"Lato w kuchni przez okrągły rok" to kolejna, po "Nigella gryzie", książka Nigelli Lawson wydana w Polsce. "Lato w kuchni przez okrągły rok" prezentuje zbiór nieskomplikowanych, oryginalnych i smakowitych przepisów, w których autorka pokazuje w jaki sposób w ciemne i długie zimowe dni przywołać leniwe, ciepłe lato. Nigella Lawson, zwana "Domową Boginią", jest najbardziej znaną Brytyjką gotującą na ekranie, której program o gotowaniu jest jednym z najpopularniejszych w Wielkiej Brytanii i został wyemitowany przez większość stacji telewizyjnych na świecie w tym w TVN i TVN Style w Polsce. Nigella Lawson została wielokrotnie ogłoszona jedną z najpiękniejszych kobiet na świecie.
Autor | Nigella Lawson |
Wydawnictwo | Filo |
Rok wydania | 2007 |
Oprawa | twarda |
Liczba stron | 279 |
Format | 19.5x25.1 cm |
Numer ISBN | 9788392435914 |
Kod paskowy (EAN) | 9788392435914 |
Waga | 1103 g |
Wymiary | 196 x 251 x 23 mm |
Data premiery | 2007.10.16 |
Data pojawienia się | 2007.10.16 |
Produkt niedostępny!
Ten produkt jest niedostępny. Sprawdź koszty dostawy innych produktów.
Publikacja Nigelli Lawson zawiera zbiór 110 potraw, które „domowa bogini” gotuje we własnym domu i podaje na stół Teraz wszystkie mogą trafić i na wasz stół. Nigella jest wielką orędowniczką domowego gotowania, a jej nowa książka to pean na cześć jedzenia, które przygotowuje dla przyjaciół i rodziny. Po prostu pochwała codzienności. Rozgrzewające i kojące potrawy zachęcają do sięgnięcia po klasyczne przepisy – na potrawkę z kurczaka czy pudding toffi – ale też do odważnego próbowania nowości, takich jak fatteh z wołowiną i bakłażanem lub hummus z miso. Książka Przy moim stole zainspiruje każdego, kto lubi gotować i jeść. Nie musicie znać wyrafinowanych technik, posiadać wielkiej zręczności ani wyjątkowego doświadczenia, aby przygotow...
Bestseller Larsa Myttinga przetłumaczony dotąd na 10 języków! „Tę książkę po prostu musisz mieć na półce nad kominkiem” – pisał o Porąb i spal. Wszystko, co mężczyzna powinien wiedzieć o drewnie recenzent norweskiego dziennika „Dagbladet”. To po trosze poradnik dla fascynatów takich jak sam Lars Mytting – książka pełna praktycznych faktów i subtelnego humoru, w której pobrzmiewa tęsknota za prostym życiem odbieranym wszystkimi zmysłami. To także deklaracja miłości do ciała, przyrody, natury i korzystania z jej dobrodziejstw. Mytting pokazuje, że każdy ma własną filozofię rąbania drewna, która znajduje odzwierciedlenie w filozofii i stylu życia. Pokazuje także jak silna jest dziś potrzeba ucieczki od cywilizacji, bycia sam na sam ze sobą...
Lekcje powtórzeniowe w formie konkursu? To dobry i sprawdzony pomysł. Teraz na dodatek łatwy w realizacji dzięki tej książce, w której znajduje się 450 zadań gotowych do powielenia i pocięcia na karteczki do losowania. A kto nie lubi konkursów, może wykorzystać te same zadania na kartkówkach lub do odpowiedzi ustnych. Zawartość książki została dopasowana do treści nowego podręcznika serii Matematyka z plusem dla klasy 5.
„Brainy” to nowa pięciopoziomowa seria podręczników, przygotowana specjalnie dla klas 4-8. Rzetelnie realizuje założenia nowej podstawy programowej, przygotowując uczniów do nowego egzaminu ósmoklasisty.Seria „Brainy” została oparta na zasadzie spiralności, nowy materiał wprowadzany jest z zastosowaniem wyłącznie znanych struktur i słówek. Klarowny podział na lekcje gramatyczne i leksykalne oraz przejrzyste tabele gramatyczne ułatwią uczniom przyswojenie nowego materiału. Ćwiczenia utrwalające i liczne powtórki, m.in. Quick check, Train your brain, strony z ciekawymi zagadkami logicznymi, grami planszowymi czy zadaniami matematycznymi pomogą uczniom jeszcze lepiej przyswoić nowy materiał. Unit Summaries w „Książce ucznia” oraz obszerny „Zeszyt ćwic...
