Obowiązkowa pozycja na półce każdego miłośnika kuchni roślinnej!
Jak z prostych składników zrobić efektowne i pyszne dania? Odpowiedź znajdziesz w debiutanckiej książce kucharskiej Eryka Wałkowicza, stuprocentowego roślinożercy, autora jednego z najpopularniejszych blogów o kuchni roślinnej w Polsce – erVegan.com.
Zamień marchewkę w przepyszny pasztet, ciecierzycę w słodkie ciasto, a jarmuż w chrupiące chipsy!
Z tej książki dowiesz się, dlaczego urozmaicone posiłki to podstawa diety roślinnej oraz jak łączyć podstawowe składniki w kuchni, aby uzyskać nie tylko smaczne i sycące potrawy, ale również w pełni zbilansowane posiłki. A to wszystko z punktu widzenia faceta i dyplomowanego dietetyka.
Gotowanie jeszcze nigdy nie było tak proste!
Coś dla fanów kuchni roślinnej! Książka „ErVegan. Kuchnia roślinna dla każdego” Eryka Wałkowicza, dietetyka i autora popularnego bloga roślinno-kulinarnego, zachwyci każdego miłośnika prostych przepisów na dania roślinne, a także wszystkich, którzy chcieliby odkryć tajniki diety wegańskiej. Dzięki książce „ErVegan. Kuchnia roślinna dla każdego” Wałkowicza poznasz przepisy na efektowne dania z prostych składników. Dowiesz się, jak łączyć składniki, aby uzyskać wartościowe, zbilansowane i przede – wszystkim wszystkim – pyszne dania.
Autor | Eryk Wałkowicz |
Wydawnictwo | Znak |
Rok wydania | 2017 |
Oprawa | twarda |
Liczba stron | 240 |
Format | 17.0 x 23.4 cm |
Numer ISBN | 978-83-240-3740-7 |
Kod paskowy (EAN) | 9788324037407 |
Waga | 866 g |
Wymiary | 175 x 241 x 27 mm |
Data premiery | 2017.03.13 |
Data pojawienia się | 2017.03.02 |
Produkt niedostępny!
Ten produkt jest niedostępny. Sprawdź koszty dostawy innych produktów.
Nie zaczęło się od ciebie. Jak dziedziczona trauma wpływa na to, kim jesteśmy i jak zakończyć ten proces
Czy posiłki jedzone codziennie w pracy, na uczelni, w szkole mogą być pełnowartościowe, oryginalne i smakować bajecznie? Mogą! Zacznij dzień od pożywnego, nasyconego kolorem kurkumy omletu z ciecierzycy, gdy tracisz siły sięgnij po cukiniowe bolognese, na podwieczorek wypij egzotyczny koktajl i rozkoszuj się smakiem dojrzałej figi, soczystej marakui oraz pachnącej mięty. Autor popularnego bloga erVegan.com nauczy cię, jak szybko przygotować wymarzony lunchbox. Przekona, że warto samemu decydować o tym, co trafia na twój talerz. Sprawi, że potrawy przygotowywane z sezonowych warzyw, zdrowych kasz, aromatycznych ziół, kolorowej fasoli staną się wyczekiwaną przyjemnością. Eryk Wałkowicz to dyplomowany dietetyk, autor bestsellerowej książki Kuchnia roślinna dl...
Światowy bestseller. Ponad milion sprzedanych egzemplarzy. Mała kawiarnia w Tokio pozwala swoim gościom na podróż w czasie. Pod warunkiem, że wrócą, zanim wystygnie kawa. A gdyby móc cofnąć się w czasie? Gdyby choć na chwilę wrócić do przeszłości i spróbować coś wyjaśnić, czemuś zaradzić, spotkać się z kimś, może po raz ostatni… W małej bocznej uliczce w Tokio ukryła się klimatyczna kawiarnia, która od ponad stu lat serwuje starannie parzoną kawę. Krążą pogłoski, że swoim klientom oferuje też wyjątkową możliwość podróży w czasie. W „Zanim wystygnie kawa” spotykamy cztery osoby, z których każda ma nadzieję skorzystać z tej oferty. Ktoś chce się skonfrontować z dawną miłością, ktoś powrócić do czasów sprzed utraty pamięc...
