Doskonałe przepisy i porady znanej z telewizji s. Anieli również w Twoim domu!
* ciasta, ciastka
* zupy
* dania mięsne
* surówki i sałatki
* przekąski
Autor | Aniela Garecka |
Wydawnictwo | Salwator |
Rok wydania | 2013 |
Oprawa | broszurowa |
Liczba stron | 198 |
Format | 15.0x18.5 cm |
Numer ISBN | 978-83-7580-339-6 |
Kod paskowy (EAN) | 9788375803396 |
Waga | 223 g |
Wymiary | 150 x 185 x 16 mm |
Data premiery | 2013.04.02 |
Data pojawienia się | 2013.04.02 |
Produkt niedostępny!
Ten produkt jest niedostępny. Sprawdź koszty dostawy innych produktów.
Smakosz zachwyci się w tej książce bogactwem i różnorodnością ciast, pani domu odkryje przepis na wspaniały malinowy sernik, osoba lubiąca nowości znajdzie tu: jelenie różki, kawowe ślimaki, imbirki czy wiatraczki. S. Aniela dzieli się swoim kulinarnym doświadczeniem, proponując przepisy na ciasta wykwintne i uroczyste, a także łatwe i szybkie w przygotowaniu. Znajdziemy tu też poradę, co upiec na Wielkanoc czy Boże Narodzenie, imieniny, 40-te albo 60-te urodziny czy jubileusz. Jest to książka, która przyda się w każdej kuchni, każdej gospodyni domowej w każdym czasie. S. Aniela Garecka, salwatorianka, od wielu lat prowadzi kuchnię w Wyższym Seminarium Duchownym Salwatorianów w Bagnie koło Wrocławia. W 2002 r. nakładem Wydawnictwa SALWATOR ukazała się je...
Niecodzienna książka kucharska. Ponad 100 przepisów na różne okazje: Wielki Post, Wielkanoc, Boże Narodzenie, imieniny czy urodziny Doskonałe przepisy dla każdego. Są tu przepisy na potrawy proste i szybkie, a także wykwintne i oryginalne. Siostra Aniela od lat gotuje w seminarium salwatorianów. Jej słynna kuchnia jest znana wśród księży, zakonników, rekolekcjonistów i czytelników magazynu katolickiego „Salwator” nie tylko dla tego, że potrawy są niezwykle smaczne, ale również dlatego, że s. Aniela obdarzona jest ogromnym urokiem i z wielkim entuzjazmem zajmuje się gotowaniem. Książka może być doskonałym prezentem pod choinkę czy na urodziny. Ucieszy się z niej każdy, kto lubi smaczne jedzenie.
Przedstawiamy poradnik kulinarny najpopularniejszej siostry zakonnej z zakonu sióstr salwatorianek – s. Anieli. W publikacji znajdują się przepisy na: 1. Sałatki 2. Surówki 3. Przekąski 4. Przetwory 5. Praktyczne porady
„Książka Siostry Salomei to prawdziwa skarbnica wyjątkowych ciast i deserów. Wszystko smakuje przepysznie!” – Siostra Anastazja FDC Nakładem Wydawnictwa WAM ukazało się kilkanaście książek Siostry Anastazji, w tym kilkaset receptur na same słodkie przysmaki. Tym razem swoimi przepisami dzieli się Siostra Salomea, przepisami odmiennymi zarówno pod względem wykonania, jak i inspiracji. Z recepturami Siostry Anastazji łączy je jedno – zawsze się sprawdzają! Siostra Salomea z kuchni włoskiej i polskiej czerpie to, co najlepsze, i nadaje temu zupełnie nową jakość. Nawet Siostra Anastazja nie ukrywa zaskoczenia, nie tylko przepisami na włoskie ciasta, ale także tymi naszymi, tradycyjnymi. Wszystko przepięknie przygotowane i smakuje przepysznie. W książce znajd...
