W Leśnych specjałach zgromadziliśmy niebanalne pomysły na wykorzystanie darów lasu.
Proponujemy receptury na przepyszne zupy owocowe, ciasta i desery z malinami, jagodami, jeżynami czy poziomkami oraz na wyśmienite konfitury i nalewki z leśnych owoców. Znalazły się tu również przepisy na potrawy ze świeżych i suszonych grzybów oraz z dodatkiem orzechów laskowych. Oczywiście nie mogło zabraknąć receptur na dziczyznę - np. na kotlety z młodego dzika czy zrazy z sarniny.
Ewa Aszkiewicz jest znaną i cenioną autorką książek kulinarnych. Od lat pieczołowicie kultywuje bogate tradycje kulinarne swojej rodziny, sięgające połowy XIX wieku.
W serii: Leśne specjały, Wiejskie specjały, Domowa paszteciarnia, Domowa pierogarnia.
Autor | Ewa Aszkiewicz |
Wydawnictwo | Olesiejuk Sp. z o.o. |
Rok wydania | 2014 |
Oprawa | twarda |
Liczba stron | 96 |
Format | 17.5x24 cm |
Numer ISBN | 978-83-274-0437-4 |
Kod paskowy (EAN) | 9788327404374 |
Waga | 418 g |
Data premiery | 2019.10.24 |
Data pojawienia się | 2019.10.24 |
Produkt niedostępny!
Ten produkt jest niedostępny. Sprawdź koszty dostawy innych produktów.
Na stronach tej książki przedstawiamy wiele przepisów, wskazówek i pomysłów, które ułatwią wykonanie fascynującej czynności pieczenia chleba. Jeśli już ktoś ma za sobą pierwsze doświadczenia w wypiekaniu chleba, przepisy te z pewnością okażą się bardzo inspirujące. Proste przepisy na smaczny chleb. Wskazówki krok po kroku z czasami przygotowania. Podano liczbę kalorii i zawartość tłuszczu. Wszystkie przepisy wielokrotnie wypróbowane. W serii `Szybko i smacznie` przygotowaliśmy 12 tytułów z prostymi przepisami i znakomitymi fotografiami.
Łatwe przepisy na wyjątkowe potrawy z wieprzowiny. Precyzyjne wskazówki, dokładny czas przygotowania. Wystarczy najbardziej podstawowe wyposażenie kuchni. Każdy przepis został starannie wypróbowany. Dokładne dane o zawartości tłuszczu i wartości odżywczej każdej porcji.
Pieczone steki, apetyczne rostbefy - kulinarne sekrety dla tych, którzy uwielbiają czerwone mięso lub chcą się nauczyć je przyrządzać. Seria książek kulinarnych `W kuchni` to imponujący zbiór ponad 20 tytułów. Każdy tomik to 64 strony z przepisami i zdjęciami potraw. Kolejne książki stanowią rodzaj monografii i podają przepisy z najbardziej popularnych kuchni regionalnych, jak kuchnia włoska, indyjska czy meksykańska oraz przepisy wykorzystujące określony rodzaj produktów, jak jajka, wołowina, drób, ryby itp. W serii są również tytuły pogrupowane według rodzajów potraw, a więc na dania z piekarnika, ciasta domowe lub potrawy jednogarnkowe. Słowem - wszyscy poszukujący ciekawych, nietuzinkowych ale prostych przepisów będą usatysfakcjonowani.
Książka Zasolony król w obrazowy sposób przedstawia dzieje rybołówstwa śledziowego, sięgającego początkami bardzo odległych czasów. W kolejnych rozdziałach przeczytamy o zmieniającej się technice połowów śledzi, ich konserwacji i przygotowaniu do spożycia. Jest mowa o narodach, które bogaciły się dzięki rybołówstwu śledziowemu, o wymianie handlowej, monopolach i wojnach o łowiska śledziowe. Sporo informacji dotyczy rybołówstwa kaszubskiego, organizacji rybołówstwa dalekomorskiego w okresie II Rzeczpospolitej i po drugiej wojnie światowej. Na stronach tej książki przypomniano także sukcesy naszego przemysłu stoczniowego, którego dziełem były liczne serie małych i dużych statków rybackich. Jest tu także ślad historii, kierunków i rezultatów wsz...
Książka Niny Bojarskiej, prowadzącej wraz z mężem Damianem Bojarskim bieszczadzką fundację „Zdrowi z Natury”, poświęcona jest przede wszystkim produkcji naturalnych kosmetyków. Zawiera informacje, gdzie zbierać zioła, jakie są właściwości kosmetyczne poszczególnych ziół i jaka jest ich historia oraz podaje sposoby na samodzielne wykonanie w domu naturalnych kosmetyków. Recepturom towarzyszą zdjęcia przedstawiające konkretne wytwory. Autorka, propagująca zdrowy tryb życia i fitoterapię, pragnie podzielić się swoją wiedzą i doświadczeniem, tak aby każdy mógł wprowadzić w swoje życie zdrowe nawyki.
Przyroda to bogate światy: roślinny i zwierzęcy ze wszystkimi przejawami ich życia. To zarówno rzeka, staw i jezioro, w których obserwować można ryby i rośliny wodne, jak i las pełen tajemnic związanych z bytowaniem w nim ptaków i ssaków, a także surowe warunki górskie, które są niestraszne skocznym kozicom. W książce przybliżamy ciekawe gatunki roślin i zwierząt, a na niezwykłych zdjęciach przedstawiamy to, z czego szczególnie słynie polska przyroda.
