Domowe wędliny to wspaniałe pomysły na wędliny, smarówki i rozmaite dodatki domowego wyrobu.
Ty także chcesz, aby twoja rodzina jadła zdrowe i smaczne wędliny? Zastanawiasz się, czy warto zbudować wędzarnię, jaki zakupić sprzęt, jak odpowiednio przygotować mięso?
W tej książce otrzymasz niezbędne i jasne wskazówki. Dzięki nim możesz zostać mistrzem domowego masarstwa!
Autor | Robert Winckiewicz |
Wydawnictwo | Olesiejuk Sp. z o.o. |
Rok wydania | 2018 |
Oprawa | twarda |
Liczba stron | 192 |
Format | 19.0 x 25.0 cm |
Numer ISBN | 978-83-274-7453-7 |
Kod paskowy (EAN) | 9788327474537 |
Waga | 780 g |
Data premiery | 2018.01.29 |
Data pojawienia się | 2018.01.29 |
Produkt niedostępny!
Ten produkt jest niedostępny. Sprawdź koszty dostawy innych produktów.
Domowe wędliny to druga część bestsellerowej książki Roberta Winckiewicza.
Książka ta jest odpowiedzią na liczne zapytania czytelników i prośby o nowe przepisy.
Więc autor tej książki stara się Wam podsunąć nowe pomysły na wyroby różnego rodzaju i ma nadzieję, że wyroby te zagoszczą na Waszych stołach, a co najważniejsze polecicie tę książkę waszym znajomym, czy rodzinie.
Ciekawostką w tej książce jest wędzenie warzyw, owoców, czy sera.
Są też dodatki takie jak: przygotowanie chrzanu, musztardy, ketchupu, czy majonezu.
Tak więc do wyrobu domowych kiełbas i wędlin potrzebne Wam będą podstawowe narzędzia i urządzenia takie jak: noże, deski, maszynki do mielenia, wagi, itp.
Autor książki podpowiada Wam jakie mięso i gdzie najlepiej kupić.
A więc na początku można kupić u rzeźnika lub w sklepie na dziale mięsnym, dopiero później po nabyciu odrobiny doświadczenia można zakupić mięso w rzeźni w półtuszach i samodzielnie dokonywać rozbioru.
Oprócz rodzajów mięsa jest szereg bardzo praktycznych porad i uwag, które autor wziął pod uwagę, jak np. wyroby wędzimy wtedy, gdy ich powierzchnia w dotyku jest sucha, wrogiem zaś wędzenia jest wilgoć.
Również jakość drewna i umiejętność opalania wędzarni jest bardzo ważna, aby wyroby były zdrowe i smaczne.
Zatem jak zrobić dobrą domową wędzonkę?
Lub jak zrobić dobrą domową kiełbasę?
Ta książka z pewnością odpowie Wam na te pytania jak również autor książki udzieli Wam fachowych wskazówek.
Książka podzielona jest na pięć rozdziałów:
-Moje wędzonki (wieprzowe, cielęce, kozie i drobiowe),
Tutaj znajduje się szereg przepisów na różnego rodzaju szynki, np. szynka dębowa, polędwica ”jogurtowa”, boczek po ukraińsku, kindziuk suwalski i wiele innych i bardzo smacznych przepisów.
-Moje kiełbasy(wieprzowe, wołowe, cielęce, kozie i drobiowe)
W tym rozdziale z kolei szereg kiełbas, np. kiełbasa z szynki, kiełbasa sycylijska, czosnkowa, wojskowa, itp.
Są też przepisy na parówki, kabanosy, czy kiełbasa z gęsi.
-Moje wędliny podrobowe, smarówki.
Tu z kolei przepisy na salcesony, pasztetową, czy pasztet z kaczych wątróbek.
-Wędzić można prawie wszystko, a więc porady jak wędzić, np. śliwki, ser, owoce, warzywa, jaja.
-Nie samym mięsem człowiek żyje, a więc dodatki do mięs(musztarda czosnkowa, majonez domowy, ketchup domowy, czy adżika).
Książka wydana w przepięknej twardej oprawie, szyta, a zdjęcia w niej wykonane są bardzo profesjonalne i wyglądają smakowicie.
