Najnowsze badania naukowe potwierdzają istnienie chorób mikrobiomowych! Udowodniono bowiem, że nieobecność niektórych szczepów bakterii w jelicie wywołuje chaos, którego efektem mogą być ADHD, choroba Alzheimera, stwardnienie rozsiane, zespół nieszczelnego jelita. W oparciu o najnowsze odkrycia dr Anne Katharina Zschocke, ekspert od leczenia bakteriami, przedstawia związek między mikrobiomem jelitowym a dobrym stanem zdrowia. Dowiesz się, w jaki sposób go odbudować i pielęgnować. Odkryjesz również, jak optymalnie zaopatrzyć jelita w drobnoustroje, jakich produktów unikać oraz w jakie wzbogacić swoją dietę, tak aby Twój mikrobiom rozkwitł.
Klucz do zdrowia kryje się w Twoich jelitach!
Autor | Anne Katharina Zschocke |
Wydawnictwo | Vital |
Rok wydania | 2020 |
Oprawa | miękka |
Liczba stron | 320 |
Numer ISBN | 978-83-8168-592-4 |
Kod paskowy (EAN) | 9788381685924 |
Data premiery | 2020.12.04 |
Data pojawienia się | 2020.11.25 |
Produkt niedostępny!
Ten produkt jest niedostępny. Sprawdź koszty dostawy innych produktów.
Zdrowie zakręcone w słoikach Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowskąto kolejna książka pokazująca bogactwo kuchni roślinnej. Kiszonki wspomagają układ odpornościowy i pokarmowy, ponieważ naturalny proces konserwowania nie pozbawia produktów ich składników odżywczych. Dlatego fermentowana żywność jest wyjątkowo zdrowa. Jeśli nie masz piwnicy lub chłodnego miejsca – nie martw się. Wcale nie potrzebujesz ogromnych beczek czy słoików. Z tym poradnikiem kiszenie jest naprawdę proste! W książce znajdziesz: • porady, jakie produkty wybrać do kiszenia, w czym najlepiej kisić, • przepisy na fermentowane dania: kiszone warzywa, kimchi, kombuchę, zakwas z buraków, chleb na zakwasie, • wskazówki, jak wykorzystać kiszone produkty w poście i diecie dr Ewy...
Mikrobiom jelitowy odpowiada za prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego. To jego skład decyduje, czy jesteśmy zdrowi, czy jednak podatni na choroby. Kiedy nie karmisz i nie dbasz o swój mikrobiom, kontrolę przejmują szkodliwe bakterie i grzyby, przez co stajesz się bardziej narażony na przewlekłe choroby. Autorka udowadnia, że choroby przewlekłe są odwracalne i oferuje bezpieczne, praktyczne i skuteczne wskazówki leczenia jelit, redukowania poziomu stresu czy radzenia sobie z nierównowagą hormonalną. Podpowiada, jak przez zmianę stylu życia, prawidłową dietę, regenerujący sen możliwe jest uzdrowienie jelit i przywrócenie prawidłowej flory bakteryjnej w całym organizmie. Twoje zdrowie zależy od Twojego mikrobiomu.
Bakterie kojarzą się przeważnie z chorobami, a w rzeczywistości nie ma bez nich zdrowia. Nietolerancje, zespół drażliwego jelita, stany zapalne, problemy żołądkowe, nadwaga, cukrzyca, miażdżyca, depresja, ADHD, choroby skórne i wiele innych dolegliwości wynikają z zaburzeń równowagi między bakteriami a ludzkim organizmem. Autorka, znana pionierka holistycznego leczenia bakteriami, opracowała kompleksową terapię mikrobiomu. Wyjaśnia tło rozwoju bakteryjnych i antymikrobowych procedur leczniczych oraz znaczenie ludzkiego mikrobiomu. Opisuje też dawne metody leczenia, jak i wszystkie współcześnie stosowane terapie mikrobiologiczne. Książka zawiera praktyczne instrukcje, rady i stosowanie EM, dotyczące eliminowania dolegliwości fizycznych i psychicznych. Pokonaj...
Tylko 1% genów w ustroju człowieka należy do jego genomu. Pozostałe 99% – należące do drobnoustrojów – nieustannie się zmienia. Każdego ranka jesteś zatem kimś innym. Czy te masy bakterii sterują twoim mózgiem? Tak! Jelitowa flora bakteryjna potrafi wpływać na twoje zachowania, decyzje i upodobania oraz kształtować nastroje. Co znajdziesz w tej książce? • Autorzy pomagają w dokonywaniu właściwych wyborów żywieniowych. • Prezentują produkty spożywcze najwłaściwsze dla jelit, w tym psychobiotyki, dzięki którym możesz wieść szczęśliwsze i zdrowsze życie. • Książka zgłębia tajniki zdumiewającej komunikacji brzucha z mózgiem (i na odwrót), ujawnia, jak nad nią zapanować oraz jak łatwo i bezpiecznie przeciągnąć naturę na swoją stron...
