Fast Food z serii Career Paths jest publikacją przeznaczoną dla osób przygotowujących się do pracy lub już pracujących w branży gastronomicznej - szczególnie w restauracjach szybkiej obsługi - pragnących doskonalić znajomość języka angielskiego zawodowego.
Książka ucznia (Student's Book) składa się z trzech części (Books 1-3). W skład poszczególnych części wchodzi 15 rozdziałów. Każdy rozdział poświęcony jest innemu zagadnieniu tematycznemu i zawiera osadzone w realistycznym kontekście teksty pozwalające na poznawanie specjalistycznego słownictwa. Obejmuje także różnorodne ćwiczenia umożliwiające zintegrowane rozwijanie czterech sprawności językowych: czytania, słuchania, mówienia i pisania. Po każdej z trzech części znajduje się słowniczek angielsko-angielski zawierający łącznie ponad 400 haseł i zwrotów. Przykładowe tematy to: rodzaje restauracji szybkiej obsługi, rodzaje dań i sposoby ich przygotowania, obsługa klienta, zarządzanie restauracją.
Do podręcznika dołączono kod umożliwiający pobranie cyfrowej wersji książki - DigiBooka. DigiBook to interaktywny odpowiednik publikacji drukowanej. Zawiera pełny materiał z drukowanej wersji podręcznika. Ponadto uczeń może wykonywać zadania w interaktywny sposób i otrzymywać natychmiastową informację zwrotną o poprawnych i błędnych odpowiedziach. DigiBook oferuje także dostęp do nagrań audio, filmów i słowniczka. Dostęp do DigiBooka jest ważny przez 36 miesięcy od momentu aktywacji kodu.
Autor | Alan Seymour, Jenny Dooley |
Wydawnictwo | Express Publishing |
Rok wydania | 2021 |
Oprawa | broszurowa |
Liczba stron | 40 |
Format | 295 x 210 x 5 mm |
Kod paskowy (EAN) | 9781471582875 |
Data premiery | 2021.03.27 |
Data pojawienia się | 2021.03.27 |
Produkt niedostępny!
Ten produkt jest niedostępny. Sprawdź koszty dostawy innych produktów.
Numer MEN: 1025/1/2019 Publikacja została przygotowana dla uczniów klasy 1 szkoły branżowej I stopnia. Tom pierwszy zawiera treści pozwalające zrealizować wymagania przewidziane w podstawie programowej i uwzględnia jedną godzinę nauczania w tygodniu. Autor w tym tomie realizuje treści z zakresu geografii fizycznej oraz astronomii. Charakteryzuje Wszechświat, atmosferę, hydrosferę, litosferę, pedosferę i biosferę. Publikacja zawiera liczne wykresy, dane statystyczne i grafiki ułatwiające przyswojenie wiedzy. Jej atutem jest przystępny język ułatwiający zrozumienie treści oraz jasno sprecyzowane polecenia do ćwiczeń.
Publikacja została przygotowana dla uczniów klasy 1 szkoły branżowej I stopnia. Jest to pierwszy z 3 tomów całej serii. Zawiera treści pozwalające zrealizować wymagania przewidziane w podstawie programowej i uwzględnia 2 godziny nauczania w tygodniu. Budowa podręcznika koncentruje się na stylu nauczania w szkole branżowej: zagadnienia matematyczne są zilustrowane przykładem, jego rozwiązaniem, a dopiero po takim wprowadzeniu uczeń może ćwiczyć umiejętności poprzez rozwiązywanie kolejnych zdań. W każdej lekcji znajduje się blok licznych zadań o różnym stopniu trudności, utrwalających poznane zagadnienia. Aby uczeń mógł samodzielnie sprawdzać swoją wiedzę i umiejętności, na końcu podręcznika umieszczono odpowiedzi do zadań. Podręcznik do matematyki...
