Pomimo stałego wydłużania się średniej długości życia w krajach Europy Zachodniej, choroby serca i układu krążenia pozostają główną przyczyną śmierci. Wszystkie badania naukowe wykazują że złe odżywianie jest wprawdzie najistotniejszym czynnikiem ryzyka, ale także tym, na który w najłatwiejszy sposób można wpłynąć, pragnąc zapobiec chorobom. Odpowiednie wybory żywieniowe stają się zatem koniecznością dla wszystkich osób, które są otyłe, cierpią na cukrzycę, nadciśnienie tętnicze, i dla tych u których poziom cholesterolu i trójglicerydów są krytyczne, jak na przykład u osób wystawionych często na stres lub palących papierosy. W tej naukowo udokumentowanej książce Michel Montignac zapoznaje Czytelnika z różnorodnością i wagą czynników ryzyka chorób serca i układu krążenia. Odkrywa przed nim potencjał każdego typu pokarmu i radzi, jak dokonywać właściwych wyborów i jak w odpowiedni sposób zapobiegać chorobom o podłożu sercowo-naczyniowym.
Autor | Michel Montignac |
Wydawnictwo | Artvitae |
Rok wydania | 2012 |
Liczba stron | 248 |
Format | 24.5 x 20.5 cm |
Numer ISBN | 83-88108-11-5 |
Kod paskowy (EAN) | 9788388108112 |
Wymiary | 245 x 205 mm |
Data premiery | 2012.10.06 |
Data pojawienia się | 2023.08.29 |
Produkt niedostępny!
Ten produkt jest niedostępny. Sprawdź koszty dostawy innych produktów.