Czy jest coś przyjemniejszego niż relaksujący posiłek na świeżym powietrzu na werandzie lub w ogrodzie, późną wiosną lub wczesnym latem? Gdy zapada zmrok, węgle na grillu jarzą się czerwonym światłem, a powietrze wypełnia cudowny zapach pieczonego mięsa, któremu trudno się oprzeć. Sącząc z kieliszka dobre wino lub popijając chłodne piwo, niecierpliwie oczekujesz kolejnej przyjemności: skosztowania soczystego befsztyka, wyśmienitego łososia lub smacznej polenty z serem gorgonzola. Powoli nadchodzą twoi przyjaciele, wesoło gawędząc, śmiejąc się i wymieniając nawzajem grzeczności. Grillowanie jest nie tylko najbardziej nieformalną formą odbywania posiłku, jest także doskonałą możliwością dzielenia radości i przyjemnych chwil w gronie bliskich sobie ludzi.
Autor | Villa Mariagrazia |
Wydawnictwo | Olesiejuk Sp. z o.o. |
Rok wydania | 2013 |
Oprawa | gąbka |
Liczba stron | 128 |
Format | 23.0x20.0cm |
Kod paskowy (EAN) | 9788327413116 |
Waga | 530 g |
Data premiery | 2014.04.30 |
Data pojawienia się | 2014.04.30 |
Produkt niedostępny!
Ten produkt jest niedostępny. Sprawdź koszty dostawy innych produktów.
Uwielbiasz spotkania przy grillu ze znajomymi lub rodziną? Udowadniamy, że możesz się nimi cieszyć bez obaw o sylwetkę i zdrowie. Co więcej, możesz przełamać nudę w menu potraw z grilla i zaskoczyć swoich gości – zdrowiem i smakiem! Pięć znanych instagramerek (Magdalena Bilich, Anna Głowacka, Aneta Hyży, Victoria Kozaczkiewcz, Katarzyna Nowak) podzieliło się swoimi sprawdzonymi przepisami na cudowne, aromatyczne i smakowite dania, które można przyrządzić podczas biesiadowania przy grillu. Dzięki ich pomysłom mięsa, ryby, warzywa i owoce podane z grilla nabierają niezwykłych smaków, a proste receptury pozwolą cieszyć się jednocześnie dobrym jedzeniem i znakomitym towarzystwem.
Zbiór przesiąkniętych czarnym humorem, niepoprawnych politycznie, satyrycznych opowiadań Chucka Palahniuka. Dowiesz się z nich, kto zabił Scooby Doo, jak Źydówka uratowała Boże Narodzenie i dlaczego Mrównik nie poleciał na księżyc. I będziesz żałować, że nie możesz o tych historiach zapomnieć.
Przedstawiamy zbiór klasycznych komiksów ze Spider-Manem autorstwa Todda McFarlane’a W widowiskowych pojedynkach Spider-Manowi tym razem przyjdzie zmierzyć się z Lizardem, Hobgoblinem i Ghost Riderem. Nie mniejszym wyzwaniem okaże się jednak współpraca z Wolverine’em, a na koniec Człowiek Pająk rozwiąże zagadkę tajemniczych zniknięć bezdomnych na Manhattanie. Todd McFarlane na długo ukształtował wizerunek Spider-Mana. Zebrane w tym tomie zeszyty ukazywały się w latach dziewięćdziesiątych XX wieku i cieszyły się ogromną popularnością wśród czytelników. Pierwszy z nich sprzedał się w Stanach Zjednocznych w nakładzie ponad dwóch milionów egzemplarzy.
Obniża ciśnienie krwi, działa wspomagająco w leczeniu chorób serca, łagodzi migreny i bóle, pomaga osobom cierpiącym na depresję, redukuje poziom stresu, skuteczna w walce z bezsennością, wyzwala „hormon szczęścia”. To tylko niektóre z zalet medytacji. Ty także możesz dołączyć do grona osób, które z tego rodzaju duchowości czerpią pozytywną energię i koją zabiegany umysł. Jak medytować? Dzięki tej książce poznasz techniki medytacji buddyjskiej, a przedstawi Ci je bestsellerowy Autor książek przybliżających filozofię buddyzmu, mnich Ajahn Brahm. Poświęć czas rozwojowi duchowemu, a spokój, jaki osiągniesz dzięki medytacji, pozwoli Ci osiągnąć cele w życiu osobistym. Czas na skuteczną medytację!