„Siostra Salomea fantastycznie gotuje. Myślę, że może być bardziej cenioną kucharką”. – Siostra Anastazja Wydaje się, że o makaronach wiemy wszystko, każdy przecież od czasu do czasu robi spaghetti, penne czy łazanki. Ale czy rzeczywiście jesteśmy takimi specjalistami? Nikt nie wie o makaronach więcej niż Włosi. I to właśnie w słonecznej Italii, w przepięknym miasteczku Grottaferrata, położonym niedaleko Rzymu, Siostra Salomea zgłębiała tajniki gotowania i przygotowywania makaronów. Okazuje się bowiem, że choć dania z makaronem są szybkie, smaczne i pożywne, to aby wydobyć z nich to, co najcenniejsze, trzeba trzymać się pewnych żelaznych zasad. Dziś Siostra Salomea przekazuje je Państwu. Podpowiada, jaki makaron wybrać, jak go dobrze przygotowa...
Zbiór wyśmienitych i sprawdzonych przepisów na różnego rodzaju ciasta, babki, placki i ciasteczka. Samodzielne wykonanie pysznego deseru przyniesie satysfakcję przygotowującemu, a współbiesiadnikom radość podniebienia. Warto dać się skusić na kawałek smacznej babki lub placka. Książka zawiera przepisy o różnym stopniu trudności, nawet dla osób z niewielkim doświadczeniem kulinarnym.
Ma być tanio, prosto, pysznie i domowo, bo wtedy smakuje najlepiej! Zapraszam was do mojej kuchni, pachnącej ziołami i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Znajdziecie tu mnóstwo prostych inspiracji, aby przygotować smaczne potrawy, które wywołają uśmiech na twarzach waszych bliskich. Bo tak naprawdę czego chcieć więcej? Wiem, że nie chcecie tracić czasu na stanie godzinami przy garnkach czy długie szukanie składników na wypełnionych po brzegi sklepowych półkach. Dlatego dzielę się z wami swoimi pomysłami na pyszne i łatwe w przygotowaniu dania, które nawet laikom nie sprawią trudności. Co jeszcze tu znajdziecie? Oczywiście zdjęcia każdej przygotowanej przeze mnie potrawy, żebyście mogli sobie wyobrazić jej zapach i smak. No to smacznego!
Książka z przepisami s. Salomei
„Spotkania, konferencje, setki telefonów. Po prostu urwanie głowy! Żyjemy w biegu, więc na jedzenie nie ma czasu... Dlatego moją kolejną, trzecią już książkę napisałam z myślą o zabieganych” – mówi Ewa Wachowicz, producentka telewizyjna i autorka programów poradnikowo-kulinarnych. „Podpowiadam w niej, co jeść, by nie spędzać w kuchni wielu godzin, a jednocześnie gotować smacznie, zdrowo i nowocześnie, czerpiąc przy tym z naszej bogatej kulinarnej tradycji”. W książce pod tytułem Ewa gotuje szybko znajdziemy przepisy zarówno na potrawy kuchni światowej, przywiezione przez autorkę z różnych zakątków świata, jak i receptury z rodzinnego domu pani Ewy. Będą też przepisy podpatrzone u przyjaciół i znajomych, na przyjęciach i w restauracjac...
Bez względu na wszelkie okoliczności jedzenie może i powinno być pyszne. Nawet najprostsze kompozycje mogą stać się spektakularnym daniem przywołującym najmilsze wspomnienia. Szczególnie w piątki – postne dni – zdarza nam się redukować do minimum plany kulinarne, bo po całym tygodniu nie chce nam się wysilać. Jednak nie warto rezygnować w piątki z dobrego smaku. Z prawdziwą radością zapraszamy Czytelników w podróż po daniach na piątki – klasycznych i szalonych propozycjach na zdrowe, bezmięsne, rozmaite posiłki zgodne z założeniami postu. Zasadnicza większość z nich jest zupełnie łatwa i nie wymaga żadnych szczególnych umiejętności. Wystarczą dobre chęci i chwila czasu. Nie bójmy się kuchni, możemy w niej tworzyć prawdziwe arcydzieła. Czy...
