Chcesz samodzielnie zawekować coś więcej niż tylko dżem, warzywa lub mięso? A jakby zamknąć w słoikach kiełbaski curry, a w puszkach chleb?
Autorka przedstawia 399 doskonałych przepisów, dzięki którym nauczymy się wekować wszystko: od warzyw i owoców po mięso, ryby, zupy i inne potrawy.
W poradniku znajdziemy wiele różnorodnych pomysłów do robienia przetworów i stanowiących alternatywę dla kupnych, gotowych produktów.
Autor | Cosima Bellersen Quirini |
Wydawnictwo | Delta W-Z Oficyna Wydawnicza |
Rok wydania | 2016 |
Oprawa | broszurowa |
Liczba stron | 144 |
Format | 17.0 x 23.0 cm |
Numer ISBN | 9788371758737 |
Kod paskowy (EAN) | 9788371758737 |
Data premiery | 2016.10.31 |
Data pojawienia się | 2016.10.31 |
Produkt niedostępny!
Ten produkt jest niedostępny. Sprawdź koszty dostawy innych produktów.
„W tej książce otwieram przed czytelnikami drzwiczki kredensu wypełnionego samymi smakołykami – na półkach m.in. granola, mieszanki własnych przypraw, ulubione dressingi do sałat, słodkie kremy do grzanek i flaszka najlepszego ajerkoniaku. Snuję też opowieści o przepastnej spiżarni, w której stoją słoje z konfiturami, kiszonkami, marynatami i przetworami mięsnymi. Według przedstawionych tu przepisów zrobisz domowe suszonki, wyborne buliony, pesto różnych smaków i wiele innych przetworów. Wyciągnij z szuflady drewnianą łyżkę, ciemną od mieszania powideł, a z szafki szeroki gar z grubym dnem. Przygotujmy razem coś pysznego!” – Kasia Marciniewicz „Spiżarnia pełna niesamowicie kolorowych i pełnych smaku słoików, sezonowe składniki i tradycyjne s...
W książce Pieczywa Siostry Marii znajdziesz znakomite przepisy na domowe pieczywo Tak bogaty i różnorodny zestaw przepisów łączy to, że nie wymagają one specjalnych umiejętności kulinarnych, a większość dań można bez trudu przygotować w domowych warunkach z ogólnie dostępnych produktów. Dzięki dokładnym wskazówkom siostry Marii i dołączonym do nich pięknym zdjęciom bez trudu uda się przyrządzić każdą potrawę. Książki kulinarne Siostry Marii to elegancko wydana seria bogato ilustrowanych tematycznych poradników. Każda część poświęcona jest innego rodzaju potrawom mięsnym, jarskim, rybnym czy warzywnym, osobne tomy zawierają przepisy na dania z makaronem, ziemniakami czy potrawy z grilla.
Przedstawiamy książkę z leczniczymi przepisami Pierwsza publikacja – Przyprawy, które leczą – od razu spotkała się z ogromnym zainteresowaniem i cieszy się nim do dziś. Nalewki, które leczą to zbiór praktycznych przepisów na nalewki, likiery, wina, miody itp., które posiadają nie tylko bogate walory smakowe, ale przede wszystkim lecznicze. Każdy przepis z tej książki to wypróbowany sposób na dobre samopoczucie!
Opracowana przez polską lekarkę-naturalistkę, Jadwigę Górnicką, jest kompleksowym poradnikiem dla zdrowych, pragnących utrzymać zdrowie do późnych lat życia, i dla chorych, którzy chcą odzyskać sprawność swojego organizmu. Jest to poradnik zdrowia, w którym autorka propaguje różne naturalne metody terapii, takie jak: ziołolecznictwo, apiterapię (leczenie produktami i preparatami pszczelimi), argilloterapię (z zastosowaniem glinki), czy specjalne uzdrawiające masaże japońskie shiatsu, akupresurę, refleksoterapię (masaż stóp). Jadwiga Górnicka zamieszcza w książce skuteczne recepty na przeróżne schorzenia oraz porady dotyczące nagłych przypadków (omdleń, migren, oparzeń itp.), z których można skorzystać w warunkach domowych w sytuacjach, gdy mamy u...