Zachęcam Cię Drogi czytelniku sięgnij po ten wartościowy zbiór porad i przepisów i ciesz się domowymi wyrobami pod okiem fachowego mistrza masarstwa.
Życzę udanych wyrobów i satysfakcji z wędzenia ich.
Domowe wędliny to druga część bestsellerowej książki Roberta Winckiewicza.
Książka ta jest odpowiedzią na liczne zapytania czytelników i prośby o nowe przepisy.
Więc autor tej książki stara się Wam podsunąć nowe pomysły na wyroby różnego rodzaju i ma nadzieję, że wyroby te zagoszczą na Waszych stołach, a co najważniejsze polecicie tę książkę waszym znajomym, czy rodzinie.
Ciekawostką w tej książce jest wędzenie warzyw, owoców, czy sera.
Są też dodatki takie jak: przygotowanie chrzanu, musztardy, ketchupu, czy majonezu.
Tak więc do wyrobu domowych kiełbas i wędlin potrzebne Wam będą podstawowe narzędzia i urządzenia takie jak: noże, deski, maszynki do mielenia, wagi, itp.
Autor książki podpowiada Wam jakie mięso i gdzie najlepiej kupić.
A więc na początku można kupić u rzeźnika lub w sklepie na dziale mięsnym, dopiero później po nabyciu odrobiny doświadczenia można zakupić mięso w rzeźni w półtuszach i samodzielnie dokonywać rozbioru.
Oprócz rodzajów mięsa jest szereg bardzo praktycznych porad i uwag, które autor wziął pod uwagę, jak np. wyroby wędzimy wtedy, gdy ich powierzchnia w dotyku jest sucha, wrogiem zaś wędzenia jest wilgoć.
Również jakość drewna i umiejętność opalania wędzarni jest bardzo ważna, aby wyroby były zdrowe i smaczne.
Zatem jak zrobić dobrą domową wędzonkę?
Lub jak zrobić dobrą domową kiełbasę?
Ta książka z pewnością odpowie Wam na te pytania jak również autor książki udzieli Wam fachowych wskazówek.
Książka podzielona jest na pięć rozdziałów:
-Moje wędzonki (wieprzowe, cielęce, kozie i drobiowe),
Tutaj znajduje się szereg przepisów na różnego rodzaju szynki, np. szynka dębowa, polędwica ”jogurtowa”, boczek po ukraińsku, kindziuk suwalski i wiele innych i bardzo smacznych przepisów.
-Moje kiełbasy(wieprzowe, wołowe, cielęce, kozie i drobiowe)
W tym rozdziale z kolei szereg kiełbas, np. kiełbasa z szynki, kiełbasa sycylijska, czosnkowa, wojskowa, itp.
Są też przepisy na parówki, kabanosy, czy kiełbasa z gęsi.
-Moje wędliny podrobowe, smarówki.
Tu z kolei przepisy na salcesony, pasztetową, czy pasztet z kaczych wątróbek.
-Wędzić można prawie wszystko, a więc porady jak wędzić, np. śliwki, ser, owoce, warzywa, jaja.
-Nie samym mięsem człowiek żyje, a więc dodatki do mięs(musztarda czosnkowa, majonez domowy, ketchup domowy, czy adżika).
Książka wydana w przepięknej twardej oprawie, szyta, a zdjęcia w niej wykonane są bardzo profesjonalne i wyglądają smakowicie.
Zachęcam Cię Drogi czytelniku sięgnij po ten wartościowy zbiór porad i przepisów i ciesz się domowymi wyrobami pod okiem fachowego mistrza masarstwa.
Życzę udanych wyrobów i satysfakcji z wędzenia ich.
Wędzenie mięsa i ryb to wspaniała metoda na poprawę jakości oraz smaku produktów. Dla wielu stało się też ulubionym sposobem spędzania wolnego czasu, przynoszącym sporo satysfakcji i umożliwiającym przygotowanie aromatycznych specjałów. W książce zamieszczono: • informacje o historii wędzenia, • wskazówki dotyczące przygotowania mięsa, kiełbas i ryb do wędzenia, • wiadomości na temat różnych sposobów wędzenia i budowy wędzarń, • ciekawe przepisy na wędzone mięsa, kiełbasy, ryby i owoce morza.