Zeszyt ćwiczeń podstawowych uzupełnia serię „Matematyka z plusem” dla 5 klasy szkoły podstawowej. Książka przeznaczona jest dla tych uczniów, którzy nie radzą sobie z nauką na bieżąco. Elementarne ćwiczenia pomagają zrozumieć materiał omawiany na lekcji. Rozwiązywanie zadań zamieszczonych w zeszycie pozwala wyrównać poziom klasy. Zawartość można wykorzystywać jako gotowe propozycje prac domowych lub materiał na zajęcia wyrównawcze. Zeszyt doskonale sprawdza się w pracy z każdym programem nauczania zgodnym z najnowszą podstawą programową.
Książka Nigella ucztuje jest wyrazem miłości do życia i wyśmienitego jedzenia, którym możemy je fetować . Opowiada o małych przyjemnościach i ważnych okazjach. O Bożym Narodzeniu, Święcie Dziękczynienia, Chanuce, Id al-Fitr, o święcie Paschy i Wielkanocy, o uczcie bezmięsnej i uczcie w środku nocy, o weselach i pogrzebach. O biesiadach na kuchennym stole i dziecięcych przysmakach, o przyjęciu i najlepszych pod słońcem ciastach czekoladowych. Ta krzepiąca, pełna pasji, ożywczo nieskomplikowana lektura zawiera ponad 300 przepisów i przeszło 200 fotografii. „Nigella ucztuje… apetyczna i smakowita książka kulinarna” Guardian „Piękne zdjęcia, proste przepisy i odstresowujące porady” Sunday Times.
Książka zawiera zadania o różnym stopniu trudności, zarówno dla uczniów słabszych, jak i uzdolnionych. Każdy dział kończą: • praca badawcza, • zadania rachunkowe, • łamigłówki, • test sprawdzający. Zbiór zadań jest dostosowany do nowego podręcznika dla 5 klasy szkoły podstawowej, zgodnego z podstawą programową z 2017 r.
Cook, Eat, Repeat is a delicious and delightful combination of recipes intertwined with narrative essays about food, all written in Nigella's engaging and insightful prose. Whether asking 'What is a Recipe?' or declaring death to the Guilty Pleasure, Nigella's wisdom about food and life comes to the fore, with tasty new recipes that readers will want to return to again and again. 'The recipes I write come from my life, my home', says Nigella, and in this book she shares the rhythms and rituals of her kitchen through over 150 new recipes that make the most of her favourite ingredients. Dedicated chapters include 'A is for Anchovy' (a celebration of the bacon of the sea), 'Rhubarb', 'A Loving Defence of Brown Food', a suitably expansive chapter devoted to family dinners, plus inspiration for...
Witaj Ukochana Przyjaciółko mojego serca! Napisałam tę książkę niemal jak list do Ciebie, w którym pragnę podzielić się dobrem i życiowym doświadczeniem. Pomysł na tę książkę zrodził się wśród moich czytelniczek i uczestniczek warsztatów. To one wymarzyły sobie książkę z przepisami na cztery pory roku, dla całej rodziny, na wszystkie okazje. A ja chciałam spełnić ich marzenie. Tak oto powstała książka pełna miłości, ciepła, inspiracji, z przepisami na dania zarówno dla wegetarian i wegan, jak i dla tych, którzy czasami jedzą drób zagrodowy czy dzikie ryby. W naszych rodzinach są przecież osoby w różnym wieku, o różnych preferencjach. To książka stworzona w domu, który jest sercem mojego wszechświata. Dzielę się zatem z Tobą także prze...
