Rośliny nas nie lubią!
Jeśli żyłeś w przekonaniu, że jest inaczej, to pora otworzyć oczy. Aby zapewnić sobie przeżycie mają do dyspozycji bogaty arsenał broni biologicznych. Wśród nich jedną z najgroźniejszych są lektyny, toksyczne białka, które chronią je przed drapieżnikami. Dzięki tej książce dowiesz się, w których popularnych warzywach i owocach występują, poznasz całe spektrum dolegliwości, jakie wywołują, a także nauczysz się technik eliminowania ich z ulubionych jarzyn. Autorzy odpowiadają również na pytanie czy w produktach ekologicznych jest mniej lektyn oraz czy odżywianie zgodne z grupą krwi uchroni Cię przed niebezpieczeństwem związanym z ich spożywaniem.
Lektyny – niebezpieczna broń roślin!
Autor | Miriam Schaufler, Walter A. Drossler |
Wydawnictwo | Vital |
Rok wydania | 2019 |
Oprawa | miękka |
Liczba stron | 200 |
Format | 14.5 x 20.5 cm |
Numer ISBN | 978-83-8168-128-5 |
Kod paskowy (EAN) | 9788381681285 |
Waga | 250 g |
Wymiary | 145 x 205 x 10 mm |
Data premiery | 2019.04.16 |
Data pojawienia się | 2019.04.16 |
Produkt niedostępny!
Ten produkt jest niedostępny. Sprawdź koszty dostawy innych produktów.
Pleśń – ukryta przyczyna chorób. 5 prostych i bezpiecznych sposobów na pokonanie pleśni i odzyskanie zdrowia
Zdrowie to nie wszystko, ale bez zdrowia wszystko jest niczym” Artur Schopenhauer. W dzisiejszych czasach wielu ludzi cierpi na wzdęcia, zgagę, uczucie pełni w żołądku i jelitach, alergie pokarmowe, otyłość. Niestety rzadko kto uświadamia sobie, że główną przyczyną takiego stanu rzeczy jest nieprawidłowe łączenie ze sobą różnych pokarmów. Odżywianie wiąże się z tradycjami i nawykami. Jemy chleb z serem, mięso z ziemniakami, ryż z groszkiem, słodki deser, owoce po głównym posiłku. Nawet w kręgach dietetyków, przywiązujących wielką wagę do prawidłowego odżywania, rzadko kiedy uwzględnia się prawidłowe zestawianie pokarmów, które polega na tym, że podczas jednego posiłku spożywamy wyłącznie pasujące do siebie produkty. I nie jest prawdą, ...
Zatrucie pleśnią groźne dla organizmu? Każdy z nas wie, że pleśń jest niebezpieczna, a jedzenie spleśniałych rzeczy jest bardzo szkodliwe. Natomiast czy zdajemy sobie sprawę, że zatrucie pleśnią często jest przyczyną powstawania wielu chorób? Grzyb tworzący pleśń na ścianie może czaić się także w twoim domu i cały czas zatruwać twój organizm. Może rozwijać się wewnątrz budynków, nie ujawniając żadnych śladów swojej obecności. Nawet na powierzchniach, na których występuje, grzyb jest niezauważalny i nie wydziela żadnego zapachu. Z pewnością to jedno z najbardziej podstępnych zagrożeń, któremu warto się dokładnie przyjrzeć i usunąć ze swojego otoczenia jak najszybciej. Od pleśni do chorób Jill Crista jest doktorem naturopatii, autorką be...
Zdrowe jedzenie jest dobre – przerwy w jedzeniu są jeszcze lepsze! W wielu kulturach i religiach na całym świecie istnieją przykazania i rytuały na czasowe ograniczenia w jedzeniu. To, co na początku brzmi jak oczyszczenie duszy i ograniczenie nadmiernie rozpasanego stylu życia, zyskuje obecnie uzasadnienie dzięki odkryciom współczesnej medycyny. Liczne badania naukowe potwierdzają leczniczy efekt tymczasowych przerw w jedzeniu. Dzięki tej książce poznasz metody i zasady ich stosowania żeby uniknąć uczucia głodu i uzyskać efekt uzdrawiania. Nasze ciało nie jest właściwie przystosowane do życia w stałym stanie sytości Obecnie ten fenomen zdobywa popularność na całym świecie i robi furorę w Stanach Zjednoczonych pod nazwą Time Restricted Eating (TRE) – ogra...
