Zaletą warzyw strączkowych jest wysoka zawartość białka, dzięki czemu mogą zastąpić dania mięsne. Dzięki naszym przepisom poznacie także inne zalety fasoli, grochu, soczewicy i ciecierzycy.
Znajdziecie tu dania tradycyjne: grochówkę, zupę fasolową, ale także meksykańskie chili con carne lub przekąskę rodem z bliskiego Wschodu, czyli hummus.
Autor | praca zbiorowa |
Wydawnictwo | Olesiejuk Sp. z o.o. |
Rok wydania | 2017 |
Oprawa | miękka |
Liczba stron | 64 |
Format | 16.0 x 20.0 cm |
Numer ISBN | 978-83-274-5622-9 |
Kod paskowy (EAN) | 9788327456229 |
Waga | 180 g |
Data premiery | 2017.01.23 |
Data pojawienia się | 2017.01.23 |
Produkt niedostępny!
Ten produkt jest niedostępny. Sprawdź koszty dostawy innych produktów.
Kasza jest jednym z najstarszych pokarmów ludzkości. Znamy wiele jej gatunków i rodzajów, a każdy z nich przyrządza się inaczej. Polecamy tradycyjne krupniki, lekkie dania z warzywami, jak kaszotto z porem i groszkiem, sałatki w stylu orientalnym oraz kurczaka na łożu z kaszy. Słodki pudding z kaszy jaglanej z jabłkami zapewne stanie się waszym ulubionym deserem.
Serię dedykujemy osobom przywiązującym wagę do zdrowego jedzenia. Proponujemy przepisy na specjały pełne wartości odżywczych. Są to przede wszystkim potrawy z popularnych produktów, jednak znalazły się wśród nich także dania z takimi dietetycznymi hitami, jak komosa ryżowa, jagody goji czy nasiona chia. Podajemy również informacje dotyczące walorów odżywczych, zawartości witamin, składników mineralnych oraz kaloryczności komponentów potraw. Dowiesz się też o zasadach przyrządzania sałatek, smoothies, przekąsek, wypieków bezglutenowych czy niskokalorycznych obiadów.
Serię dedykujemy osobom przywiązującym wagę do zdrowego jedzenia. Proponujemy przepisy na specjały pełne wartości odżywczych. Są to przede wszystkim potrawy z popularnych produktów, jednak znalazły się wśród nich także dania z takimi dietetycznymi hitami, jak komosa ryżowa, jagody goji czy nasiona chia. Podajemy również informacje dotyczące walorów odżywczych, zawartości witamin, składników mineralnych oraz kaloryczności komponentów potraw. Dowiesz się też o zasadach przyrządzania sałatek, smoothies, przekąsek, wypieków bezglutenowych czy niskokalorycznych obiadów.
Serię dedykujemy osobom przywiązującym wagę do zdrowego jedzenia Proponujemy przepisy na specjały pełne wartości odżywczych. Są to przede wszystkim potrawy z popularnych produktów, jednak znalazły się wśród nich także dania z takimi dietetycznymi hitami, jak komosa ryżowa, jagody goji czy nasiona chia. Podajemy również informacje dotyczące walorów odżywczych, zawartości witamin, składników mineralnych oraz kaloryczności komponentów potraw. Dowiesz się też o zasadach przyrządzania sałatek, smoothies, przekąsek, wypieków bezglutenowych czy niskokalorycznych obiadów.
Desery nie muszą oznaczać niezliczonej ilości kalorii. Nie muszą obfitować w niezdrowy cukier, tłuszcz i przetworzone półprodukty. Dietetyczne desery? Tak, to możliwe! A przy tym nie tylko pyszne, ale także bogate w niezbędne składniki odżywcze, witaminy i minerały. W książce proponujemy aż 30 różnych fit słodkości. Na pewno znajdziesz tu coś dla siebie. Przekonaj się, który deser najbardziej Ci posmakuje. Może będzie to brownie z batatów, lody z buraków i truskawek albo rafaello z kaszy jaglanej? Może zainteresuje Cię sernik na owsianym spodzie lub faworki pieczone w piekarniku? A co powiesz na pudding mango z nasionami chia? Na pewno warto skusić się na kakaowe muffiny na kwaśnym mleku, a także na rabarbar pod kruszonką i babeczki dyniowe. Szukanie no...
Poznaj leczniczą moc jedzenia. W tym poradniku znajdziesz praktyczne rady, jak zdrowo się odżywiać i zapobiegać rakowi, stosując odpowiednią dietę, zasady antynowotworowego stylu życia, a także przepisy na smaczne i zdrowe dania główne, surówki i sałatki, przekąski i desery.