Serię dedykujemy osobom przywiązującym wagę do zdrowego jedzenia. Proponujemy przepisy na specjały pełne wartości odżywczych. Są to przede wszystkim potrawy z popularnych produktów, jednak znalazły się wśród nich także dania z takimi dietetycznymi hitami, jak komosa ryżowa, jagody goji czy nasiona chia. Podajemy również informacje dotyczące walorów odżywczych, zawartości witamin, składników mineralnych oraz kaloryczności komponentów potraw. Dowiesz się też o zasadach przyrządzania sałatek, smoothies, przekąsek, wypieków bezglutenowych czy niskokalorycznych obiadów.
Serię dedykujemy osobom przywiązującym wagę do zdrowego jedzenia. Proponujemy przepisy na specjały pełne wartości odżywczych. Są to przede wszystkim potrawy z popularnych produktów, jednak znalazły się wśród nich także dania z takimi dietetycznymi hitami, jak komosa ryżowa, jagody goji czy nasiona chia. Podajemy również informacje dotyczące walorów odżywczych, zawartości witamin, składników mineralnych oraz kaloryczności komponentów potraw. Dowiesz się też o zasadach przyrządzania sałatek, smoothies, przekąsek, wypieków bezglutenowych czy niskokalorycznych obiadów.
Autorka bloga kuchenneszalenstwa.pl tym razem uchyla drzwi do swojej kuchni, aby zaprosić nas do wspólnego przyrządzania przetworów. Przekonuje, że można i warto je robić przez cały rok! Wśród jej propozycji znajdziesz przepisy na takie spiżarniane hity, jak kiszone ogórki, marynowane buraczki, gruszki w syropie czy mus jabłkowy z goździkami i cynamonem. Oprócz tych klasyków w książce zostało umieszczonych wiele intrygujących receptur przełamujących tradycję robienia przetworów, np. na konfiturę rabarbarowo-truskawkową z piernikową nutą czy chutney śliwkowy. Ponadto autorka zdradza pomysły na przysmaki, które nie kojarzą się w oczywisty sposób z przetworami, a które zrobione w domu są o wiele smaczniejsze od sklepowych odpowiedników. Należą do nich n...
Potęga podświadomości to jeden z najlepszych i najskuteczniejszych poradników, jakie kiedykolwiek napisano. Ta książka pomogła milionom ludzi na całym świecie osiągnąć upragnione cele jedynie dzięki zmianie sposobu myślenia. Teraz do rąk czytelników trafia nowe wydanie uzupełnione komentarzami z nigdy nie publikowanych prac Autora. Rewolucyjne techniki doktora Murphy’ego opierają się na sprawdzonej zasadzie: Jeśli uwierzysz w coś bez zastrzeżeń i możesz to zobrazować w swoim umyśle, usuniesz podświadome przeszkody, które powstrzymują cię przed osiągnięciem upragnionego celu, a twoja wiara stanie się rzeczywistością. Ten niezwykły poradnik pomoże ci uwolnić umysł i przekaże praktyczne wskazówki, dzięki którym osiągniesz sukces, prestiż i dobro...
Pozytywne szkolenie psów – tresura bez stosowania przymusu Twój pies notorycznie ciągnie cię na smyczy? Ciągle szczeka? Ucieka, szaleje w obecności innych psów i szarpie za nogawki biegające dzieci? STOP! Nie używaj wobec niego siły i przymusu! Dzięki szkoleniu pozytywnemu nie tylko oduczysz swojego pupila wszystkich uciążliwych zachowań, ale też nawiążesz z nim silną więź i zyskasz prawdziwego czworonożnego przyjaciela. Z tego doskonałego poradnika zawodowej treserki dowiesz się m.in.: • na czym polega warunkowanie i jak je wykorzystać w szkoleniu; • jak eliminować niepożądane i wpajać dobre zachowania za pomocą różnych systemów wzmocnień; • jakie są zasady psiej etykiety przy drzwiach wyjściowych, podczas jedzenia, spaceru i przebywania w domu...