Książka przedstawia rewolucyjną teorię rzucającą nowe światło na zagrożenia ukryte w produktach roślinnych, które uważamy za zdrowe. Wszyscy dobrze wiedzą, że warzywa i owoce to samo zdrowie. Wszyscy też słyszeli o glutenie – białku znajdującym się w pszenicy, które jest przyczyną poważnych dolegliwości z celiakią na czele. W Roślinnym kłamstwie doktor Steven Gundry ujawnia, że gluten to zaledwie jedno z wielu toksycznych białek roślinnych występujących pod nazwą lektyn. Lektyny znajdują się nie tylko w ziarnach, ale też w produktach bezglutenowych uchodzących za zdrowe, w tym w wielu warzywach i owocach, orzechach i produktach mlecznych. Zawarte w nasionach, ziarnach, skórkach i liściach roślin zostały zaprojektowane tak, aby chronić je przed dr...
Autorka książki Kuracja życia – dr biologii, pani Hulda Clark upatruje źródeł wielu współcześnie trapiących cywilizację chorób w dwóch zasadniczych elementach. Są to wszechobecne w przyrodzie organizmy zakażające człowieka (bakterie, wirusy, grzyby, pasożyty) oraz postępujące zanieczyszczenia naszego środowiska przez różnorakie toksyny (związki chemiczne, metale ciężkie). W swojej książce dr Clark proponuje terapię, w której wykorzystuje elementy medycyny ludowej, takie jak – oczyszczanie organizmu przy użyciu ziół oraz proponuje wykrycie i usunięcie różnego rodzaju intruzów, zamieszkujących nasze ciało, za pomocą aparatury wykorzystującej prąd elektryczny.
Często nie uświadamiamy sobie, jak wielką rolę w naszym życiu odgrywają zapachy. Mają moc, by uleczyć z choroby, zrelaksować, wspomóc koncentrację, uspokoić tętno. Atlas zapachów wprowadzi Czytelnika w świat aromaterapii. Autorka, Ewelina Pióro-Jabrucka z Katedry Roślin Warzywnych i Leczniczych SGGW oraz Polskiego Towarzystwa Aromaterapeutycznego, przedstawia zasady stosowania olejków eterycznych, a także opisuje 35 gatunków roślin aromaterapeutycznych i olejków z nich pozyskiwanych.
Rewolucyjna teoria, która rzuca nowe światło na zagrożenia ukryte w pozornie zdrowych produktach roślinnych Wszyscy dobrze wiedzą, że warzywa i owoce to samo zdrowie. Wszyscy też słyszeli o glutenie – białku znajdującym się w pszenicy, które jest przyczyną poważnych dolegliwości z celiakią na czele. W Roślinnym kłamstwie doktor Steven Gundry ujawnia, że gluten jest zaledwie jednym z wielu toksycznych białek roślinnych występujących pod nazwą lektyn. Lektyny znajdują się nie tylko w ziarnach, ale też w produktach bezglutenowych uważanych powszechnie za zdrowe, w tym w wielu warzywach i owocach, orzechach i produktach mlecznych. Zawarte w nasionach, ziarnach, skórkach i liściach roślin, zostały zaprojektowane tak, aby chronić je przed drapieżnikami, równ...
Jak powstrzymać wolne rodniki, choroby cywilizacyjne i starzenie się Mitochondria to centra energetyczne komórek. To od nich zależy, czy wolne rodniki pozbawią nas zdrowia, młodości i witalności. Tymczasem każdy może zapewnić sobie zdrowie dzięki odpowiednio dobranym składnikom odżywczym i antyoksydantom. Autorzy wyjaśniają, jak powinieneś tego dokonać oraz przestrzegają przed szkodliwymi czynnikami takimi jak jedzenie gorszej jakości, ekstremalny styl życia, niewłaściwa woda, używki, trucizny środowiskowe, aldehydy, metale ciężkie czy elektrosmog. Dzięki ich poradom zadbasz o jelita, zredukujesz stres oksydacyjny i zabezpieczysz się przed chorobami takimi jak miażdżyca, dolegliwości reumatyczne i środowiskowe, nowotwory czy cukrzyca. Powstrzymasz też przy...