Trzecia książka Roberta Winckiewicza w całości poświęcona jest dziczyźnie Dowiesz się z niej, jak postępować z tuszą, jak konserwować i przechowywać mięso oraz jak przygotować je do dalszej obróbki. Autor opisuje również, co jest potrzebne, by robić własne wędliny i kiełbasy. Znajdziesz tu ponadto liczne przepisy na domowe wędzonki, kiełbasy i inne wyroby, a także dania z dziczyzny. Publikacja uzupełniona jest o pomysły na doskonałe dodatki podkreślające smak mięsa.
Jak przyrządzić wyśmienite domowe wędliny z różnych rodzajów mięsa? Prawidłowe przyrządzanie, przyprawianie, peklowanie, wędzenie i dojrzewanie takich specjałów, jak szynka, boczek czy kiełbasa kryje wiele tajemnic. Ta książka odkrywa je przed Tobą. Przeczytaj i wypróbuj! Zacznij odżywiać się zdrowo i smacznie. Z publikacji poznasz odpowiedzi na następujące pytania: • Jakie mięso wybrać na domowe wyroby? • Jakim sposobem przyrządzić smakowitą wędzonkę, szynkę czy kiełbasę? • Jak dojrzewać i przechowywać wędliny trwałe? W książce znajduje się 60 sprawdzonych przepisów na szynki, boczki, kiełbasy surowe, salami, metki, kiełbasy myśliwskie, serwolatki, kaszanki, wątrobianki, salcesony, pasztety.
"Domowe wędliny tradycyjne i myśliwskie oraz wędzenie ryb" to książka, która powstała z połączenia trzech wcześniejszych publikacji Roberta Winckiewicza. Autor, pisząc pierwszą, nie wiedział, że powstanie druga i trzecia. Z czasem więc zrodził się pomysł, aby wszystkie informacje umieścić w jednym tomie.
Krucha i chuda kiełbasa, soczysta szynka, smakowity pasztet. Zawsze świeże, pachnące, doprawione według własnego gustu, bez konserwantów. To jest możliwe i wcale nietrudne. Wystarczy dobre mięso, podstawowy sprzęt kuchenny i trochę chęci. Tu znajdziesz wypróbowane, tradycyjne przepisy na kiszki, salcesony, serdelki, parówki, pasztety, szynki, galarety, wędzenie kiełbas. Przy każdym przepisie zdjęcie gotowego wyrobu. Domowy wyrób wędlin to: • rodzinne spędzenie wolnego czasu – nic tak nie spaja domowników, jak wspólne działanie, • sukces towarzyski – zaproś gości, zadziw ich, smakiem wędlin własnego wyrobu, • zdrowsze odżywianie – bez konserwantów, zawsze świeże, smaczne i pożywne.
Przedstawiamy fascynującą opowieść o życiu świętego Brata Gerarda, która pochodzi z końca XIX wieku. To prawdziwa historia o tym, jak wśród codziennych spraw i przeciwności wzrasta świętość. Św. Gerard Majella redemptorysta żył w pierwszej połowie XVIII w. i uchodzi za jednego z największych cudotwórców w dziejach Kościoła. Jest również patronem dobrej spowiedzi i opiekunem matek oczekujących potomstwa. Autorem książki jest o. B. Łubieński, redemptorysta, znakomity misjonarz i duszpasterz, mistrz ambony i propagator kultu Matki Bożej Nieustającej Pomocy.
Najlepszy sposób na kreatywną zabawę z dzieckiem! Zagadki dla dzieci to jedyna książka, dzięki której dzieci mogą bawić się i uczyć jednocześnie. Zabawne wierszyki-zagadki w dowcipny sposób przekazują cenne informacje o otaczającym nas świecie: porach roku, zwierzętach, pojazdach, owocach, warzywach. Każdemu wierszykowi towarzyszy wesoła ilustracja, a odpowiedź na zagadkę można poznać za pomocą lusterka! Zagadki dla dzieci to sposób na wspólną, rozwijającą zabawę z dzieckiem przez długi czas. Serdecznie polecamy! Wydanie w twardej oprawie gwarantuje znakomity wygląd i trwałość książki.