Szukasz alternatywy dla antybiotyków konwencjonalnych, które coraz częściej są powodem lekooporności drobnoustrojów i przyczyną zniszczenia flory jelitowej? Sięgnij na półkę z przyprawami, po rośliny zawierające substancje o działaniu antybiotycznym, aby zapobiegać chorobom, a nierzadko także je leczyć. Zioła i przyprawy organizm zazwyczaj toleruje bardzo dobrze, zawarte w nich substancje witalne wzmacniają układ odpornościowy. Terapeutka medycyny naturalnej Claudia Ritter wyjaśnia, przy jakich chorobach i dolegliwościach zastosowanie antybiotyków naturalnych ma sens (zapalenie oskrzeli, biegunka, infekcje grypopodobne, grypa, zakażenie dróg moczowych, uporczywy kaszel, zapalenie migdałków, ucha środkowego, jamy ustnej i gardła oraz zatok) i jak one działaj...
Wraz z modą na zdrowie przyszła także moda na kiszonki. I nie powinno to dziwić, ponieważ mają one wiele zalet. • Po pierwsze, są bardzo zdrowe – to bogactwo witamin (zwłaszcza C, A i E), składników mineralnych i probiotyków, które korzystnie działają na nasz układ pokarmowy i odpornościowy. • Po drugie, kiszonki stanowią doskonały sposób konserwowania żywności – naturalny, pozbawiony wszelkich dodatków chemicznych i zachowujący wartości odżywcze produktu. • Po trzecie, do przygotowania kiszonek nie trzeba wyjątkowych zdolności kulinarnych ani wyszukanych sprzętów. I po czwarte, to idealny sposób na... zamknięcie lata w słoiku. W książce znajdziesz 80 wyjątkowych przepisów na kiszone warzywa i owoce oraz propozycje ich wykorzystania. Autorki...
Czynność oddychania wiąże nas z życiem i światem. Włączenie świadomości w przebieg tego niedostrzeganego zazwyczaj procesu pozytywnie wpływa zarówno na świat materii, jak i ducha. Przedstawione w książce ćwiczenia oddechowe służą nie tylko poprawie samopoczucia, ale przede wszystkim odbudowie wzajemnych powiązań pomiędzy oddechem, ciałem a świadomością. W przypadku choroby mogą natomiast mieć działanie odciążające, rozluźniające i wzmacniające. Inne korzyści wypływające z nich dla ćwiczącego to szersza emisja jego pozytywnych energii do otoczenia oraz odkrycie drogi do stanu, w którym będzie on w pełni świadomy samego siebie i wszystkich wykonywanych przez siebie czynności. Książka ta zawiera liczne wskazówki i opisy technik oddychania, a tak...
W stalinowskiej Polsce było całkiem sporo „sąsiadów” żydowskiego pochodzenia – „pracowników” Ministerstwa Bezpieczeństwa Publicznego, sędziów, prokuratorów, komendantów więzień i obozów pracy, ministrów, wysokich urzędów i zwykłych „śledzi”, katujących ludzi podczas trwających miesiącami przesłuchań. Żyli przeważnie w dużo lepszych warunkach niż Polacy – w enklawach ocalałych z wojennej pożogi, z których bardzo często wcześniej wyrzucano prawowitych właścicieli. Wracali często do domów, zmywali krew z rąk, często dosłownie i byli „sąsiadami”, spacerującymi w niedzielę do pobliskiego parku. Większość z nich nie odpowiada za swoje zbrodnie nawet w sposób symboliczny. Część z nich do dzisiaj śmieje się w twarz dawnym ofia...
Owoce – najsmaczniejsze dary natury – zawierają mnóstwo składników potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu, który jest doskonale przystosowany do ich przyswajania. To właśnie głównie owocami żywili się nasi przodkowie. Zebrane w książce receptury pomogą przyrządzić zdrowe i smaczne dżemy, powidła czy marmolady oraz znakomite desery bez dodatku cukru i sztucznych słodzików.
Jak stracić zbędne kilogramy, nie tracąc zdrowego rozsądku? Z całą pewnością jest wiele rzeczy, których nie wiecie na temat Buddy. Przede wszystkim wydaje się wam, że Budda był wiecznie uśmiechniętym grubiutkim facetem. Tymczasem prawdziwy Budda przez całe życie był szczupły. I szukał harmonii we wszystkich dziedzinach życia – w odżywianiu również. W kwestiach żywienia pragnął podążać „drogą środka”. Odrzucał zarówno nieograniczone obżarstwo, jak i nieracjonalne głodówki. Pomimo tego, że żył wiele lat przed erą hamburgerów i frytek, instrukcje, jakich udzielił mnichom ponad 2500 lat temu, okazują się aktualne aż do dziś. A w dodatku są banalnie proste – warto z nich skorzystać! Najważniejsza z nich brzmi: to, co jesz, nie jest aż ta...