Numer dopuszczenia MEN: 979/1/2019 Podręcznik jest przeznaczony dla absolwentów szkół podstawowych, którzy rozpoczną naukę w nowych, 4-letnich liceach i 5-letnich technikach. Jest zgodny z podstawą programową, która będzie obowiązywać w tych szkołach od września 2019 r. Autorzy omówili w nim m.in.: zbiory liczbowe, wyrażenia algebraiczne, funkcje i jej własności, funkcję liniową, układy równań liniowych z dwiema niewiadomymi, podstawowe własności wybranych funkcji, pojęcia wstępne geometrii płaskiej, własności trójkątów oraz zagadnienia dotyczące trygonometrii kąta wypukłego. Rozdziały są podzielone na tematy odpowiadające jednej, dwóm lub trzem jednostkom lekcyjnym. Każdy temat kończą zadania sprawdzające zrozumienie omawianych zagadnień, a ka...
Cooking jest publikacją przeznaczoną dla osób przygotowujących się do pracy lub pracujących w branży gastronomicznej, pragnących doskonalić znajomość języka angielskiego w aspekcie związanym z pracą zawodową. Najważniejsze cechy: • szeroki wybór aktualnych tekstów dotyczących zagadnień związanych z gastronomią; • realistyczne dialogi; • 45 rozdziałów zawierających materiał rozwijający umiejętność rozumienia tekstów mówionych i pisanych; • ćwiczenia doskonalące umiejętność mówienia i pisania; • ponad 400 słów i zwrotów; • słownik angielsko-angielski objaśniający słownictwo zawodowe; • przejrzysta i łatwa do wprowadzenia na lekcjach struktura materiału językowego.
Nutrition & Dietetics z serii Career Paths to podręcznik do języka angielskiego zawodowego dla osób przygotowujących się do pracy lub już pracujących jako specjaliści w zakresie żywienia.Książka ucznia (Student's Book) składa się z trzech części (Books 1-3). W skład poszczególnych części wchodzi 15 rozdziałów. Każdy rozdział poświęcony jest innemu zagadnieniu tematycznemu i zawiera osadzone w realistycznym kontekście teksty pozwalające na poznawanie specjalistycznego słownictwa. Obejmuje także różnorodne ćwiczenia umożliwiające zintegrowane rozwijanie czterech sprawności językowych: czytania, słuchania, mówienia i pisania. Po każdej z trzech części znajduje się słowniczek angielsko-angielski zawierający łącznie ponad 400 haseł i zwrotów.Do po...
„Focus Second Edition” to nowa edycja bestsellerowej serii „Matura Focus”, stworzona na bazie podstawy programowej dla liceów i techników obowiązującej od września 2019. Zapewnia pełną realizację wymagań ogólnych i szczegółowych, łącząc naturalną komunikację, poprawność językową i gwarantując realne postępy w nauce.
Bogato ilustrowany podręcznik przeznaczony do nauki języka angielskiego ukierunkowanego zawodowo na poziomie podstawowym (CEF A2) w dziedzinie motoryzacji, przystosowany do wieloletniego wykorzystania przez uczniów (tzw. podręcznik wieloletni). Napisany w atrakcyjnym i praktycznym ujęciu, zawiera podane w przystępnej formie ćwiczenia, w tym żarty, dialogi, rebusy, krzyżówki, oraz umożliwia aktywna naukę języka dzięki wykorzystaniu naturalnego zainteresowania ucznia przyszłą pracą zawodową. Każdy rozdział zakończono słowniczkami ( anglelskopolskim i polsko-angielskim) zawierającymi trudniejsze wyrazy lub wyrażenia z danego zakresu tematycznego. Prawidłowe odpowiedzi do ćwiczeń, zamieszczone na końcu podręcznika, umożliwiają samodzielne sprawdzenie stopnia...