Rozsmakuj się w wędlinach i serach domowej roboty! Oto wyczerpujący poradnik, z którego dowiesz się wszystkiego o wędzeniu mięs, ryb, owoców morza, serów, a nawet jaj, soli i orzechów w warunkach domowych. Poznasz sekrety przygotowywania boczku, szynki, wieprzowiny, kiełbas, drobiu, dziczyzny i wędzonych serów. Autor poradnika doradza, jak sporządzić marynaty i peklować jak uzyskać odpowiednio dymny smak mięs, dobrać właściwą ilość przypraw i soli. W książce znajdziecie przepisy na wędzone przysmaki, poznacie różnice między wędzeniem na zimno i gorąco. Dowiecie się, jak zbudować przydomową wędzarnię oraz jak dobrać drewno do wędzenia.
Wędzenie jest nie tylko obrosłą w tradycje metodą ochrony mięsa i ryb przed zepsuciem – pierś kurczęcia bądź gęsi, kawałek baraniny lub właśnie złowiona na wędkę ryba stają się w dymie wybornymi przysmakami. W publikacji znajdują się informacje o: • piecach i komorach wędzarniczych: małe urządzenia ogrodowe, do użycia na kempingu i przy łowisku ryb, wędzarnie do samodzielnego wykonania, szafy i komory wędzarnicze, jak unikać błędów w czasie wędzenia, • wędzeniu mięsa i kiełbas: ważne reguły peklowania, wędzonki z wieprzowiny, baraniny, drobiu lub dziczyzny, kiełbasa surowa, parzona i gotowana, jaki dym do jakiej kiełbasy, przepisy, • wędzeniu ryb: patroszenie, czyszczenie, solenie, metody wędzenia, gatunki ryb polecane do wędzenia, przech...
Przedstawiamy książkę z leczniczymi przepisami Pierwsza publikacja – Przyprawy, które leczą – od razu spotkała się z ogromnym zainteresowaniem i cieszy się nim do dziś. Nalewki, które leczą to zbiór praktycznych przepisów na nalewki, likiery, wina, miody itp., które posiadają nie tylko bogate walory smakowe, ale przede wszystkim lecznicze. Każdy przepis z tej książki to wypróbowany sposób na dobre samopoczucie!
Rozważania drogi krzyżowej inspirowane życiem i myślami św. Ojca Pio Ojciec Pio był włoskim zakonnikiem, mistykiem obdarzonym przez Boga stygmatami i wieloma innymi niezwykłymi darami. Z powodu tych łask spotykał się z niezrozumieniem i rozmaitymi oskarżeniami, z drugiej zaś strony wierni otaczali go czcią, której sam święty nigdy nie pragnął. Ojciec Pio często mówił o sobie: „Pragnę być jedynie ubogim bratem, który się modli”. Jego niezwykła pokora, posłuszeństwo, a przede wszystkim intymna i stała więź z Bogiem sprawiają, że ten święty może być dla nas znakomitym towarzyszem w rozważaniu ostatniej drogi Jezusa. Wskazywał na to sam św. Jan Paweł II, który wzywał nas, byśmy szukali na wzór tego zakonnika coraz większego podobieństwa do Uk...
Przepowiadając Ewangelię, ksiądz Dolindo niejednokrotnie pochylał się nad przypowieściami Jezusa. Rozważania umieszczone w tej książce pełne są odniesień do życia codziennego, dzięki czemu każdy może z nich skorzystać. Odkryj głębię przypowieści z ks. Dolindo! Ten niesamowity kapłan zdobył serca Polaków głównie za sprawą aktu zawierzenia życia Jezusowi: „Jezu, Ty się tym zajmij”. Te pięć słów stało się częścią modlitwy wielu osób. W swoim testamencie polecił, żeby odwiedzający jego grób czynili jedną rzecz: „Kiedy tu przyjdziesz, zapukaj, nawet zza grobu odpowiem: ufaj Bogu!”. Ksiądz Dolindo niewątpliwie był mistykiem. Jego życie wypełnione było sprawowaniem sakramentów i głoszeniem słowa Bożego. Przepowiadając Ewangelię, ksi...
