Koniec z dyktatem komosy i kaszy! Dzięki książce Wściekły kucharz nie dasz się już nabrać na żadną żywieniową modę i zaczniesz jeść normalnie.
Wściekły kucharz to popularnonaukowe opracowanie największych mód jedzeniowych napisane w wyjątkowo złośliwy sposób. Autor rozprawia się w nim m.in. z olejem kokosowym, dietą paleo czy superfoodsami. W swoich sądach opiera się na badaniach naukowych i swoim biochemicznym wykształceniu. W książce nie oszczędza nikogo. Szydzi z modnych blogerów, kucharzy celebrytów i nas samych, którzy dajemy sobie naiwnie wmówić, że pijąc zielone koktajle, trafimy do nieba. Nie trafimy. Za to damy zarobić tym, którzy za modami stoją.
Autor | Anthony Warner |
Wydawnictwo | Buchmann / GW Foksal |
Rok wydania | 2018 |
Oprawa | miękka ze skrzydełkami |
Liczba stron | 384 |
Format | 13.5x20.2 cm |
Numer ISBN | 978-83-280-5406-6 |
Kod paskowy (EAN) | 9788328054066 |
Waga | 364 g |
Wymiary | 135 x 202 x 25 mm |
Data premiery | 2018.08.22 |
Data pojawienia się | 2018.07.19 |
Produkt niedostępny!
Ten produkt jest niedostępny. Sprawdź koszty dostawy innych produktów.
Bogaty ojciec, biedny ojciec – czyli czego bogaci uczą swoje dzieci na temat pieniędzy i o czym nie wiedzą biedni i średnia klasa – od kilku lat utrzymuje się na szczycie światowych bestsellerów biznesu. Autor, Robert Kiyosaki, otwiera nam oczy na świat, jakiego nie poznamy w szkole czy na studiach. Współczesna edukacja przygotowuje dzieci i młodzież do życia w świecie, który tak naprawdę już nie istnieje. Książka Bogaty ojciec, biedny ojciec to podręcznik uczący nowoczesnego podejścia do zarabiania pieniędzy.
Przedstawiony zbiór wypróbowanych przepisów na apetyczne desery przyrządzane bez nabiału i jaj, to najlepszy dowód na to, że kuchnia wegańska jest pełna inwencji, smaków, aromatów i kolorów Wbrew pozorom wegańskie desery to nie tylko sałatki owocowe, lecz także ciasta, ciasteczka, czekoladowe przysmaki, musy, kremy i mnóstwo innych pyszności, które zadowolą najbardziej wyrafinowane podniebienie. Okazuje się, że lista produktów roślinnych, jakimi można zastępować składniki tradycyjnych deserów, jest niezwykle bogata, a możliwości ich łączenia wręcz nieograniczone.
Proponujemy ci oderwanie od codziennych trosk, spokój umysł i regeneracje sił! Wszystko dzięki serii antystresowych kolorowanek dla dorosłych. Nie ma żadnych zasad, po prostu weź kredki i koloruj!
Co jest w życiu najważniejsze? O czym każdy powinien wiedzieć? Renomowany psycholog Jordan Peterson, mający w swoim dorobku naukowym publikacje, które wpłynęły na współczesne rozumienie osobowości, przez wielu uznawany jest za jednego z najważniejszych myślicieli naszych czasów. Jego wykłady obejmujące tematykę od mitologii i opowieści biblijnych, przez ewolucję, po relacje miłosne i wychowanie dzieci przyciągnęły dziesiątki milionów słuchaczy na całym świecie. W dobie galopujących zmian i polaryzującej polityki jego przekaz podkreślający wartość osobistej odpowiedzialności i tradycyjnych mądrości życiowych trafił społeczeństwo w czuły punkt. Na kartach tej książki przedstawia dwanaście doniosłych, praktycznych reguł, które mogą posłużyć...
