Sto tradycyjnych polskich potraw w wersji wegańskiej – roślinnie, prosto, szybko i zdrowo!
Chcecie zrezygnować z produktów zwierzęcych, ale nie wyobrażacie sobie niedzielnego obiadu bez rosołu i schabowego z purée ziemniaczanym i mizerią? Nic nie poprawia wam nastroju tak jak ptasie mleczko, szarlotka z bitą śmietaną albo solidna porcja sernika, ale nie możecie jeść nabiału? Jesteście weganami, ale tęsknicie za smakami dzieciństwa? Brakuje wam pierogów ruskich, naleśników, pomidorowej, bigosu? Szukacie odchudzonych, unowocześnionych albo bezglutenowych wersji babcinych przepisów?
Ta książka jest dla was!
Ida Kulawik, autorka bloga kulinarnego Veganbanda, po mistrzowsku odtwarza tradycyjne polskie smaki, a nastrojowe zdjęcia Katarzyny Cichoń sprawią, że będziecie chcieli spróbować wszystkiego!
Autor | Ida Kulawik, Katarzyna Cichoń |
Wydawnictwo | Dwie siostry |
Rok wydania | 2020 |
Oprawa | twarda |
Liczba stron | 256 |
Format | 22.0 x 28.0 cm |
Numer ISBN | 978-83-8150-077-7 |
Kod paskowy (EAN) | 9788381500777 |
Data premiery | 2020.06.17 |
Data pojawienia się | 2020.05.07 |
Dostępna liczba sztuk | |
---|---|
Dostępność całkowita | 4 szt. |
Dostępność w naszym magazynie | 4 szt. (realizacja jeszcze dzisiaj) |
Dostępność w punktach Bonito |
---|
ul. Jagiellońska 4 (przecznica ul. Wolności) | Zamów i odbierz 2024.03.18 |
ul. Dmowskiego 12 (obok stacji Gdańsk Wrzeszcz) | Zamów i odbierz 2024.03.18 |
ul. Staromiejska 6 (50 m od Rynku) | Zamów i odbierz już jutro |
ul. Piotrkowska 193 (200 m od Politechniki Łódzkiej) | Zamów i odbierz 2024.03.18 |
al. Komisji Edukacji Narodowej 51 (skrzyżowanie z ul. Płaskowickiej) | Zamów i odbierz już jutro |
al. Komisji Edukacji Narodowej 88 (Ursynów - metro Stokłosy) | Zamów i odbierz już jutro |
al. Niepodległości 54 (przy stacji metro Wierzbno) | Zamów i odbierz już jutro |
ul. Chmielna 4 (50 metrów od ul. Nowy Świat) | Zamów i odbierz już jutro |
ul. Czapelska 48 (200 m od ronda Wiatraczna) | Zamów i odbierz już jutro |
ul. Kondratowicza 37 (blisko Szpitala Bródnowskiego) | Zamów i odbierz 2024.03.18 |
ul. Pańska 96 (300 m od ronda Daszyńskiego) | Zamów i odbierz 2024.03.18 |
ul. Powstańców Śląskich 3 (obok restauracji McDonald's) | Zamów i odbierz już jutro |
ul. Stawki 8 (450 m od CH Arkadia) | Zamów i odbierz już jutro |
ul. Wspólna 27 (przecznica Marszałkowskiej) | Zamów i odbierz 2024.03.18 |
ul. Żeromskiego 1 (przy stacji metra Słodowiec) | Zamów i odbierz już jutro |
al. Armii Krajowej 12 (Budynek Centrum AB) | Zamów i odbierz już jutro |
ul. Jedności Narodowej 122 (blisko Parku Słowiańskiego) | Zamów i odbierz 2024.03.18 |
ul. Plac Grunwaldzki 25 (w budynku Grunwaldzki Center) | Zamów i odbierz 2024.03.18 |
ul. Ruska 2 (przy Placu Solnym) | Zamów i odbierz już jutro |
Darmowa dostawa już od 299,00 zł
Chcesz zrezygnować z mięsa albo jesteś wegetarianinem, ale ciągle tęsknisz za smakami z dzieciństwa? Czy tak jak my, jesteś alergikiem i pragniesz bezglutenowych wersji babcinych przepisów? I do tego zdrowszych. Albo gotujesz tradycyjnie po polsku, czyli tłusto i potrzebujesz zmiany. To tu będzie lżej, a skutkiem ubocznym będzie zdrowie.
Jeśli choć na jedno pytanie odpowiedzieliście twierdząco, to tak książka jest dla Was.
„Roślinna kuchnia polska” Idy Kulawik @veganbanda to aż sto tradycyjnych polskich potraw w wersji wegetariańskiej.
To skarbnica wiedzy, dla tych co już potrafią gotować, ale chcą urozmaicenia, ale i dla początkujących kucharzy, bo znajdziecie w niej proste i szybkie przepisy.
Ogrom merytorycznej wiedzy dotyczącej roślinnych zamienników i magicznych trików, np. co możemy stworzyć z aquafaby, hmmm podpowiem, bezy :).
Dowiecie się do czego przyda Wam się agar, płatki drożdżowe czy karob (ja to już wiem i stosuje od dawna, a powiem Wam, że cuda robią te składniki).
@veganbanda podpowie jak zrobić jajecznicę bez jaj czy twaróg ze słonecznika.
Ahh, i magiczna przyprawa, czarna sól, która zachwyca w zupie szczawiowej z awokado. To mój smak dzieciństwa. Tak, tak, mogę tak długo, bo odkąd moje dzieci nie mogą wszystkiego jeść, czyli już od ponad 3 lat odkrywam wiele ciekawych smaków i rozwiązań. I jestem zadowolona, że miałam okazję ich wypróbować, bo to samo zdrowie.
Moim odkryciem są ser z ziemniaka i smalec z fasoli. Muszę „sprzedać” przepis mojej babci i wiecie co jest rewelacyjne w takich książkach kucharskich, niby tradycyjnie, a możemy przemycić zdrowie dla naszych rodzin
A na dzisiejszych fotografiach widoczny jest najlepszy biszkopt, jaki upiekłam i od razu zaznaczam, bez jajka.
Zauroczona tą pozycją kupiłam też inne książki od @veganbanda i jestem nimi bardzo usatysfakcjonowana, sądzę, że „Słodka kuchnia roślinna” uratuje mnie mnie przed odwiecznym problemem dotyczącym ciasta dla alergika.
Także, moi drodzy, co teraz powinniście zrobić? Zamówić najlepszą książkę kucharską ostatnich lat.