesa. Tom 5. Przebaczenie

Kaci Hadesa. Tom 5. Przebaczenie

15.
Hellblazer. Tom 1

Hellblazer. Tom 1

16.
Żona bankiera

Żona bankiera

17.
Czekaj, mrugaj

Czekaj, mrugaj

18.
To, co zostaje

To, co zostaje

Autor: Tim Weaver
19.
Arka i Gołębica. Nurt charyzmatyczny w Kościele katolickim

Arka i Gołębica. Nurt charyzmatyczny w Kościele...

20.
Porcelain. Wspomnienia

Porcelain. Wspomnienia

Autor: Moby
LD
PD
LG
PG

Bestsellery

1.
Umorzenie

Umorzenie

2.
Pacjentka

Pacjentka

3.
Kicia Kocia gra w piłkę

Kicia Kocia gra w piłkę

4.
40 dni walki duchowej

40 dni walki duchowej

Autor: Piotr Glas
5.
Puzzle Pucio. Czego brakuje?

Puzzle Pucio. Czego brakuje?

6.
Kołysanka z Auschwitz

Kołysanka z Auschwitz

7.
Mądre bajki

Mądre bajki

8.
Serce w obłokach

Serce w obłokach

9.
LEGO Minifigures 71023. LEGO Przygoda 2

LEGO Minifigures 71023. LEGO Przygoda 2

10.
Puzzle 3 w 1. Pucio

Puzzle 3 w 1. Pucio

11.
Becoming. Moja historia

Becoming. Moja historia

12.
Dziennik 29. Interaktywna gra książkowa

Dziennik 29. Interaktywna gra książkowa

13.
Czarne stopy

Czarne stopy

14.
Znajdź i wklej! Zwierzęta świata

Znajdź i wklej! Zwierzęta świata

15.
Mądre bajki

Mądre bajki

16.
Pozwól mi wrócić

Pozwól mi wrócić

Autor: B.A. Paris
17.
Pestki

Pestki

18.
Felix, Net i Nika oraz Gang Niewidzialnych Ludzi

Felix, Net i Nika oraz Gang Niewidzialnych Ludzi

19.
Tam, gdzie serce twoje

Tam, gdzie serce twoje

20.
Czując. Rozmowy o emocjach

Czując. Rozmowy o emocjach

LD
PD
LG
PG
LD
PD
© 2011 – 2019 Dyskont książkowy ArosPolityka prywatności i plików cookiesObowiązek informacyjny o przetwarzaniu danych osobowych

Jesteśmy tanią księgarnią internetową oferującą książki dla dzieci, młodzieży i dorosłych! Filmy DVD i Blu-Ray, muzykę na płytach CD, gry planszowe. Zabawki i Puzzle. Wydawnictwa Autorzy