Depresja, zaburzenia lękowe, chroniczny ból czy obsesje nie zawsze muszą być efektem wydarzeń, których doświadczyliśmy osobiście. Ich korzenie czasem sięgają czasu naszych rodziców, dziadków, a nawet pradziadków. Badania dowodzą, że traumatyczne doświadczenia mogą być przekazywane z pokolenia na pokolenie. Niniejsza książka czerpie z wniosków czołowych ekspertów zajmujących się zagadnieniem zespołu stresu pourazowego, m.in. Rachel Yehudy i Bessera van der Kolka. Nawet jeśli osoba, która doświadczyła traumy, od dawna nie żyje, albo historia tego doświadczenia została zapomniana lub przemilczana – ślady emocjonalne tego zdarzenia mogą wciąż pozostać żywe. Często są głęboko ukryte, zakodowane w genach i języku i mogą odgrywać znacznie większ...
Blok techniczny w formacie A4 to produkt o bardzo szerokim zastosowaniu, przydający się zarówno w warunkach domowych, jak i w pracy czy jako szkolne wyposażenie dziecka. Blok zawiera 10 kartek o większej sztywności, dzięki czemu doskonale nadaje się do wykonywania szablonów i prac wymagających trwałości papieru. Białe kartki są uniwersalne i pozwalają na rysowanie, malowanie czy też wyklejanie. Blok techniczny to materiał na wizytówki, elementy dekoracji, kartki świąteczne czy tabliczki informacyjne pod szkło. Uwaga! Różne wzory okładek. Wzór wysyłany losowo. Cena za 1 blok.
Puzzle z kolekcji „Museum” to linia, której tematem jest sztuka. Gruba tektura puzzlowa i specjalna technologia druku zapewniają produkt wysokiej klasy. Układanie puzzli wspomaga koncentrację, uczy spostrzegawczości i cierpliwości, nie pozostaje też bez wpływu na zdolności motoryczne. To także wspaniała aktywność dla dużych i małych i okazja do wspólnego spędzenia czasu. Wymiar obrazka po ułożeniu: 50.0 x 69.0 cm
Pożywne i zdrowe smarowidła można przygotować niemal ze wszystkiego lista produktów jest niezwykle bogata, a możliwości ich łączenia nieograniczone. Podane na samodzielnie upieczonym chlebie lub zaserwowane jako dip do chrupiących przekąsek czy pokrojonych w słupki świeżych warzyw stanowią pełnowartościowy i zdrowy posiłek na każdą porę dnia. Książka zawiera ponad 100 wypróbowanych przepisów na wegańskie i wegetariańskie smarowidła oraz domowe pieczywo.
Najnowsza powieść Olgi Tokarczuk – pierwsza po otrzymaniu Literackiej Nagrody Nobla! Najciekawsze pozostaje zawsze w cieniu, w tym, co niewidoczne. Wrzesień 1913 roku, uzdrowisko Görbersdorf (dzisiejsze Sokołowsko na Dolnym Śląsku). Właśnie tutaj, u podnóża gór, od przeszło pół wieku działa jedno z pierwszych na świecie i słynne w całej Europie specjalistyczne sanatorium leczące choroby „piersiowe i gardlane”. Mieczysław Wojnicz, student ze Lwowa, przyjeżdża do uzdrowiska z nadzieją, że nowatorskie metody i krystalicznie czyste powietrze powstrzymają rozwój jego choroby, a może nawet całkowicie go uleczą. Diagnoza nie pozostawia jednak złudzeń – tuberculosis. Gruźlica. W Pensjonacie dla Panów, gdzie zamieszkuje, poznaje innych kuracjuszy. Chorzy z...
Zeszyty w marginesem do języka polskiego, w miękkiej oprawie. Mix wzorów, produkt wysyłany losowo. Cena za 1 zeszyt.