Jod – coś więcej, niż lek na niedoczynność tarczycyJod kojarzy Ci się wyłącznie z niedoczynnością tarczycy, chorobą Hashimoto lub solą jodowaną? Najnowsze badania naukowe udowadniają, że ma udział w wielu zachodzących w organizmie procesach. Wszystkie komórki ciała potrzebują jodu – a zwłaszcza nasz mózg, gruczoły piersiowe czy jajniki. To zaskakujące, ale najnowsze odkrycia badaczy wskazują, że minerał ten ma związek z występowaniem raka piersi. Autorzy tej książki prezentują więcej zaskakujących faktów na temat roli tego pierwiastka w zapobieganiu i leczeniu wielu chorób. Zbadali oni wątek od podstaw, obalając fałszywe twierdzenia na temat jodu. Jeżeli chcesz wiedzieć, co naprawdę oznacza niedobór jodu, czego możemy nauczyć się od Japońc...
Łąka to skarbnica leczniczych preparatów i naturalnych kosmetyków. W tym przewodniku znajdziesz przepisy na: • proste mikstury wzmacniające zdrowie, • eliksiry poprawiające urodę, • mieszanki budujące odporność. Czy wiesz, że rośliny, które spotykasz podczas spaceru w parku, lesie czy na łące, mają życiodajną moc? Poznaj właściwości macierzanki, jasnoty, lebiodki, a nawet zwykłej paproci. Samodzielnie przygotuj naturalne i skuteczne toniki, maści, maceraty, nalewki i wywary. Wszystko bez sztucznych aromatów, konserwantów i chemicznych wypełniaczy. Zadbaj o dobrostan swojego ciała i ducha – zwolnij i odkryj moc polskiej łąki. Pomóż swojemu organizmowi odzyskać wewnętrzną harmonię, a przy okazji dowiedz się, kiedy szeptuchy nosiły wianki z blusz...
Najnowsze badania naukowe potwierdzają istnienie chorób mikrobiomowych! Udowodniono bowiem, że nieobecność niektórych szczepów bakterii w jelicie wywołuje chaos, którego efektem mogą być ADHD, choroba Alzheimera, stwardnienie rozsiane, zespół nieszczelnego jelita. W oparciu o najnowsze odkrycia dr Anne Katharina Zschocke, ekspert od leczenia bakteriami, przedstawia związek między mikrobiomem jelitowym a dobrym stanem zdrowia. Dowiesz się, w jaki sposób go odbudować i pielęgnować. Odkryjesz również, jak optymalnie zaopatrzyć jelita w drobnoustroje, jakich produktów unikać oraz w jakie wzbogacić swoją dietę, tak aby Twój mikrobiom rozkwitł. Klucz do zdrowia kryje się w Twoich jelitach!
Bakterie kojarzą się przeważnie z chorobami, a w rzeczywistości nie ma bez nich zdrowia. Nietolerancje, zespół drażliwego jelita, stany zapalne, problemy żołądkowe, nadwaga, cukrzyca, miażdżyca, depresja, ADHD, choroby skórne i wiele innych dolegliwości wynikają z zaburzeń równowagi między bakteriami a ludzkim organizmem. Autorka, znana pionierka holistycznego leczenia bakteriami, opracowała kompleksową terapię mikrobiomu. Wyjaśnia tło rozwoju bakteryjnych i antymikrobowych procedur leczniczych oraz znaczenie ludzkiego mikrobiomu. Opisuje też dawne metody leczenia, jak i wszystkie współcześnie stosowane terapie mikrobiologiczne. Książka zawiera praktyczne instrukcje, rady i stosowanie EM, dotyczące eliminowania dolegliwości fizycznych i psychicznych. Pokonaj...
Bakterie jako medycyna przyszłości Jest to pierwsza książka na polskim rynku, która opisuje kompleksową terapię mikrobiomu. Poznasz jej zasady oraz dolegliwości, które jest w stanie pokonać. Aby przywrócić równowagę zaburzonej mikroflory i wyleczyć związane z tym choroby, potrzebne jest między innymi dostarczenie bakterii oraz pożywki dla nich. Dowiesz się czym jest EM oraz najlepsze sposoby praktycznego jego stosowania wraz ze szczegółowymi radami i instrukcjami. Terapia mikrobiomu w praktyce Poznasz praktyczne zastosowanie zewnętrzne i wewnętrzne mieszanek bakterii w różnych chorobach, łącznie z dokładnym dawkowaniem. Z łatwością pozbędziesz się zespołu jelita drażliwego, stanów zapalnych, problemów żołądkowych, cukrzycy czy depresji. Zasiedlisz do...
Bonito
O nas
Kontakt
Punkty odbioru
Dla dostawców
Polityka prywatności
Ustawienia plików cookie
Załóż konto
Sprzedaż hurtowa
Bonito na Allegro