Wegetarianizm jest jednym z najzdrowszych sposobów odżywiania. Polega na eliminacji produktów mięsnych, dopuszcza jednak (w większości przypadków) potrawy rybne, nabiał oraz miód. Dieta wegetariańska opiera się przede wszystkim na spożywaniu świeżych, nieprzetworzonych warzyw i owoców, zawierających największą ilość witamin i składników mineralnych. Bardzo ważne są rośliny strączkowe (fasola, soczewica, soja, groch, bób), które zawierają błonnik pokarmowy. Istotnym elementem diety są także zboża, nasiona i kiełki oraz oliwy i oleje roślinne – niezastąpione źródło kwasów omega-3, omega-6 i omega-9. W książce przedstawimy państwu sprawdzone przepisy na różne potrawy kuchni wegetariańskiej, zawierające wszystkie istotne dla tej diety składnik...
Bez względu na wszelkie okoliczności jedzenie może i powinno być pyszne. Nawet najprostsze kompozycje mogą stać się spektakularnym daniem przywołującym najmilsze wspomnienia. Szczególnie w piątki – postne dni – zdarza nam się redukować do minimum plany kulinarne, bo po całym tygodniu nie chce nam się wysilać. Jednak nie warto rezygnować w piątki z dobrego smaku. Z prawdziwą radością zapraszamy Czytelników w podróż po daniach na piątki – klasycznych i szalonych propozycjach na zdrowe, bezmięsne, rozmaite posiłki zgodne z założeniami postu. Zasadnicza większość z nich jest zupełnie łatwa i nie wymaga żadnych szczególnych umiejętności. Wystarczą dobre chęci i chwila czasu. Nie bójmy się kuchni, możemy w niej tworzyć prawdziwe arcydzieła. Czy...
Podłącz się do elektrowni energii i zdrowia! Soki warzywne i owocowe znakomicie wpływają na nasze zdrowie i urodę. świeżo wyciśnięte, są najbogatszym źródłem witamin, składników mineralnych i enzymów i mają zdecydowanie większą siłę oddziaływania niż te w postaci pigułek. Ponadto ich składniki odżywcze są szybko trawione i łatwo przyswajane przez organizm - niekiedy nawet w ciągu kilku minut. Dlatego też soki skutecznie pomagają w usuwaniu szkodliwych toksyn, zwiększają odporność organizmu i przeciwdziałają powstawaniu chorób degeneracyjnych. Z reguły spożywamy zbyt mało warzyw i owoców - dlatego też wskazane jest, aby zwiększyć ich podaż w naszej diecie, również w postaci soków. Zapewniamy sobie w ten sposób trwałe zdrowie, podnosim...
świąteczny album Anny Wyszkoni pt. "Kolędy wielkie", na którym artystka zaprezentowała swoje ulubione polskie kolędy oraz dwie premierowe piosenki świąteczne przygotowane specjalnie na tę płytę. Szlachetne brzmienie fortepianu, kwartetu smyczkowego, gitar akustycznych, trąbki czy perkusjonaliów to krótka muzyczna charakterystyka tej niezwykłej płyty. W świątecznym repertuarze Anny Wyszkoni, wśród tradycyjnych polskich kolęd, jak "Dzisiaj w Betlejem", "Jezus malusieńki", "Cicha noc", "Bóg się rodzi" czy "Lulajże Jezuniu", znalazła się jedna nieznana do tej pory, staropolska pastorałka "Wielkie nieba", a także zachowana w świątecznym klimacie i promująca płytę piosenka "Od nieba do nieba", do której powstał teledysk. Zarówno utwór, jak i klip, oddają m...
Miód świetnie nadaje się nie tylko do słodzenia herbaty. Używa się go także do wypieków, deserów, nalewek, sałatek, a nawet do mięs! Proponujemy cała gamę przepisów na dania i napoje z dodatkiem miodu. Będziesz zaskoczony, jak rozmaite są to specjały.
Makaron nie musi być tylko dodatkiem do rosołu. Włosi jedzą makarony prawie codziennie, co wskazuje, że pasta przyrządzana z rozmaitymi sosami nigdy się nie znudzi. Potrawy z makaronem sprawdzą się, gdy chcemy przyrządzić błyskawiczny obiad, a także wtedy, gdy zamierzamy podjąć gości wytworną kolacją. Polecamy przepisy na dania makaronowe z warzywami, np. spaghetti z cukinią i pesto lub cannelloni ze szpinakiem albo przysmaki z mięsem lub rybą, np. lasagne z sosem bolońskim.
Bonito
O nas
Kontakt
Punkty odbioru
Dla dostawców
Polityka prywatności
Ustawienia plików cookie
Załóż konto
Sprzedaż hurtowa
Bonito na Allegro