Światowy bestseller i zdobywca prestiżowych nagród dla najlepszych książek kulinarnych – teraz w nowym wydaniu! Ponad 600 stron unikalnej, gromadzonej przez wiele lat wiedzy o tym, jak ukisić dosłownie każdą jadalną roślinę. Sprawdzone przepisy z całego świata na niezwykle zdrową kombuchę (czyli fermentowaną herbatę), pastę miso, natto (fermentowana soja bogata w witaminę K), jogurty, miody pitne, wino, piwo i przepyszne kiszone warzywa, owoce, orzechy, ryby i mięso. Jeśli nigdy nie próbowałeś kiszonych pomidorów lub kalarepy, teraz masz ku temu świetną okazję. Z Sandorem Katzem kiszenie staje się dziecinnie proste, a inspirujące przepisy i metody fermentacji rozbudzają apetyt na więcej. Z tej opasłej księgi dowiesz się także, jakie korzyści zdrowotn...
Ta książka całkowicie zmieni twoje spojrzenie na gotowanie w plenerze! Znajdziesz tu przepisy autorskie oraz klasyczne, przeniesione z kuchni tradycyjnej do polowej, by żar z ogniska dodał im prawdziwego ognia. Wypróbujesz zaskakujące połączenia składników, poznasz nowe techniki gotowania i stworzysz smaki, których nie da się uzyskać na domowej kuchence! Ciesz się kulinarnymi przygodami i biesiadowaniem w dobrym towarzystwie. Zorganizuj prawdziwą ucztę w ogrodzie czy przy ognisku, wypraw przyjęcie dla dzieci, oczaruj drugą połówkę randką w plenerze. Może i w tobie obudzi się chęć pierwotnego gotowania? Zostań fire chefem – poznaj kuchnię ognia! Tu dzieje się magia. Patrycja zabiera nas w kulinarną podróż po świecie, czerpie z natury, w niezwykły sposób...
Tutaj każdy znajdzie coś dla siebie W publikacji znajdują się zarówno tradycyjne polskie placki, naleśniki, zapiekanki, jak i wkradające się przebojem do naszych kuchni frittaty, tortille czy quiche. Seria książek „Smaczna Kuchnia” zawiera zbiór wspaniałych przepisów na pyszne i łatwe do przygotowania potrawy, mające swoje źródła w różnych kulturach i zakątkach świata.
Seria książek „Smaczna kuchnia” zawiera zbiór wspaniałych przepisów na pyszne i łatwe do przygotowania potrawy, mające swoje źródła w różnych kulturach i zakątkach świata. Kasza i ryż proponuje dania na ciepło oraz w formie sałatek i deserów, uwzględniając wszelkie rodzaje tytułowych produktów. Tutaj każdy znajdzie coś dla siebie.
W publikacji znajdują się dania na każdą okazję, na co dzień i od święta W książce uwzględniono takie informacje jak stopień trudności, czas przygotowania, kaloryczność potraw, koszt wykonania. To sprawdzone przepisy tradycyjnej i nowoczesnej kuchni polskiej.
W publikacji znalazły się receptury na rozmaite jajecznice, zapiekanki, placki, sałatki, pasty i wiele innych Kanon tradycyjnej kuchni polskiej to pięknie ilustrowana seria książek z najlepszymi, najbardziej charakterystycznymi i sprawdzonymi przepisami polskiej kuchni tradycyjnej, rekomendowanymi przez Hannę Szymanderską.
„Kanon tradycyjnej kuchni polskiej” to pięknie ilustrowana seria książek z najlepszymi, najbardziej charakterystycznymi i sprawdzonymi przepisami polskiej kuchni tradycyjnej, rekomendowanymi przez Hannę Szymanderską. W tomie Zupy znalazły się zarówno polewki świetnie wszystkim znane m.in. barszcz biały, krupnik czy ogórkowa, jak i te nieco zapomniane, np. doskonała czernina czy delikatny krem rakowy. Obowiązkowa pozycja na półce każdego polskiego smakosza.
W publikacji, poza tytułowymi daniami, znalazły także receptury m.in. na znakomite zapiekanki, placki, kluski i wiele innych dań z mąki, kaszy oraz ryżu „Kanon tradycyjnej kuchni polskiej” to pięknie ilustrowana seria książek z najlepszymi, najbardziej charakterystycznymi i sprawdzonymi przepisami polskiej kuchni tradycyjnej, rekomendowanymi przez Hannę Szymanderską.
Bonito
O nas
Kontakt
Punkty odbioru
Dla dostawców
Polityka prywatności
Ustawienia plików cookie
Załóż konto
Sprzedaż hurtowa
Bonito na Allegro