Laureatka Paszportu „Polityki” powraca w nowej odsłonie! Najbardziej wyrazista i oddziałująca na zmysły książka Dominiki Słowik. Po głośnych powieściach Atlas: Doppelganger oraz Zimowla Dominika Słowik prezentuje książkę, wsłuchującą się w nastroje naszej epoki i podkreślającą absurdy otaczającej nas rzeczywistości. W cyklu opowiadań, które dzięki metaforze samosiejek można czytać jako spójną literacką opowieść, uważnie rejestruje podszepty natury, ale też wydarzającą się na naszych oczach katastrofę klimatyczną. W świecie bohaterek i bohaterów Samosiejek rządzi wyobraźnia, nie ma zastanych reguł, natomiast granica między światem ludzi a przyrodą ulega coraz większemu zatarciu. Dziwne z pozoru zdarzenia rozsiewają się w tylko sobie zna...
Trzy splecione historie, jedno miasto – Wiedeń – i jeden wspólny motyw – śmierć. To co pozornie proste i nieuniknione odsłoni jednak przed czytelnikiem cały kalejdoskop postaw i odcieni. W słodko-gorzkim korowodzie towarzyszyć będziemy bohaterom w ich ostatniej drodze, którą i my sami kiedyś będziemy musieli przemierzyć. Okazuje się, że także odchodzenie z tego świata może stawiać przed nami kolejne wyzwania: oto choroba jednego z małżonków odsłania tajemnice ich pozornie szczęśliwego, wieloletniego pożycia, mąż zrozpaczony postępującym odchodzeniem ukochanej zwraca się o pomoc do tajemniczego opiekuna o pseudonimie Mr. Botanical, a niebieski ptak, którego los zmusza do podjęcia pracy w domu starców, otrzymuje od jednej z pensjonariuszek mrożącą...
Sekretny składnik twojej kuchni? Miłość! Jedzenie i życie można smakować wszędzie i wszystkimi zmysłami: jeść łyżką, skubać delikatnie palcami jak foccacię, próbować jak orecchiette z truflami albo wgryzać się w nie niczym w soczystego pomidora. Wystarczą proste, lecz oryginalne pomysły i świeże, domowe, lokalne składniki. Wyczarujesz z nich: • szybką sałatę z arbuza, idealną na leniwe popołudnie, • piżmową dynię pieczoną w soku jabłkowym z gorącą czekoladą, • gnudi z masłem szałwiowym z dodatkiem grzanek karmelizowanych syropem z pomarańczy i surówki z pora. A na deser będą rozmarynowy creme brulée na polskim cydrze i szampan z kwiatów czarnego bzu! Maia Sobczak, autorka bloga Qmam Kasze, mistrzyni kuchennych improwizacji, zaprasza w zmy...
Jedzenie jest dla mnie źródłem nieustających przyjemności: lubię myśleć o nim łakomie, głęboko się nad nim zastanawiać i czerpać z niego mądrość. Jedzenie daje mi otuchę, inspirację, sens i piękno; odżywia moje ciało i wyznacza porządek dnia. Zrób, zjedz, powtórz – dla mnie to nie tylko mantra. To historia mojego życia. *** Zrób, zjedz, powtórz to wyborny zbiór przepisów poprzeplatanych opowieściami o jedzeniu, napisanych typowym dla Nigelli absorbującym i przenikliwym stylem. Autorka zastanawia się, czym jest przepis, wypowiada wojnę idei grzesznej przyjemności, dzieli się z czytelnikami wiedzą i przepisami, do których nieustannie chce się wracać. „Moje przepisy rodzą się blisko życia, w moim domu”. W tej książce, dzięki ponad setce nowy...
Publikacja Nigelli Lawson zawiera zbiór 110 potraw, które „domowa bogini” gotuje we własnym domu i podaje na stół Teraz wszystkie mogą trafić i na wasz stół. Nigella jest wielką orędowniczką domowego gotowania, a jej nowa książka to pean na cześć jedzenia, które przygotowuje dla przyjaciół i rodziny. Po prostu pochwała codzienności. Rozgrzewające i kojące potrawy zachęcają do sięgnięcia po klasyczne przepisy – na potrawkę z kurczaka czy pudding toffi – ale też do odważnego próbowania nowości, takich jak fatteh z wołowiną i bakłażanem lub hummus z miso. Książka Przy moim stole zainspiruje każdego, kto lubi gotować i jeść. Nie musicie znać wyrafinowanych technik, posiadać wielkiej zręczności ani wyjątkowego doświadczenia, aby przygotow...