Zmiana codziennych nawyków może być prosta i przyjemna! Rozpocznij pozytywne dla siebie i środowiska zmiany w swoim życiu z ekoplanerem! Znajdziesz w nim cotygodniowe ekowyzwania na cały rok, dzięki którym metodą małych kroków systematycznie i efektywnie wprowadzisz dobre zmiany w duchu zero waste w swoim życiu. Sylwia Majcher, autorka bestsellerowej książki Gotuję, nie marnuję. Kuchnia zero waste po polsku pomoże stworzyć indywidualny i dopasowany do subiektywnych potrzeb projekt zmian. W książce znajdziesz jeszcze wywiady z ekspertami (psychologami, wykładowcami, aktywistami), przydatne tipy i ciekawe rozwiązania na czas podróży, podczas codziennych dni w pracy, w domu, w kuchni, w szkole. Pełno tu także przepisów na smaczne dania sezonowe i podpowiedzi, jak g...
Reprint oryginału wydanego w 1845 r. Kuchnia myśliwska, czyli na łowach: dla uśmierzenia głodu, dogadzając oraz najdelikatniejszemu smakowi z dodaniem rad i przepisów do urządzenia ubitej zwierzyny czworonożnej lub ptactwa, tudzież przygotowania naprędce posiłku z wybranych rozmaitych drobnych cząstek zwierzyny. To praktyczny podręcznik kulinarny dla amatorów łowów i ich kuchmistrzów; zbiór niepowtarzalnych receptur i przepisów; poradnik, jak przygotować się do łowów i jak skonstruować przenośny kominek; przewodnik po łownej zwierzynie.
Reprint pierwszej zachowanej polskiej książki kucharskiej, wydanej w Krakowie w 1682 roku. Wydana po staropolsku ghoticą i współczesną czcionką w jednym woluminie. Książka składa się z trzech rozdziałów i zawiera 333 przepisy. W części pierwszej przedstawione zostały potrawy mięsne, w rozdziale drugim umieszczono przepisy na dania z ryb, ostatnia część dzieła zawiera receptury na potrawy mleczne, pasztety, sposoby przyrządzania tortów i ciast. Każda z tych części oprócz stu głównych przepisów, zawiera uzupełnienie, tzw. additament (dziesięć kolejnych receptur, dotyczących dodatków do opisywanych wcześniej potraw). Atrakcją każdego rozdziału jest tzw. sekret kuchmistrzowski. Dzieło zadedykował autor Helenie Tekli Lubomirskiej, żonie Aleksandra Micha...
Reprint oryginału z 1883 roku. "Praktyczne przepisy porządnego i należytego, tak utrzymania, jako i urządzenia spiżarni - pewnych i łatwych sposobów konserwowania wszelkich artykułów żywnościowych, do użytku i wygody człowieka służących, tudzież, dokładne sposoby robienia wszelkich gatunków pekeflejszów, wędlin, salcessonów, octu, marynaty, marmolady, konfitur, jako też rozmaitych nalewek, wódek, likierów, farbowania cukrów i rzeczy innych, zupełność spiżarni stanowiących".
Pierwszy album z serii MOTO RETRO poświęcony jest samochodom i motocyklom obecnym na ulicach i drogach przedwojennej Rzeczpospolitej. Motoryzacja, rozwijająca się szybko po pierwszej wojnie światowej, budziła w Polsce powszechne zainteresowanie i wielkie emocje nie tylko wśród mężczyzn, ale ? w nie mniejszym stopniu ? także wśród kobiet. Właściciele pojazdów już od początku lat dwudziestych organizowali się w automobilklubach, urządzali liczne rajdy, wyścigi i pokazy, a także niezwykle chętnie?. fotografowali się w swoich ?automobilach?. Wszystkie zdjęcia prezentowane w naszym albumie pochodzą ze zbiorów Narodowego Archiwum Cyfrowego.