"Domowe wędliny tradycyjne i myśliwskie oraz wędzenie ryb" to książka, która powstała z połączenia trzech wcześniejszych publikacji Roberta Winckiewicza. Autor, pisząc pierwszą, nie wiedział, że powstanie druga i trzecia. Z czasem więc zrodził się pomysł, aby wszystkie informacje umieścić w jednym tomie.
Robert Winckiewicz, dobrze już znany wielu czytelnikom, w swojej najnowszej książce zamieszcza przepisy na nowe pyszne i zdrowe produkty. W tym opracowaniu obok wcześniejszych przepisów czytelnik znajdzie opis coraz bardziej popularnej obróbki mięsa metodą sous vide. Jest ona zazwyczaj stosowana przez szefów kuchni renomowanych restauracji. Zaadaptowana została na potrzeby domowych wędlin, aby były jeszcze znakomitsze.
Kolejna książka Roberta Winckiewicza tym razem poświęcona jest przechowywaniu żywności w słoikach i puszkach. Opisane zostały sposoby konserwowania nie tylko mięsa, ale także warzyw i owoców. Zamieszczone informacje ułatwią przygotowanie wielu dań, pasztetów, past, marynat i kiszonek zamkniętych w puszkach lub słojach. Czytelnik znajdzie tu przepisy m.in. na gulasz angielski, mielonkę turystyczną, paprykarz, pasztet myśliwski czy kiszone grzyby leśne.
Trzecia książka Roberta Winckiewicza w całości poświęcona jest dziczyźnie. Dowiesz się z niej, jak postępować z tuszą, jak konserwować i przechowywać mięso oraz jak przygotować je do dalszej obróbki. Autor opisuje również, co jest potrzebne, by robić własne wędliny i kiełbasy. Znajdziesz tu ponadto liczne przepisy na domowe wędzonki, kiełbasy i inne wyroby, a także dania z dziczyzny. Publikacja uzupełniona jest o pomysły na doskonałe dodatki podkreślające smak mięsa. Obecne wydanie ukazuje się w nowej szacie graficznej.
Trzecia książka Roberta Winckiewicza w całości poświęcona jest dziczyźnie Dowiesz się z niej, jak postępować z tuszą, jak konserwować i przechowywać mięso oraz jak przygotować je do dalszej obróbki. Autor opisuje również, co jest potrzebne, by robić własne wędliny i kiełbasy. Znajdziesz tu ponadto liczne przepisy na domowe wędzonki, kiełbasy i inne wyroby, a także dania z dziczyzny. Publikacja uzupełniona jest o pomysły na doskonałe dodatki podkreślające smak mięsa.
"Domowe wędliny tradycyjne i myśliwskie oraz wędzenie ryb" to książka, która powstała z połączenia trzech wcześniejszych publikacji Roberta Winckiewicza. Autor, pisząc pierwszą, nie wiedział, że powstanie druga i trzecia. Z czasem więc zrodził się pomysł, aby wszystkie informacje umieścić w jednym tomie.
Druga część bestsellerowej książki Roberta Winckiewicza to wspaniałe pomysły na wędliny, smarówki i rozmaite dodatki domowego wyrobu. „Staram się przedstawić wam nowe pomysły na wyroby różnego rodzaju i mam nadzieję, że dostarczą one niezwykłych doznań smakowych i zagoszczą na stołach nie tylko od święta, ale przede wszystkim na co dzień. Ciekawostką, którą przedstawiam w książce, jest wędzenie warzyw, owoców czy sera”.
Robert Winckiewicz, dobrze już znany wielu czytelnikom, w swojej najnowszej książce zamieszcza przepisy na nowe pyszne i zdrowe produkty. W tym opracowaniu obok wcześniejszych przepisów czytelnik znajdzie opis coraz bardziej popularnej obróbki mięsa metodą sous vide. Jest ona zazwyczaj stosowana przez szefów kuchni renomowanych restauracji. Zaadaptowana została na potrzeby domowych wędlin, aby były jeszcze znakomitsze.
Bonito
O nas
Kontakt
Punkty odbioru
Dla dostawców
Polityka prywatności
Ustawienia plików cookie
Załóż konto
Sprzedaż hurtowa
Bonito na Allegro