Podręcznik zawiera dwie płyty CD-Audio. Publikacja stanowi solidne przygotowanie do egzaminu maturalnego na poziomie podstawowym i rozszerzonym, zgodnie z wymogami egzaminacyjnymi. Spełnia wymóg wieloletniości. Podręcznik z repetytorium zawiera: • 15 rozdziałów rozwijających zagadnienia egzaminacyjne, • lekcje poszerzające wiedzę, • lekcje umożliwiające powtórzenie materiału i przykłady zadań egzaminacyjnych na obu poziomach. Numer dopuszczenia: 753/4/2017
Podręcznik jest przeznaczony do nauczania geografii w szkołach ponadgimnazjalnych w zakresie rozszerzonym. Zawiera treści dotyczące geografii Polski. • Umożliwia kształcenie umiejętności analizy danych statystycznych dzięki unikalnym infografikom, zawierającym aktualne mapy i wykresy. • Pomaga doskonalić umiejętność tworzenia i analizowania ciągów przyczynowo-skutkowych za pomocą elementu „Przyczyna a skutek”. • Ułatwia zrozumienie współzależności występujących w przestrzeni geograficznej dzięki elementowi „Interakcje”. • Umożliwia rzetelne powtórzenie i utrwalenie wiedzy z poszczególnych rozdziałów za pomocą elementu „Zamiast repetytorium”. • Zapewnia dostęp do aplikacji E-testy, ułatwiającej powtarzanie oraz utrwalanie wiedzy i umie...
Zbiór zadań jest ściśle skorelowany z podręcznikiem do matematyki do nowego, 4-letniego liceum i 5-letniego technikum (zgodnym z nową podstawą programową, która obowiązuje w szkołach od września 2019 r.) i stanowi jego cenne uzupełnienie. Zawiera bardzo dużo zadań o zróżnicowanym stopniu trudności. Bogactwo i charakter zgromadzonych zadań umożliwi każdemu nauczycielowi stosowny wybór zadań do rozwiązania na lekcjach, do prac domowych, do ćwiczeń kontrolnych. Po każdym rozdziale zamieszczono test sprawdzający oraz zadania powtórzeniowe, a na końcu zbioru podano wskazówki i odpowiedzi do zadań.
Numer MEN: 979/3/2021 Podręcznik jest przeznaczony dla absolwentów szkół podstawowych, którzy uczęszczają do nowych, 4-letnich liceów i 5-letnich techników. Jest zgodny z podstawą programową, która obowiązuje w tych szkołach od września 2019 r. Materiał zawarty w podręczniku jest kontynuacją i rozwinięciem zagadnień przedstawionych w podręczniku do klasy 1. i 2. Autorzy omówili w nim m.in.: ułamki algebraiczne, równania i nierówności wymierne, funkcje wymierne, ciągi, kombinatorykę, czworokąty, elementy analizy matematycznej, pochodną, funkcje trygonometryczne i geometrię analityczną. Rozdziały są podzielone na tematy odpowiadające jednej, dwóm lub trzem jednostkom lekcyjnym. Głębsze zrozumienie omawianych zagadnień umożliwiają rozwiązane przykład...
Numer MEN: 972/3/2021 Podręcznik jest przeznaczony dla absolwentów szkół podstawowych, którzy uczęszczają do nowych, 4-letnich liceów i 5-letnich techników. Jest zgodny z podstawą programową, która obowiązuje w tych szkołach od września 2019 r. Materiał zawarty w podręczniku jest kontynuacją i rozwinięciem zagadnień przedstawionych w podręczniku do klasy 1. i 2. Autorzy omówili w nim m.in.: ułamki algebraiczne, równania i nierówności wymierne, funkcje wymierne, ciągi, kombinatorykę, czworokąty, elementy analizy matematycznej, pochodną, funkcje trygonometryczne i geometrię analityczną. Rozdziały są podzielone na tematy odpowiadające jednej, dwóm lub trzem jednostkom lekcyjnym. Głębsze zrozumienie omawianych zagadnień umożliwiają rozwiązane przykład...
Bonito
O nas
Kontakt
Punkty odbioru
Dla dostawców
Polityka prywatności
Ustawienia plików cookie
Załóż konto
Sprzedaż hurtowa
Bonito na Allegro