Bestseller nr 1 „New York Timesa” i Amazon.com. Książka z Klubu Oprah Winfrey Nowa Ziemia została uznana za najprostszy i najskuteczniejszy przewodnik wewnętrznej przemiany i odnowy. W dyskusjach, które Oprah prowadziła z udziałem autora na swoim portalu internetowym, uczestniczyło kilkanaście milionów czytelników! „Jeżeli pragniesz odkryć cel swego życia i wiedzieć, jak go osiągnąć, jeżeli nosisz w sobie tęsknotę za przebudzeniem duchowym, ta książka jest dla ciebie! – mówi autor. – Pomoże ci poznać siebie i mechanizmy twojego świata wewnętrznego. Pomoże też uświadomić sobie źródła wewnętrznego konfliktu i bólu, który nie pozwala ci na prawdziwe spełnienie. Nie tkwij do końca życia w pułapce uwarunkowań z przeszłości, które ukszta...
Książka zawiera syntetyczną analizę zmieniającego się znaczenia żywności w życiu współczesnego człowieka, zarówno w wymiarze pozytywnym, jak i negatywnym. Podkreśla jej zasadniczą funkcję odżywczą, ale podejmuje też tematykę antropogenizacji żywności. Człowiek bowiem ingeruje we wszystkie etapy powstawania żywności: „od pola rolnika do stołu użytkownika”. W żywności zatem mogą się znaleźć: obce i naturalne nieodżywcze substancje związane z produkcją i obrotem, związki pochodzące z emisji przemysłowych, środków transportu i obróbki termicznej, a także dodatki do żywności celowo dodane oraz alergeny pokarmowe. Dlatego zasadniczego znaczenia nabiera poruszany w podręczniku problem bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, zarówno w skali krajo...
Ta książka odsłoni przed Tobą tajniki techniki mien shiang, które długo utrzymywane były w tajemnicy przez chińskich mistrzów. To sztuka czytania z twarzy, czyli rozpoznawania dolegliwości i niedoborów w organizmie. Dowiesz się, co oznaczają obrzęki, połysk, cienie, nieprawidłowe zabarwienia oraz ogólny stan skóry. Twoja twarz odzwierciedla brak równowagi w organach wewnętrznych, a nawet ich choroby. Ta wyjątkowa wiedza ułatwi Ci szybkie ich rozpoznanie oraz pomoże podjąć kroki, które nie pozwolą rozwinąć się poważnym dolegliwościom. Posiądziesz umiejętność czytania z języka, oczu, ust, nosa, policzków, powiek czy głosu, będziesz mógł zapobiec wielu chorobom. Kurs diagnozowania chorób z twarzy.
Pola elektromagnetyczne PEM, technologia 5G i Wi-Fi. Czy naprawdę są groźne? Poznaj fakty na temat promieniowania elektromagnetycznego i jego oddziaływania na Twoje zdrowie! Autor, światowej sławy lekarz, odkryje przed Tobą najnowsze badania naukowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i otworzą oczy na jedno z największych współczesnych zagrożeń! Odkryj najpopularniejsze źródła pól elektromagnetycznych i poznaj skutki ekspozycji na promieniowanie. Nie musisz rezygnować ze swojego smartfona! Wystarczy, że zastosujesz opisane w tej książce sposoby, które nie tylko odwrócą skutki promieniowania, ale przede wszystkim ochronią Cię przed jego szkodliwym oddziaływaniem. Skuteczna ochrona przed PEM!
Lektyny to trujące białka, o których prawdopodobnie nie miałeś pojęcia! Są obecne w twojej codziennej diecie, ponieważ występują w popularnych warzywach, owocach, orzechach, zbożach i pestkach! Duże spożycie lektyn może powodować stany zapalne, choroby jelit, a nawet choroby autoimmunologiczne, takie jak cukrzyca typu 1, zapalenie stawów, czy Hashimoto. Dowiedz się gdzie występują lektyny, w jaki sposób oddziałują na mikrobiom jelitowy, a także jak wyeliminować je z codziennej diety. Poznaj skuteczną dietę przeciwzapalną, która sprawdzi się również przy diecie wegetariańskiej.
Bonito
O nas
Kontakt
Punkty odbioru
Dla dostawców
Polityka prywatności
Ustawienia plików cookie
Załóż konto
Sprzedaż hurtowa
Bonito na Allegro