Cook, Eat, Repeat is a delicious and delightful combination of recipes intertwined with narrative essays about food, all written in Nigella's engaging and insightful prose. Whether asking 'What is a Recipe?' or declaring death to the Guilty Pleasure, Nigella's wisdom about food and life comes to the fore, with tasty new recipes that readers will want to return to again and again. 'The recipes I write come from my life, my home', says Nigella, and in this book she shares the rhythms and rituals of her kitchen through over 150 new recipes that make the most of her favourite ingredients. Dedicated chapters include 'A is for Anchovy' (a celebration of the bacon of the sea), 'Rhubarb', 'A Loving Defence of Brown Food', a suitably expansive chapter devoted to family dinners, plus inspiration for...
In this inspiring, witty and eminently sensible book, Nigella Lawson sets out a manifesto for how to cook (and eat) good food every day with a minimum of fuss. From basic roast chicken and pea risotto to white truffles and Turkish Delight figs, Nigella brings the joy back into the kitchen. Selected from the books How to Eat and Kitchen by Nigella Lawson. VINTAGE MINIS: GREAT MINDS. BIG IDEAS. LITTLE BOOKS. A series of short books by the world's greatest writers on the experiences that make us human. Also in the Vintage Minis series: Drinking by John Cheever, Home by Salman Rushdie; Summer by Laurie Lee and Liberty by Virginia Woolf.
125 przepisów pełnych energii i inspiracji Przygotowanie potraw i samo jedzenie powinno zawsze sprawiać nam przyjemność. Książka Po prostu Nigella to zbiór łatwych przepisów na proste, sycące potrawy, dopasowane do rytmu codziennego życia. Szybkie, kojące kolacje (łosoś w miso, curry z kalafiora i nerkowców) i bezstresowe pomysły na przyjęcia (kurczak pieczony z gorzkimi pomarańczami i fenkułem), a także cudowne, błyskawiczne dania do jedzenia z miski na wygodnej sofie (makaron po tajsku, z cynamonem i krewetkami), każdemu gwarantują dobre samopoczucie. Czy chcecie złapać oddech pod koniec długiego, męczącego tygodnia (żeberka wołowe po azjatycku), czy pragniecie słodkiego przysmaku (cytrynowa beza Pawłowej, ciasteczka w kokilkach), czy też rano macie ocho...
Enjoy Nigella's Christmas classic with a vibrant new look as part of the Nigella collection. 'What comes out of your kitchen means more than anything from a shop ever will. The satisfaction of the season can stem from the stove.' With her no-nonsense approach and inspirational ideas, combined with reassuring advice and easy-to-follow, reliable recipes, Nigella Christmas is guaranteed to bring comfort and joy, and make sure the season of good will stays that way. Here is everything you need to make your Christmas easy and enjoyable, from party food ideas and scrumptious cakes and puddings to the main event itself - turkey with all the trimmings, a vegetarian Christmas dinner or a wide range of delicious alternatives. With lusciously warm photography, evocative food writing and a beauti...
Książka Nigella ucztuje jest wyrazem miłości do życia i wyśmienitego jedzenia, którym możemy je fetować . Opowiada o małych przyjemnościach i ważnych okazjach. O Bożym Narodzeniu, Święcie Dziękczynienia, Chanuce, Id al-Fitr, o święcie Paschy i Wielkanocy, o uczcie bezmięsnej i uczcie w środku nocy, o weselach i pogrzebach. O biesiadach na kuchennym stole i dziecięcych przysmakach, o przyjęciu i najlepszych pod słońcem ciastach czekoladowych. Ta krzepiąca, pełna pasji, ożywczo nieskomplikowana lektura zawiera ponad 300 przepisów i przeszło 200 fotografii. „Nigella ucztuje… apetyczna i smakowita książka kulinarna” Guardian „Piękne zdjęcia, proste przepisy i odstresowujące porady” Sunday Times.
Bonito
O nas
Kontakt
Punkty odbioru
Dla dostawców
Polityka prywatności
Ustawienia plików cookie
Załóż konto
Sprzedaż hurtowa
Bonito na Allegro