Rośnie średnia długość życia Europejczyków. Przybywa seniorów. Współczesny emeryt to jednak człowiek aktywny, który chce jeszcze czerpać z życia pełnymi garściami. Chce spędzać czas ciekawie i przyjemnie. Chce zaspokajać także swą potrzebę aktywności intelektualnej. Oferta zajęć w tym obszarze, zwłaszcza dla seniorów zamieszkałych w środowisku wiejskim, jest jednak mniej niż skromna. Książka uczy, jak krok po kroku zorganizować i przeprowadzić warsztaty aktywizacji intelektualnej seniorów oraz zawiera gotowe scenariusze różnorodnych zajęć z tego zakresu. Część praktyczna obudowana jest informacjami na temat problemów seniorów, sposobów spędzania przez nich wolnego czasu, ich zainteresowań. Ukazany jest też obraz seniora w świadomości ludzi...
Biblia od kuchni to kulinarna podróż przez sześć krain. Po świecie biblijnym, oglądanym przez pryzmat potraw, oprowadza nas o. Adam Szustak, a Karol Okrasa „komentuje” te historie swoimi nowymi autorskimi przepisami zainspirowanymi biblijnymi opowieściami. Książka zawiera kilkadziesiąt przepisów przepełnionych wieloma cudami i niezwykłymi obietnicami. Dzięki ich spróbowaniu zasmakujesz obfitości i słodyczy oraz odkryjesz, czym jest ogromna miłość Pana Boga do nas. Książka Szustaka i Okrasy odsłania nieznany duchowy wymiar kuchni ze szczyptą tajemnicy, która otwiera nas na nowe kulinarne doznania i niezwykłe działanie Pana Boga w naszym życiu. Poznaj świat Biblii i Boże Serce od kuchni Co się wydarzy, gdy dwaj Mistrzowie: Mistrz Słowa i Mistrz Gotowania,...
Wykorzystaj mądrość ciała w walce ze stresem. Stres jest stale obecny w naszym życiu. Długotrwały czy ekstremalny, nie dotyczy jedynie umysłu, doświadczamy go także w ciele. Odczuwamy nieustające napięcie, boli nas brzuch, a serce kołacze w odpowiedzi na napięte terminy czy wizytę teściów. Jak poradzić sobie z tym stanem? Rebekkah LaDyne przekonuje, że jeśli naprawdę chcemy uwolnić się od stresu, musimy zmierzyć się z nim zarówno w umyśle, jak i w ciele oraz zredukować go na obu tych poziomach. Opierając się na najnowszych badaniach poświęconych terapiom somatycznym, wyjaśnia działanie autonomicznego układu nerwowego, tłumaczy fizyczne reakcje organizmu oraz pokazuje, jak wykorzystać mądrość ciała. Opracowana przez autorkę innowacyjna strategia ob...
Głód to uczucie, które towarzyszy człowiekowi od zawsze. Głodem można zastraszać, łamać i unicestwiać. Obecnie na Ziemi żyje niemal 8 miliardów ludzi. Według szacunków ONZ w 2020 roku liczba niedożywionych wynosiła około 800 milionów. W tym samym czasie zmarnowaliśmy 1/3 wyprodukowanej żywności. W jaki sposób możemy zapewnić żywność tak ogromnej rzeszy ludzi, nie niszcząc planety? Jak poradzić sobie z marnotrawstwem w bogatych krajach i jednocześnie dostarczyć jedzenie mieszkańcom biedniejszych rejonów świata? Anthony Warner czujnie i wnikliwie pochyla się nad współczesnym podejściem do zmian klimatu, żywności ekologicznej i przetworzonej, weganizmu oraz spożywania mięsa. Analizuje problemy wynikające ze sposobu produkcji i dystrybucji żywności,...
Bonito
O nas
Kontakt
Punkty odbioru
Dla dostawców
Polityka prywatności
Ustawienia plików cookie
Załóż konto
Sprzedaż hurtowa
Bonito na Allegro