Poznaj zupy dobre na każdą okazję! Polacy są prawdziwymi wielbicielami zup. Jemy ich najwięcej na świecie – każdy Polak średnio spożywa ponad 100 litrów zup rocznie! Dla wielu osób zupa jest podstawą obiadu. Niejedna babcia i mama twierdzą, że rosół ma wręcz magiczne właściwości lecznicze, a chłodnik to najlepszy obiad na upalne dni. W książce Zupa dobra na wszystko Jolanta Naklicka-Kleser, znana z kuchni programu „Pytanie na śniadanie”, podaje 100 autorskich przepisów. Znajdziesz tu zupy rozgrzewające i regenerujące, doskonałe na upały, ale też na chłodne jesienne popołudnia. Nie zabraknie przepisów na zupy, które poprawią... nastrój, a także wykwintnych zup idealnych na przyjęcia. „Jeśli jeszcze nie miałeś okazji spróbować kuchni Joli,...
Mleko migdałowe, kasztanowe, gryczane, sezamowe, orkiszowe… Brzmi ciekawie, prawda? A jaki ma przy tym smak! Nic zatem dziwnego, że coraz więcej osób zamiast po tradycyjne mleko krowie sięga po napoje roślinne, także zwane – ze względu na swój kolor – mlekiem. To nie tylko moda, ale i wyraz coraz powszechniejszej troski o swoje zdrowie. Mleka roślinne bowiem, robione przede wszystkim z ziaren zbóż bądź orzechów, zawierają w sobie ogromne bogactwo składników i przysparzają nam nie tylko doznań smakowych, ale i znakomicie wpływają na funkcjonowanie naszych organizmów. W przeciwieństwie do mleka krowiego nie zawierają laktozy ani cholesterolu i można je bez trudu zrobić w domu. Jak? A to musisz przeczytać tę książkę! Znajdziesz w niej ponad 80 przepisów...
Na pewno wiecie, co to są (a może już sami próbowaliście przyrządzić) solone ogórki z czosnkiem, kiszona kapusta czy kompot z rabarbaru. W książce znajdziecie tradycyjne, sprawdzone przez wiele pokoleń gospodyń oraz nowe, oryginalne sposoby na przygotowanie smakowitych przetworów. Marynowany kalafior, ocet estragonowy czy chrzanowy, sałatka z kabaczków, przekąska z dyni, sok z buraków, ostry sos po gruzińsku... to tylko niektóre z przepisów, które na pewno Was zainteresują i uzupełnią Waszą wiedzę o domowych sposobach przetwarzania i konserwowania warzyw. Książka dostarcza również mnóstwo wyczerpujących informacji o przechowywaniu warzyw zarówno w postaci świeżej jak i przetworzonej oraz o ich właściwościach leczniczych i spożywczych. Jednym słowem:...
Jeśli jesteś zainteresowany wykonywaniem produktów mlecznych w domu, ta książka jest dla Ciebie! Bez żadnego problemu możesz wykonać w swojej kuchni masło, ser, twarożek lub jogurt! Dzięki sprawdzonym przepisom dowiesz się, jak w warunkach domowych, bez użycia sztucznych konserwantów przygotować świeży nabiał.
Wędzenie ma bardzo długą tradycję. Zwykle z wędzonkami kojarzą nam się mięso i ryby. A przecież dzięki różnym metodom wędzenia wyjątkowy smak mogą mieć również sól, jaja, chleb, owoce, warzywa, sery, orzechy, zioła, a nawet słodycze! Wędzić można tylko w wędzarni? Nic podobnego! Można także na grillu, w woku, w wędzarni stołowej, pod kloszem do wędzenia, w piekarniku czy nawet w puszce po ciastkach… Tym, którzy nie boją się eksperymentować, autorka niniejszego poradnika prezentuje cały wachlarz różnych metod wędzenia. • Na czym polega wędzenie na zimno, na ciepło i na gorąco • Jak wędzić, co wędzić i w czym wędzić • Ponad 200 wyjątkowych i sprawdzonych przepisów na znakomite wędzonki
Bonito
O nas
Kontakt
Punkty odbioru
Dla dostawców
Polityka prywatności
Ustawienia plików cookie
Załóż konto
Sprzedaż hurtowa
Bonito na Allegro