Babcina kuchnia to kwintesencja smaków dzieciństwa, wspominanych z sentymentem przez całe życie. Warto, by babcia spisała tradycyjne receptury, a doskonałą do tego okazją będzie sprezentowanie jej naszego przepiśnika. W tej pięknej książce babcia znajdzie miejsce, by zgromadzić swoje najlepsze przepisy na dania obiadowe, pyszne ciasta czy wspaniałe konfitury.
Druga płyta Pink Floyd, pochodząca z 1968 roku, zarazem będąca ostatnim materiałem legendy rocka progresywnego nagranym z udziałem Syda Barretta. To jednocześnie pierwszy album, który grupa nagrała z Davidem Gilmourem, który właśnie w tym roku dołączył do składu. Słychać tu jeszcze echa rocka psychodelicznego, ale pojawiają się także bardziej epickie, rozbudowane, klimatyczne kompozycje, z jakich Floydzi słynęli na późniejszym etapie kariery. Z dwójki pochodzą takie niezapomniane utwory jak "Jugband Blues" albo "Set The Controls For The Heart Of The Sun". Album ukazuje się ponownie na winylu zarówno w wersji mono, jak i stereo. Płyta dotarła do dziewiątej pozycji na brytyjskiej liście. Side A 1. Let There Be More Light 2. Remember A Day 3. Set The Controls...
Niecodzienna książka kucharska. Ponad 100 przepisów na różne okazje: Wielki Post, Wielkanoc, Boże Narodzenie, imieniny czy urodziny Doskonałe przepisy dla każdego. Są tu przepisy na potrawy proste i szybkie, a także wykwintne i oryginalne. Siostra Aniela od lat gotuje w seminarium salwatorianów. Jej słynna kuchnia jest znana wśród księży, zakonników, rekolekcjonistów i czytelników magazynu katolickiego „Salwator” nie tylko dla tego, że potrawy są niezwykle smaczne, ale również dlatego, że s. Aniela obdarzona jest ogromnym urokiem i z wielkim entuzjazmem zajmuje się gotowaniem. Książka może być doskonałym prezentem pod choinkę czy na urodziny. Ucieszy się z niej każdy, kto lubi smaczne jedzenie.
Smakosz zachwyci się w tej książce bogactwem i różnorodnością ciast, pani domu odkryje przepis na wspaniały malinowy sernik, osoba lubiąca nowości znajdzie tu: jelenie różki, kawowe ślimaki, imbirki czy wiatraczki. S. Aniela dzieli się swoim kulinarnym doświadczeniem, proponując przepisy na ciasta wykwintne i uroczyste, a także łatwe i szybkie w przygotowaniu. Znajdziemy tu też poradę, co upiec na Wielkanoc czy Boże Narodzenie, imieniny, 40-te albo 60-te urodziny czy jubileusz. Jest to książka, która przyda się w każdej kuchni, każdej gospodyni domowej w każdym czasie. S. Aniela Garecka, salwatorianka, od wielu lat prowadzi kuchnię w Wyższym Seminarium Duchownym Salwatorianów w Bagnie koło Wrocławia. W 2002 r. nakładem Wydawnictwa SALWATOR ukazała się je...
Przedstawiamy poradnik kulinarny najpopularniejszej siostry zakonnej z zakonu sióstr salwatorianek – s. Anieli. W publikacji znajdują się przepisy na: 1. Sałatki 2. Surówki 3. Przekąski 4. Przetwory 5. Praktyczne porady
Bonito
O nas
Kontakt
Punkty odbioru
Dla dostawców
Polityka prywatności
Ustawienia plików cookie
Załóż konto
Sprzedaż hurtowa
Bonito na Allegro