Dziś już mało kogo trzeba przekonywać o walorach kuchni wegańskiej. Odpowiednio zbilansowana, oparta wyłącznie na produktach roślinnych, przynosi szereg korzyści zdrowotnych. Dodatkowo wydobywa doskonałe smaki często z produktów dobrze znanych i pokazuje, jak w prosty sposób przyrządzić potrawy zaspokajające największych łakomczuchów. Książka zawiera przewodnik po popularnych wegańskich produktach oraz 100 przepisów na sycące śniadania, wzmacniające koktajle, zachwycające przekąski, a także wyśmienite zupy, dania główne, desery i ciasta. Magdalena Pieńkos, autorka bloga Blue Almonds, inspiruje do rozpoczęcia smacznej i zdrowej przygody z kuchnią wegańską.
Nowość Marty Dymek! Obłędnie smaczne dowody, że kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz. I że można gotować roślinnie po polsku, czyli po naszemu – w zgodzie z naszymi smakami i możliwościami. Koniec z długimi listami trudno dostępnych składników. Dość rezygnacji z ulubionych, tradycyjnych smaków. Jadłonomia po polsku pokazuje, że kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i równie smaczna co ruskie pierogi. W sześciu rozdziałach podzielonych zgodnie z porami roku znajdziecie mnóstwo roślinnych inspiracji. To nie pomyłka, pór roku mamy w Polsce sześć – jest przecież przedwiośnie oraz trochę zapomniane przedzimie. W końcu, czekając na nowalijki, trzeba coś jeść, na przykład barszcz z wędzonymi śliwkami, kanapki z pastą z ciecierzycy...
Zestaw 10 okładek wykonanych z wysokoprzezroczystej folii PP idealnie sprawdzi się na zeszyty szkolne.
Taśma pakowa z kolekcji Starpak. Trwała, przeźroczysta taśma pakowa, niezbędna w każdym biurze, oraz magazynie. Odpowiednia grubość uniemożliwia przypadkowe rwanie lub strzępienie taśmy. Pasuje do wszystkich obecnych na rynku pakowarek. Cena dotyczy 1 sztuki
Hedonizm na talerzu Marzysz o chwili wytchnienia, chcesz poczuć się komfortowo, bezpiecznie i sprawić sobie przyjemność? Z przepisami Eryka erVegana na doskonałe comfort food to możliwe! Dzięki tej książce ugotujesz przepyszne potrawy, które poprawią ci nastrój, wrócisz wspomnieniami do czasów dzieciństwa czy pierwszej miłości, przygotujesz wyjątkową kolację dla przyjaciół, a przede wszystkim - gotując, sprawisz przyjemność sobie! Zdecydowanie zasługujesz na jedzenie, którego smak cię otuli. Nie musisz poświęcać wiele czasu i szukać trudno dostępnych składników, żeby przygotować doskonałe: • kluski, pierogi i inne mączne specjały jak z babcinej kuchni • tofu generała Tso, które przeniesie cię do egzotycznej Azji • ciasteczka z czekoladą, u...
Czy posiłki jedzone codziennie w pracy, na uczelni, w szkole mogą być pełnowartościowe, oryginalne i smakować bajecznie? Mogą! Zacznij dzień od pożywnego, nasyconego kolorem kurkumy omletu z ciecierzycy, gdy tracisz siły sięgnij po cukiniowe bolognese, na podwieczorek wypij egzotyczny koktajl i rozkoszuj się smakiem dojrzałej figi, soczystej marakui oraz pachnącej mięty. Autor popularnego bloga erVegan.com nauczy cię, jak szybko przygotować wymarzony lunchbox. Przekona, że warto samemu decydować o tym, co trafia na twój talerz. Sprawi, że potrawy przygotowywane z sezonowych warzyw, zdrowych kasz, aromatycznych ziół, kolorowej fasoli staną się wyczekiwaną przyjemnością. Eryk Wałkowicz to dyplomowany dietetyk, autor bestsellerowej książki Kuchnia roślinna dl...
Bonito
O nas
Kontakt
Punkty odbioru
Dla dostawców
Polityka prywatności
Ustawienia plików cookie
Załóż konto
Sprzedaż hurtowa
Bonito na Allegro