Dr Peter Osborne, autorytet w sprawach wrażliwości na gluten i alergii pokarmowych, stwierdził, że zboża, nawet uważane dotąd za bezpieczne, takie jak kukurydza i ryż, mogą siać spustoszenie w organizmie, wywołując stany zapalne i niedobory witamin oraz minerałów, a także powodując reakcje autoimmunologiczne. Książka Bez zbóż, bez bólu oferuje narzędzia potrzebne do wyeliminowania z diety wszystkich zbóż oraz innych czynników zapalnych. Korzystając z tego łatwego do wprowadzenia planu żywieniowego można w ciągu piętnastu dni osiągnąć znaczącą poprawę zdrowia i wejść na drogę do całkowitego pozbycia się bólu w ciągu zaledwie miesiąca.
Książka zawiera jasne omówienie naukowych podstaw programu, plany posiłków na poszczególne dni, ułatwiające przejście na bezglutenową dietę i dziesiątki przepisów na pyszne bezzbożowe potrawy. Przekonajcie się, dlaczego tysiące pacjentów uważają, że dzięki dr. Osborneowi i jego diecie odzyskali życie bez bólu.
"Jeżeli coś was obecnie boli, proszę, przeczytajcie tę książkę - może ocalić wam życie. ( )To dzieło dostarczy wam informacji, których potrzebujecie, żeby uwolnić się od bólu bez stosowania uzależniających leków!"
DR IZABELLA WENTZ
"Książka dr. Osbornea zmienia sposób, w jaki powinniśmy patrzeć nie tylko na gluten, ale na wszystkie zboża oraz ich wpływ na choroby autoimmunologiczne i stany zapalne".
DR SARA GOTTFRIED
Autor | Peter Osborne |
Wydawnictwo | Bukowy Las |
Rok wydania | 2017 |
Oprawa | broszurowa |
Liczba stron | 384 |
Format | 13.5x20.5 cm |
Numer ISBN | 978-83-8074-005-1 |
Kod paskowy (EAN) | 9788380740051 |
Waga | 396 g |
Data premiery | 2024.03.19 |
Data pojawienia się | 2024.03.19 |
Produkt niedostępny!
Ten produkt jest niedostępny. Sprawdź koszty dostawy innych produktów.