Mianem Superfoods nazywamy żywność, która ma w sobie wysoką zawartość cennych składników, takich jak: witaminy, składniki mineralne, antyoksydanty, aminokwasy, peptydy i białka, wielonasycone kwasy tłuszczowe, koenzymy, jak również błonnik pokarmowy. Do promowanej powszechnie „superżywności” zaliczamy produkty naturalne i nieprzetworzone, np. nasiona chia, jagody goji czy sok z noni, ale nie tylko. Również wśród naszych polskich, rodzimych produktów znajdziemy wiele zasługujących na to miano. Małgorzata Różańska jest dietetykiem z wieloletnim doświadczeniem. W swojej książce udowadnia, że wcale nie trzeba nadwyrężać portfela i szukać po sklepach egzotycznych produktów. Aby „super się odżywiać” wystarczy sięgnąć po nasze polskie produkty, które często mamy w naszych lodówkach – produkty z naszych lasów i grządek. Autorka dzieli się z Czytelnikiem swoją miłością do zdrowego żywienia i podpowiada, jak za pomocą niewyszukanych potraw i prostych przepisów wprowadzić zdrowie do codziennego menu.
Autor | Małgorzata Różańska |
Wydawnictwo | M Wydawnictwo |
Rok wydania | 2017 |
Oprawa | miękka |
Liczba stron | 256 |
Format | 16.5 x 23.5 cm |
Numer ISBN | 978-83-8021-201-5 |
Kod paskowy (EAN) | 9788380212015 |
Waga | 548 g |
Wymiary | 165 x 220 x 14 mm |
Data premiery | 2017.10.12 |
Data pojawienia się | 2017.10.12 |
Produkt niedostępny!
Ten produkt jest niedostępny. Sprawdź koszty dostawy innych produktów.
Smakoszu! Zatop zęby w rozpływających się kartaczach z rydzami i niech poniesie cię fantazja przy gotowaniu gulaszu. Może spróbujesz też roślinnego steka, a rodzinę oczarujesz niebiańskim soczewicowym pasztetem pod pierzynką z chrzanu i legendarnym już selerem à la śledź – z ogórkiem kiszonym i sojonezem. A na koniec pokrop spotkanie wytrawnym ponczem. Jedzenie zbliża ludzi. Przy jednym stole niech zasiądą wszystkożercy, ci, którzy ograniczają jedzenie mięsa, oraz wegetarianie i weganie. Chociaż mięso to jeden z podstawowych składników polskiej kuchni, wcale nie jest niezastąpione. Wegański stół jest tak samo bogaty, różnorodny i uginający się od pyszności jak ten tradycyjny. Tutaj każdy znajdzie coś dla siebie: zwolennik typowej polskiej kuchni or...
„Książka Charlesa H. Kahna, światowej sławy znawcy filozofii starożytnej i historii teorii politycznych, to jedna z tych kanonicznych prac ostatnich dwóch dekad, które znacząco wpłynęły na sposób odczytywania i rozumienia greckiej filozofii. Nie tylko każdy, kto dziś podejmuje się akademickich badań nad myślą Sokratesa i Platona, ale też każdy jakkolwiek nią zainteresowany, mierzy się z interpretacją Kahna: pierwszy bezpośrednio, drugi pośrednio, gdyż teza Kahna jest do dziś punktem odniesienia lub przedmiotem polemiki w większości prac dotykających problemu treści nauki historycznego Sokratesa oraz spójności i oryginalności myśli Platona”. – prof. D. Zygmuntowicz Charles H. Kahn (ur. 1928) – filozof, historyk teorii politycznej i filozofii grecki...
Ryby są zdrowe – jedz je jak najczęściej! W książce znajdziesz przepisy na smaczne dania klasyczne oraz na nowe, interesujące potrawy z ryb i owoców morza pochodzących z Polski i innych zakątków świata. Przyrządzaj je w woku, garnku i na grillu! Przyprawiaj marynatami ziołowymi i podawaj z aromatycznymi sosami. Korzystaj z doskonale skomponowanych przepisów, zerknij również do pożytecznego rozdziału wprowadzającego w arkana sprawiania ryb.
Kompleksowy przewodnik po rytuałach ajurwedy, oferujący proste sposoby synchronizacji rytmu dobowego organizmu z naturą. Czujesz się wypalona, pozbawiona motywacji lub utknęłaś w miejscu? Zadbaj o siebie z ajurwedą. Oto podręcznik, który oferuje ponad 100 codziennych i sezonowych rytuałów, dzięki którym połączysz się z rytmem natury, stworzysz równowagę fizyczną i emocjonalną i zadbasz o swoje zdrowie. • Zwiększ i ustabilizuj poziom energii za pomocą jogicznego oddechu. • Przezwyciężaj życiowe zmiany dzięki uziemiającym medytacjom. • Pokonaj stres fizyczny i emocjonalny za pomocą spersonalizowanych pozycji jogi. • Zapobiegaj i lecz choroby dzięki stosowaniu odżywczych toników i herbat. • Poddaj się refleksji podczas pisania dziennika. Ajurweda to...
Superfoods to żywność, która ma w sobie wysoką zawartość cennych składników, takich jak witaminy, składniki mineralne, antyoksydanty, aminokwasy, peptydy i białka, wielonasycone kwasy tłuszczowe, koenzymy, jak również błonnik pokarmowy. Na miano superżywności zasługują produkty naturalne, nieprzetworzone, np. nasiona chia, jagody goji czy sok z noni. Ale wśród naszych polskich, rodzimych produktów znajdziemy również wiele superfoods.Małgorzata Różańska jest dietetykiem z wieloletnim doświadczeniem. W książce Super Żywność, czyli superfoods po polsku pokazuje, że nie trzeba nadwyrężać portfela i szukać po sklepach nieznanych produktów. Aby super się odżywiać można sięgnąć po nasze polskie produkty, które często mamy w naszych lodówkach – p...
Bonito
O nas
Kontakt
Punkty odbioru
Dla dostawców
Polityka prywatności
Ustawienia plików cookie
Załóż konto
Sprzedaż hurtowa
Bonito na Allegro