Kalendarz 2023 Nasze ptaki
Anthea Turner, perfekcyjna pani domu, podzieli się z Wami swoimi sposobami na wspaniałe święta Bożego Narodzenia. Pełna inspirujących, świetnych pomysłów książka Perfekcyjne święta pomoże Ci przygotować te wyjątkowe dni na miarę czasu, budżetu i potrzeb Twoich i Twojej rodziny. W książce znajdziecie pomysły na: świąteczne dekoracje z klasą, bożonarodzeniowe potrawy i przysmaki, gry i zabawy dla całej rodziny. Zorganizuj święta z perfekcyjną panią domu! Patroni medialni: TVN Style i Claudia.
Kalendarz 2023 Ścienny Krajobrazy Polski
Sprawdzone przepisy tradycyjnej i nowoczesnej kuchni polskiej: * Przekąski (zimne i gorące) oraz sosy * Zupy (kremy, staropolskie, codzienne) * Jarzyny (zasmażane, z wody, na surowo) * Dania główne (mięsa, drób, ryby, bezmięsne) * Ciasta, desery, napoje i przetwory Kuchnia polska to: • 1001 przepisów - dania na każdą okazję, na co dzień i od święta; na pewno wybierzesz coś dla siebie i Twojej rodziny, • 1001 ilustracji - każda potrawa przedstawiona na pięknej fotografii; zobaczysz jak wyglądają gotowe przysmaki, • praktyczne informacje: * stopień trudności – pozwoli szybko zorientować się, czy dany przepis odpowiada Twoim umiejętnościom kulinarnym, * liczba porcji – umożliwi racjonalne zaplanowanie potrzebnych składników, * czas przygotowania...
Nasza religia, a także tradycja polskiej kuchni nakazuje nam pościć w piątki. By ułatwić przygotowanie postnych potraw i udowodnić, że także bez mięsa można smacznie i atrakcyjnie przygotowywać posiłki, proponujemy naszym Czytelnikom książkę opracowaną przez p. E. Aszkiewicz. Książka zawiera całą gamę łatwych do przygotowania propozycji dań bezmięsnych.
Nasza religia, a także tradycja polskiej kuchni nakazuje nam pościć w piątki. By ułatwić przygotowanie postnych potraw i udowodnić, że także bez mięsa można smacznie i atrakcyjnie przygotowywać posiłki, proponujemy naszym Czytelnikom książkę opracowaną przez p. E. Aszkiewicz. Książka zawiera całą gamę łatwych do przygotowania propozycji dań bezmięsnych.
Nasza religia, a także tradycja polskiej kuchni nakazuje nam pościć w piątki. By ułatwić przygotowanie postnych potraw i udowodnić, że także bez mięsa można smacznie i atrakcyjnie przygotowywać posiłki, proponujemy naszym Czytelnikom książkę opracowaną przez p. E. Aszkiewicz. Książka zawiera całą gamę łatwych do przygotowania propozycji dań bezmięsnych.
Przedstawiamy nowe wydanie kultowej książki kucharskiej, którą pokochali Polacy Wysmakowane zdjęcia i aranżacje pozwalają spojrzeć na tradycję z zupełnie innej strony. Klasyczna kuchnia polska po latach zapomnienia wraca do łask. Jest doskonała, lokalna i sezonowa, może być prosta lub niezwykle wykwintna. To smaki zapamiętane z dzieciństwa, kojarzące się z domem, rodzinnymi przyjęciami i poczuciem przynależności. Po prostu pyszne. Ponad 370 przepisów: • przekąski, • przystawki, • sosy, • zupy, • dania główne, • desery, • ciasta, • świąteczne specjały. Ewa Aszkiewicz, właśc. Anna Kozowska (1935-2019) – zawodowo pracowała jako bankowiec, otrzymała doktorat na wydziale rolniczym, jednak to kuchnia była jej największą pasją. Swoje po...
Ewa Aszkiewicz - królowa kuchni polskiej. Prawie 2 miliony sprzedanych książek tej autorki! Wyjątkowe przepisy ze szczyptą miłości W książce znajdują się sprawdzone receptury na zdrowe, pożywne i pyszne dania. Od wspaniałych zup, przez tradycyjne potrawy z kasz po pieczenie i świąteczne słodkości. Receptury mojej babci pozwolą powrócić do smaków dzieciństwa, przypomnieć sobie beztroskie lata, co sprawi, że staną się ulubioną książką w niejednym domu. Ugotuj smakołyki z dawnych lat i ciesz się nimi wspólnie z rodziną i przyjaciółmi. Ta pięknie wydana, nostalgiczna książka oferuje tradycyjne, często zapomniane przepisy. Dodatkowo zawiera liczne wskazówki i rady kulinarne doświadczonej gospodyni.
Przedstawiamy publikację, w której znajduje się 365 pełnowartościowych i smacznych obiadów kuchni polskiej Są w niej przepisy zarówno na co dzień, jak i na szczególne okazje. Podział na 4 pory roku pozwala uporządkować listę posiłków i wprowadzi większą różnorodność – wiosną wykorzystasz nowalijki, a zimą ugotujesz pożywne dania i zupy. W publikacji uwzględniono również czas przygotowania i stopień trudności potraw, ich kaloryczność oraz koszt wykonania.
W publikacji znajdują się dania na każdą okazję, na co dzień i od święta W książce uwzględniono takie informacje jak stopień trudności, czas przygotowania, kaloryczność potraw, koszt wykonania. To sprawdzone przepisy tradycyjnej i nowoczesnej kuchni polskiej.
Bonito
O nas
Kontakt
Punkty odbioru
Dla dostawców
Polityka prywatności
Ustawienia plików cookie
Załóż konto
Sprzedaż hurtowa
Bonito na Allegro